Mehmet Göktürk 22 Mart 2013 Paylaş 22 Mart 2013 ben firmayı begenmedim arkadaşlar. ama öğrenecekler eninde sonunda. bir sene sonra sorun kalmaz. Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 22 Mart 2013 Paylaş 22 Mart 2013 (düzenlendi) Serhan Bey, 4 adet İş Bankasından 1 adet de Ptt'den aldım, İş Bankasınınkileri telefon ile verdim plakaları, ne renk ne model ne marka sordular, 1 tanesi iptal diğerleri aktif sorunsuz kullanıyorum. Ptt'den alırken de ne ruhsat ne de başka bir şey sordular PTT formu doldurdum sadece cep numarası aldılar bir de mail adresi. Ne ruhsat ne numara alan soran olmadı Doğrudur o zaman diyecek başka bir şey bulamıyorum bu PTT'ye, Ali bey ben Mersin'de Karayollarında Elektronik Teknik Elemanı olarak görev yapmaktayım, bizim gişe alanındaki PTT'de etiket satışı yapılırken Plaka, TC no, Tel. No, Ruhsat Seri ve numarası yazdırılarak satış yapılıyor olmasından dolayı o şekilde yazmıştım lakin daha önceki arkadaşların problemlerine yazmış olduğum cevaplarda da belirttiğim gibi bu HGS sistemi henüz temeli oluşturulmadan üzerine bina çıkılan bir temel gibi, neden diyecek olursanız maalesef hiç bir yerdeki uygulama bir başka yerdekini tutmuyor. Bir örnek verecek olursak geçenlerde İlteber Göksel kardeşim beni aradı ve bir arkadaşının kaçışından bahsetti ve ben buradan incelettirip kendisine bir PTT şubesine giderek o aracın plakasını söyleyip 5 TL para yükletirse sorunun çözülebileceğini söyledim tamam dedikten bir süre sonra beni aradı ve '' abi araç sahibi ruhsat ile birlikte gelip parayı yatırmasını '' söylediler dedi PTT görevlisinin, bende bunun böyle olmaması gerektiğini söyledim ve plakayı alarak 5 TL' yi Mersinden yatırdım kaçış normale döndü. Demem o ki PTT'ciler bile daha neyin ne olduğunu bilmiyor ve herkes kafasına göre bir şeyler yapıyor inşallah ileride bu işin cılkı çıkmaz. Ruhsat numarasının alınmasında ki amaçta şayet kaçış işlemi olursa veya araç el değişirse aracın adresinin Trafik'ten öğrenebilmesi amaçlı o nedenle yani, ama artık uygulama farklılıklarından dolayı diyecek bir şey bulamıyorum ve tabiki de siz de bana yazdığınız cevabınızda haklısınız. Saygılarımla........ Serhan, para aktarma işi olacak mı ? yoksa gitti gider mi Yanılmıyorsam bankadan almıştın ve ücretsiz vermişlerdi yani 5 TL etiket parası ödememiştin, yenisini aynı bankadan alırsan önceki etiketin bakiyesini banka yeni etikete aktaracaktır yani giden bir şey yok 22 Mart 2013 tarihinde Serhan Gürbüzol tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yücel Direnci 22 Mart 2013 Paylaş 22 Mart 2013 bugun bende is bankasindan hgs etiketini aldim ve 30tl yuklediler 20lira altina dustugunde bakiye yuklenecekmis. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Mart 2013 Paylaş 22 Mart 2013 Evet yine aynı bankadan aynı plakalı yeni ruhsat ile gider yenisini alırım.. İnşallah.. Yorum bağlantısı
Osman Oğuz 22 Mart 2013 Paylaş 22 Mart 2013 Arkadaşlar etiket ve kart arasındaki farkı sormuş ben cevap vereyim. Her ikisinde de aynı çip var yalnız etiket yapıştırıldıktan sonra herhangi bir sebeple sökülmesi veya sağlam çalışır vaziyette sökülmesi mümkün olmadığından bir başka araçta kullanılması imkansızlaşmaktadır. Kart ise ehliyet kılıfına benzer şeffaf bir koruma ile veriliyor bu kılıf cama yapışıyor kart istenildiğinde bu kılıftan rahatça çıkarılabiliyor. plaka güncellemesi ile başka araçlarda da kullanılabiliyor. Emin olmamakla birlikte bir karta veya etikete birden fazla araç tanıtılabildiğini duymuştum. Yorum bağlantısı
