İçeriğe Yönlendir

Samsung Galaxy S2 Sorular, İncelemeler Ve Uygulamalar


Misafir

Recommended Posts

Misafir

Rıdvan Bey,

Kırmayın ve atmayın sakın. Android'in özelliği, herşeyin düzeltilebilir olması aslında. Bu yüzden herşeyin bir cevabı mutlaka vardır. Kies güvenilir bir program değildir. Özellikle, güvenlik duvarları ve antivirüs programları nedeni ile stabil çalışamayabiliyor. Ben webmail ile exchane olarak şirket maillerini görüyorum. Bu nedenle bilgisayardan webmaile aracılığı ile cihaza da erişim sağlayabiliyorum. Bir gün uzaktaki bilgileri sil dedim ve telefon o anda kendine format attı. Yani oluyor böyle şeyler. Cihazınızın sadece telefondan anlayan kişilerce biraz incelenmesi yeteli olacaktır diye düşünüyorum.

Bu arada ICS'yi, kaza geçirmeden 1 gece önce kurdum ve rootladım. Ertesi sabah kaza geçirdiğimizde mail almadığını farkettim. Dokunmatik hassasiyeti 2.3.xx versiyonlara göre kötü durumda geldi bana. SOnra mail adresimi yeniden tanımladım ve şirket maillerini almaya başladım. Dün akşam menüden sd kartı çıkar dememle kabus başladı. Her işlemde ekranın çerçevesi gibi kocaman bir kırmızı kare işareti çıkıyor. Menülerde böyle bir özellik var ama kapalı olmasına rağmen bu şekilde. SOnra gördüm ki, sabahtan itibaren mail hiç almamış. Görüşmeden çıktım bugün, sessizden, sesliye aldım ancak dokunmatik hassasiyeti azaldığından şşirkete geldiğimde sessizde kaldığını ve yaklaşık 20 cevapsız aramayı farkettim. Tabi bu arada, titreşim de kapalı :angry:

Eve geldim, root kaldırmadan, format attım. Titanium backup sayesinde bütün verileri otomatik yükledi. Bu root'un sd kartta bazı ğroblemleri olduğunu belirtiyorlar. Şİmdilik rootu kaldırmadan 1-2 gün daha deneyeceğim. Şu anda mail alıyor. Kırmızı çerçeve de gitti. Cihazın hızlandığı da aşikar. Daha önce de format atmıştım ama bu sefer daha temiz oldu sanırım.

Büyük hevesle beklenen bu yazılımın daha problemsiz ve son derece stabil olmasını beklerken, biraz hayal kırıklığı yaşadım. Menüler daha güzel olmuş. Özellikle push mail inanılmaz geliştirilmiş ki, benim gibi şirket mailleri kullananlar açısından son derece güzel olmuş. Pil performansını anlayamadım henüz. Cihaz soğuk çalışıyor 23 derece civarı. Kilit açma ekranı sonunda modele yakışır şekilde başarılı ve takılma ortadan kalkmış. Telefona cevap verme, mesaj uyarısı görseli kilit ekranında daha başarılı şekilde yer alıyor.

Arama ekranından artık rehbere ulaşılamıyor ki, Mehmet Bey bunu daha önce belirtmişti. Kullanıcıların ise, touchwizz'İn Nexus'taki ile aynı olacağı beklentisi boşa çıktı. Samsung'a özel tuş takımı, widgetlar, kısayollar gibi official romlarla sağlanan menülerinde eskiden çok bir farklılık yok. Ben bu menüleri sevdiğim için değişmemesi iyi olmuş diyebilirim. Hatta Nexus'unkini hiç beğenmemiştim.

Kamera versiyon ilk yüklendikten sonra donuyor. Bir süre sonra normal çalışıyor ve sıkıntı yaratmıyor. Birçok uygulamada sorun yaşanmasa da viber'ı yeniden yüklemek zorunda kaldım mesela. Eski versiyonlarla çalışan sürümü açılmadı. 2.3.x versiyonları 1 sene sonunda stabil hale gelmişti. Görünen o ki, ICS ile bir süre daha sorunlar yaşayacağız.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Sizini rootlu galiba Evren Bey. Ben rootların şu anda başarısız olacağını düşündüğüm için rootlamadım. Şu anda polonya versiyonunu indirdim ve kurdum. Bende sizin anlatıklarınızdan yola çıkarak yorumlarımı yazayım (Kopyala yapıştır :) )

1-Dokunmatik hassasiyeti azalmış.

2-Cihaz dediğiniz gibi soğuk çalışıyor.

3-Batarya 2.3.6 versiyonundaki gibi bana 1,5 gün gidiyor.

4-Titreşim bende çalışıyor ama biraz zayıf gibi geldi bana.

