İçeriğe Yönlendir

Hgs Ve Ogs Hakkında Herşey

Can Karacaer

Recommended Posts

Taner Kızılkor

Evet muhatap yok... 444 sadece bakiye söylüyor..

abi zaten muhatap bulamayacağını yazmışlar HGS için şu sitede

"HGS İLE İLGİLİ SORU VE SORUNLARDA NEREYE BAŞVURULMALIDIR?" başlığı altında

"OTOYOL GİRİŞ PLAZASI DÜZELTME FORMU" doldur hgs@ptt.gov.tr adresine mail at yada en yakın PTTye teslim et biz bakarız bizi yorma demişler zaten :crazy:

Yorum bağlantısı
Guest Hasan Ekici

Bankanın biri hgs etiketini "%20 indirimli geçiş" ibaresiyle sunuyor. Bankaya mahsus bir uygulama mı yoksa ptt den alınmış yada diğer bankalardan alınmış hgs'lerin hepsi %20 indirim mi sağlıyor?

Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

Bankanın biri hgs etiketini "%20 indirimli geçiş" ibaresiyle sunuyor. Bankaya mahsus bir uygulama mı yoksa ptt den alınmış yada diğer bankalardan alınmış hgs'lerin hepsi %20 indirim mi sağlıyor?

Hangisi yazarsanız araştıralım...

Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

Şöyle bir haber var, birde şu haber var

Burada bahsedilen indirim KGS ye göre %20 indirimli olması ve sanırım banka bu cümleyi alıp böyle kullanmış.

Zaten OGS de KGS tutarına göre %20 indirimli idi ;)

Banka biraz laf cambazlığı yapmış yoksa Garanti, YKB yada başka banka veya PTT den alınacak HGS ile bu bankadan alınacak arasında geçişlerde tutar farkı yok.

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
(düzenlendi)

Yeni konu açmamak adına buradan sorayım.

Benim 407 için HGS etiketi aldım içinde 30 TL kredi yüklüydü ve cama hiç yapıştırmamıştım. Aracı kayınbiraderime sattım.

Ondaki aracı aldım HGS si iki önceki plakaya (41UV939) kayıtlı ve cama yapışık, kayınbirader aldığından beri HGS ile işi olmadığı için öylece durmuş. Plakayı da 16 yapmış.

Şimdi bu aracı ben aldım ve plakası 26 oldu.

Takılı olan etiketin plakasını değiştirip kendi üstüme alabilir miyim (Gebze'de ki sahibine ulaşmak biraz zor)?

Yada 407ye hiç takılmadığı için o etiketin plakasını değiştirip kullanabilir miyim?

tarihinde Furkan Avcı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor
(düzenlendi)

Takılı olanın eski sahibi çoktaaaan camdaki etiketin içini boşaltıp iptal ettirmiş olabilir ;)

Bence siz elinizde 407 den kalma ve içinde kredi olan etiketi bu araç plakasına çevirebiliyorsanız onu yaptırın..

Eski etiket nasıl camdan çıkar derseniz hiç görmedim bilmiyorum. :)

tarihinde Taner Kızılkor tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Takılı olanın eski sahibi çoktaaaan camdaki etiketin içini boşaltıp iptal ettirmiş olabilir ;)

Bence siz elinizde 407 den kalma ve içinde kredi olan etiketi bu araç plakasına çevirebiliyorsanız onu yaptırın..

Eski etiket nasıl camdan çıkar derseniz hiç görmedim bilmiyorum. :)

Taner Bey;

Asıl sorum bu kısım :) Plaka değişikliği oluyor mu? Nasıl?

Hiçbir bilgi bulamadım bunun ile ilgili.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

Taner Bey;

etiketi nereden aldınız? Bankamı?

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
(düzenlendi)

etiketi nereden aldınız? Bankamı?

Taner abi (beyden vazgeçtim, her zamanki gibi çok resmi geldi yine) PTT den almıştım.

tarihinde Furkan Avcı tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor
(düzenlendi)

Daha iyi olmuş bey den vazgeçmen ;)

birşeyler yazmıştım ama daha net bir bilgiye ulaşarak cevabı değiştiriyorum bilgi şu

"HGS Borç Sorgulama ekibi olarak müşteri hizmetlerinden aldığımız bilgiye göre araç satışında HGS Aboneliğinizi, yani hgs üyeliğinizi iptal ettirmeniz gerekecek. Kayıtlarda eski arabanız ve plakası kayıtlı olduğu için eski etiketinize ait aboneliğinizi iptal ettirip, üyeliğinizi de yeni aracınıza aktarıp sisteme yeni araç bilgilerinizi işletmelisiniz.

Araç plakası değişikliğinde yapacağınız işlemde aynı.Yetkililerden aldığımız bilgi sırasında ekibimize tarif edilen sistem evlerdeki elektrik abonesine benzer bir işlem olduğu belirtilmiştir."

plaka değişincede iptal ettiriyorlarmış malesef bu nedenle sizde plakayla birlikte değiştirmek zorundasınız. Ama gittiğinizde bir sorun belki birşeyler yapabilirler.

tarihinde Taner Kızılkor tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Aracımda bir ogs var.Bazı zamanlar römorkla geçmem gerekecektir. Römorkla geçince araç sınıfı değişiyor, geçiş tarifesi de. Bu tarife farkından dolayı ceza yememek için bir de hgs alıp römork varken hgs tarafından, römorksuzken ogs tarafından geçmeyi planlıyordum. Henüz hgs yi almadım. ogs nin kaldırılıp yerine hgs konulması gündemde. Sorunum ya da sorum şu: aracım değişken iki farklı sınıfta olabildiği için, ogs kaldırıldıktan sonra iki adet hgs almak durumunda kalacağım. Böyle bir durumda sistem benim her iki hgs mi de okuyacak, ya da hgs lerden birini okuyacak. Römorkla geçerken römorksuzun hgs sini okursa cezalı duruma düşeceğim; römorksuz geçerken römorklusunu okursa bu sefer de yüksek tarifeden ödeme yapmış olacağım.

Buyrun, söz sizde :biggrin:

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Taner Bey;

Toprağım, herhangi bir PTT şubesine giderek yeni plakana göre yeni bir HGS etiketi alacaksın 35 TL verip, daha sonra eski etiketindeki bakiyeyi yeni etiketin üzerine bakiye aktarma işlemi yaptıracaksın. Hepsi bu kadar :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Daha iyi olmuş bey den vazgeçmen ;)

birşeyler yazmıştım ama daha net bir bilgiye ulaşarak cevabı değiştiriyorum bilgi şu

"HGS Borç Sorgulama ekibi olarak müşteri hizmetlerinden aldığımız bilgiye göre araç satışında HGS Aboneliğinizi, yani hgs üyeliğinizi iptal ettirmeniz gerekecek. Kayıtlarda eski arabanız ve plakası kayıtlı olduğu için eski etiketinize ait aboneliğinizi iptal ettirip, üyeliğinizi de yeni aracınıza aktarıp sisteme yeni araç bilgilerinizi işletmelisiniz.

Araç plakası değişikliğinde yapacağınız işlemde aynı.Yetkililerden aldığımız bilgi sırasında ekibimize tarif edilen sistem evlerdeki elektrik abonesine benzer bir işlem olduğu belirtilmiştir."

plaka değişincede iptal ettiriyorlarmış malesef bu nedenle sizde plakayla birlikte değiştirmek zorundasınız. Ama gittiğinizde bir sorun belki birşeyler yapabilirler.

Taner bey, yukarıda yazdığım gibi Furkan yeni plakasına göre bir HGS etiketi alacak ve eskisinin bakiyesini yeni etiketine aktartarak işlemini bitirmiş olacak. Bu arada ben Mersin'de Karayollarında Otoyollarda Elektronik Sistem Teknik Elemanıyım yani OGS ve HGS sistemlerine bakıyorum, gerçi HGS henüz bize bağlı değil PTT'ni sistemi ama yinede çalışma prensipleri OGS ile benzer olduğu için sormak istediğiniz bir husus olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Yazdıklarımı lütfen yanlış anlamayın çünkü PTT bile gelip biz Karayollarından bilgi alıyor.Saygılarımla.......

