İçeriğe Yönlendir

Pat Pat Sesi

Hamza Özer

Recommended Posts

Hamza Özer

mehmet abi, ayhan abi, fatih abi. bilgilerinize çok teşekkür ederim. tamirden sonraki durumu paylaşırım inş.

saygılar selamlar

Yorum bağlantısı
Eyüp Döngel
arkadaşlar aranıza yeni katıldım

benim araçta mimgaz diye lpg var, aracı alalı 4 ay falan oldu lpg sıralı. sorun şu: araç hareket halindeyken gazdan ayağımı çekince pat pat diye sesler geliyor. ben egzozdan geliyo sanıyordum ama usta orta susturucudan geldiğini söyledi. katalizördendir dediler değiştirdim ses azaldı ama sıklaştı. bir çok ustaya götürdüm hep farklı şeyler söylediler. başka bir usta susturucunun içi boş ondan olabilir dedi. mimgaz bayisine götürdüm baktılar şu değişecek bu değişecek deyip hesaplar çıkardılar, ses kesilecekmi dedim kesilir diyemediler. bu ses sadece lpg de var benzine alınca yapmıyor. bilgisi olan varsa paylaşırsanız memnun olurum.

herkese saygılar selamlar

Aracın bobininden, bujisinden diyecem benzinde ses yok diyorsunuz Lpg enjektörleri silindir odalarına yakın yerden delinmediyse patlatma yapar başka bir ihtimal lpg'nin elektrik tesisatını kontrol ettirin.

Yorum bağlantısı
Hamza Özer
Aracın bobininden, bujisinden diyecem benzinde ses yok diyorsunuz Lpg enjektörleri silindir odalarına yakın yerden delinmediyse patlatma yapar başka bir ihtimal lpg'nin elektrik tesisatını kontrol ettirin.

Bilgi için teşk abicim. aracı bir hafta önce tanıdık bir elektrikçi arkadaşa götürdüm durumu anlattım burada yalılanlarıda söyledim. çalıştır bakalım dedi çalıştırdım, çalışması normal dedi. birkaç gün sadece benzinde kulllan olmazsa lpg nin elektrik tesisatını bir cihaza bağlatıp kontrol ettirelim dedi. bende hala benzinde kullanıyorum. bu gün lpg ye alıcam sorun aynıysa dediği gibi yapıcam. araç benzinde hiç sorunsuz.

birde dikkatimi çekti benzinde hissedilir bir çekiş farkı var, böylemidir. lpg de kalkışlarda araç sanki kendini toparlayamıyor gibiydi. bilmem belki normaldir.

saygılar abicim

Yorum bağlantısı
Eyüp Döngel
Bilgi için teşk abicim. aracı bir hafta önce tanıdık bir elektrikçi arkadaşa götürdüm durumu anlattım burada yalılanlarıda söyledim. çalıştır bakalım dedi çalıştırdım, çalışması normal dedi. birkaç gün sadece benzinde kulllan olmazsa lpg nin elektrik tesisatını bir cihaza bağlatıp kontrol ettirelim dedi. bende hala benzinde kullanıyorum. bu gün lpg ye alıcam sorun aynıysa dediği gibi yapıcam. araç benzinde hiç sorunsuz.

birde dikkatimi çekti benzinde hissedilir bir çekiş farkı var, böylemidir. lpg de kalkışlarda araç sanki kendini toparlayamıyor gibiydi. bilmem belki normaldir.

saygılar abicim

Öncelikle emme manifoldunun silindir odalarına en yakın yerinden deldir ve enjektörler ile manifolt arasındaki hortum kısa olsun aracına takılan lpg enjektör memelrinin uygun olup olmadığını kontrol ettir 1.6 motora c gurubu yani 2.0mm meme takılması lazım ondan sonra yapılan iyi bir kalibrasyonla çoğu sorunun önüne geçmiş olacaksın ve çekiş benzinle aynı olacak. Diğer bir konu lpg elektriğini kontaktan aldır bazı kendini akıllı sanan ustalar bobinden alıyor ve elektrik enjektörlere yetişmiyor ayrıca araç bobin yakıyor. Başka kafana takılan varsa yaz ben cevaplarım saygılar.

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Murat Coşkun

Bende de tekleme ve pat pat sesi oluştu son bir haftada, araç çekişten düştü, çalışırken bazen zorlanarak çalışıyordu, giderken araçta bi titreme oluyordu. Ustaya gittim burda tavsiye edilen gibi baktırdım bujiler değişir değişmez düzeldi. Şimdi motor inanılmaz düzgün sessiz çalışıyor titreme çekişden düşme sorunları da kalktı. Yardımlarınız için teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Baki köseoğlu

Aranıza yeni katıldım öncelikle herkese selamlar. Yaklaşık 16 yıldır bu LPG dönüşüm sektöründeyiz.

Ford focuslarda olan patlama bir ateşleme sorunudur ve buji- buji kablosu- bobin sıralamasıyla kontrol edilmelidir.

Motor benzinde sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam eder ancak LPG'nin daha iyi bir ateşleme ihtiyaç duyması motorun LPG de önce çekişten düşmesine daha sonrada ani gaz verme ve rampalarda patlatma yapmasın sebep olur. Ayrıca yakıt sarfiyatınıda arttıran en önemli etkendir.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...