İçeriğe Yönlendir

Hgs Ve Ogs Hakkında Herşey

Can Karacaer

Recommended Posts

Önder Özcan

2009 da ogs aldım,üzerine bu 5. arabam.aynı ogs yi plaka değişikliği ile kullanıyorum.en iyisi ogs.fakat ogs nin depozitosu var.hgs 5-10 tl karşılığı alınıyor,ogs için ise denizbank şöyle yazmış:

OGS cihazına sahip olabilmek için cihaz bedeli olan 40 TL + BSMV ,depozito tutarı olarak 20 TL ve otomatik yükleme tutarını yatırmanız yeterli olacaktır.

OGS ile HGS arasındaki fark nedir arkadaşlar, çalışma prensibi olarak, OGS varken niye HGS çıkardılar ki?

cevap bir üst satırda.depozito farkı.ogs nin ilk alımı masraflı olduğundan hgs ye geçiyor insanlar.

Yorum bağlantısı
Taner Kültüroğlu

ogs artık satılmıyor çünkü ben heryere sordun artık HGS alacaksınız dediler. hgs kartını izole bantla uçlarından cama tutturun istediğiniz zaman geri çıkarabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

eğer aracın plakası değişmedi ise kullanılmaya devam edilebilir eğer plaka değişti ise yeni plakaya göre hgs çıkacak. Eski hgs içindeki bakiye aktarılmıyor içinde para 1 ay sonra ptt den nakit olarak veriliyor ama eski hgs de isme göre kayıt varsa Para iadesi olmayabilir

Plaka değişmedi. Mesela eski sahibi içinde bakiyeyi almış yada alacak olsa bile ben bu etiket üzerinden devam edebilir miyim yoksa söküp atayım mı.. 1.sınıf hgs yazıyor birde barkod numarası var..

Yorum bağlantısı
Mithat Tuğrul

Plaka değişmedi. Mesela eski sahibi içinde bakiyeyi almış yada alacak olsa bile ben bu etiket üzerinden devam edebilir miyim yoksa söküp atayım mı.. 1.sınıf hgs yazıyor birde barkod numarası var..

telefonunuz iphone ise hgs ile ilgili sorgulama ekranı var (app store dan indirilen) ordan öğrenebılırısınız kaç tl bakiye olduğunu. fakat şöyle bir durum var. eski sahibine üyelik acmanız gerek yada eski sahibi açmalı hgs hesabı. hgs hesabında tc ve plaka istiyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Eski sahibi onu iptal ettirmiştir.. Söküp atacaksın.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Kaleli

İlk aracımda hgs cama yapışan tipte idi.Aracımı sattım.Hgs yi üzerinde unuttum.PTT yi aradım.İptal olması için dilekçe vermem gerektiği söylendi.Dilekçeyi verdim.PTT ye gitmişkende bu sefer kart olan HGS den aldım.Dilekçeye esgi hgs deki bakiyeninde yeni aldığım kart hgs ye aktarılmasını istedim.Eskisi artık iptal oldu.Aracı alan kişi söküp atabilir.

Kartlı HGS de yapıştırma, unutma derdi olmadığı için yapışkanlıya göre avantaj diye düşünüyorum.3. aracımı satarken HGS kartımı alıp cebime koydum.O kadar...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sinan Özvarlık

Ogs'nin yakın zamanda kalkacağı söyleniyordu,ama halen hgs sistemi düzenli çalışmıyor.bu gidişlede ogs nin kalkması imkansız gibi gözüküyor.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

OGS'mi iş bankasından bedavaya aldım. Maximum kart ile aylık belli bir miktar harcama yapana bedavaydı, o şekilde almıştım. Zaten maximum harici kartım yok. Söylenilen miktarı da her ay ikiye katlıyordum. Aynı mantıkla eşim için bir tane daha OGS aldım bedavaya. Bakiye 20 TL altına düştüğünde kredi kartımdan 20 TL otomatik yükleme talimatı verdim. Yükleme için de uğraşmıyorum. Ogün bu gündür sorunsuz kullanıyoruz.

ben de işbankasından aldığımda 50 tl idi.aynı şekilde max. karttan başka kart kullanmıyorum,aynı seninki gibi kredi kartımdan,20 tl nin altına indiği indiği an 20 tl yükleme yapıyor :)  kafam rahat.. okumama derdi yok,okumasa bile sonradan hesaptan otomatik alıyor.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

ogs artık satılmıyor çünkü ben heryere sordun artık HGS alacaksınız dediler. hgs kartını izole bantla uçlarından cama tutturun istediğiniz zaman geri çıkarabilirsiniz.

