İçeriğe Yönlendir

Samsung Galaxy S2 Sorular, İncelemeler Ve Uygulamalar

Misafir

Recommended Posts

Bende beyaz galaxy s2 aldım, 2.3.5 sürümü var , güncellemeye girdiğimde hiçbir mesaj vermiyor , daha doğrusu hiç bir hareket yok , samsung hesabı falanda sormadı... yanlış bir şeymi yapıyorum acep ?

Birde 1 yıllık Igo myway ile birlikte aldım (mediamarkttan), kutusan 8 GB micro SD kart çıktı ancak içi tamamen boş. Başarsofta mail attım , aradım ne cevap var ne ilgilenen var. Medimarkt topu samsunga, samsung başarsofta, atıyor. En sonunda mediamarkt merkeze yazıcam ama hakkımı aricam sinir oldum.

Hayırlı olsun. Hafıza kartı boşsa IGO'yu yükleyemezsiniz demektir. İnternette IGO'nun apk olarak dosyaları var. Mehmet (Mert) konuyu görünce yardımcı olur. Kendisi yüklemişti diye hatırlıyorum.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Mert vermişti ama silinmiş mesaj. Muhtemelen sakıncalı görülmüş galiba.

Yorum bağlantısı
Hasan Kerik

Guncelleme icin bilgisayariniza samsung kies uygulamasini indirin ve telefonu baglayin kendi bulur hemen guncellemeyi,yukaridaki mesajlarimda gorebilirsiniz 2.3.3 olan telefona bile kendinden girdigimizde cihaz guncel diyor ama kiese baglandiginda guncelleme var gozukuyor.

Kies air diye bir şey kurmuştum ama bu kablosuz haberleşme için gibi gözüküyor , kies diye aratıncada kies cast diye başka birtanede daha çıkıyor bu mudur ? Sürüm olarak benimki 2.3.5 olarak gözüküyor.

Hayırlı olsun. Hafıza kartı boşsa IGO'yu yükleyemezsiniz demektir. İnternette IGO'nun apk olarak dosyaları var. Mehmet (Mert) konuyu görünce yardımcı olur. Kendisi yüklemişti diye hatırlıyorum.

Saygılarımla.

Karttan yükleyemeyeceğimi biliyorum. Netten rahatlıkla bulurum problem yok ama, hazır lisanslı ürünüm varken uğraşmak istemiyorum. Ayrıca bu mediamarktan almam için seçim kriterlerinden biriydi , yoksa gider başka yerdende alırdım. Başarsofta ulaşıp dert anlatmak da mesele ne maile cevap veriyorlar nede aradığınızda birine ulaşabiliyorsunuz. Buna sinirleniyorum. Eşşeği salmış çayıra, otlayıp karın doyura modunda takılıyorlar. Mesaj bırakıyorum, telefon bırkayorum mail atıyorum , sonuç yok ...

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Geçmiş olsun.Soğuk ekranın kırılmasına bir etken olabilir tabiki. Benimki de bir kaç kez elimizden düştü. Hatta biri arabadan çıkarken düştü ve diğer arabanın altına kadar gitti :D şükür birşey yok. İnşallah olmazda. Sigorta işi için bir yorum yapamam.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

O zaman samsung sana ödül versin. İlk kıran adam diye. Bence kırılma sebebi soğuk havada ölümcül noktaya düşürmüş olabilirsin.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Denk gelmiştir, hiç kırılmaz diye birşey yok, sen dua et ip değildi, arkalı önlü kırılır üstelik kasası çizilir sinirden ağlardın, hem daha basit hemde çok daha pahalı bu aleti ne demeye aldım diye, haline şükret vallahi :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Denk gelmiştir, hiç kırılmaz diye birşey yok, sen dua et ip değildi, arkalı önlü kırılır üstelik kasası çizilir sinirden ağlardın, hem daha basit hemde çok daha pahalı bu aleti ne demeye aldım diye, haline şükret vallahi :)

Ben de merak ediyordum olay nezaman IPhone gelecek diye.

Alper Bey merak etmeyin bu açıklamaya ilk cevabından sizden geleceğini tahmin ettim :D

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Geçmiş olsun Mehmet. Senin canın sağolsun ;)

Ama hTC olaydı kırılmazdı :p

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

:)

Bende sizin anında muhalafete geleceğinizi biliyordum, onu test ettim ve onayladım :D

Görüyormusunuz arkadaşlar, nasılda biliyorlar mallarının zayıf yönlerini, biri derde karizması gider ip nin diye, tetikte bekliyorlar, bilmiyorlarki o karizma çoktaaan bitti :D :D :tongue:

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Geçmiş olsun Mehmet.

