Akan Belen 6 Ocak 2013 Paylaş 6 Ocak 2013 Farklı bir konu açmadan burdan sorayım bende.Elimde değişik zamanlarda aldığım 2 tane kgs biri de shell'den aldığım.İkisinin içinde de biraz para var şimdi gidip burdaki postaneden hgs alsam bunların içindeki para aktarımı yapılabiliyormu.Karayollarından aldığım aktarılıyor sanırım ama Shell'den aldığım kafama takıldı 2 Yorum bağlantısı
Rıdvan Kanbaş 6 Ocak 2013 Paylaş 6 Ocak 2013 Farklı bir konu açmadan burdan sorayım bende.Elimde değişik zamanlarda aldığım 2 tane kgs biri de shell'den aldığım.İkisinin içinde de biraz para var şimdi gidip burdaki postaneden hgs alsam bunların içindeki para aktarımı yapılabiliyormu.Karayollarından aldığım aktarılıyor sanırım ama Shell'den aldığım kafama takıldı benim bildiğim hepsini aktarıyorlar Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 6 Ocak 2013 Paylaş 6 Ocak 2013 Serhan abiiiiiiii nerdesin. Haber vereyim 2 Yorum bağlantısı
Onur Kılıç 6 Ocak 2013 Paylaş 6 Ocak 2013 kardeşim dün akşam okutamadın mı benim ogs yi :D:D:D:D:D:D:D:D:D: Yorum bağlantısı
Hüseyin Yergin 6 Ocak 2013 Paylaş 6 Ocak 2013 Benim de bildiğim 1 hafta içinde ogs yada hgs alırsanız yırtarsınız, bilirkişi serhan abim gelsin açıklık getirir. 3 Yorum bağlantısı
Misafir 6 Ocak 2013 Paylaş 6 Ocak 2013 Biz şirket araçlarınkaza yaptığında ogs'yi ikame araçlara tanımlatıyorduk genel müdürlüğümüz aracılığı ile. Son olayda Yine ikame bir araçla İstanbul'a geleceğimiz dönemde tanımlatmaya gerek yok dediler ve gişelerden çıkarken elimizle okuyucuya tutmamıza rağmen okutamadık cihazı. İşin kötü yanı ogs baştan başka araca kayıtlı olduğu için karmaşık bir durum ortaya çıkacaktı. Sonrasında soruşturarak, başka araçta kullanılmayan bir ogs'yi kaçak geçiş yapmış gözüken aracımızın plakasına tanımlattık 1 hafta dolmadan ve cezasız olarak atlatttık. Hgs'de zaten aracın ruhsatına tanımlandığından başka araçla geçiş olmuyor. Ayrıca limit yetmemesi durumunda bir hafta içinde yükleme yaparsanız, eksi bakiye bu ücretten düşülerek cezanın önüne geçiiyor. Ancak şöyle bir durum var. Örneğin 10tl bakiyeniz varken 12tl'lik geçil yaparsanız gişede yetersiz bakiye uyarısını görüyorsunuz. Ptt'de sorgulattığınızda ekranda 10 tl bakiye varmış gibi görüyorlar. Siz yükleme yaptıktan sonra sistem son geçişi düşeceğinden bakiyenizi veya son geçişte kalan farkı takip etmekte fayda var. Ben yüklemeyi yaptım. Gece 3'te telefona mesaj geldi bakiyeniz azalmıştır, yükleme yapmayı unutmayın diye. Bakiye 10tl'nin altına düşünce sms ile uyarı geliyor. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Fatih Ada 6 Ocak 2013 Paylaş 6 Ocak 2013 (düzenlendi) Aracinizin plakasina tanimli ogs olsa dahi,kgs veya hgs den kacak gecis durumuna duserseniz kacari yok ceza odemeniz gerekiyor.. Motosikletle (ki para almalari bile cok sacma iken araba ile ayni parayi oduyorum) ogs tanimli olmasina ragmen kgs bitsin diye geceyim dedim meger bakiye 1 gecislik degilmis,zaten ogs tanimli diye beklemedim gectim sonra sorguladigimda ceza gordum.. Mail ile iletisime gectim farkli sistemler odeyeceksiniz bu cezayi dediler ne alaka isteseniz pek ala tahsil edebilirsiniz dedim, mumkun degil odeyeceksiniz dediler.. Ptt ye gidip hesaplarina para yatirip dekontu mail attim,sistemden dustuler.. 6 Ocak 2013 tarihinde Fatih Ada tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt 6 Ocak 2013 Paylaş 6 Ocak 2013 Sonrasında soruşturarak, başka araçta kullanılmayan bir ogs'yi kaçak geçiş yapmış gözüken aracımızın plakasına tanımlattık 1 hafta dolmadan ve cezasız olarak atlatttık. +1 Tek farkı başka aracımda kullanmakta olduğum OGS cihazım için internet üzerinden plaka değişikliği banka kanalından yaptırdım. Tahsilatı gözlemledikten sonra eski aracıma geri tanımladım. Yorum bağlantısı
Rıdvan Kanbaş 6 Ocak 2013 Paylaş 6 Ocak 2013 kardeşim dün akşam okutamadın mı benim ogs yi :D:D:D:D:D:D:D:D:D: yok kardeş. boş mu verdin naptın anlamadım ki küt diye kesti cezayı +1 Tek farkı başka aracımda kullanmakta olduğum OGS cihazım için internet üzerinden plaka değişikliği banka kanalından yaptırdım. Tahsilatı gözlemledikten sonra eski aracıma geri tanımladım. bu sistemi bi anlatabilir misiniz? nereden yapabilirim bunu elimde bir adet böyle yapabileceğim ogs var. Yorum bağlantısı
Onur Kılıç 6 Ocak 2013 Paylaş 6 Ocak 2013 kardeşim boş olurmu biz sürekli karşıya geçen adamız haftada 4 5 sefer geçiyoruz nerdeyse Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt 6 Ocak 2013 Paylaş 6 Ocak 2013 bu sistemi bi anlatabilir misiniz? nereden yapabilirim bunu elimde bir adet böyle yapabileceğim ogs var. İş Bankası internet bankacılığından plaka değişikliği talebi verebiliyorsunuz. 1 iş günü içerisinde plaka değişikliği gerçekleşiyor. 7 gün içerisinde olası kaçak geçiş kaydınızı bu şekilde OGS'den cezasız ödemeniz mümkün. Geri almakta aynı şekilde gerçekleştiriliyor. Aracın sahibi olmanız da gerekmiyor. İş Bankası dışında da bazı bankalar bu hizmeti internet üzerinden yaptırıyorlar. 3 Yorum bağlantısı
Rıdvan Kanbaş 6 Ocak 2013 Paylaş 6 Ocak 2013 İş Bankası internet bankacılığından plaka değişikliği talebi verebiliyorsunuz. 1 iş günü içerisinde plaka değişikliği gerçekleşiyor. 7 gün içerisinde olası kaçak geçiş kaydınızı bu şekilde OGS'den cezasız ödemeniz mümkün. Geri almakta aynı şekilde gerçekleştiriliyor. Aracın sahibi olmanız da gerekmiyor. İş Bankası dışında da bazı bankalar bu hizmeti internet üzerinden yaptırıyorlar. çok teşekkürler denemeye değer bir sistem. Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 6 Ocak 2013 Paylaş 6 Ocak 2013 Arkadaşlar kusura bakmayın az önce gördüm konuyu öncelikle şunu belirtmek istiyorum OGS, KGS ve HGS hepsi birbirinden bağımsız sistemler. OGS den geçip HGS almak veya HGS den geçip OGS almak cezalı konumdan sizleri kurtarmaz, HGS'niz olmadan HGS gişesinden kaçış yaparsanız bir hafta içerisinde kaçış yaptığınız araç plakasına HGS alırsanız cezalı ücretiniz normal geçiş ücretine döner, OGS'den kaçış yaparsanız da bir hafta içerisinde bankalardan OGS cihazı alıp 444 11 17 nolu telefona bilgi verirseniz cezalı ücretiniz en uzak mesafe ücretine dönderilir. ( Şayet banka şubesinde OGS cihazı yoksa bile siz bir hafta içinde OGS hesabınızı açtırın ve hesap numaranızı 444 11 17 nolu telefona bildirirseniz de ücret düzeltilir. ) Bir hafta içerisinde bu işlemleri yapmazsanız cezalı ücreti ödemenkten başka yapacak bir şeyiniz yoktur, bilgilerinize. merhabalar. biliyorsunuz yeni sisteme geçtik ve kgs ortadan kalktı. benimde haftasonu işim olduğundan köprüyü kullandım. sadece kgs'm olduğu için arkadaşımın ogs'sini alıp yola çıktım fakat aleti gişede okutamadım ve kaçak geçmiş bulundum. cezadan nasıl yırtabilirim. Rıdvan bey, yapacak bir şey yok plaka adresinize cezalı geçiş ücreti tebliğ kağıdı gelecektir ayrıca www.kgm.gov.tr adresinden OGS KGS İhlalleri Sorgulama kısmından plakanızı girerekte kontrol edebilirsiniz. Görüşmek üzere hoşçakalın. Bir hafta içinde herhangi bir PTT şubesinden HGS kartı alın.Sistem sizin aracınızın plakasını kendisi tarıyor va geçiş ücretinizi otomatik olarak düşüyor. :flowers: Sevgili Şahin'im ceset'cim üzgünüm senin yazdığın gibi bir olay söz konusu olamaz çünkü arkadaşımız OGS den geçmiş, HGS den geçmiş olsa idi dediğin doğru idi. Bu olay için maalesef ya OGS alacak yada cezayı ödeyecek. Sevgilerimle.... :D Farklı bir konu açmadan burdan sorayım bende.Elimde değişik zamanlarda aldığım 2 tane kgs biri de shell'den aldığım.İkisinin içinde de biraz para var şimdi gidip burdaki postaneden hgs alsam bunların içindeki para aktarımı yapılabiliyormu.Karayollarından aldığım aktarılıyor sanırım ama Shell'den aldığım kafama takıldı Akan bey, Kartlarınızın içersindeki bakiyeler geçiş ücretini karşılıyorsa bitene kadar KGS gişelerini kullanabilirsiniz yok yetmiyorsa KGS karayolları kartını gişelerden aktarabilirsiniz, Shell kart içinde tek çözüm sağ üst köşeye delik zımba ile bir delik ve anahtarlık olarak kullanmaya devam ( Yanlış anlamayın lütfen samimiyetinize güvenerek bu espriyi yaptım, genelde bizim burada gişelere gelen vatandaş bile hep aynı espriyi yapıyor bizde onlardan öğrendik. ) 3 Yorum bağlantısı
Akan Belen 6 Ocak 2013 Paylaş 6 Ocak 2013 Serhan bey açıklama için teşekkürler.Yanlış anlamak yok Desenize yani tip anahtarlık sahibi olacaz. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 çok teşekkürler denemeye değer bir sistem. Konunu ilgili yere taşıdım. 1 Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 Garanti Bankası internet bankacılığından cumartesi günü HGS etiketi aldım. İlk yükleme 30 TL, etiket ücretsiz, bakiye 15 TL ye düşünce yükleme yapsın diye kartıma tanımlama yaptım. Mart'a kadar arabayla İstanbul'a gelme işi görünmüyor yani bir acelem yok.. Ama merak ediyorum bakalım ne kadar zamanda gelecek, süreyi bildiririm. 1 Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 dediğim gibi acelem yok 3 ayda göndermezlerse kendi ayıpları artık. Bakiyeden düşmesi de iyiymiş bari onda sıkıntı yartmıyorlar sevindirici. Yorum bağlantısı
Burhan Çelik 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 2012 Ford Fiesta Titanium Aynası camda fakat altında hgsnın yapışması gereken yerde 5-10 cm bir kutucuk var, fiestaya yapıştırıp kullanan varsa nereye yapıştırdı acaba? 1 Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 11 Ocak 2013 Paylaş 11 Ocak 2013 Bugün ayın 11 i ayın 5 inde sipariş etmiştim HGS bugün geldi. Şaka maka baya hızlılar, 4 işgünü diyebilirim çünkü bugün sabahın köründe şirketin kapısına dikildi kurye Yorum bağlantısı
İhsan Yargıcı 11 Ocak 2013 Paylaş 11 Ocak 2013 hgs geldi ve kullanmaya başladım lakin ne ses var ne ışık nede geçerken solda bulunan ekranda herhangi bir ibare ? çalışıyomu bilmiyorum kgmden sorguladığımda herhangi bir kaçağım yok ama menzilimi okuyomu okumuyomu tam bi muamma ? Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 11 Ocak 2013 Paylaş 11 Ocak 2013 2012 Ford Fiesta Titanium Aynası camda fakat altında hgsnın yapışması gereken yerde 5-10 cm bir kutucuk var, fiestaya yapıştırıp kullanan varsa nereye yapıştırdı acaba? bende merak ediyorum muhtemelen o kutucuğun sağına veya soluna olabilir. altı desem camın tam ortasına denk geliyor neredeyse. . Yorum bağlantısı
İhsan Yargıcı 11 Ocak 2013 Paylaş 11 Ocak 2013 ekranda bilgi yazıyor olması lazım, ayrıca okumazsa gişe alarm veriyor oldukça sesli duyardınız büyük ihtimalle. okumazsada plakadan işlem yapıyorlar. yok tam anlamı ile gişelerin sessizliği oluyor. duracak kadar yavaşlıyorum ve hatta duruyorum bilgi ekranında bir ibare söz konusu değil.ne kalan ne çekilen ne alarm.plakadan işlemi mahmutbey esenyurt yaparsa okey ama edirne mahmutbey yapılırsa gelde derdini anlat.valla elimde cetvelle dikilirim karayolları önüne.5 cm is 5cm dikiz altı ise dikiz altı üstüme düşeni yapmışım inşallah yanlışlık çızmaz. Yorum bağlantısı
Hadi Küçükoğlu 11 Ocak 2013 Paylaş 11 Ocak 2013 Garanti Bankası internet bankacılığından cumartesi günü HGS etiketi aldım. İlk yükleme 30 TL, etiket ücretsiz, bakiye 15 TL ye düşünce yükleme yapsın diye kartıma tanımlama yaptım. Mart'a kadar arabayla İstanbul'a gelme işi görünmüyor yani bir acelem yok.. Ama merak ediyorum bakalım ne kadar zamanda gelecek, süreyi bildiririm. 24-25 aralık gibi garanti internet şubesinden sipariş verdim. 7 ocakta geldi. ne gerek var bir şeyler yapıştırmaya falan. Zaten orada bir kamera var mı? var.. kaçak geçersek plakayı okuyup ceza kesiyor mu? kesiyor. ee o zaman biz plakamızı sisteme kayıt ettirelim yeter. Zaten kamerayla okuyabiliyorsun plakayı. Cam kırıldı, hgs kart al, araç değiştirdin hgs tanıt...vs..vs Soru : HGS geldi ama daha yapıştırmadım. 1 Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 11 Ocak 2013 Paylaş 11 Ocak 2013 24-25 aralık gibi garanti internet şubesinden sipariş verdim. 7 ocakta geldi. ne gerek var bir şeyler yapıştırmaya falan. Zaten orada bir kamera var mı? var.. kaçak geçersek plakayı okuyup ceza kesiyor mu? kesiyor. ee o zaman biz plakamızı sisteme kayıt ettirelim yeter. Zaten kamerayla okuyabiliyorsun plakayı. Cam kırıldı, hgs kart al, araç değiştirdin hgs tanıt...vs..vs Soru : HGS geldi ama daha yapıştırmadım. Gerçekten çok anlamsız. Adam nakitle alıp kredisini dolduruyorsa etiketteki numara olsa ne olmasa ne plakadan bitirsene şu işi. E kredi kartına bağlayan zaten uğraşmamak için bitince yükle diyor kredisiz kalmıyor. Bir de kaçak geçişte araştırıp plakadan HGS olduğunu bulabiliyorsan o zaman şöylede birşey var cezası da yok nasılsa ben bu etiketi cama yapıştırmazsam birisi mutlaka bakacak sistemden plaka da kaydım var düşecek o ücreti ceza yemeyeceğim bunu mu anlamalıyım. E yapıştırmayayım o halde aynı şeye geldi ... Ne ayarsız iş olmuş dimi Yorum bağlantısı
Recommended Posts