Mehmet Göktürk 3 Nisan 2012 Paylaş 3 Nisan 2012 daha sakin ol artık böyle durumlarda, gün gelir aynısını sana yaparlar, bazen işler yanlış gider istediğin gibi olmaz, başkasından bu durumda fırça yemek hoş olmayabilir. Hadi hayırlı olsun. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 4 Nisan 2012 Paylaş 4 Nisan 2012 Geçmiş olsun kavuştun telefonuna. Bende geri döndüm 2.3.6 versiyonuna Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 4 Nisan 2012 Paylaş 4 Nisan 2012 Xperia S'in işlemcisi kaç acaba? 1.2, 1.4 ? İnternette göremedim? Yorum bağlantısı
Misafir 4 Nisan 2012 Paylaş 4 Nisan 2012 1.5gHz Cenk Bey. Burada detayları görebilirsiniz. http://www.gsmarena....eria_s-4369.php Yorum bağlantısı
Misafir 5 Nisan 2012 Paylaş 5 Nisan 2012 Forumda tabletlerle ilgili bir konu var mı? Buradan mı ilerliyor yoksa. 10.1 samsung aldım. Hayırlı olsun. Burdan devam ederse kaybolur arada. Yeni konu açarsanız daha iyi olur. Bir süre kullanımdan sonra, detaylı bir inceleme alırız ayrı konu başlığında. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 5 Nisan 2012 Paylaş 5 Nisan 2012 Bu nedir? http://www.lyqus.com.tr/hdc-a9100-galaxy-s2-3g-android-cift-simli-43-ekranli-cep-telefonu_B10724 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 6 Nisan 2012 Paylaş 6 Nisan 2012 Mehmet Resimler çok güzel olmuş. Forumda tabletlerle ilgili bir konu var mı? Buradan mı ilerliyor yoksa. 10.1 samsung aldım. Güle güle kullan. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 6 Nisan 2012 Paylaş 6 Nisan 2012 4 Çekirdekli Galaksi s(iki) çıkmış http://f1203.hizliresim.com/v/z/3z3c0.jpg Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 6 Nisan 2012 Paylaş 6 Nisan 2012 Forumda tabletlerle ilgili bir konu var mı? Buradan mı ilerliyor yoksa. 10.1 samsung aldım. Güle güle kullan YSB. Bence sen yeni konu aç.... 1.5gHz Cenk Bey. Burada detayları görebilirsiniz. http://www.gsmarena.com/sony_xperia_s-4369.php Teşekkürler,Evren Bey. Ben Türkçe sitelere bakmıştım. Yorum bağlantısı
Cenk Avcı 7 Nisan 2012 Paylaş 7 Nisan 2012 Kulakiçi kulaklık alacağım. Tavsiye ettiğiniz birşey var mı ? Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 11 Nisan 2012 Paylaş 11 Nisan 2012 Çin malı bataryayı Desire'da kullanmıştım. Hiç alma daha iyi Mert. İş görmüyor, şarj tutmuyor, patlama etme riskini saymıyorum bile. İlla ihtiyacın varsa al orijinalini. Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 11 Nisan 2012 Paylaş 11 Nisan 2012 Yazın değiştireceksen boşuna masraf etme, kullan işte böyle. Yaza ne kaldı? Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 11 Nisan 2012 Paylaş 11 Nisan 2012 Bugün o kadar çok android işletim sistemine ihtiyacım olduki anlatamam Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 14 Nisan 2012 Paylaş 14 Nisan 2012 Biz okulda 2 mb ile yaklaşık 50 bilgisayar bağlanıyoruz. Hatta MEB kaç filtreden geçiriyor tahmin et Yorum bağlantısı
Hasan Kerik 17 Nisan 2012 Paylaş 17 Nisan 2012 Arkadaşlar 100 puanlık uzman sorusu. Şimdi benim ve eşimin kullandığımız 2 adet samsung galaxy s2 telefonumuz var. Eşimin telefonun sürümü 2.3.3 , benimki 2.3.6. kernel sürümünde bende KK4 onda KG2. Eşiminkini Saturnden benimkini mediamarkt tan aldık. Anladığım kadarıyla ülke kodları farklı (Haklımıyım ? ) eşimin telefonu direkt güncelleyemiyorum 2.3.6 ya. Bunu nasıl yapabilirim ? 