İçeriğe Yönlendir

Samsung Galaxy S2 Sorular, İncelemeler Ve Uygulamalar

Misafir

Recommended Posts

Tahir İlter

Bir dönem telefonlar küçülüyor artık kulağa bile takılacak falan derken şimdi çay tepsisi ufak geliyor yanına bir kaç tatlı tabağıda koyabilsek güzel olacak diyoruz :D :D

Yorum bağlantısı

Telefonlari kucultme donemi, gercekten tek anlamda telefon islevini gordugu zamanlardi. Multimedya anlaminda ilk gelisme fotograf cekme ile basladi. Ondan sonra o fotografi guzel gorebilmek icin daha cozunurluklu bir ekran, ekran cozunurlugu hazir gelmisken internete baglansin, internete baglanmisken sosyal medyada da sorf yapsin, e ama sadece coznurluk yetmiyor ki, biraz daha ekran buyusun ki rahat rahat sayfalar gorunsun derken eskiden tombik olarak buyuk telefonlar simdi sırık olarak buyuduler. Herseyi buyuturken, birseyi buyutemediler, pilleri....

Telefonlarin nikelkadmiyum pilleri bile, gunumuzdekilerden cok daha performanslilardi. Telefonlar buyudukce pil icin de yeterli alanlari olmasina ragmen, hizlandirdiklari islemcilerin, buyuttukleri ekranlarin enerjisini saglayacak pili kesfedemediler bir turlu.

Su anda herkes hevesini aldigi icin telefonlardan, ozelliklerinden once pilin dayanimini arastiriyor once. Biliyor ki, dunyanin ozelligi olan telefonun pili gun ortasinda bittiginde, hayatin her aninda kullanilmasi artik sart olan cihaz islevsiz kaliyor. O zaman da telefonun bir anlami kalmiyor.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter
(düzenlendi)

Telefonu değiştirecek olursam tek arayacağım özellik motorola def mini gibi yeteri kadar fonksiyonel ve sağlam olması olacak.

tarihinde Tahir İlter tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün

S2 den iyice bıktım. Bir kaç ay önce bu başlık altında paylaştığım IMEI kodu silinme sorunum olmuştu. Telefon servise gitti, IMEI kodunu yükllemişler ama o gün bugündür KİES İLE YAZILIM GÜNCELLEMESİNİ DESTEKLEMİYOR diyor. Bu da sinirimi bozduğu için iki kere daha servise gitti. İlkinde yazılım yüklenip geldi. Fakat benim asıl sorunum çözülmemişti. O yüzdem tekrar gitti. BU sefer, zaten yazılımınız güncel ondan desteklemiyor gibi bir not yazmışlar, ama hava cıva. Bal gibi de kies ile yazılım güncellemesini desteklemiyor. üstelik şimdi başka bir sorun daha var: Ekranın yan tarafındaki tuşa bastığımda tuş kilidine geçmiyor. Ekran kararıyor ama alttaki büyük tuşa basınca tekrar açılıyor. Kilitlenmiş olmuyor. Hem eskiden o yan tuşa basınca telefonu kapatayım mı, uçak moduna geçeyim mi diye seçenek çıkıyordu. Şimdi tuş kilidine geçsin diye biraz fazla bassam hemen telefon kapanıyor.

Vala çabuk bıktırdı bu telefon beni. IPHONE 5 çıksa da merakım gitse. Ona göre yeni bir telefon alacağım. IPHONE 5'i görmeden başka bir şey almak istemiyorum.

Yorum bağlantısı

Yandaki tusa basildiktan sonra fiziksel tusa basildiginda ekran aciliyor fakat ekran kilidi devrede kaliyor Ridvan Bey. Kies ile yazilimin desteklenmesi cok zor birsey degil ama servisin neden bunu cozemedigini anlamak zor. Biz telefonlarmiza ev kullancisi olarak baska ulkelerin yazilimlarini yukluyoruz. Bu yazilimlardan sonra telefonun kodlari degistiginden, Turkiye surumu resmi olarak gediginde kies telefonu tanimadigi icin, uyugun guncelleme yok uyarisi veriyor. Yine kendimiz telefona eski bir Turkiye romunu odin programi araciligi ile yukleyip, gizli bir menu ile uretim kodunu Tur(Turkiye) olarak degistiriyoruz. Boylece telefon yeniden Turkiye piyasi icin cikarilmis fakat eski surume sahip bir durumda oluyor. Kies'e bagladigmizda da kies telefonu taniyor. Eski surumun de guncellemesini gordugunden, gunelleme icin izin istiyor. Yani islem son derece basit ve tamamen yazilim ile ilgili bir konu.

Saygiarimla.

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün

Kies için söylediğinizi deneyeceğim Evren Bey.

Fakat tuş kilidi söylediğiniz gibi olmuyor. Tuşa basınca ekran açılıyor ve dokunmatik menülere ulaşılabiliyor.

Bu yüzden defalarca cebimde dururken sağı solu aradım. Eskiden kilit ekranı duvar kağıdı olurdu. Ekran açılsa da, duvar kağıdını sürükleyip açmam gerekirdi.

Şimdi o da çıkmıyor.

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

http://www.youtube.com/watch?v=a4wzDdU7GZk&feature=related

Her halde kırılmayacak diye bekledim ama şok oldum ya adam resmen indirdi telefonu :D

Tahir fake bu video :) O gördüğün bir uygulama. Cama kırılmış efekti veriyor. Dikkat et, çekici vurmuyor, çekicin telefona denk gelen kısmının önünde parmağı var. Ekrana dokunduğunda da uygulama camı kırılmış gibi gösteriyor. Sonra da parmağını cama sürüyor gibi yapıyor, sağa sola sallıyor oysa.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Ben de sesten anladim. Cam kirigi sesi yaptiklari icin olmamis. Gorilla glass ekranlar safir cam degil, plastik gibi bir madde. Zaten sonrasinda kiriklara dikkatli bakinca da anlasiliyor. Yanliz bu uygulama eger telefonü yermek icin yapildiysa basarisiz olmus. ekran cok kaliteli oldugu icin kirilma efektini gercege yakin verebilmis sonucu cikiyor daha cok.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Sll almıştım değiştirdim Slll aldım, telefonu tanımaya çalışıyorum, pili dışında hiç sorunum yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sll almıştım değiştirdim Slll aldım, telefonu tanımaya çalışıyorum, pili dışında hiç sorunum yok.

Hayirli olsun Lokman Bey. En kisa surede bir inceleme basligi bekliyoruz.

Merak ettigim ise cok kisa bir surede degistirdiniz telefonu? Ariza veya problem mi oldu telefonda?

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Merak ettigim ise cok kisa bir surede degistirdiniz telefonu? Ariza veya problem mi oldu telefonda?

Saygilarimla.

S2 G olduğu için yazılım sıkıntısından dolayı değiştirdi galiba.

Lokman abi hayırlı uğurlu olsun. Güle güle kullan.

Mert arkadaşına üzüldüm. 700 tl gibi fiyat verirler galiba :(

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

G modeli ise, ortadogu urunu. Dogru bir karar degisim.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

G modeli ise, ortadogu urunu. Dogru bir karar degisim.

Saygilarimla.

G modeliydi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Kies için söylediğinizi deneyeceğim Evren Bey.

Fakat tuş kilidi söylediğiniz gibi olmuyor. Tuşa basınca ekran açılıyor ve dokunmatik menülere ulaşılabiliyor.

Bu yüzden defalarca cebimde dururken sağı solu aradım. Eskiden kilit ekranı duvar kağıdı olurdu. Ekran açılsa da, duvar kağıdını sürükleyip açmam gerekirdi.

Şimdi o da çıkmıyor.

Rıdvan bey gerçekten sizin telefon sizi yordu. Bunun tek sebebi telefoonu verdiğiniz servisteki elemanların telefonunuza yükleyemedikleri Türkçe yazılım. Şu ana kadar anlattıklarınız ve başınıza gelen tüm sorunlar yazılım hataları ve bu sorunda telefonu verdiğiniz servisteki elemanların beceriksizliği başka birşey değil.

Bakın forumda telefona benim kadar yazılım kurup deneyen başka bir arkadaş yoktur diye düşünüyorum. Her türlü rom denemesi yaptım. Haftada bir yazılım ve rom değiştiriyordum. Hatta beğenmediğim romlar bir gün bile kalmıyordu. Şükür daha sorun yaşamadım. Ama bazı yazılımlar romlar sorunlu olduğunda telefonda bazı sorunlar yaşıyorum ancak buda türkiye versiyonuna döndüğümde telefon fabrikasyon oluyor.

