İçeriğe Yönlendir

Hgs Ve Ogs Hakkında Herşey

Can Karacaer

Recommended Posts

Serhan Gürbüzol

34 U U 18 atmışaltı özelden de yolladım :)

Köksal, plaka sahibinin isim ve telefonunu özelden gönderdim, görüşüp çözebilirsin. Kolay gelsin....

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ramazan Çetin

34 U U 18 atmışaltı özelden de yolladım :)

Koksal bey hgs selim t.... İsmiNDE bi sahsa ait . siz bankayla ugrasmayin ptt ye gidin hgs almak isteyin.size yine sinif celiskisini soyliycekler ve o etiketin sahibi tarafindan bizzat iptal etmesi gerektigini soyliycekler ancak ozaman sizin hgs alabileceginizi soylicekler.Ammmmmmaaaaa is burda degisiyo karayollarin daha onceki verdigi yonetmelikle artik o plakanin sahibi siz oldugunuz icin o eski etiketi siz iptal ettirebilirsiniz ve yenisini alabilirsiniz. Ha muhatabinizdaki ptt memuru boyle bisey olamayacagini soylerse ona karayollarini aramasini soyleyin ve isini ogrensin veya adimi selamimi soyleyin :) bu arada o etikette 15 tl bakiye gozukuyo sahibi iptalden 1 ay sonra ister alirrrr ister almazzz

Köksal, plaka sahibinin isim ve telefonunu özelden gönderdim, görüşüp çözebilirsin. Kolay gelsin....

Serhan abi eski sahibide etiketi pttden almis .koksal bey sahisla muhatap olmadanda iptal edebilir abi o yetkiyi sizin kurum bize tanimis :)
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

İkinize de çok teşekkür ederim, telefonu kullanım dışı olmuş ama bizim müşteri imiş ev adresi de benim mahallede, akşam iş çıkışı ürkütmeden bir görüşeyim 15 tl si kalmasın yine de :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

İkinize de çok teşekkür ederim, telefonu kullanım dışı olmuş ama bizim müşteri imiş ev adresi de benim mahallede, akşam iş çıkışı ürkütmeden bir görüşeyim 15 tl si kalmasın yine de :)

Bu kadar tesadüften sonra sorunu çözersin artık değil mi ? :D :D  Bak sayende Ramazan kardeşimle de tanışmış olduk hemen hemen aynı işi yapıyormuşuz ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Bu kadar tesadüften sonra sorunu çözersin artık değil mi ? :D :D  Bak sayende Ramazan kardeşimle de tanışmış olduk hemen hemen aynı işi yapıyormuşuz ;)

İnşallah abi, her işte bir hayır varmış derler ;) gelişmeleri bildireceğim :) tekrar teşekkür ederim ikinize de.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ramazan Çetin

Bu kadar tesadüften sonra sorunu çözersin artık değil mi ? :D :D Bak sayende Ramazan kardeşimle de tanışmış olduk hemen hemen aynı işi yapıyormuşuz ;)

Serhan abime katiliyorum :)
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Furkan bey evet yapistirmanin anlami yok ama bizim vatandas bu sekilde gecerken ekranda kacak gecis yazinca solugu bizim yanimizda aliyo (camda etiket varken veya yokkende ama araca tanimliyken ) sonucta bi ton laf analtiyoruz musteriye.yoksa hic bi problemi yok hgsnin ister yapistirin ister yapistirmayin

Ramazan hocam

Zamanında HGS etiketi nasıl yapıştırılır, atermik camda nereye takmalı diye resmi dökümanlar bile yayınlandı. E tabi bundan dolayı yapıştırmazsak ceza yeriz gibi bir algı oluştu vatandaşta :)

Halbuki etiket değil kart şeklinde alsanız, geçişlerde görünür bir yerde olması yeterli ve okumaz ise plakadan tahsil edilir denseydi sizde rahat ederdiniz bizde :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ramazan Çetin