Ali Elöver 22 Mart 2013 Paylaş 22 Mart 2013 (düzenlendi) Doğrudur o zaman diyecek başka bir şey bulamıyorum bu PTT'ye, Ali bey ben Mersin'de Karayollarında Elektronik Teknik Elemanı olarak görev yapmaktayım, bizim gişe alanındaki PTT'de etiket satışı yapılırken Plaka, TC no, Tel. No, Ruhsat Seri ve numarası yazdırılarak satış yapılıyor olmasından dolayı o şekilde yazmıştım lakin daha önceki arkadaşların problemlerine yazmış olduğum cevaplarda da belirttiğim gibi bu HGS sistemi henüz temeli oluşturulmadan üzerine bina çıkılan bir temel gibi, neden diyecek olursanız maalesef hiç bir yerdeki uygulama bir başka yerdekini tutmuyor. Bir örnek verecek olursak geçenlerde İlteber Göksel kardeşim beni aradı ve bir arkadaşının kaçışından bahsetti ve ben buradan incelettirip kendisine bir PTT şubesine giderek o aracın plakasını söyleyip 5 TL para yükletirse sorunun çözülebileceğini söyledim tamam dedikten bir süre sonra beni aradı ve '' abi araç sahibi ruhsat ile birlikte gelip parayı yatırmasını '' söylediler dedi PTT görevlisinin, bende bunun böyle olmaması gerektiğini söyledim ve plakayı alarak 5 TL' yi Mersinden yatırdım kaçış normale döndü. Demem o ki PTT'ciler bile daha neyin ne olduğunu bilmiyor ve herkes kafasına göre bir şeyler yapıyor inşallah ileride bu işin cılkı çıkmaz. Ruhsat numarasının alınmasında ki amaçta şayet kaçış işlemi olursa veya araç el değişirse aracın adresinin Trafik'ten öğrenebilmesi amaçlı o nedenle yani, ama artık uygulama farklılıklarından dolayı diyecek bir şey bulamıyorum ve tabiki de siz de bana yazdığınız cevabınızda haklısınız. Saygılarımla........ Dediğiniz doğru aynı Tuvturk hesabı plaka ve ruhsat no ile takip çok daha sağlıklı. Siz bu işin bize göre 100 kat daha hakimisiniz konum gereği ama ben bugune kadar bu prosedürü takip eden bir kurum ile karşılaşmadım ne PTT ne İş Bankası, hatta İş Bankasından telefonla sipariş verdim gidip elden alırken hgs'leri sadece dekontlara imza attım, en ufak bir form doldurmadım. Ptt gene ufak bir şey doldurttu ama ne ruhsat ne şase sordular. Şİmdilik yaptık oldu durumunda olabilirler zaten Ptt de çalışanların tiplerin hepsi bezgin Bekir, orda olduğuna o evraklarla uğraştığına pişman adamlar 22 Mart 2013 tarihinde Ali Elöver tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Abdullah Aladı 22 Mart 2013 Paylaş 22 Mart 2013 Otoban girişlerinden alabiliyormuyuz? Bende yok ve yarın lazım olacak. Nasıl olacak bende bilmiyorum Yorum bağlantısı
Osman Oğuz 22 Mart 2013 Paylaş 22 Mart 2013 Bazı otoban girişlerinde var bulabilirsin bulamazsan da kaçak geçiş yaparsın 7 gün içerisinde hgs alırsan cezalı duruma düşmezsin Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 22 Mart 2013 Paylaş 22 Mart 2013 ülkemdeki insanların beynini bunlarla dolduruyorlar yazık. bu yetmedi safsata ile kalan yerleri traşlıyorlar. sonuç yönetmesi kolay bir toplum. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Mart 2013 Paylaş 22 Mart 2013 Otoban girişlerinden alabiliyormuyuz? Bende yok ve yarın lazım olacak. Nasıl olacak bende bilmiyorum Otoban gişesinden alamazsınız... vaktiniz varsa postaneden yada çalıştığınız bankadan almalısınız.. Vaktiniz olmayacaksa, hgs gişeden geçip, bir hafta içinde alırsanız cezasız ücret ödersiniz.. 1 Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 23 Mart 2013 Paylaş 23 Mart 2013 (düzenlendi) Soru : Arabamı sattım... diyelim. Aynı plakalı başka bir araba aldığımda, herhangi bir yere bildirmesem bişey olur mu ? Bakiye aktarılıyorsa sorun yok... Alırız yenisini.. Neler oluyor? Ne alıyoruz? Kaç beygir? 23 Mart 2013 tarihinde Taner Kızılkor tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Mart 2013 Paylaş 23 Mart 2013 Neler oluyor? Ne alıyoruz? Kaç beygir? Beygiri önemli değil.. tork bayaa var. Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 23 Mart 2013 Paylaş 23 Mart 2013 Beygiri önemli değil.. tork bayaa var. Alınacak olan nedir patron? Marka ve modelini rica etsek??? Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 23 Mart 2013 Paylaş 23 Mart 2013 Beygiri önemli değil.. tork bayaa var. Clio 3 dci 160 nm tork daha ne olsun 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 23 Mart 2013 Paylaş 23 Mart 2013 Clio 3 dci 160 nm tork daha ne olsun Megane vereyim, 240nm tork Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 23 Mart 2013 Paylaş 23 Mart 2013 Megane vereyim, 240nm tork Fazla gelir bu kadar artış Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 23 Mart 2013 Paylaş 23 Mart 2013 Hadi canım sizde, gerçekten renault mu alıyor? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Mart 2013 Paylaş 23 Mart 2013 Hadi canım sizde, gerçekten renault mu alıyor? Niye.. clioyu çok beğeniyorum.. ciddiyim... Kendini aşmış bir araç.. İç hacmi de hiç fena değil.. 3 Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 25 Mart 2013 Paylaş 25 Mart 2013 Niye.. clioyu çok beğeniyorum.. ciddiyim... Kendini aşmış bir araç.. İç hacmi de hiç fena değil.. Ben clioyu beğenmiyorum mu yazdım acaba hiç göremiyorum da?? Fordu seviyorsun sen ve yanlış hatırlamıyorsam renault için naylon felan diye yazılanlara katıldığını okudum bir iki konuda ondan alacak olabilme ihtimaline "Hadi canım sizde" yazdım. Yoksa tercih meselesi bende 2000 model lagunaya bindim ama farklı tabi kaportada metal aksamı çoktu 1200-1300 kg civarında bir ağırlığı olan sağlam ve güven veren bir araçtı... Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 26 Mart 2013 Paylaş 26 Mart 2013 Bugün öğrendiğim bir bilgiyi sizinle paylaşayım. 407 de ki 26 SF 117 plaka için aldığım etiketi hiç cama yapıştırmamıştım öylece duruyordu. Aracı sattıktan sonra bari gidip yapıkrediden alayımda bakiye yükleme ile uğraşmayayım dedim. Ama Eskişehir'de ki hiç bir şubesinde bir tane bile HGS etiketi yokmuş bugün öğrendim. Gittim PTT ye dedim: - ben: ben aracımı sattım ama etiket bende, iptal etmeden sadece plakayı yeni aracıma göre güncelleyebilir miyim? -gişedeki abla: (afalladı) olmuyor sanırım. - ben : dedim eminmisiniz? - abla: bir sorup, geleyim. - abla: güncellenebiliyor muş şu formu doldurun. (Eski plaka Yeni Plaka ve etiket alanı dolduruluyor) İşlem bu kadar. Bilginize, lazım olursa... 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Mart 2013 Paylaş 26 Mart 2013 Çok güzel bilgi... Ben de yapıştırmamıştım... Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 26 Mart 2013 Paylaş 26 Mart 2013 Bankadan vs alınanlar için de geçerlimiki ? Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 26 Mart 2013 Paylaş 26 Mart 2013 Bankadan vs alınanlar için de geçerlimiki ? Onu bilmiyorum maalesef, şimdi Yapıkredi'yi arayıp benim etiketim var bunu kredi kartına bağlayabiliyor musunuz? Diye soracağım. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 26 Mart 2013 Paylaş 26 Mart 2013 Onu bilmiyorum maalesef, şimdi Yapıkredi'yi arayıp benim etiketim var bunu kredi kartına bağlayabiliyor musunuz? Diye soracağım. Aynı mantığa göre değişim işlemini banka yapabilmeli bence... 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts