İçeriğe Yönlendir

Pat Pat Sesi

Hamza Özer

Recommended Posts

Hamza Özer
(düzenlendi)

arkadaşlar aranıza yeni katıldım

benim araçta mimgaz diye lpg var, aracı alalı 4 ay falan oldu lpg sıralı. sorun şu: araç hareket halindeyken gazdan ayağımı çekince pat pat diye sesler geliyor. ben egzozdan geliyo sanıyordum ama usta orta susturucudan geldiğini söyledi. katalizördendir dediler değiştirdim ses azaldı ama sıklaştı. bir çok ustaya götürdüm hep farklı şeyler söylediler. başka bir usta susturucunun içi boş ondan olabilir dedi. mimgaz bayisine götürdüm baktılar şu değişecek bu değişecek deyip hesaplar çıkardılar, ses kesilecekmi dedim kesilir diyemediler. bu ses sadece lpg de var benzine alınca yapmıyor. bilgisi olan varsa paylaşırsanız memnun olurum.

herkese saygılar selamlar

tarihinde Ersen Tapan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Merhaba.Bahsettiğiniz pat pat sesi büyük ihtimalle bobin kaynaklıdır...Kontrol edilip değiştirilmeli.

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Merhaba... aramıza yeni katıldınız...

Arızanız bobin kaynaklı yalnız orjinali ile değiştirin... :police:

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Fatih şu arızayı bulalım kardeş.

Fatih şimdi akü kutup başını söküp tak der eminim :police:

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu
Fatih şimdi akü kutup başını söküp tak der eminim :unsure2:

Aküyü yüklenmiştir bile :police:

Yorum bağlantısı
Hamza Özer

bir baktıralım bakalım bobin ve buji kablolarına. bu işin maliyeti hakkında bilginiz varmı abicim

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu
bir baktıralım bakalım bobin ve buji kablolarına. bu işin maliyeti hakkında bilginiz varmı abicim

Orjinal bobin 120 tl civarında yan sanayileri 70 civarında...

Yorum bağlantısı
Fatih Bayram

Ben kendi arızalarımı bulsam :)

Kutup başını sök düzeliyor :D

Fatih şimdi akü kutup başını söküp tak der eminim :)

:):unsure2:

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Maşallah teşhisi koydunuz, parçayı sattınız... :unsure2:

Hadi egzoz patlaksa :D

Abi nerden bulurum demiş bizde yol gösterdik :) ; ayrıca benzinde yapmıyormuş..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Abi nerden bulurum demiş bizde yol gösterdik :unsure2: ; ayrıca benzinde yapmıyormuş..

Bence bujidir.. Ucuzdan başlayın...

Yorum bağlantısı
Hamza Özer

arkadaşlar benimde ustalarında anlayamadığı durum, bu pat pat sesi benzinde yapmıyor. lpg nin neyinden olabilirki. uyum sorunu yada lpg nin kalitesiyle alakalı olabilirmi acaba. birde egzozcu susturucun boş dedi ondan da olabilirmiş.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
arkadaşlar benimde ustalarında anlayamadığı durum, bu pat pat sesi benzinde yapmıyor. lpg nin neyinden olabilirki. uyum sorunu yada lpg nin kalitesiyle alakalı olabilirmi acaba. birde egzozcu susturucun boş dedi ondan da olabilirmiş.

lpg enjektörleri kaçırma yapıyor olabilirmi?

Bu arada susturucu arızalıysa oyle bir ses çıkabilir..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Büyük ihtimalle lpg'den değildir.. Aracınızda ateşleme sorunu vardır ama şu anda sorun küçük olduğu için bunu benzinde hissedemiyorsunuz.. Lpg daha hassastır ve düzgün çalışabilmesi için aracın % 100 sorunsuz olması gerekir...

Yorum bağlantısı
Hamza Özer

Mehmet abi ne dersin önce nereden başlatayım bakımı. ateşleme sisteminimi bir gözden geçirelim.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Buji öncelikli olmadı buji kablosu yine olmadı bobin...Bu ayrılmaz 3 lüye baktırın.Umarım ilk değişimde sorun hallolur.

Yorum bağlantısı
Fatih Bayram
Mehmet abi ne dersin önce nereden başlatayım bakımı. ateşleme sisteminimi bir gözden geçirelim.

Ateşleme sorununun tespiti o kadar zor ki?Bir sürü şeyden olabiliyor,umarım kolay bulursunuz... ;)

Aynı ateşleme sorunu bende de vardı,ki hala var :D

Sorunun sebebi lamda(oksijen)sensörüymüş.Benim en son tahminimdi,ustalarında :D

Mehmet abinin dediği gibi,LPG benzinde farkedilmeyen ufak tefek sorunları ortaya çıkarıyor ;)

İnşallah sorununuzu kolayca halledersiniz :p

Yorum bağlantısı
Emre Aytan

Hazır konuyu yakalamışken burda soruvereyim.

Bende arabayı sabah çalıştırınca gayet güzel marş alıyor devir 1300-1400 arası yükseliyor.

15-20 saniye sonra araç rolantiye doğru inene kadar öksüre öksüre çalışmaya devam ediyor.

bu arada scangauge bilgisayardan gördüğüm üzere sorunçıkarmadan bu durumda 2.5 lt/saat benzin yakan araç öksürme durumu başlayınca 4 lt/saat yakıta çıkmaya başladı.

Rolantiye indikçe ve lpg'ye geçince herşey yine çok güzel oluyor.

Gözlemlediğim üzerine ford focus sabah çalıştığında, dip gaz yapıldığında ve yokuş aşağı gibi gaz vermeden enjektör kesen durumlarda "open loop" çalışıyor. Yani yakıt haritasını re-map yapıyor.

Acaba fk marka kutu içi performans hava filtresi kullanmamdan dolayı da olmuş olabilir mi?

Siz değerli forum kullanıcılarının aklına gelen sorunlar ne olabilir?

İlginize şimdiden teşekkür eder, iyi sürüşler dilerim. Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sizin lpg kalibrasyonunuz bozuk... Benzin haritasını bozmuş.. 50-60 km benzinde kullanıp gözleyin.. düzelirse lpg kalibrasyonunu yeniden yaptırın..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...