Ramazan hocam

Zamanında HGS etiketi nasıl yapıştırılır, atermik camda nereye takmalı diye resmi dökümanlar bile yayınlandı. E tabi bundan dolayı yapıştırmazsak ceza yeriz gibi bir algı oluştu vatandaşta :)

Halbuki etiket değil kart şeklinde alsanız, geçişlerde görünür bir yerde olması yeterli ve okumaz ise plakadan tahsil edilir denseydi sizde rahat ederdiniz bizde :)

Furkan hocam nedeseniz haklisiniz ama bu hgs olayi ilk ciktiginda bize soylenen ne varsa musteriye aktardik - aman ha etiket 5 cm dikizin altina - aman ha cami tam ortalayin - aman ha hassas bi sekilde yapistirin vs birde brosur vermeye calistik hep.Suanki bildiklerimizi ozaman bilseydik inanin ne kolayliklar anlatirdik vatandasa [emoji4]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Hgs nin sahibinin evine gittim (benim evden 200 mt ilerdeymis) kapıyı çalmadan oğlu ile denk geldik hatta tanıyormusum oğlunu selamlastik anlattım durumu, babası ile konuşuyormuş özel nedenlerden ama yeni telefonunu verdi ben de yeni no dan görüştüm yarın halledeyim dedi sağolsun. İçinde parasının kaldığını da belirttim. Dananin kuyruğunun kopmasini bekliyorum :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ramazan Çetin

Hgs nin sahibinin evine gittim (benim evden 200 mt ilerdeymis) kapıyı çalmadan oğlu ile denk geldik hatta tanıyormusum oğlunu selamlastik anlattım durumu, babası ile konuşuyormuş özel nedenlerden ama yeni telefonunu verdi ben de yeni no dan görüştüm yarın halledeyim dedi sağolsun. İçinde parasının kaldığını da belirttim. Dananin kuyruğunun kopmasini bekliyorum :)

Evinizin 200 mt yakinida olmasi buyuk sans :)
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

bir soruda benden ;) bankada ve bulunduğum bölgedeki PTT şubelerinde HGS kartı olmadığından mecburen yapışandan aldım, neden kart tipi olanlar piyasada bulunmuyor? :)

Yorum bağlantısı
Ramazan Çetin

bir soruda benden ;) bankada ve bulunduğum bölgedeki PTT şubelerinde HGS kartı olmadığından mecburen yapışandan aldım, neden kart tipi olanlar piyasada bulunmuyor? :)

Abi bunu bende merak ediyorum :) hep de soruyo müşteriler.Genellikle otoyol kenarlarındaki ptt şubelerinde bulunuyo.Aslında yapışkanlı olanlarda bir kart tipi sayılır sadece cama yapıştırmazsınız geçerken kart gibi tutar geçersiniz ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Lokman abide kart yuvasi vardi diye hatirliyorum, ozelligini kullanmak istiyor kara murat in :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Ramazan sağol, yapıştırdım artık :)

Köksal araçta ogs var abim, motor için alacaktım bulamamıştım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Zekeriya Kahraman

HGS mi iyi OGS mi ? ben 6 aydır HGS mi kullanmıyorum içindeki durar mı  :unsure2:

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

HGS mi iyi OGS mi ? ben 6 aydır HGS mi kullanmıyorum içindeki durar mı  :unsure2:

OGS nin satışı bitmiş (Serhan abiden teyit), HGS kullanılmasa da bakiyesi durur içinde ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zekeriya Kahraman

OGS nin satışı bitmiş (Serhan abiden teyit), HGS kullanılmasa da bakiyesi durur içinde ;)

Köksal bey Tesekkür ederim bilgi için  :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Nihayet bugün eski sahibinin iptal ettirmesi ile kendi aracıma hgs aldım bankamdan. Yapımda ve yayında emeği geçen Ramazan beye, Serhan abiye teşekkürler :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Alper DEMİR