Hayır o yanlış bir bilgi banada de önce size söyledikleri gibi hgs alacaksınız dediler bende hgs aldım ancak 1 ay sonra işbankasına 15 tane yeni ogs cihazı geldi hemen gittim 1 tane aldım yani hala ogs satışı var en azından İstanbul için bunu söyleyebiirim haberiniz olsun. 

tarihinde DOĞUŞ BAĞ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Kesinlikle yapıştırmayın. Yada şeffaf naylon ile birşekilde yapıştırın. Aracı satınca problem oluyor. Ben hiç yapıştırmadım. Her geçişimde otomatik plakadan düşüyor. Aracı satınca aldığınız yere yapıştırmadığınız etiketinizle gidin yeni plakanız aktartırsınız yoksa iptal ettirip yenisini almakla uğraşırsınız..İşbanktan almıştım . Kredi kartına otomatiğe bağladım. Belirli bir limitin altına düşünce karttan otomatik yükleme yapıyor.

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Bankayı aradığınızda dediğinizi söylüyorlar ama işin aslı öyle değil.

Bana da iş bankası aynısı söyledi ama internet bankacılığı üzerinden istek yaptım geldi.

Yorum bağlantısı
İbrahim Çelik

HGS nin kartlı olanından aldım. Internet'ten bakiye yükleyip gideceğim yere gidiyorum. Kartı da evde bırakıyorum. Öte öte gişeleri geçiyorum. Sonra bakiyeden düşüyor. Sık yolculuk eden için pek de konforlu olamayacağı kanaatindeyim.

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer
(düzenlendi)

HGS nin kartlı olanından aldım. Internet'ten bakiye yükleyip gideceğim yere gidiyorum. Kartı da evde bırakıyorum. Öte öte gişeleri geçiyorum. Sonra bakiyeden düşüyor. Sık yolculuk eden için pek de konforlu olamayacağı kanaatindeyim.

+1 

İbrahim hocam haklı, HGS'yi aldıktan sonra kaçak geçiş diye birşey olmaz. Etiketi elle tutmaya da gerek yoktur. Etiket araçta olmasa bile kameralarla girilen ve çıkılan gişeler belirlendiğinden, giriş-çıkış gişesi arasındaki ücret mevcut bakiyeden otomatik olarak düşer. HGS alınmadığında kaçak geçiş olur ve 7 gün içinde HGS alınmalıdır. 

tarihinde Korhan Şenörer tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer Geveci

Keşke bende yapıştırmasaydım, bir hata yaptım yapıştırdım onu da yamuk yapıştırdım  :D

Evet benim de yamuk maalesef ve dikkat ediyorum yamuk yapıştıranların sayısı hiç az değil . Bizim komşuda cama dışarıdan yapıştırmış söküldü sökülecek . :D

Yorum bağlantısı
Selçuk Özmen
(düzenlendi)

Kardeşim elektronik muhendisi, hgs yı cama yapıştırmaya gerek yok arabada olsun yeter dedi radyo dalgaları ıvır zıvır birşeyler söyledi kafa yormak istemeyeceğim :). ben de olur mu öyle sey sacmalama dedim millet cama yapıştırıyor diye!h.sonu çeşme ye giderken etiketi ruhsatın içinde konsola koydum ve özellikle 30-40 km civarı hızda geçtim, test etmek için. Çıkıştaki tabelada 1.80 TL yı gordum.. ;)

tarihinde Selçuk Özmen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Burak İşci

