İçeriğe Yönlendir

Hgs Ve Ogs Hakkında Herşey

Can Karacaer

Recommended Posts

Çağdaş Başlılar

Bence hgs en saglikli ptt online kk ile yukleme yapilabiliyor, shell madenler istasyonuna (cekmekoy) sordum anlasmasi olan bayilerden alim ve yukleme yapabilirsin dediler bizde satisda yuklemede olmuyor deyince gittim pttden aldim.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Yusuf Karademir

garanti bankasından aldım en sonunda masraf olarak 10 tl aldılar hgs içersinede 30 tl yüklediler ilk etapta toplamda 40 tlye geliyo hemen verdiler yapıştırdım ön cama ilerleyen zamanlarda 15 tlnin altına düştüğü zaman otomatik kredi kartından yükleme yapılcak hgsye

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Bilgi: HGS, Shell haricinde, Opet istasyonlarında da satılmaktadır.

ogs candır (kredi kartına da tanımlı olacak)

Yorum bağlantısı

ogs candır (kredi kartına da tanımlı olacak)

Abim, bayramdan bayrama geçiyorum ücretli yol ve köprülerden. Ozamanlarda ücretsiz oluyor  :D  :D  :D

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Abim, bayramdan bayrama geçiyorum ücretli yol ve köprülerden. Ozamanlarda ücretsiz oluyor  :D  :D  :D

:tongue:

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Emrah Akdoğan

Arabayı 1 ay önce değiştirdim. İntrnet şubesine girip plakayı güncelledim (düne kadar öyle biliyordum) dün kaçak geçiş uyarısı aldım cihaz ötmeyince. Aradım plaka kayıtlıysa düzeltilir dediler fakat şube eski plaka kayıtlı dedi.Sizce yapılabilecek birşey var mı?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Arabayı 1 ay önce değiştirdim. İntrnet şubesine girip plakayı güncelledim (düne kadar öyle biliyordum) dün kaçak geçiş uyarısı aldım cihaz ötmeyince. Aradım plaka kayıtlıysa düzeltilir dediler fakat şube eski plaka kayıtlı dedi.Sizce yapılabilecek birşey var mı?

Konunuz birleştirilmiştir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Murat Yalçın

Arkadaşlar  Selamlar ,

Ben açıkcası  sadece   Shell'de (Anlaşmalı Olanlar)  da    satıldığını biliyordum HGS nin  PO  ve  Opet tede  aynı şekilde  sadece  anlaşmalı olanlardamı   mevcut ?

-  Bir de  ben  HGS yi  şirket  adına  alacağım daha  önce  tecrübe eden  arkadaşlardan  rica  etsem  evrak olarak   Şirket İmza Sirküsü ve   Şirket Yazısı  yeterlimi  ( Ş şahıs şu plakalı  araca  hgs almaya yetkilidir  tarzında  sanırım) ? 

Bunun dışında  birşeye  ihtiyaç var mı acaba ? 

Tşklr, 

Yorum bağlantısı

Arkadaşlar  Selamlar ,

Ben açıkcası  sadece   Shell'de (Anlaşmalı Olanlar)  da    satıldığını biliyordum HGS nin  PO  ve  Opet tede  aynı şekilde  sadece  anlaşmalı olanlardamı   mevcut ?

-  Bir de  ben  HGS yi  şirket  adına  alacağım daha  önce  tecrübe eden  arkadaşlardan  rica  etsem  evrak olarak   Şirket İmza Sirküsü ve   Şirket Yazısı  yeterlimi  ( Ş şahıs şu plakalı  araca  hgs almaya yetkilidir  tarzında  sanırım) ? 

Bunun dışında  birşeye  ihtiyaç var mı acaba ? 

Tşklr, 

Anlaşmalı olan tüm benzin istasyonlarından temin edebilirsiniz. BEnde tırım tırım Shell ararken, evin yanındaki Opet te kocaman pankartı 1 ay sonra fark ettim. :D "HGS Satışlarımız Başlamıştır"  :)

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

Garantiden aldığım hgs yi o bankayla tüm ilişiğimi kestiğim için dolayısıyla yükleme sıkıntısı yaşadığım için bugün iptal ettim ve ptt den yeni bir hgs aldım. Geçenlerde konusu açılmıştı eski hgs yi söken bir üyemiz camdaki yapışkanı nasıl temizlerim diye sormuştu. 