Merhabalar, aracımı alalı bir ay oldu. Geçenlerde hgs stickeri vardı bir sorgulayim dedim,içinde TL var mi yok mu diye bide ne göreyim geçmiş aylarda yanlış giseden geçilmiş ve 13.40 TL lık tutar ödenmediği için 140 TL ye çıkmış. Simdi sorum şu aracın devrini üstümüze aldık fakat alabildiğimize gore herhangi bir borç gözükmedi. Bu hgs borcunu iptal ettirebilir miyiz ? Yoksa eski sahiplerine ulaşıp tutarı onların karşılaması mi gerekiyor ?

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

anladığım kadarı ile almış olduğunuz araçta hgs etiketi vardı ve siz sorgulama yaptınız 140tlik bir borç gördünüz . 

HGS etiketi şahısa veriliyor dolayısıyla sizi alakadar eden bir olay değil .araç satışı yapıldığında iptal ettirmeli aksi takdirde yeni araç sahibi her geçtiğinde içinde tl yoksa ceza olarak size gelecektir 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Merhabalar, aracımı alalı bir ay oldu. Geçenlerde hgs stickeri vardı bir sorgulayim dedim,içinde TL var mi yok mu diye bide ne göreyim geçmiş aylarda yanlış giseden geçilmiş ve 13.40 TL lık tutar ödenmediği için 140 TL ye çıkmış. Simdi sorum şu aracın devrini üstümüze aldık fakat alabildiğimize gore herhangi bir borç gözükmedi. Bu hgs borcunu iptal ettirebilir miyiz ? Yoksa eski sahiplerine ulaşıp tutarı onların karşılaması mi gerekiyor ?

Tescil tarihinizden önceki hiç bir cezadan mesul değilsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Önder Özcan

arkadaşlar yeni aracımda (konusunu daha sonra açacağım) hgs var.eski sahibi içinde para yüklü olduğunu,kullanmamı söyledi.kaç para bakiye eolduğunu nasıl öğrenirim.netten öğrenmeye çalıştım e posta adresi falan soruyor,eski sahibinin bilgilerini bilemiyorum tabi ki.sadece plakayla ya da eski sahibinin tc numarasıyla bunu öğrenmenin yolu var mı,kaçak geçiş olmasın diye uğraşıyorum da.

Yorum bağlantısı
Misafir

arkadaşlar yeni aracımda (konusunu daha sonra açacağım) hgs var.eski sahibi içinde para yüklü olduğunu,kullanmamı söyledi.kaç para bakiye eolduğunu nasıl öğrenirim.netten öğrenmeye çalıştım e posta adresi falan soruyor,eski sahibinin bilgilerini bilemiyorum tabi ki.sadece plakayla ya da eski sahibinin tc numarasıyla bunu öğrenmenin yolu var mı,kaçak geçiş olmasın diye uğraşıyorum da.

Öncelikle hayırlısı olsun abim.. Kullanabilirsin ama ileride sıkıntı çıkabilir. Araç satış tarihi itibari ile easki sahibi paraları geri alırsa sen borca düşüyorsun diye hatırlıyorum. (Emin olmamakla birlikte) Nasıl öğrenilir bilemem. Belki Serhan abim yardımcı olabilir.. 

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Öncelikle hayırlısı olsun abim.. Kullanabilirsin ama ileride sıkıntı çıkabilir. Araç satış tarihi itibari ile easki sahibi paraları geri alırsa sen borca düşüyorsun diye hatırlıyorum. (Emin olmamakla birlikte) Nasıl öğrenilir bilemem. Belki Serhan abim yardımcı olabilir.. 

eski sahibi,içinde 30-40 tl olduğunu,benim kullanmamı söyledi.ben de adama ceza gelmesin diye bakiyeyi öğrenmek istiyorum. :)

yoksa benim ogs cihazım var,hazır

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...