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

PTT den almak zor oluyor arkadaşlar önce uygun ptt bul arabayı park edicek yer bul ayrı dert ... Shell istasyonlarında HGS satılmaya başladı. Daha kolay oluyor.

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol
Aracımda bir ogs var.Bazı zamanlar römorkla geçmem gerekecektir. Römorkla geçince araç sınıfı değişiyor, geçiş tarifesi de. Bu tarife farkından dolayı ceza yememek için bir de hgs alıp römork varken hgs tarafından, römorksuzken ogs tarafından geçmeyi planlıyordum. Henüz hgs yi almadım. ogs nin kaldırılıp yerine hgs konulması gündemde. Sorunum ya da sorum şu: aracım değişken iki farklı sınıfta olabildiği için, ogs kaldırıldıktan sonra iki adet hgs almak durumunda kalacağım. Böyle bir durumda sistem benim her iki hgs mi de okuyacak, ya da hgs lerden birini okuyacak. Römorkla geçerken römorksuzun hgs sini okursa cezalı duruma düşeceğim; römorksuz geçerken römorklusunu okursa bu sefer de yüksek tarifeden ödeme yapmış olacağım. Buyrun, söz sizde :biggrin:

Celalettin hocamiyi akşamlar, öncelikle OGS sistemi kalkana kadar kullanacağınıza göre OGS cihazını almış olduğunuz şubeye giderek '' tır'lar ve kamyonların kullandıkları Akıllı OGS tarifesini kullanmak istediğinizi '' söyleyerek cihazınızın bağlı olduğu etiket hesabını Akıllı OGS hesabına düzelttirmeniz lazım. Akıllı OGS olayını kısaca anlatayım farzedin ki bir 4 dingilli kamyonunuz var ve OGS alırken Akıllı OGS hesabı açtırdınız, gişeden geçerken yüklü iseniz 4 dingiliniz yere basacak ve 4 sınıf parası kesecek sistem, yüklü olmadığınız bir geçişinizde de 2 dingilinizi kaldırdınız ve geçerken sistem sizin 2.sınıf bir araç olarak geçtiğinizi anlayacak ve ona göre düşük ücret kesecektir.Şu anki uygulama OGS'ler için bu şekilde.

HGS ile ilgili sorununuzuda şöyle cevaplayayım, HGS etiketi alacağınız zaman olayınızı görevli arkadaşa anlatacaksınız ve 3. sınıf bir etiket alacaksınız, aracınızla normal geçiş yaparken siren ötecek fakat normal 1. sınıf ücreti ödeyeceksiniz şayet römork ile geçiş yaptığınızda da normal 3. sınıf ücreti ödeyeceksiniz ve sorununuz çözülmüş olacak. Mersin'de PTT satışındaki uygulama bu şekilde imiş. Hayırlı akşamlar Saygılarımla.....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Toprağım, herhangi bir PTT şubesine giderek yeni plakana göre yeni bir HGS etiketi alacaksın 35 TL verip, daha sonra eski etiketindeki bakiyeyi yeni etiketin üzerine bakiye aktarma işlemi yaptıracaksın. Hepsi bu kadar :good1:

Serhan abi yeni etiketi bankadan alsam eski bakiyeyi yine aktarabiliyor muyuz?

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Bu durumda anlattıklarınızdan şu sonucu çıkarıyorum:geçiş noktasında tekerlerin bastığı zeminde bir algılayıcı var ve buna göre aracın kaç dingil olduğunu algılıyor. Tabii ücret de buna göre şekilleniyor.

Çok güzel bir anlatım, teşekkür ediyorum. Aydınlandım, bilgi sahibi oldum. :bravo:

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Bankadan alınca aktarılamıyor diye biliyorum ama yarın net olarak öğrenir sana cevap yazarım kardeşim olur mu ? Yanıltmış olmayayım.

Bu durumda anlattıklarınızdan şu sonucu çıkarıyorum:geçiş noktasında tekerlerin bastığı zeminde bir algılayıcı var ve buna göre aracın kaç dingil olduğunu algılıyor. Tabii ücret de buna göre şekilleniyor.