Tam da forumlarda; Samsung Türkiye'nin bir maile verdiği cevapta Türkiye'deki I9100'lerin ekranı gorilla glass değil söylentileri dolaşırken senden bu haberi aldık. Şu anda forumlarda bu resmi görmek isteyen ne kadar çok kişi var biliyor musun? Donanımhabere koy, 30 sayfa senin resmin üzerine konu dönecektir:))

Kırıldığı için bir fırsat sen şimdi model bakıyorsun ama o telefonu değiştirmezler Mehmet. Aynı kasko gibi düşün, o telefonun o hali 700.-TL etse, sana ekstradan 1.000.-TL vermesi gerekecek sigortanın. Oysa ki, I9100 ekranı iki kat. Senin sadece cam bölümün zarar gördü. İçerdeki ana ekran değişmeyecek. Öndeki cam da yaklaşık 150-200.-TL arasında bir rakam galiba. Biryerlerde böyle birşey okumuştum.

Ne olursa olsun telefonun değişeceksin bahaneyle, bunu çok iyi biliyorum. Bu sayfayı ve abilerini ihmal etme değişince:))

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Ali Bey senin IPHONE bağlayacağını Zaferin gel HTC al kırılmaz Diyeceğini Alper Bey'inde Iphone savunacağını tahmin ettim ama .

Mehmet Mert'in telefondan soğumak için bahane bulacağı aklıma gelmezdi :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Ali Bey senin IPHONE bağlayacağını Zaferin gel HTC al kırılmaz Diyeceğini Alper Bey'inde Iphone savunacağını tahmin ettim ama .

Mehmet Mert'in telefondan soğumak için bahane bulacağı aklıma gelmezdi :)

Al benden de o kadar azizim :)

Yalnız gorilla sadece bizim ülkeye gıcıklıktan konmuyorsa çok kızarım, hatta yurt dışı kaynaklı ip bile alabilirim, o derece yani....

İtiraf et, bunu yazacağımı tahmin edemedin :D :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Al benden de o kadar azizim :)

Yalnız gorilla sadece bizim ülkeye gıcıklıktan konmuyorsa çok kızarım, hatta yurt dışı kaynaklı ip bile alabilirim, o derece yani....

İtiraf et, bunu yazacağımı tahmin edemedin :D :D

Evet tahmin etmedim.:D Ancak bu şehir efsanesi gibi geliyor bana. Türkiye gibi telefon tüketimi çok yüksek olan bir topluma kusurlu telefon vererek prestij sarsmanın anlamı olmadığını düşünmüşlerdir.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bende sanmam, zaten biz gerçek işe yarar makinalara bakarız, böyle sorun olsa s2 yi kimse almaz gider.... bundan sonrasını bu sefer tahmin edersin artık :D :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Daha önce hiç daha yüksek yerlerden düşürmedin mi sen bunu :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Savundum mu?

Yok yok Alper Bey :) Savunma değilde görüş diyelim :)

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Geçmiş olsun Mehmet.

Tam da forumlarda; Samsung Türkiye'nin bir maile verdiği cevapta Türkiye'deki I9100'lerin ekranı gorilla glass değil söylentileri dolaşırken senden bu haberi aldık. Şu anda forumlarda bu resmi görmek isteyen ne kadar çok kişi var biliyor musun? Donanımhabere koy, 30 sayfa senin resmin üzerine konu dönecektir:))

Kırıldığı için bir fırsat sen şimdi model bakıyorsun ama o telefonu değiştirmezler Mehmet. Aynı kasko gibi düşün, o telefonun o hali 700.-TL etse, sana ekstradan 1.000.-TL vermesi gerekecek sigortanın. Oysa ki, I9100 ekranı iki kat. Senin sadece cam bölümün zarar gördü. İçerdeki ana ekran değişmeyecek. Öndeki cam da yaklaşık 150-200.-TL arasında bir rakam galiba. Biryerlerde böyle birşey okumuştum.

Ne olursa olsun telefonun değişeceksin bahaneyle, bunu çok iyi biliyorum. Bu sayfayı ve abilerini ihmal etme değişince:))

Saygılarımla.

Sayın İskent. Yaprak dökümü mü var hayırdır ? :p

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Biz ikimiz yeteriz. Mehmet'te fahri destekçimiz olur :)

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Biz ikimiz yeteriz. Mehmet'te fahri destekçimiz olur :)

Biz de pek farklı değiliz :p

Sanırı çatlak ilerliyor tam darbe aldığı nokta artık algılamıyor parmağımı mesaj yazarken falan B harfini kaybettik :( Ekrana anahtarla giriştim tepesinde çizik olmayan yere çizilmedi bile...telefonumun ekranı değiştikten sonra voleyi vurabilirim :D

Anahtarla çizilmeyen ekran nasıl kırılıyor, bu nasıl bir yerden düştü, direk cam taşa mı geldi anlamadım ki :unsure:

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

E dandik işte :p

3VO daha hiç düşmedi, ancak önceki Desire, 3-4 kez düşmüştü. Hele bir tanesi dışarıda kulağıma götürürken elimden kayarak düştü. En az 1,50-1,60 m.mesafeden direkt asfalt üzerine, kasası kenarında darbeye dayalı ezikler olmuştu.

Yorum bağlantısı

Mehmet'in sırf değiştirmek için zoru başarıp, gorilla glass camı kırdığını düşünüyorum Zafer :biggrin: Aslında bir süredir Mehmet'te bu emarler vardı. Kız arkadaşına note aldırdı, Test etti bu bahaneyle, beğenmeyince yuvaya döndü, S2 ile yola devam dedi ama işte bu talihsiz kaza maalesef yeni bir yol ayrımına getirdi bizi. Mehmet S2'yi bıraksa da; Mondeocuların resmi telefonu olmaya adayken, Sn. Ahmet KIYAK'ın Evo 3d alması ile başlamadan biten maceranın fahri üyesi olarak herzaman bizimle bu sayfada olacak. Değil mi Mehmet?

Her camın zayıf olduğu bir nokta vardır. O nokta mesela saatlerde de vardır. Saati birçok yere çarparsın birşey olmaz fakat o zayıf noktaya denk gelirse çatlar veya kırılır. Üstelik daha öncekilerden daha ayıf darbe almasına rağmen.

Gorilla glass kırılmaz değil ama darbelere karşı çok dayanıklı ve zor çizilen bir materyal. Test videoları izlendiğinde, her türlü yakma, kırma, çizme ve yere düşme testinden başarı ile geçiyor.

Yanlız yaklaşık 1 ay önce donanımhaberde bir üyenin cam ile ilgili Samsung Türkiye'den kendisine gelen, Galaxy S2 ı9100 serisinde gorilla glass cam kullanılmamaktadır yazısı ile başlayan ve bu çerçevede devam eden yazıları büyük tartışmaya yol açtı. Bilen bilmeyen herkes konuyu yorumladı ve hala yorumluyor. Son gelinen noktada yurtdışı ı9100 paketlerinin üzerinde gorilla glass özelliğinin belirtiliyor olmasına rağmen Türkiye'de yazmaması. GErçekten de yazmıyor.

Tabi bu tartışmaların sağlıklı değerlendirmesi yapıldığında, Samsung gibi global bir markanın en üst seviye cihazında üstelik seri üretim yaparken, mekanik bir parçayı farklı tasarlamış olması düşünülemez. Maliyeti düşürmek adına yapıldığı iddia edilen bu tarz bir yaklaşım seri üretimde aksine maaliyet arttırıcıdır. Üstelik böyle bir model olsa bile, bunu Avrupa bölgesine komşu bir ülkede yapması lojistik maliyetini arttırır. Çünki bildiğim kadarı ile S2, Vietnam, Kore ve Çin gibi Türkiye'ye çok uzak ülkelerde üretiliyor. Yani ben bu tartışmalara kesinlikle inanmıyorum. Önceki kullandığım S'te de, şimdi S2'de de hiç ekran koruyucu şeffaf kaplama kullanmadım. Çizik hiç oluşmadı. Zaten ekranın yapısı çizilecek gibi değil. Gorilla Glass cam kullandığı kesin olan S ile yapısal bir farklılığı bulunmuyor. Sadece 4" ekrana göre biraz büyük olması özellikle orta kısımda zayıf noktanın biraz daha büyük olmasına yol açıyor olabilir.

Bu tartışmaların çıkma nedeni aslında telefonun kronik problemlerinin bulunmaması ve eleştirilecek noktaların bu nedenle tasarım ve estetik yönüne kayması. Nerdeyse yenisi çıkacak olan bir modelin bugüne kadar ilk piyasa sancılarını çok kısa sürede atlatıp uzun süre stabil olması pazarın alışık olmadığı bir durum. Her yeni modelde telefonunu değiştirmek potansiyelindeki yeni kullanıcı artık bu modelden sıkıldı. Piyasada yeni modellerde S2den sonra beklentileri karşılayacak veya birkaç adım öteye taşıyacak durumda değil. Kısa süreli başka markalarla flört edip tekrar aynı markaya dönenler mecbur susuyor. Fakat o kısa flörtlere hazırlananlar ise gerçek neden olan doyumsuzluk dürtüsünü gizlemek adına olmayacak nedenlerden medet umarak, çevreden bu konuda destek almaya çalışıyorlar.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...