Mert Yeldan 1 Ekim 2012 Paylaş 1 Ekim 2012 OGS kalkacak mı net bilgi yok. Ona göre bende ya HGS alacam ya da OGS. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 1 Ekim 2012 Paylaş 1 Ekim 2012 Temassız kredi kartları var artık hatta yeni kartların neredeyse hepsi temassız özellikli geliyor.Neyi diye buna uygun bir sistem kurmazlar ki gişenin bir kaçına.İlk defa gidiyor isem ne diye mecbur bırakılıyorum ki böyle bir sisteme. Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 1 Ekim 2012 Paylaş 1 Ekim 2012 OGS kalkacak mı net bilgi yok. Ona göre bende ya HGS alacam ya da OGS. inşallah kalmaz Yorum bağlantısı
İsmail Yanık 1 Ekim 2012 Paylaş 1 Ekim 2012 Ogs kalkmıyor. Öyle birşey yok, olamaz da. Kgs 01.01.2013 de kalkmış olacak, o da bir ihtimal. Hgs nin akibetinin ne olacağı tam belli değil çünkü. 1 Yorum bağlantısı
İsmail Yanık 1 Ekim 2012 Paylaş 1 Ekim 2012 Sen ogs ni al, kaldıracak olurlarsa ben ulaştırma bakanıyla konuşurum kaldırmayın diye Bu kadar takılma artık. Kredi kartı kullanıyorsan bankadan taahhüt karşılığı ücretsiz al, kullan. Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 1 Ekim 2012 Paylaş 1 Ekim 2012 ogs de kaldırılıyormu yıl başınd öyle bir şeyler duydum eğer kaldırılacaksa bizim verdiğimiz cihaz paraları ne olacak. inşallah kalkmaz ben çok memnunum ogsemden garanti bankasından aldım kredi kartımda bittikçe yükleme yapıyor. OGS kalkmayacak, şayet HGS devam ederse KGS yılbaşında son ve kartında bakiyesi olanlar ya vazgeçecekler yada HGS abonesi olup bakiyelerini HGS'ye aktarabilecekler. Katı alırken ödediğiniz 5 TL'ye su içiyoruz. Ogs yi kredi kartı olmadan kullanmanın ne gibi sıkıntıları olabilir? Ben hayatım boyunca kredi kartı kullanmadım kullanmıyorumda çünkü. İnternetten kendim yükleme filan yapabiliyorum galiba bankanın menüsünde gördüm gibi, kredi kartsız kullanan bilen var mı ? OGS sistemi banka ile bağlantılı çalışan bir sistemdir, hesabınız olmadan olmaz. 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Topal 2 Ekim 2012 Paylaş 2 Ekim 2012 Garanti bankası OGS kullanıyoruz senelerdir. Kredi kartına değil, Garanti'deki hesabımıza bağladık. 10 tl altında düşünce otomatik olarak 10 tl yükle diye de emir verdik. OGS Focus'un plakasına idi. Dün (pazar) internet bankacılığını açtım, tanımlı OGS'nin plasını değiştirdim ve bankaya bile gitmeden OGS'yi yeni araca geçirmiş olduk. Çok güzel tam istediğim uygulama. Şöyle bir durum var ben OGS alırsam kesin piyasadan kalkar bende öyle bir şans vardırki anlatamam 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 2 Ekim 2012 Paylaş 2 Ekim 2012 HGS nin güzel bir tarafı cama yapışık olduğu için çalıntı araçtan sökmesi daha zor ve takibi biraz daha mümkün. Gerçi çalıntı aracın köprüden bir hafta geçtiğini polise bildirilip bulunamayan araç biliyorum (520d). Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 2 Ekim 2012 Paylaş 2 Ekim 2012 Çok güzel tam istediğim uygulama. Şöyle bir durum var ben OGS alırsam kesin piyasadan kalkar bende öyle bir şans vardırki anlatamam Hgs al o zaman, hgs kalkar ve sen daha sonra ogs alırsın En azından biz ogs kullanıcılarını riske atma 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 2 Ekim 2012 Paylaş 2 Ekim 2012 HGS için Gebze PTT müdürlüğüne gittim. Daha eğitim verilmemiş. Satıyoruz ama net bilgimiz yok diyor. KGS kartımda ki bakiyeyi sordum bilmiyoruz dediler. OGS alacam galiba Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit 2 Ekim 2012 Paylaş 2 Ekim 2012 Benim kgs de 30tl kadar var. Bu para yalan mı olacak? Konuya bodoslama dalsım yahu. Kusura bakmayın. Panik yaptım. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 2 Ekim 2012 Paylaş 2 Ekim 2012 Ogs sağlammı değilmi gişelerden geçmeden nasıl deneyebiliriz ? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 2 Ekim 2012 Paylaş 2 Ekim 2012 HGs sadece ruhsat sahiplerine veriliyor. Bizim şirketin aracı kiralık. O ne olacak Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 2 Ekim 2012 Paylaş 2 Ekim 2012 Ogs sağlammı değilmi gişelerden geçmeden nasıl deneyebiliriz ? Otoyol civarından bir ara geçerken OGS cihazını yerinden çıkarın, elle arabada takılı yere yakın bir şekilde tutup araçla geçiyor gibi geçiş yap cihazdan bip sesi gelince cihaz çalışıyor demektir, yada böyle bir imkan yoksa Gişe sahalarındaki binalarda cihaz test aleti vardır orada test ettirilebilir. HGs sadece ruhsat sahiplerine veriliyor. Bizim şirketin aracı kiralık. O ne olacak Ruhsat ile beraber gidildiğinde herkes alabiliyor, araç sahibi zorunluluğu kaldırıldı. 2 Yorum bağlantısı
Hüseyin Topal 2 Ekim 2012 Paylaş 2 Ekim 2012 Hgs al o zaman, hgs kalkar ve sen daha sonra ogs alırsın En azından biz ogs kullanıcılarını riske atma Tamam o zaman kendimi feda edip HGS alacağım herşey sizin için 1 Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 2 Ekim 2012 Paylaş 2 Ekim 2012 Arkadaşlar şayet kredi kartınız varsa ( Garanti, İş,Vakıflar,Ziraat Bankalarında ) kartınıza ödeme talimatı vererek OGS cihazı almanız bence doğru bir karar diye düşünüyorum, çünkü HGS henüz yeni ve hem sistemsel olarak hem de işletimsel olarak ne gibi eksikleri olduğu belli değil. İşin başından beri bir kurumlar arası iletişimsizlik var,halen sistem kurmaya çalışılıyor ve hala soru işaretleri mevcut, ben olsam ki almışım direk OGS alırım keyfime bakarım sonuçta oturmuş bir sistem. HGS alıp cama monte ettiğiniz aracınızı satarken veya aracınızın ön camı bir şekilde parçalandığında Sticker'i sökemeyeceksiniz sökseniz bile bozulacak ve yenisini almak zorunda kalacaksınız yani her defasında 5 TL bayılmak zorundasınız. Otoyol'da Elektronik Teknik Elemanı olarak çalışmaktayım bildiğiniz üzere, arkadaşlarımı bilgilendirmek için yazdım tabiki seçim sizlerindir saygılarımla 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 2 Ekim 2012 Paylaş 2 Ekim 2012 Serhan Hocam ne olacak bu izmit-gebze otobanının hali. üstanbul yolu tümden kapalı. Işıklı duyuru felan da koymamışlar. Geçen gün izmitte arkadaşı saat 05 de alıp ankaraya gideceğim izmite giremedim. kartepe çıkışından geri dönmek zorunda kaldım. Körfez çıkışında "bundan sonraki iki