Şimdi ben eski Hgs yi sökünce muhtemelen camda yapışkan kalacak. Yeni hgs yi direk bu yapışkan üzerine yapıştırsam ne olur. temizlikle uğraşmadan böyle bir şey yapsam olur mu.? 

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

Garantiden aldığım hgs yi o bankayla tüm ilişiğimi kestiğim için dolayısıyla yükleme sıkıntısı yaşadığım için bugün iptal ettim ve ptt den yeni bir hgs aldım. Geçenlerde konusu açılmıştı eski hgs yi söken bir üyemiz camdaki yapışkanı nasıl temizlerim diye sormuştu. 

Şimdi ben eski Hgs yi sökünce muhtemelen camda yapışkan kalacak. Yeni hgs yi direk bu yapışkan üzerine yapıştırsam ne olur. temizlikle uğraşmadan böyle bir şey yapsam olur mu.? 

Kendim yazıp cevaplayayım bari :) O gün Hgs yi sökünce sadece kağıt katman geldi geri kalan manyetik kısmı yapışkanı falan komple camda kaldı :) kazımaya çalıştıysam da olmadı. Beze birazcık selülozik tiner döküp camdan o şeyi kazımam 64 sn falan sürdü. :D gerçekten tiner çok etkili. . 

Yorum bağlantısı

Kendim yazıp cevaplayayım bari :) O gün Hgs yi sökünce sadece kağıt katman geldi geri kalan manyetik kısmı yapışkanı falan komple camda kaldı :) kazımaya çalıştıysam da olmadı. Beze birazcık selülozik tiner döküp camdan o şeyi kazımam 64 sn falan sürdü. :D gerçekten tiner çok etkili. .

Ayni sekilde su bimde satılan aspirix de cok etkili test edildi onaylandi. Tum yapiskan izleri söküyor stickerlardan falan kalan da
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...

İyi günler arkadaşlar;

1 günlüğüne Konya'dan Mersin'e gitmem gerekti.

Bu nedenle haftasonu olunca HGS işlemlerimi yapamadan yola koyudum.

Daha önce o otobanı kullandığımda gişelerden ödeme yapmıştım. O nedenlede pek sallamadım.

Konuya pek hakim olmadığım için Konya'dan ilk gişelerden OGS den geçtim ve geçerken kaçak geçiş şeklinde uyarı verdi.

Dönüşte ise HGS en geçtim.

Aklıma takılan birkaç soru var. Yardımcı olursanız sevinirim...

1- İş bankasından HGS aldım. Ücret otomatik düşer mi.

2- HGS ceza ödiyecek miyim...

3- HGS geçişim sistemde borç sorgulamada görünüyor lakin OGS yok.  OGS için ceza ödiyecekmiyim

4-Bu HGS stickerini aracın neresine yapıştırmalıyım.

5-HGS şahsa mı özel yoksa araca mı yani araç devrinde yapmam gereken nedir?

Şİmdiden teşekkürler;

Ha birde 140  ile frenleyerek 135 gibi radarı selamladım  otobanda hız sınırı kaçtır?

Yorum bağlantısı

Durumunuz çok karışık. Keşke sürekli aynı gişe tipinden geçseydiniz. Ben OGS den girip HGS den çıktım ceza ödedim. Arabamda OGS vardı.

OGS karayollarına bağlı, HGS PTT ye. Bu iki kurumun birbirinden haberi yok. 

Otobanda hız sınırı 132 km/h Siz Radar 1,5 km öteden sizi görür. Basılan fren bir işe yaramamıştır. Ama siz 140 la gittiğinizi zannederken bile gerçekte 132 yi geçmemiş olabilirsiniz.

Kuralları, prosedürleri, ülke şartlarını falan daha fazla dikkate almanızı öneririm. İlk defa Türkiye'de otomobil kullanan biri gibi davranmışsınız.

