İçeriğe Yönlendir

Klima Sorunu (Smax)

Oktay Demirağ

Recommended Posts

Oktay Demirağ

Merhaba, son 2 gündür aracımda örneğin araç boştayken ve klima açıkken gaz verip bıraktığımda araç rölanti seviyesine düştüğünde 2 sn lik, sanki demir demire sürtme sesi gibi (şıkır şıkır) ses geliyor ve hemen ardından devir normale geldiğinde düzeliyor. Klimanın soğutmasında herhangibir problem yok ancak vites geçişlerinde bile şayet araba 700 devir seviyelerine düşürse yine sesler geliyor. Sorun ne olabilir acaba ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Fanlardan mı yapıyor, kompresörden mi yapıyor... Tespit edebildin mi.. ?

Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ
Fanlardan mı yapıyor, kompresörden mi yapıyor... Tespit edebildin mi.. ?

Fanlardan yapmadığına eminim muhtemelen kompresörden yapıyor, sanki o sırada aşırı bir zorlama oluyor. Hatta bir ara yine klima açıkken ilk kalkışta tekrar o ses geldi ve araba 2 kere ses eşliğinde (sanki arabayı vurdurarak yürütüyormuşuz gibi) tekledi.

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

kompresörde sıkıntı var. acilen gösterin yoksa kompresörün kavramasını kaybedebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ
kompresörde sıkıntı var. acilen gösterin yoksa kompresörün kavramasını kaybedebilirsiniz.

Ustam tavsiyeniz üzerine yarın için randevu aldım detaylı bakacaklar, klima rulmanlarından yada kasnaktan yapabilir diyorlar. Sonuçlandığında da detaylı bilgi veririm. Umarım çok bir masraf çıkartmaz :nazar:

Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ

Bugün servise gittim, hiç beklemediğim yerden çıktı sorun. Alternatör kasnağındaymış sıkıntı. Sesin klima ile bağlantısı ise, gaz verip bırakınca klima kapalıyken araç 800 devirde rölantide kalıyor. Klima açıkken ise gaz verip bırakınca 700 e düşüp hemen 800 e çıkıyor. Sorunda bu devir aralığında belli oluyor. Sorun Testi yapılırken el freni çekili bir şekilde aracı kaldırmaya çalışınca devir çok düştüğü için tekrar sesler gelmeye başladı. Parça+İşcilik toplamda 300+Kdv tuttu. :)

Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ

Araç hazır dediklerinde teslim aldım ancak yaklaşık 5 metre gitmeden aynı sesin devam ettiğini gördüm, servis danışmanına durumu anlattığımda diğer servis danışmanı soruna baktı ve hemen tekrar baktırıyorum dedi. Yaklaşık 15 dk sonra tekrar geldi araç ve sorun nedir dediğimde ise hiç tatmin olmadığım "kasnak değişince kayışlarında gerilmesi gerekiyormuş onu gerdirdik sorun kalmadı" dediler ve saat geç olduğunda hemen çıktılar. Ancak benim, parça boşunamı değişti diye açıkcası içimde kaldı.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ancak benim, parça boşunamı değişti diye açıkcası içimde kaldı.

Valla benim de kaldı :)

Yorum bağlantısı
  • 11 ay sonra...
Oktay Demirağ

Ne ilginç, aynı sorun tekrar ediyor 1 yıl aradan sonra. Acaba tekrar servise gidip göstersem parça garantisine girer mi ki? Her yıl 300 tl ödemek istemiyorum. Yoksa servise değilde dışarıdan bir ustamı bulmak daha mantıklı bilmiyorum :(. Yada ustaya gidip kasnağın kayışlarını kontrol edermisin mi desem ? ...

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Ne ilginç, aynı sorun tekrar ediyor 1 yıl aradan sonra. Acaba tekrar servise gidip göstersem parça garantisine girer mi ki? Her yıl 300 tl ödemek istemiyorum. Yoksa servise değilde dışarıdan bir ustamı bulmak daha mantıklı bilmiyorum :(. Yada ustaya gidip kasnağın kayışlarını kontrol edermisin mi desem ? ...

Parçada sorun varsa ; tabiki girer ;)

Yorum bağlantısı
Engin Özarı

Çok pratik şekilde arıza tespiti yapılmış. İşten anlayanların hali başka

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Oktay Demirağ

Anca vakit bulup servise gidebildim, sorunu ustalar çok anlayamadılar, motor kayışını değiştirdiler ( 92 TL ) ve sorun sanırım yine 1 senelik halledildi. :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...