çıkış kapalıdır" diye gecenin karanlığında parlak ışıklarla parlayan ve uzaktan mutlaka görülen seyyar işaret olması lazı değil mi? (matrix lambalı). Bu nedir ya? Ben belki körfez çıkışından çıkacaktım. Taa beni kartepelere göndermenin ne anlamı var? Şimdiki kapanış durumu da aynen. Bir bakıyorsun çat kapalı. Yeniden nerden geri girebilirsini otobana çıkarken söylemiyor. yani "biz sizi çıkarıyoruz burdan ama felanca girişten yeniden girebilirsiniz" demiyor.. Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt 2 Ekim 2012 Paylaş 2 Ekim 2012 Temassız kredi kartları var artık hatta yeni kartların neredeyse hepsi temassız özellikli geliyor.Neyi diye buna uygun bir sistem kurmazlar ki gişenin bir kaçına.İlk defa gidiyor isem ne diye mecbur bırakılıyorum ki böyle bir sisteme. Temassız olanlar içinde belirli mesafeye kadar yaklaşmak ve aracın durması gerekiyor diye biliyorum. Amaç araçların hiç durmaması olduğunu sanıyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 2 Ekim 2012 Paylaş 2 Ekim 2012 (düzenlendi) Temassız olanlar içinde belirli mesafeye kadar yaklaşmak ve aracın durması gerekiyor diye biliyorum. Amaç araçların hiç durmaması olduğunu sanıyorum. HAsan hepsine değil en sağa bir tane koyarsın, ve bunu indirimli yapmazsın. Arada sırada geçene "hizmet" adı altında yaparsın. Devletin her düştüğü yerden bir avuç toprakla kalkacak durumu yok. Hizmet etmesi lazım bir de. Boşuna mı vergi veriyoruz? Gerçi "hizmet" le de arası iyi değil bu ara. Dünyada paralı yol sadece bizde yok. 70 senedir var bu dünyada. Oturmuş. Nakit mutlaka olmalıdır. Geçen metroya bindim. Aha. tekli kart yok. İkili yok. 20 liranı çarpmaya çalışıyor belediye. Makinalara yazmışlar tekli vermez diye. Utanmaz şerefsizler. Metroya binen herkes mi her gün binecek? Belki adam iç ya da dış turist? 2 Ekim 2012 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 3 Ekim 2012 Paylaş 3 Ekim 2012 Özşir bey ve Mehmet hocam görüşlerinize elbette saygım var, herkes dilediğini yapmakta özgürdür ama maalesef bilipte buraya yazamadıklarımız da var olduğunu bilince sadece kendi fikrimi yazmayı öngördüm. Söylediklerinizde tabiki haklısınız sonuçta HGS alıp almamak şahsi kararınızdır. Mehmet hocam sizin dedikleriniz elbetteki doğrudur eksiklikler maalesef dizboyu ama sistem bu, masa başında oturup ahkam kesmek, arazide dolaşıp eksiklikleri görmekten daha basit. Saygılarımla.... Yorum bağlantısı
Korhan Orkun 3 Ekim 2012 Paylaş 3 Ekim 2012 Valla ben Hgs'yi aldım taktım. Çok memnunum. Hiç kullan(a)madım. FSM'de bir gişesi var onda da 10 km kuyruk var. HGS olsa n'olur BGS olsa ne olur. 8.000.000 Kgs x 5,00 TL = 40.000.000 TL gelir sağlayalım da gerisi hikaye. 5 sene sonra Hgs sıkıntılı Köprü ve otobanları satın alan abilerimizin uygun gördüğü GS sistemine de verir parayı geçeriz. 1 Yorum bağlantısı
Korhan Orkun 3 Ekim 2012 Paylaş 3 Ekim 2012 http://magazin.milliyet.com.tr/hgs-den-gecemeyen-pinar-altug-takipcisiyle-twitter-da-tartisti/magazin/magazindetay/03.10.2012/1606203/default.htm Buyrun:) Yorum bağlantısı
Recommended Posts