:D  :)

Yorum bağlantısı
Osman Nuri Köknar

Aracımda HGS olmasına rağmen Gebze gişelerinden giriş yaparken OGS'den girmişim yanlışlıkla. Araçta HGS olduğundan dolayı Kurtköy'den çıkarken de HGS gişelerinden çıktım. Durumun sonra farkına vardım. Tabi OGS'den geçtiğim için cezayı ödedim. Yani aracınızda HGS olmasın ama giriş çıkışı HGS'den yapmış olsaydınız, bir hafta içinde HGS alarak bakiyeden düşülürdü o geçişiniz. Bu durumda ceza ödersiniz.

Yorum bağlantısı
Osman Nuri Köknar

Otobanda radar oluyor muydu yahu :) ben o kadar gittim geldim denk gelmedim hiç

Yorum bağlantısı

Otobanda radar oluyor muydu yahu :) ben o kadar gittim geldim denk gelmedim hiç

Evet var...ama çevirmezler,ruhsat adresinize yollarlar..

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

2013 Mayıs ayından itibaren sizin gibi hatalı geçiş yapan ( OGS varken HGS veya tersi gibi ) sürücülerin ücretleri kaçış işlemi görmeden sadece en uzak mesafe ücreti olarak alınmakta ve cezai ücret uygulanmamaktadır. Yanlız en az bir tanesinin olması lazım HGS veya OGS olmak üzere....

Otobanda radar hızı 120 Km/h artı  %10 opsiyon ile 132 Km/h dir......

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Radar için viraja koymuşlar döner dönmez gördüm ve frenledim yoksa benden kaçmazdı.

4 yıldır şöförüm yüzlerce km yol yaptım bırakın radarı en ufak cezam yoktur :D

yokuş aşağı olunca araba kaptırmış kendini öyle olunca girdik galiba

neyse sağlık olsun hakketiysek ödeyecez

şimdi bende hiçbiri yoktu ... ne hgs ne ogs pazar günü acil yola çıkmam gerektiği içinde çok üzerine düşemedim yoksa iyice araştırırdım yolu.

şimdi bugün ben işbanktan hgs aldım ve 30 tl yüklettim. buradan düşecek mi ? yoksa bir işlem yapmam gerekiyor mu

birde 4. ve 5. sorularımı da yanıtlarsanız sevinirim...

Yorum bağlantısı
Osman Nuri Köknar

HGS'yi aynanın altındaki yere yapıştırıyorsunuz benim aldığım stickerda anlatım şekli vardı.

Yorum bağlantısı

Radar için viraja koymuşlar döner dönmez gördüm ve frenledim yoksa benden kaçmazdı.

4 yıldır şöförüm yüzlerce km yol yaptım bırakın radarı en ufak cezam yoktur :D

yokuş aşağı olunca araba kaptırmış kendini öyle olunca girdik galiba

neyse sağlık olsun hakketiysek ödeyecez

şimdi bende hiçbiri yoktu ... ne hgs ne ogs pazar günü acil yola çıkmam gerektiği içinde çok üzerine düşemedim yoksa iyice araştırırdım yolu.

şimdi bugün ben işbanktan hgs aldım ve 30 tl yüklettim. buradan düşecek mi ? yoksa bir işlem yapmam gerekiyor mu

birde 4. ve 5. sorularımı da yanıtlarsanız sevinirim...

Buradan bakabilirsiniz..

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/220055-hgs-ogs-ve-kgs/?p=1754444

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Serhan Abi, ben de arabayı ilk aldığımda hgs veya ogs etiketi olmadan İzmit'e gidip geldim. Tamamında HGS'den gidecek, dönüşte 7 gün içinde etiket alacaktım. Ancak gişlerden birinde hem hgs, hem ogs ortak olan gişeden geçtim. Nihayetinde 7 gün dolmadan hgs etiketimi aldım. Başka bir sıkıntı olur mu sence?

7 gün içerisinde aldiysan problem yok Aykut, rahat ol kardeşim. ...
Yorum bağlantısı

hgs ve ogs den kaçak geçişler ile alakalı son durum şu arkadaşlar

geçişlerden 1 gün sonra hgs aldım aynı gün hgs hesabımdan düştü

ogs için ise 1 ay içerisinde hgs hesabımdan düşeceğini resmi kaynaklardan öğrendim...

lakin ogs ye girip hgs den çıktığım için ogs ücreti en uzun mesafeye göre hesaplandığı için bir kaç lira daha fazla ödeyeceğim...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...