Hatta bugün Alper abiyle konuştuk. Dedim o telefon elimde olsa 1 saat içinde sıfırlar verirdim dedim. Sizin durum neye benziyor biliyormusunuz Auidi tamir veya bakım için servise götürüyorsunuz ancak servisteki elemanlar işin ehli değil ve sürekli aracın bir parçasını eksik takıyorlar veya işi yarım yapıyorlar.

Görünen bu. Geçmiş olsun diyorum.

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Saygilarimla.

Evren merhaba, Mehmet hocam bildiği için cevabı yazmış. G modeliydi.

SIII e gelince yok yok, ben telefondan fazla anlamam, 2 tane sIII ü sırt sırta daya dosya gönderimi yapıyor. yüz tanıma mevcut, en güzel yanı benim gibi gözü bozuklar için ekran büyük, rahatlıkla sayfaları okuyabiliyorsunuz. :)

bakmamı istediğiniz bir özellik varsa bakarım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Kaya

Arkadaşlar dün birşey farkettim. Bir arkadaşın evinde kablosuza bağlanamadım. Arkadaşta n7000 var birde evde 1010 tablet var ve birde benim S2. Hepsi samsung ve hiç biri kablusuza bağlanmıyorum. Tırt ayfon ( IP4) bağlandı. ( Nekadar kendi üzerinde yazılımı güncelemesi olmasada :D )

1 saat uğraştırdı sonunda sorunu anladım. Kablosuzun şifreleme sistemi WPA / WPA 2 seçili olduğunda Samsung telefonlar ve tablet bağlanmıyordu. Sonra şifreleme sistemini WPA 2 olarak değiştirince direk bağlandı. Sorun ortadan kalktı.

Bilginize.

Bu sorun android sistemin hatasımı yoksa samsungun kablosuz kartına bağlı bir sorunmu bilmiyorum. WPA 2 şifrelemeyi direk kabul etti.

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Aynen oyle abi,4.0.3 versiyonunda wifi sorunuda var mesela bazen acilmiyor wifi,cihazi acip kapqtmak gerekiyor...

2.3.6 da da oluyor bazen...

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Aynen oyle abi,4.0.3 versiyonunda wifi sorunuda var mesela bazen acilmiyor wifi,cihazi acip kapqtmak gerekiyor...

2.3.6 da da oluyor bazen...

Mehmet biliyorsun ben 4.0.3 kullanmadım. Ben 2.3.6 ve şu anda 4.0.4 kullanıyorum. Bende ikisinde de şu ana kadar wifi kesintisi yaşamıyorum. Ancak ara sıra şebeke gidiyor. Buda aveanın azizliği galiba.

Yorum bağlantısı

Benim de bazen bu wifi baglanamama sorunu oluyor. 4.0.3'ten once boyle sorunum yoktu.

Mehmet Bey, wi-fi sorunu buyuk ihtimal samsung ile ilintilidir, Android yazilimini samsung kendine gore revize ederken yapmistir birseyler. Ya da kullandiginiz custom rom da bir problem vardir. Daha once bu sorunlar galaxy s'te vardi. Wi-fi demisken, S2 icin her yazilim icin modem surumleri mevcut. Rootlu cihazlar icin bu modem yazilimlari yukleniyor ve cekim sorunlari ortadan kalkiyor. Ben bir cekim sorunu yasamasam da ilk ciktiginda gosterge dusuk cekiyor diye sikayetler bir hayli fazlaydi.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Zafer Ayvacı

3 gundur wifi uzerinden guncelleme yapamiyor ve indirme yapamiyorum.Normal sebeke uzerinden iniyor.HAngi wifi olursa olsun indirmiyor dolup duruyor surekli.Bu sorunu yasayan var mi?

(google play store uzerinden )

Son bir kaç gündür Google Play içinde benzer şikayet yorumları okudum. Telefon modellerini kontrol etmedim ama Google Play servisinde bir sorun olabileceği kuvvetle muhtemel.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bunlarda ufak S2 karesinden fotoğraglar olsun :)

20120705205331hdr.jpg

Uploaded with ImageShack.us

20120630200143hdr.jpg

55773840394721420071254.jpg

İnsanlara ne olmuş, trafik nerede? İnsan kendini yalnız hisseder İstanbul'dan sonra :p

Bu arada galiba az evvel aranıza bir kullanıcı daha katıldı sayılır. Ben değilim :p

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger

Belki model olarak eskimeye yüz tutmuş bir model ancak Mediamarkt'da 999 TL gibi bir rakama bulunca beyaz renginden bir tane aldım. Telefonu yeni yeni çözmeye başlıyorum. :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...