Servet Aydın 14 Mayıs 2013 Paylaş 14 Mayıs 2013 O da aklıma geldi. Zamazingo hangi aracı okuyacak Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 14 Mayıs 2013 Paylaş 14 Mayıs 2013 OGS'de eğer çıkış okunamadı ise, plakaya kayıtlı cihazdan otomatik düşüm oluyor. HGS'de yok mu bu sistem? HGS biraz sıkıntılı ne yaptığı belli olmuyor. Serhan abi bu konuda çok sıkıntılı.Okuma ma sorunu çok fazla. Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 14 Mayıs 2013 Paylaş 14 Mayıs 2013 Kalan bakiyeyi nasıl öğrenebileceiğimizi hala bilmiyorum, boş ptt gördükçe alıyorum Kalan bakiyeniz 15 TL'nin altına düştüğünde cep telefonunuza mesaj gelecektir ( Bakiyeniz düşük ) diye, ayrıca geçiş yaptığınızda ücret göstergesinde ücretin altında KREDİ AZ diye mesaj yazar. Bir de etiketinizde bakiyeniz yoksa dahi geçiş tarihinden itibaren bir hafta içerisinde bakiye yüklediğinizde normal ücrete dönecektir. Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 14 Mayıs 2013 Paylaş 14 Mayıs 2013 (düzenlendi) HGS biraz sıkıntılı ne yaptığı belli olmuyor. Serhan abi bu konuda çok sıkıntılı.Okuma ma sorunu çok fazla. Aslında şöyle bir durum var Mehmet'cim, okumuyor veya kaçış diyerek fazla ücret yazıyor ama plaka'ya kayıtlı olduğu için sistem plaka üzerinden sorgulayarak etiket var ise normal ücrete dönüşü otomatikmen yapıyor işin aslı bu fakat sorun olan; vatandaş doğal olarak iş'in detayını bizim kadar bilmediği için ister istemez orada yüksek rakamı görünce tedirginleşiyor ve bir muhattap arıyor onu da bulamayınca sıkıntı başlıyor işte o zaman. Ama OGS gibi kusurusuz çalışan ve muhattap bulabildiğin bir sistemden böyle bir sisteme geçiş olunca orada ipler kopuyor işte. Hayırlısı bakalım düzeltirler, iyileştirirler diye bekliyoruz :yes: Saygilar herkese Otoyollarda hgs sistemine gecildikten sonra hic otoyola cikmak nasip olmadi bu sebeple bende hgs kartini veya etiketini alacak firsat bulamadim yada usendim biraz simdi abilerim benim 50 tl yuklu kgs kartim var onun durumu ne olacak ve hgs karti nerden nasil aliniyor kgs de ki mebla hgs ye aktariliyor mu? KGS kartınızla ve almış olduğunuz HGS etiketinizle Otoyol gişelerine gidin ve orada hemen KGS kartınıza Karayolları gişelerinde ufak bir işlem yapacaklar ve 50 TL'lik bakiyenizi HGS hesabınıza anında aktarabileceksiniz ve bu işlemi 2013 yılı sonuna kadar yaptırabilirsiniz. Bu dediğim işlem HGS etiketini Posta'neden almış iseniz, eğer bankadan aldıysanız HGS etiketinizi, yine bir Karayolları gişesinde eskiden KGS kartınıza dolum yaptırdığınız bir gişede bir form düzenleyecekler hesabınız olan bir banka hesabındaki IBAN numaranızı vererek o bakiyenizi banka hesabınıza aktarabilirsiniz..... 14 Mayıs 2013 tarihinde Serhan Gürbüzol tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Misafir 14 Mayıs 2013 Paylaş 14 Mayıs 2013 Bugün bankaya ogs iptali için gittim, daha belli değil dediler. Kalkmayacak mı ki bu ogs ? Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 14 Mayıs 2013 Paylaş 14 Mayıs 2013 Bugün bankaya ogs iptali için gittim, daha belli değil dediler. Kalkmayacak mı ki bu ogs ? Ulaştırma bakanının yaptığı açıklamada 6 ay içerisinde demişti, bekliyoruz bakalım ne olacak Yorum bağlantısı
Behzat Polat 14 Mayıs 2013 Paylaş 14 Mayıs 2013 İlginize teşekkürler.. Şimdi ceza mı gelecek bana bu yüzden? kartımı cama yapıştırmamıştım daha. bunun için görüşeceğim bir yer varmıdır ki? Gişe kamerasında kurtarıcı üzerinde görüntüm vardır yani.. Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 14 Mayıs 2013 Paylaş 14 Mayıs 2013 şöyle bir sorum olacak. Bir arkadaşımız kendine ait hgs kartını iki arkadaşına vermiş. Bir arkadaşına 300 tl ceza gelmiş diğerine herhangi bir şey gelmemiş. Başkasına ait hgs kartını kullanmak suç mudur? Peki asıl hgs sahibine başka bir kişiye kullandırmasından dolayı ceza gelebilir mi? Ceza gelen arkadaşınızın geçişi esnasında sistem okumamıştır etiketi ve HGS plakaya özel verildiği ve okuyamadığı için çekilen resimdeki plaka farklı olduğundan ceza gelmiştir, ceza gelmeyen arkadaşta da sistem okumuştur o nedenle ceza gelmemiştir. Başkasına kullandırmadan ötürü de ceza gelmez........ İlginize teşekkürler.. Şimdi ceza mı gelecek bana bu yüzden? kartımı cama yapıştırmamıştım daha. bunun için görüşeceğim bir yer varmıdır ki? Gişe kamerasında kurtarıcı üzerinde görüntüm vardır yani.. Behzat bey, size herhangi bir ceza gelmez, aracınızı taşıyan kurtarıcıdan ücret kesilmiştir. Sizinle alakalı bir durum yok yani......... Ne zaman değiştirdin lem? Acil Mersin yapıp denemeliyiz bunu Şaka bir yana benim cam kırıldığında servis canına okumuştu HGS'nin yenisi almıştım. Bu arada benim bir sorum,benim araba pert oldu,Zaten ön camda kırılmıştı.Arabanın satıldığı gün gidip ne olur ne olmaz diyede HGS'yi yırttım camdam;ama kafama takılanı sonuçta plakaya benim adım ve ruhsatıma kayıtlı idi o HGS.Şimdi ne olacak,sonuçta arabanın plakasıda değişecektir,Ruhsatın üstüne kayıtlı olduğu kişide.Bir işlem yaptırmam gerekirmi ? Mert, yeni araç aldığın zaman bir PTT şubesine uğrayarak yeni HGS etiketi alacaksın ve alırken de aracın pert'e ayrıldığını ve önceki hesapla ilgili plaka ve ruhsat bilgileri değişikliği yapacağını bildireceksin. Araç alma süren uzun sürecekse bir an önce PTT şubesinden iptal işlemi yaptırmalısın kardeşim........ Kurtarıcı üzerinde aracınızın geçişi okunuyor olmalı. Etiketi yapıştırmadığı için sadece taşıyan kurtarıcıdan para kesilecektir Servet 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Mayıs 2013 Paylaş 15 Mayıs 2013 Bugün bankaya gidip, Hgs etiketimde kayıtlı olan aracı sattım yenisini aldım.. Ne yapacağız dedim.. Etiketler elimde idi yapıştırmamıştım zaten. Ekranı açtı baktı... Hımm dedi. sadece plakayı değiştireceğiz dedi.. Plakayı değiştir.. Ofise geldim sayfalarından kontrol ettim.. Yeni plakam geçmiş sisteme.. Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz 15 Mayıs 2013 Paylaş 15 Mayıs 2013 Bugün bankaya gidip, Hgs etiketimde kayıtlı olan aracı attım yenisini aldım.. Ne yapacağız dedim.. Etiketler elimde idi yapıştırmamıştım zaten. Ekranı açtı baktı... Hımm dedi. sadece plakayı değiştireceğiz dedi.. Plakayı değiştir.. Ofise geldim sayfalarından kontrol ettim.. Yeni plakam geçmiş sisteme.. Bakiye belli oluyor mu? Hangi site? Ben de aktarılması için KGS vermiştim iki tane, merak ettim işlenmiş mi? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Mayıs 2013 Paylaş 15 Mayıs 2013 http://hgsmusteri.ptt.gov.tr/bosCSC/index.jsf 1 Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 15 Mayıs 2013 Paylaş 15 Mayıs 2013 bence sizi müşteri hizmetleri paklar epey zor bir seneryo elde etmişsiniz 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Mayıs 2013 Paylaş 15 Mayıs 2013 hgs yokken ki kaçak geçişler, ptt den aldıınızdan otomatik olarak düşmüştür (yine de kontrol edin) ptt den alınanın içindeki kredi bitene kadar kullanın, sonra sökün, garantiden geleni yapışıtırn, ptt ye gidip iptal ettirin, söktüğünğüzü 2 Yorum bağlantısı
Murat Dere 15 Mayıs 2013 Paylaş 15 Mayıs 2013 Aynı ruhsata iki HGS varsa ilk gördüğünden çeker bence. Nası fikir ama? Bence doğru... 1 Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 15 Mayıs 2013 Paylaş 15 Mayıs 2013 (düzenlendi) Aynı ruhsata iki HGS varsa ilk gördüğünden çeker bence. Nası fikir ama? Bence doğru... ikisini de aynı anda görürse 15 Mayıs 2013 tarihinde Anil Berke Kavraal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Kutay Akçar 15 Mayıs 2013 Paylaş 15 Mayıs 2013 ikisini de aynı anda görürse İkisinede yapıştırır meblayı bence Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Mayıs 2013 Paylaş 15 Mayıs 2013 http://hgsmusteri.ptt.gov.tr/bosCSC/index.jsf;jsessionid=BED17C75A7EC3380D7E1FB8852ECE216 Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 15 Mayıs 2013 Paylaş 15 Mayıs 2013 http://hgsmusteri.pt...7E1FB8852ECE216 benim burada yazan hgs etiket numaram ile pttmatik lerden yükleme yapamıyorum. 10 hane diye belirtiyor benim burada numaram 9 hane başına sıfır ekliyorum gene yanlış oldu diye hata veriyor. Adam akıllı yapmamışlar web sitesini. Çok uyduruk bir site. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Mayıs 2013 Paylaş 15 Mayıs 2013 Baştaki üç hane burada kullanılmıyor galiba... Yorum bağlantısı
Murat Dere 16 Mayıs 2013 Paylaş 16 Mayıs 2013 ikisini de aynı anda görürse Onu bilmicek ne var akıllım; yarısını birinden, yarısını öbüründen... 2 Yorum bağlantısı
Caglayan Celiker 17 Mayıs 2013 Paylaş 17 Mayıs 2013 (düzenlendi) HGS plakaya tanımlandığı için ayna anda 2 farklı HGS kaydı hata ile olur ancak. PTT, bankalardan alınan HGS kayıtlarını kendi veri tabanında göremiyorlar. bankadan alınan HGS de kaçak geçiş diye birşey yok. HGS borcu çıkar çıkmaz plakanın kayıtlı old. veri tabanından geçiş ücreti düşer. ama bakiyeniz sıfır ise ne olur tecrübe etmedim henüz. 17 Mayıs 2013 tarihinde Caglayan Celiker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 17 Mayıs 2013 Paylaş 17 Mayıs 2013 garanti bankasından hgs aldım 30 tl yükledim ve 15 tl ye düşünce 15 tl yükleme talimatı verdim. fakat daha henüz hgs yi kullanmadım. geçenlerde kart kullanım aidatı yüzünden sinirlenip kartı kullanıma kapattım ne olacak şimdi ne yapmalıyım? Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 17 Mayıs 2013 Paylaş 17 Mayıs 2013 garanti bankasından hgs aldım 30 tl yükledim ve 15 tl ye düşünce 15 tl yükleme talimatı verdim. fakat daha henüz hgs yi kullanmadım. geçenlerde kart kullanım aidatı yüzünden sinirlenip kartı kullanıma kapattım ne olacak şimdi ne yapmalıyım? Sinirlere hakim olmayı öğrenmek lazım Şaka bir yana kredi kartından çıkartıp peşin ödemeye geçireceksiniz sanırım öyle oluyordu .. 2 Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 17 Mayıs 2013 Paylaş 17 Mayıs 2013 Sinirlere hakim olmayı öğrenmek lazım Şaka bir yana kredi kartından çıkartıp peşin ödemeye geçireceksiniz sanırım öyle oluyordu .. 3 kağıtçılar ama yahu sinirlenmemek mümkün değil. pişman olacaklar ama beni kaybettiklerine içindeki bakiyem duruyor ama değil mi? yeni kredi kartıma hgs seri numaram ile yükleme talimatı veremem mi acaba olması lazım aslında? Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 18 Mayıs 2013 Paylaş 18 Mayıs 2013 3 kağıtçılar ama yahu sinirlenmemek mümkün değil. pişman olacaklar ama beni kaybettiklerine içindeki bakiyem duruyor ama değil mi? yeni kredi kartıma hgs seri numaram ile yükleme talimatı veremem mi acaba olması lazım aslında? Dİğer kartın müşteri hizmetlerini arayıp sormak lazım. Sonuçta diğerini garanti vermiş karışık bir durum insanın pisikolojisi bozulur 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts