İçeriğe Yönlendir

Hgs Ve Ogs Hakkında Herşey

Can Karacaer

Recommended Posts

Gündüz Can Yılmaz

PTT den alınan HGS lerin iptalinde diğer bir hesaba aktarımı 7 gün, para iadesini ise 30 gün sonra yapıyorlar. Ertelenmesi çok sorun değil ama benim başka bir araca HGS nakil ettireceğiniz zaman, 4TL yeni hgs ücreti, 30 TL minimum ödemeyi alıp, bir hafta sonra eski HGS nin bakiyesi aktarılıyor. Ben aracı satınca, kardeşimin arabasına HGS alıp aktarayım dedim, süreç bu şekilde işledi. Ben de iptal ettirdim. Şimdi Halkbank'tan almayı düşünüyorum, en azından şubeye gitmeksizin bakiye yüklemesi yapabileceğim.

Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy
(düzenlendi)

Ben de HGS yi Bonus kredi kartına aldım ücret almadılar. 15 TL nin altına düşerse karttan alacaklarmış. Hatay' dan Eskişehir' e geldim. Bir defa bile normal geçiş yapmadı. Hep kaçak geçiş göründü. e-maille hgs bakiyesi geldi. Her yerden normal geçiş gibi işlem görmüş. Tüm giriş ve çıkışlar yazılı. Demek ki plakaya göre yazıyorlar.

tarihinde Sani Gerşon tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek

merhaba,

dün akşam HGS geçişlerimi kontrol ederken aşağıdaki satır dikkatimi çekti.

(İSTANBUL-ANKARA OTOYOLU
ÇAMLICA
24
09/07/2013 07:11:15.740
ÇAMLICA
10
10/07/2013 17:51:13.930
18.75 TL

yarım saat bunun nasıl olabilieceğini düşündüm. sonra saatlerden işi çözdüm :)

arabayı yeni aldığım için HGS'yi cama yapıştırmamıştım henüz. 

(bir arkadaş arkasına cam filmi yapıştır, camı ıslak bezle silerken zarar vermesinler dediği için bekletiyordum)

ruhsat içinde taşıyordum.

servis aracında, laptop çantamın içindeki ruhsat kabının içindeki HGS'yi okumuş arkadaşlar :)

şimdi buna itiraz edilir mi ? 

ben de gişelerden geçerken okumaz diye iyice yavaşlıyordum, bundan sonra tam gaz devam :)

Yorum bağlantısı
Ünal Doğar
(düzenlendi)

HGS plakanıza kayıtlı olduğu için okumasada geçiş ücreti araca bağlı hgsden kesiliyor diye biliyorum.

tarihinde Ünal Doğar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Çekim gücünün iyi olduğunu öğrenmiş olduk. Geçen bende okumadı gibi hissetmiştim birşey çıkmadı bakalım ne olcak.

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Bende ise iki kere Camlica ' dan girdigimi gormeyip Kurtkoy cikisimi okudu tam ucret aldi sanki Ankara'ya gitmisim gibi.

Bende o yesil isigi gorene kadar yavas yavas geciyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Muhtemelen fotoğraflar incelenir ve düzelir.. düzelmez ise açıklayıcı bir mail atarsan yine düzelir.. 

Yorum bağlantısı
Ahmet Mendi

HGS okuyucusunu ön cama mı yapıştırıyorsunuz? Ben iç dikiz aynasının arkası diye biliyordum, ve oradan da okuyor sorunsuz?

Yorum bağlantısı
Emre Yazıcı
(düzenlendi)

HGS okuyucusu için, arabanın ön camdan (içinden) aynanın hizasından altına 5 cm gelecek şekilde yapıştırılır genel kural böyle.

Yine sorum olacak babamın arabası 2. sınıf dün sadece çıkışda görmüş aynı 18.75 tl kesmiş, bu fiyat doğru mu arkadaşlar?

(Not: az önce hgs.ptt.gov.tr resmi sitesinden düzeltme talep formunu doldurarak mail attım, sonuç ne olacak bakalım.)

tarihinde Emre Yazıcı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek

HGS'yi Ön camdaki siyah bölüme yapıştırdım. doğrusu başka yere yapıştırmak gerektiğini düşünmedim.

benim sıkıntım okumaması değildi zaten, fazladan okumasıydı :)

az önce ben de düzeltme formu doldurup, mail attım. bakalım cevap gelecek mi...

Yorum bağlantısı
Emin Önal

Bende şimdi kontrol edince Mayıs ayında Mahmutbey-Avcılar'da girişi okumamış.

Normalde Mahmutbey-Avcılar 1,80 TL.Zaten en uzak giriş Mahmutbey, nereyi hesaplamışta 7,25 TL çekmiş acaba :unsure2:

Edirne istikametinden gelip Avcılar'dan çıktım mı sandı ama öyle de olmaz, anlamadım, bende mail attım bakalım düzelecekmi.

L2Pt4r8.jpg

Yorum bağlantısı
Çağatay Demir

Yaklaşık 3 aydır HGS ruhsatın arasında hep doğru ücreti alıyorlar benden, daha öncede 3 sene kadar OGS torpidodaydı ordada 5 kuruş fazla para ödemedim . Plakadan tespit edip giriş-çıkış noktalarınızı buluyorlar.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

benim camdakini okumuyor, çantadikini nasıl okur??

Ben Antep'den girdim Adana'dan çıktım fakat Girişi görmemiş, Çıkışı görmüş. Bu yüzden bolca para çekmiş :(  Bunu düzeltebiliyormuyuz?

nedense girişlerdeki sensörler hiiiççç okumuyor, ciddi bir suistimal kokusu var, Kgs den sonra hgs tüketimim çok hızlı arttı, girişlerde hep sorun çıkıyor nedense :seytan:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Yılmaz bey iyi akşamlar, ben Karayollarında otoyollarında elektronik teknik elemanıyım OGS ve HGS sistemlerine bakıyorum, size şöyle yardımcı olabilirim öncelikle

hgs@ptt.gov.tr adresine bir mail atacak ve şikayetinizi bildireceksiniz; şikayet mailinizde HGS etiketinizi henüz aracınıza yapıştırmadığınızı ve servis aracında işe giderken çantanızda ruhsatınızın içerisinde olan etiketinizden okuyup ücret kestiğini detaylı bir biçimde anlatın geçiş tarih ve saatleri ile beraber ve bunun sonucunda size bir kaç gün içerisinde olumlu cevap gelecektir.

Olumlu dememin sebebi de şöyleki HGS sisteminde otoyola hem giriş yaparken hem çıkış yaparken sistem araçların resimlerini çeker, sizden ücret kesilen saatte aynı anda sizin servisin resimleri görünecek ve doğal olarak mükerrer ücret kesildiği belli olacak sizden kesilen ücret de iade edilecek ve tarafınıza bir mail gelecektir.

Birde şöyle bir inceleme yapın kendi geçişlerinizi gördüğünüz siteden servis aracınızın geçişlerinide kontrol edin sizin geçişlerinizle aynı saatte ise bunuda mailinizde belirtin itirazınız kabul görecektir. Umarım yardımcı olabilmişimdir, şu an yıllık izindeyim takıldığınız bir yer olursa telefonuma ulaşabilirseniz görüşürüz, kolay gelsin........  

0 535 978 98 08

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Yılmaz bey iyi akşamlar, ben Karayollarında otoyollarında elektronik teknik elemanıyım OGS ve HGS sistemlerine bakıyorum, size şöyle yardımcı olabilirim öncelikle

hgs@ptt.gov.tr adresine bir mail atacak ve şikayetinizi bildireceksiniz; şikayet mailinizde HGS etiketinizi henüz aracınıza yapıştırmadığınızı ve servis aracında işe giderken çantanızda ruhsatınızın içerisinde olan etiketinizden okuyup ücret kestiğini detaylı bir biçimde anlatın geçiş tarih ve saatleri ile beraber ve bunun sonucunda size bir kaç gün içerisinde olumlu cevap gelecektir.

Olumlu dememin sebebi de şöyleki HGS sisteminde otoyola hem giriş yaparken hem çıkış yaparken sistem araçların resimlerini çeker, sizden ücret kesilen saatte aynı anda sizin servisin resimleri görünecek ve doğal olarak mükerrer ücret kesildiği belli olacak sizden kesilen ücret de iade edilecek ve tarafınıza bir mail gelecektir.

Birde şöyle bir inceleme yapın kendi geçişlerinizi gördüğünüz siteden servis aracınızın geçişlerinide kontrol edin sizin geçişlerinizle aynı saatte ise bunuda mailinizde belirtin itirazınız kabul görecektir. Umarım yardımcı olabilmişimdir, şu an yıllık izindeyim takıldığınız bir yer olursa telefonuma ulaşabilirseniz görüşürüz, kolay gelsin........  

0 535 978 98 08

Abi normalde camdan algılanmayan HGS nasıl ruhsatın için algıladı.Burda bir tezatlık yok mu ?

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol
(düzenlendi)

Abi normalde camdan algılanmayan HGS nasıl ruhsatın için algıladı.Burda bir tezatlık yok mu ?

Helal Geçiş Sistemi'ya haram karıştırmamak için tezatlık yok  :D  :D

Yeni tip tek parça olan etiketler bir acayip, aynanın arkasına bile yapıştırsan okuyor manyak sistem  :biggrin:

tarihinde Serhan Gürbüzol tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek

0 535 978 98 08

teşekkür ederim. belirttiğiniz gibi bir mail atmıştım sabah.

cevap gelirse buradan paylaşırım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Yazıcı
İlgili talebiniz alınmış olup, geçişleriniz incelenmiştir.Sistemin giriş gişesini okumamasından kaynaklanan en uzak mesafe ücreti kesilen geçişleriniz bulunmaktadır.Gerekli düzeltme işlemleri yapılarak fazla kesilen ücret hesabınıza iade edilmiştir.
Kurumumuz hizmetlerini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

HGS ile ilgili ayrıntılı bilgiye ve HGS geçiş ihlal cezalarına,
adlı internet sayfasından ulaşılabilmektedir.
Belirtilen internet sayfasından kullanıcı edinerek bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Arkadaşlar cevap geldi, bakiye şimdilik doğru gözüküyor 2. sınıf için 2 lira kesilmiş görülüyor yani 16.75 tl geri yüklenmiş. Haberiniz olsun.

Umarım sorun yaşayan arkadaşlara çözüm olur.

Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek

bana da mail geldi az önce : :)

İlgili talebiniz incelenmiş olup, geçişlerin size ait olmadığı tespit edilerek hgs hesabınızdan alınan fazla ücret iade edilmiştir.

http://hgsmusteri.ptt.gov.tr

Belirtilen internet sayfasından kullanıcı edinerek bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Giriş istasyonunuzun yanlış belirlendiğini düşünüyorsanız

PTT Merkezlerinden veya hgsmusteri.ptt.gov.tr adresinden temin edeceğiniz

Düzeltme Talep Formunu doldururak en yakın PTT merkezine teslim edebilirsiniz.

Düzeltme Talep Formunu doldururak mail yoluyla da iletebilirsiniz.

İlginiz için teşekkür ederiz.

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

bana da mail geldi az önce : :)

İlgili talebiniz incelenmiş olup, geçişlerin size ait olmadığı tespit edilerek hgs hesabınızdan alınan fazla ücret iade edilmiştir.

http://hgsmusteri.ptt.gov.tr

Giriş istasyonunuzun yanlış belirlendiğini düşünüyorsanız

PTT Merkezlerinden veya hgsmusteri.ptt.gov.tr adresinden temin edeceğiniz

Düzeltme Talep Formunu doldururak en yakın PTT merkezine teslim edebilirsiniz.

Düzeltme Talep Formunu doldururak mail yoluyla da iletebilirsiniz.

İlginiz için teşekkür ederiz.

Hayırlı ve geçmiş olsun diyelim, gözünüz aydın  :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek

Hayırlı ve geçmiş olsun diyelim, gözünüz aydın  :good1:

teşekkürler :) çok umutlu değildim açıkçası :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...