2. olarak benim bilgisayarımda kies kurulu ve tabiki benim telefonumla senkronize. Şimdi eşimin telefonunu da aynı kies ile bağlayabilirmiyim ? yoksa telefonların bilgileri birbirinemi karışır ne olur ? Onuda bağlamak için nasıl bir yol izlemeliyim ? Şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 17 Nisan 2012 Paylaş 17 Nisan 2012 ikisinde de kies haricinde bir güncelleme yapmadıysanız normal şartlarda güncelleme yapabilmelisiniz.2.3.6 versiyonu Türkiye için çıkmış versiyon değilse bana siz müdehale etmediyseniz bence aldığınız yere götürün derim Kieste senkronize ederken (ben hiç yapmadım ) dosyları kaydetme imkanı veriyorsa sorun olmaz. Ancak direk üzerine yedek alıyor ve hiç bir isim almadan senkronize ediyorsa sıkıntı olabilir. Ben Kieste sadece cep telefonumu al-ver seçeneğiyle yedekliyorum. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 17 Nisan 2012 Paylaş 17 Nisan 2012 (düzenlendi) Ülke kodunun neresi olduğunu anlamak için; *#272*imei no# yapın Hasan Bey. Burada telefon hangi pazara sürüldü ise, o ülkenin kodu olur. Androidi bir ağaç olarak düşünürsek Andrid yazılım ismidir. 2,2 Froyo adı ile piyasadaydı. 2,3.x'ler Gingerbread sürümünün kodu. İce creamin ise seri no'ları 4.0.x olarak gidecek. İşte bu her kodun da kendi içinde güncellemeleri farklı kısaltmalarla ifade ediliyor. KK4, KG2 gibi. bu kodların bazıları global olarak mesela tüm Avrupa ülkelerinde kullanılırken, bazıları belirli ülkelere yönelik olabiliyor. Bu nedenle de buradan ülke koduna ulaşmak zor. Kies ile güncellemede, eşinizin telefonunu bağladığınızda eğer Türkiye'de kullanılan bir sürüme sahipse, en son güncellemeyi önermesi lazım. Eğer önermezse; *#272#imei no# seçeneği ile TUR ülke kodunu işaretleyin. Bu seçeneği seçtikten sonra Kies'e telefonu bağlarsanız güncelleme önerisi gelecektir. Eğer dediğiniz gibi telefon başka bir pazar için çıkarılmış ve bu sürüm desteklenmiyorsa, TUR kodu göremeyecğinizden Kies ile güncelleme yapamazsınız. Bunun için tek yol ODİN denilen küçük bir programı kullanmak. Bu konularda çok tecrübeli değilseniz, telefoncular yapabilirler. Eğer kendim yapabilirim derseniz; www.yesilcin.com'a üye olun. Forum bölümüne girin. Odin programını ilgili başlıklardan bularak kurun. Genelde her roma ait konunun ilk sayfasında yer alır kısayolu. Oradan S2 bölümünde android güncellemeleri bölümündeki Türkiye resmi sürümü olarak geçen bir romu bilgisayarınıza indirin. Bu dosya zipli olarak bilgisayarınıza inecek. Bunu normal zip açıcı program ile açamazsınız. 7-zip programını indirip, bu programla dosyayı bildiğiniz bir klasörün altına açın. Şimdi bu indirdiğiniz sizin I9100'ünüzün işletim sistemi. Şİmdi elimizde odin programımız ve açtığımız zipli dosyamız var. Resimde görülen ekrandaki, pda bölümüne 7-zip ile açtığımız dosyasyı gösterelim. Başka hiçbir işarete dokunmuyoruz programda. Galaxy S2'yi Volume(-)+Manuel Menu tuşu ve Açma Tuşuna aynı anda basarak download moduna alıyoruz. Birkaç kere yapabilirsiniz. En güzeli dediğim tuşlara sıra ile basarak biraz beklemek. Gelen menüden Continiue ile devam edeceğiz. Diğer seçenek telefonu restart eder. USB kablosu ile telefonu bağlayacağız. Odin programındaki Start tuşuna basacağız. 