İçeriğe Yönlendir

Hgs Ve Ogs Hakkında Herşey

Can Karacaer

Recommended Posts

Taner Kızılkor

Dün Mersinde idim,dönüşte aldım HGS'yi.KGSdeki bakiyeyide aktaracaklarmış 1 ay sonra.Dün sorunsuz bir şekilde aldım.Sadece 4.sınıf HGS(kırkayak) kalmamış onlar gene kavga ediyorlardı :D

Ne gerek varsa tepişmeye, azıcık araştırsalar İşbankası da garanti bankasıda internetten veriyor hemde kavgaya gerek yok eve geliyor :D

130la geçtim,okudumu okumadımı bilmiyorum.Cezam yok ama sitemi test etmiş olduk :D

Bence gelirler.gov.tr den kontrol et de gişe yaklaşımında yüksek hızdan radar cezası yemiş olma ;)

ben kartal gişeleri yaklaşımında 121 ile gezici araçtan ceza yemiştim geçen yıl.

Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

Öyle diyip garantiden aldım bir türlü gelemedi :)

Ne kadar oldu sipariş edeli?

İsterseniz 444 0 333 numarasından arayıp sorgulayın.

Yorum bağlantısı
Ahmet Emre ŞAHiN

Arkadaşlar, X-Paket'li C-Max'lerde bulunan ısıtmalı ön cam nedeniyle HGS etiketinin ön camda siyah benekli bölgeye yapıştırıldığında bile okumadığını duymuştum. Özellikle İstanbul'lu arkadaşlardan alıp kullananlar nereye yapıştırdılar?

Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

Öyle birşeyi ilk defa duydum. Bende ogs o bölgede şimdiye kadar sorunsuz çalıştı ve ön cam rezistensıda ogs orda olduğu için hiç bir sıkıntı çıkartmadı.

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

Öyle birşeyi ilk defa duydum. Bende ogs o bölgede şimdiye kadar sorunsuz çalıştı ve ön cam rezistensıda ogs orda olduğu için hiç bir sıkıntı çıkartmadı.

HGS etiket olduğu için sıkıntı olabilir. :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli
(düzenlendi)

HGS etiket olduğu için sıkıntı olabilir. :good1:

Farketmez o rezistans telleri camın içinde arka cam gibi yüzeyde değil yani

tarihinde Cihan Beliceli tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

SGS kullanın, kazığı %40 daha az hissedin... Söverek Geçiş Sistemi...

SGS'ye %1000 zamlıymış?

Yorum bağlantısı
Kaan Akkor

suyunu çıkarttılar bu işin... yine trafik yine trafik... geçen gün hafta içi 23:00 bakırköyden çıktım yine köprü trafiği vardı yeaa

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

suyunu çıkarttılar bu işin... yine trafik yine trafik... geçen gün hafta içi 23:00 bakırköyden çıktım yine köprü trafiği vardı yeaa

Bunun düzenle alakası yokki. 12 milyon nüfuslu bir iliz. Dünyada nüfusu 12 milyon olmayan ülkeler var...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Kaan Akkor

nüfus fazla olabilir sorun değil ki. önemli olan ye kürküm ye zihniyetinin bitip yerine pratik zekalı insanların çözüm üretebilmeleri. deniz yolunu geliştirsinler, küçükyalı' dan sarıyer' e arabalı vapur koysunlar yada küçükyalı' dan ataköy' e.... köprü yapmakla bitmez bu eziyet

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

31 Aralık'ta son bulacak olan KGS uygulaması, yoğunluk sebebiyle bir ay daha uzatıldı.

Türkiye'de, 8 milyon Kartlı Geçiş Sistemi kullanıcısı bulunuyor. Ancak KGS kısa bir süre sonra tarih oluyor.

31 Aralık'ta son bulacak KGS'li geçiş, yoğunluk sebebiyle 31 Ocak 2013'e uzatıldı.

Otoyol ve köprülerde kullanılan Kartlı Geçiş Sistemleri sona eriyor. Sürücüler, bundan sonra Hızlı Geçiş Sistemleri ile gişelerden geçecek. Hızlı Geçiş Sisteminin KGS ve OGS'ye oranla birçok avantajı bulunuyor.

Mersin Karayolları Bölge Müdürü Yakup Dost, "Trafiğin akışını hızlandıracak. Kapasiteyi arttıracak ve ekonomi sağlayacak. %20 daha indirimli KGS'ye göre. Pilin ömrüyle sınırlı OGS'nin ömrü. Bu da 5-7 yıl arasında değişiyor. Etiketler HGS etiketleri pilsiz olduğu için bunların ömürleri OGS'ye göre daha uzun. OGS'nin etiket bedeli 40 TL bazı bankalar bunukredi kartı karşılığı veriyorlar. HGS ise sadece 5 TL" dedi.

KGS gişelerinin son kullanım tarihi yoğunluk sebebiyle uzatıldı.

Dost, "Çok yoğun bir şekilde KGS'den HGS'ye geçiş süreci yaşıyoruz. Vatandaşlarımız çok rağbet ediyor bu işe. Bu geçişlerin bir süre daha zaman ihtiyacı olduğu anlaşıldı. Onun için 31 Ocak'a uzatıldı." Şeklinde konuştu.

Bu durumdan haberdar olmayan vatandaşlar, PTT şubelerinde yığılmalara sebep oluyor.

31 Ocak'tan itibaren KGS gişeleri kapatılacak. Ancak kartlarında para bulunanlar bunu yeni aldıkları HGS'lere aktarabilecek.

Sisteme henüz yabancı olsalar da vatandaşlar, bunun trafiği olumlu etkileyeceği görüşünde.

Etiketsiz Geçene Ceza

Önemli bir hatırlatma; HGS gişelerinden etiketsiz geçilmesi halinde ceza ödemek durumunda kalınacak.

Yakup Dost, şunları söyledi:

"31 Ocak'tan sonra KGS gişesi bulamayacaksınız.''

Kaynak :Haber7

tarihinde Hakan Erken tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İsmail Avcı

bugün bir gazetede haber vardı 4milyon araç HGS almadı şeklinde..uzatılması iyi olmuş.

ama birçok kişi de artık

'nasıl olsa zaman uzatılır,vergiler için de nasıl olsa vergi affı olur' diye düşünüyor.

ağırdan alıyor ,uzatılmasamıydı acaba :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Hakan'cım her geçiş süreci sancılıdır, hem kullanıcılara daha fazlasınıda bize sorman lazım. :D :D ( Sen gel gişeler de beraber bir saat takıl bak nasıl kıyametler kopuyor :bambam::elveda: )

Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz

Ayda yılda bir olsa otoyoldan geçerim nadir lazım olur diye bir bankanın internet şubesinden aldım

Yorum bağlantısı
Uğur Çimen

merhaba arkadaşlar.bugun hgs etiketi aldım anacak tikette montaj tarifinde tiket ön camın üst noktasından camı ortalıyarak 5 cm aşşağısına yapıştırın yazıyor.ama bizim araçta yağmur sensörü var ve içeridede plastik parça var.plastik parçadan 5cm aşşağı yapmak istediğinde ön camın neredeyse ortasına geliyor.acaba yağmur sensörünün sağına veya soluna yapıştırsak olurmu.sonuçta manyatik bi etiket oradan da alması gerekir.tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler

Yorum bağlantısı
Metin Çilo

Kardeş o zaman yağmıur sensörünün yanına yapıştır ne farkeder ki. Sonuçta HGS sistemi manyetik dalga mantığı ile çalışır aracın ortasında olmamış diye okumamazlık yapmaz herhalde.

Yorum bağlantısı
Uğur Çimen

evet mantıken olması gerekende bu ama emin olmak istedim.aslında bu etiketi kullanan bir arkadastanda yorum alsak iyi olurdu

Yorum bağlantısı
Hakan Çark
İş Bankasından ücretsiz Ogs alabilme şansım var..

İş Bankasını aradım, HGS'de satabileceğiz, isterseniz bir müddet bekleyin dediler..

Ogs mi alayım, Hgs'mi alayım..

Ogs'nin geleceği hakkında düşünceniz nedir.. ?

OGS alıp torpidoya atın, hiçbir yere de yapıştırmayın, geçerken elle tutarsınız.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Al hgs geç, ogs falan uğraşılmaz, pil derdide var, zaten sonunda geriye hgs kalıcak, ileriye yatırım yap.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bedri Baki

Konuyu biraz inceledim de aklımdaki sorunun cevabını tam göremedim. HGS aldığımızda ruhsat ve kimlikle alıyoruz. Aracı sattıığmızda HGS'yi iptal etmemize gerek var mı yoksa sadece plaka değişikliği mi yapıyoruz.

Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz

Isparta'da KGS bakiyemizi HGS'ye aktaramıyorlar. ne yapacağız?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...