Çok güzel bir anlatım, teşekkür ediyorum. Aydınlandım, bilgi sahibi oldum. :bravo:

Doğrudur sizin geçiş yaptığınız şeritte aracınızın aks sayısını ölçen cihazlarımız mevcut, OGS etiketinizin sınıfı ile aracınızın sınıfı denk olmalı aracınızın sınıfı etiketinizin sınıfından büyük olursa adresinize aradaki farkdan dolayı ceza makbuzu gelir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Osman Oğuz

Taner Bey;

Adınıza alınmış HGS etiketine ait numara ile PTT Merkez Müdürlüklerine giderek HGS bilgi güncelleme formu doldurup plakanızı değiştirebiliyorsunuz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Oğuz

Yeni konu açmamak adına buradan sorayım.

Benim 407 için HGS etiketi aldım içinde 30 TL kredi yüklüydü ve cama hiç yapıştırmamıştım. Aracı kayınbiraderime sattım.

Ondaki aracı aldım HGS si iki önceki plakaya (41UV939) kayıtlı ve cama yapışık, kayınbirader aldığından beri HGS ile işi olmadığı için öylece durmuş. Plakayı da 16 yapmış.

Şimdi bu aracı ben aldım ve plakası 26 oldu.

Takılı olan etiketin plakasını değiştirip kendi üstüme alabilir miyim (Gebze'de ki sahibine ulaşmak biraz zor)?

Yada 407ye hiç takılmadığı için o etiketin plakasını değiştirip kullanabilir miyim?

Bu arada söylemeyi unuttum hgs ücretleri plaka kontrolüyle de düştüğünden kayınbiraderiniz 407 ile ücretli yolları kullandı ise bu geçişlere ait ücretler yine size ait hgs den düşecektir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Sabah PTT satış bürosundaki arkadaşla görüştüm, istersen eski etiketini PTT'den iptal ettirerek bakiyeni bir ay içerisinde herhangi bir PTT şubesinden alabiliyormuşsun. Bankadan yeni HGS alırsan PTT'den aldığın etiketin bakiyesini ona aktaramıyorsun diye söylediler kardeşim bilgine. Görüşmek üzere bu arada yeni aracında tekrar hayırlı olsun :good1:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Adınıza alınmış HGS etiketine ait numara ile PTT Merkez Müdürlüklerine giderek HGS bilgi güncelleme formu doldurup plakanızı değiştirebiliyorsunuz.

Bu arada söylemeyi unuttum hgs ücretleri plaka kontrolüyle de düştüğünden kayınbiraderiniz 407 ile ücretli yolları kullandı ise bu geçişlere ait ücretler yine size ait hgs den düşecektir.

Osman hocam;

Bilgi güncelleme olduğunu bilmiyorduk, öğrendik teşekkür ederim. Ama sanırım her seferinde yükleme ile uğraşmamak için kredi kartına bağlı HGS etiketi alacağım.

Sabah PTT satış bürosundaki arkadaşla görüştüm, istersen eski etiketini PTT'den iptal ettirerek bakiyeni bir ay içerisinde herhangi bir PTT şubesinden alabiliyormuşsun. Bankadan yeni HGS alırsan PTT'den aldığın etiketin bakiyesini ona aktaramıyorsun diye söylediler kardeşim bilgine. Görüşmek üzere bu arada yeni aracında tekrar hayırlı olsun :good1:

Abi ilgilendiğin için çok teşekkür ederim, ben gidip PTT den iptal edeyim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Serhan Abi,

OGS kesin iptal olacak mı?

"Olmayacak" de, "belli değil" de. Lütfenn.. :(

Bende bir OGS kullanıcısı ve tamircisi olarak maalesef ama maalesef üzülerek diyorum ki 6 ay gibi bir süre içerisinde kaldırılıyor. İstemeye istemeye HGS kullanıcısı olacağız yani :(

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

:(

OGS :wub: HGS :gazete: Başka da bir şey demiyorum yani.....

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...