5dk içinde yükleme tamamlanmış olacak. Bundan sonra telefonunuz Kies ile görülebilir durumda olacak. Fakat anlattıklarımdan son aşamaya geldiyseniz artık Kies'e ihtiyaç duymayarak, tüm dünyadaki istediğiniz romu yükleyebilecek durumda olacaksınız. Bu romlar Türkiye'de çıkmamışsa ve siz yine Türkiye Rom'u kullanmak isterseniz, ilk satırdan itibaren aynı işlemleri yapacaksınız. Önemli not: Versiyon yüklemelerinde telefonun açılamaması sık karşılaşılan bir sorundur. Bunun çözümü formattır. Formatta tüm bilgiler silineceğinden, fotoğraflarınızı ve rehberinizi SD karta yedeklemeyi unutmayın. Daha önce yüklediğiniz tüm Programlarınız Google Play hesabınızda gözükür. Oradan tekrar indirebilirsiniz. Format için: Volume(+)+ Manuel Menu Tuşu ve Açma düğmesini kombine ederek tuşluyoruz. KArşımıza üst tarafı mavi ekranlı bir seçenek gelecek. Ses açma kapama tuşu ile aşağı yukarı ilerleyebilirsiniz. Buradan Wipe seçiyoruz. Yanlız dikkat edin SD kart geçen bir wipe'yi kullanmıyoruz. Bundan sonra telefonunuzu yeni almış gibi tüm kurulumları tekrar yapıyorsunuz. Kies ile yedekleme yapabilirsiniz. Farklı bir dosya adı verecektir. Yeter ki, siz dosyayı karıştırmayın. Odin programı: Saygılarımla. 17 Temmuz 2012 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 17 Nisan 2012 Paylaş 17 Nisan 2012 Galaxy S2 için Android 4.0 İce Cream Sandwich resmi olarak geldi. Kiesten guncelleyebilirsiniz. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 17 Nisan 2012 Paylaş 17 Nisan 2012 Mert bilgilendirmen için teşekkürler. Sevgilerimle. Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 17 Nisan 2012 Paylaş 17 Nisan 2012 Şu tarz bir video çek, yükle YouTube'a. Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 17 Nisan 2012 Paylaş 17 Nisan 2012 Tek elle çektin ya ondandır Daha iyisini 2.3 sürümlü GS2 ile bekliyoruz, tam karşılaştırma Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 Galaxy S2 için Android 4.0 İce Cream Sandwich resmi olarak geldi. Kiesten guncelleyebilirsiniz. Mert bizim telefonlara birşey yokmu daha ? Yorum bağlantısı
Hasan Kerik 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 Ülke kodunun neresi olduğunu anlamak için; *#272*imei no# yapın Hasan Bey. Burada telefon hangi pazara sürüldü ise, o ülkenin kodu olur. Androidi bir ağaç olarak düşünürsek Andrid yazılım ismidir. 2,2 Froyo adı ile piyasadaydı. 2,3.x'ler Gingerbread sürümünün kodu. İce creamin ise seri no'ları 4.0.x olarak gidecek. İşte bu her kodun da kendi içinde güncellemeleri farklı kısaltmalarla ifade ediliyor. KK4, KG2 gibi. bu kodların bazıları global olarak mesela tüm Avrupa ülkelerinde kullanılırken, bazıları belirli ülkelere yönelik olabiliyor. Bu nedenle de buradan ülke koduna ulaşmak zor. Kies ile güncellemede, ........ Açıklamalar için teşekkürler, çok net bir şekilde anlatmışsınız. Harika bir kaynak oldu , şimdi benim telefona kies ile icecream yüklemeye çalışıyorum. Prblem olursa sizin önerdiğiniz yol ile yükleyeceğim. Eşiminkinide akşam deneyeceğim olmazsa ülke kodu değiştirip deneyeceğim, yine olmadı odin ile deneyeceğim tekrar teşekkür ederim. 1 Yorum bağlantısı
Hasan Kerik 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 Sonunda 4.0.3 kurdum olusturduğum bütün klasörler uçtu , programları tektek tekrar klasörlere yerleştirdim. mail hesapları falan tekrar yaptım. Kies sağolsun yedeklediğim verilere dönemedi birtürlü. bende 2.3.6 vardı bir kaç ekran değişmiş , ayarlar biraz değişmiş, yüztanıma gelmiş, ekran geçişleri hızlanmış. Video performanslarına falan bakmadım hiç, gerçi eski sürümdede bir problem yaşamamıştm anlarmıyım bilmiyorum. Asıl pil ömrünü ve ısınma konusunda iyileştirme olduğunu duymuştum, merakla onların sonucunu bekliyorum. Akşamda eşimin ve bir arkadaşımın telefonlarını yükselteceğim bir aksilik olmazsa Yorum bağlantısı
Recommended Posts