HGS de benim de başıma şöyle bir olay geldi. İstanbulda nereye gidersem gideyim hep otobanı kullanmaya çalışırım bu yüzden de günde birkaç kez gişelerden geçtiğim oluyor. Geçenlerde şöyle bir şey oldu, cihazımda 28 lira vs vardı Samandıra gişelerden girdim çamlıca gişelerden çıktım. Alet araç girerken etiketi okumamış ve kaçak geçiş bedeli 15 TL hesabından düştü, tabi İş Bankası kullandığım için bakiye 20 lira altına düştüğü için 20 lira yükleme yaptı, yani yeni bakiyem 33 lira civarı birşey oldu. Daha sonra dönüş yolunda yine aynı durum oldu ve otomatik yükleme yaptı. Aynı ay içerisinde 4 kere bu durum başıma geldi ve sırf 80 lira HGS parası geldi kartıma, bu hataları sonradan düzelttikleri için fazla çekilen tutarı tekrar eklediler. Aradan bir ay geçti ve şuan da kartta elli küsür lira var [emoji15] [emoji15] [emoji4] bankadan alacak arkadaşlar postaneyi tercih ederse daha iyi olur bence. Çünkü bankalar otomatik ödeme yaptığı için bu durum başınıza gelebilir.

Bir keresinde de hem giriş hem çıkış gişesini okumamış cihaz. Bu yüzden de kaçak geçiş 20 küsür lira para aldılar, aradım ettim o kadar ancak bu parayı ne yazık ki geri alamadım. Üstelik aradan tam 5 ay geçti. Sanki arabayı uçarak otobana soruyoruz [emoji2] [emoji2] [emoji2] [emoji23]

Yorum bağlantısı
Ramazan Çetin

Yapiskan etiketli olandan alirsaniz zorunlu bakiye ile 35 tl ye ama illa kart tipi isterseniz 45 tl ye satiyoruz ptt de. Bunlarin 30 tl si bakiye (1.sinif araclar icin) . etiketi alip illaki cama yapistiricam diye bisey yok ama gecislerde kacak gecis yazar 2 is gunu icinde sistem plakaya bagli hgs varsa bulup bakiyeden duser. Alan arkadaslara tavsiyem ki yukarida herkes yazmis zaten etiketi alinca ince bi bantla tutturun araci satinca cikartip plaka guncellemeyle yeni araca aktarirsiniz.ben hafiften yapistirayim sonra sokerim demeyin icinde ince manyetik bi tel var hasar alirsa yine kacak duruma duserseniz ama yine plakaya bagli sistem duser ucreti.aslinda bu Hgs denen sistem daha cok agir vasitalar icin cok buyuk avantaji var.Ornegin kirkayak denen kamyonlar (4 aks ) 4. Siniftir.aracta yuk var diyelim tekerlerin hepsi yerde yoldan gecerken sistem onu normal 4. Sinif ucretten duser ammaaaaa yük bosaldi aksın biri havaya kalkti iste sistem geri donuste onu 3. Siniftan degerlendiriyo ve indirimli geciyor.hgs de kamera ve bir sensor sistemi var aks arasi mesafe olcen.aslinda ogs ye gore cok daha akilli bi sistem ama malesef ulkemizde ilk yil ve akabinde bircok ariza cikardi ve cok sikayetlere maruz kaldi ve solugu karsimizda aldi :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Öncelikle Konunun dogru yerde olup olmamasi konusunda çelişkiliyim, :) Tapatalk uzerinden bağlandığım için konumun burda daha uygun oldugunu anladım. Yanlış Bölümde ise Affola :)

Kısmetse bu hafta Cuma gecesi Aracım ile İstanbul pendiğe gideceğim, fakat bu zamana kadar Araçlarımda hiç HGS kullanmadım.

Yarin Garanti bankası aracıliği ile HGS etiketi alacağim yada HGS karti ( Kart varmı bilmiyorum gecen sene bir arkadaşta görmüştüm. ) :)

Alacağim bu HGS etiketini yada Kartini ön cama yapistirmak zorundamiyim acaba ? Pek şehirler arası yol yapan birisi degilim kendi aracım ile. O yüzden Cama yapiştirmak istemiyorum. Yapiştirmak istemediğim gibide çekiniyorum okurmu okumazmı diye.

Sizlere zahmet beni bu konuda bilgilendirirseniz çok mutlu olurum.

Kubilay Bey;

Konunuz uygun başlık ile birleştirilmiştir.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Yapiskan etiketli olandan alirsaniz zorunlu bakiye ile 35 tl ye ama illa kart tipi isterseniz 45 tl ye satiyoruz ptt de. Bunlarin 30 tl si bakiye (1.sinif araclar icin) . etiketi alip illaki cama yapistiricam diye bisey yok ama gecislerde kacak gecis yazar 2 is gunu icinde sistem plakaya bagli hgs varsa bulup bakiyeden duser. Alan arkadaslara tavsiyem ki yukarida herkes yazmis zaten etiketi alinca ince bi bantla tutturun araci satinca cikartip plaka guncellemeyle yeni araca aktarirsiniz.ben hafiften yapistirayim sonra sokerim demeyin icinde ince manyetik bi tel var hasar alirsa yine kacak duruma duserseniz ama yine plakaya bagli sistem duser ucreti.aslinda bu Hgs denen sistem daha cok agir vasitalar icin cok buyuk avantaji var.Ornegin kirkayak denen kamyonlar (4 aks ) 4. Siniftir.aracta yuk var diyelim tekerlerin hepsi yerde yoldan gecerken sistem onu normal 4. Sinif ucretten duser ammaaaaa yük bosaldi aksın biri havaya kalkti iste sistem geri donuste onu 3. Siniftan degerlendiriyo ve indirimli geciyor.hgs de kamera ve bir sensor sistemi var aks arasi mesafe olcen.aslinda ogs ye gore cok daha akilli bi sistem ama malesef ulkemizde ilk yil ve akabinde bircok ariza cikardi ve cok sikayetlere maruz kaldi ve solugu karsimizda aldi :)

Ramazan bey açıklamalar için teşekkürler. Peki ben kart aldım. Bu kartı da cama yapıştırmaya gerek var mı? Kart nasıl işliyor. sürekli kaçak geçiş ardından bakiyeden düşüş şeklinde midir?

Kubilay Bey;

Konunuz uygun başlık ile birleştirilmiştir.

Saygılarımla.

Sayın moderatör bey ben de gönder tuşuna basıyorum basıyorum gitmiyor. Sonunda beni banladılar dedimdi meğer konu taşınmış. :)

Yorum bağlantısı

Sayın moderatör bey ben de gönder tuşuna basıyorum basıyorum gitmiyor. Sonunda beni banladılar dedimdi meğer konu taşınmış. :)

Olur böyle şeyler,Moderatörler halleder  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Önder Özcan
...

:D  karikatür vardı

-son işinizden nasıl ayrıldınız

+işyerim yeni adresine taşındı

-eee?

+yeni adresi bana söylemediler :(

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Sinan Özvarlık

HGS Etiketimi aldım Dostlar Cama yapıştırmadan devam :)

Haydi hayırlısı Orhanbey gişeleriden geçerken Sonucu Merak ediyorum :)

Sonucu merakla bekliyoruz  :)

Yorum bağlantısı
Ramazan Çetin

Ramazan bey açıklamalar için teşekkürler. Peki ben kart aldım. Bu kartı da cama yapıştırmaya gerek var mı? Kart nasıl işliyor. sürekli kaçak geçiş ardından bakiyeden düşüş şeklinde midir?

Emre bey kartli olandan aldiysaniz yaninda birde plastik koruma gibi bi aparati var onuda icine koyarsaniz gecerken elle tutar sonra torpidoya koyarsaniz boylelikle camda etiketli bi goruntu olmaz :) isin acikcasi en basindan beri biz hep yapiskanli olandan sattik sadece bu ay 3 tane kartli sattim onunda bi vatandastan geri donusu sikayet anlaminda olmadi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Konu taşındıktan sonra Sorular cevaplar azalmaya başladı :) Ordamisiniz Dostlar :)

Sorusu olan illa ki soracaktır Kubilay bey ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

+1 

İbrahim hocam haklı, HGS'yi aldıktan sonra kaçak geçiş diye birşey olmaz. Etiketi elle tutmaya da gerek yoktur. Etiket araçta olmasa bile kameralarla girilen ve çıkılan gişeler belirlendiğinden, giriş-çıkış gişesi arasındaki ücret mevcut bakiyeden otomatik olarak düşer. HGS alınmadığında kaçak geçiş olur ve 7 gün içinde HGS alınmalıdır. 

Kaçak geçiş olmaması için 7 günlük süre 15 güne çıkarıldı Korhan bilginiz olsun   :good1:  :)

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...