5-Pop3 maillerini bende ilkbaşta alamadım.Meğer kurulumu yanlış yapmışım. Şimdi çok rahat geliyor.

6-2.3.6 da oynadığımız oyunlarda sıkıntı yaşatıyor. Oyunlar stabil değil artık. (Oğlum kafayı yiyecek :) )

7-Ben cihazın hızlanmasını farkedemedim. Belki dokunmatiğin zayıflığından olabilir.

8-Şuna kadar yapamadığım Facebooktaki kişilerin bilgilerini ve resimlerini telefona indirmedi. Ama hafta sonu onunlada uğraşacağım.(3 gündür hastalıktan onunla uğraşamadım)

9-Bende Gmail-Pop3 mail-Facebook hepsi tek bir yerde yönetiliyormuş gibi geldi ben hala bunu çözemedim. Bunları ayırmam gerek. Kafam karışıyor :)

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

4 ne 4s ne peki? 3310 kılıklı ip ciler sizii :D :D

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
(düzenlendi)

Abi tutmayın artık şu s2 :D Kabul edin ios'u ayfonu :D

tarihinde Mert Metin Yelkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Hehhe ya zorlamayın adamı, sırf sizden kurtulmak için alacağım bir tane, ip şöyle kötü dediğim an kaç kişi birden anında savunma moduna giriyorsunuz, birisi der yok teyzende arkadaşında var onu 10 dk. kullanmış ahkam kesiyor, diğeri der ios u anlamadın, kardeşim bu alet bende var, kardeşimin ama elimin altında, 4s değil 4 (4 ne demekse artık) saatlerce günlerce kullanmışlığımda var, 3gs i de bilirim, bana bu alet, ilk modelinden beri süslenme harici hep aynı geliyor, gelen özellikler hep yeniymiş gibi lanse ediiyor ama çoktaaan diğer markalarda olan şeyler, buna sinir oluyorum, bizdeki ultra saçma fiyatınada sinir oluyorum, yoksa kötüdür falan demiyorum zaten.

Bana ip basit geliyor, biraz uğraşmak yeni şeyler keşfetmek vs. lazım, bunda bu olay yok, 3310 benzetmesi yapıyorum sürekli, çünki yazılımı kalsik nokai' lar gibi geliyor bana, kapalı ve hep aynı, tamam düzgün çalışıyor vs. ama böyle, ikincisi hep el üstünde tutma sıkıntısı, narin alet, ağır alet aksesuar isteği uyandırınan firmaya para kazandırsın diye çok iyi fikirle dizayn edilmiş alet, ama sıkıcı...

Yinede uygun fiyatla bulursam alabileceğim bir oyuncak, yoksa çok lazım diye almıyoruz, tamamen zevk için alınan birşey bana göre, neyse nasılsa saçma değeri yüzünden az bir zararla rahatça satabilirim, dur bakalım şu one x ve s3 çıksın, hallerini görelim, baktım sizin dediğiniz sıkıntılar giderilmemiş hala dalga geçiyorsunuz, o zaman almayı düşünürüm, sıkıldım artık bu lşten yahuu :D

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
(düzenlendi)

Ali abi yılda kaç model çıkıyor sizde?

Kapalı değil valla ios jb yap hayatını yaşa :D

Şakasındayız abi biz. Bende 3gs var ios5 yüklü bozulup kırılana kadar değiştirmem. Gerek yok öyle yok bu özelliği iyiymiş yok şu kötüymüş aa yenisi çıkmış vs.

tarihinde Mert Metin Yelkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Sonunda yapacağımda o olacak sanırım :D bizde aksesuarlarla idare ederiz artık...:)

Yorum bağlantısı
Cenk Avcı

Rıdvan bey, cihazınıza daha önce Kies değilde Odin'le güncelleme yapılmış olabilir mi ? Bu takdirde Kiesle bir daha güncelleme yapılamıyor diye biliyorum, bunu da düzeltmenin bir yolu var. Bir de yapım numarası ne ? ayarlar-telefon hakkında kısmında görebilirsiniz.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Rıdvan Beyin telefonu daha önce İME numarası silinmesinden dolayı servise gitti ve servisten yüklü geldi. Rıdvan Bey şu ana kadar root işlemi veya odinle işlem yapmadı bildiğim kadarıyla. Bence Rıdvan Bey bu durumu servise bildirin derim.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Akşamı bekliyorum. 3gündür hastayım hiç birşey ilgilenemiyorum. Zaten benim ufaklık vermiyor :) inşallah bu akşam biraz daha kurcalayacağım.

Sen nasıl oldun kardeş. Boşver telefonu.

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün

Model adı bile sakat. "s2 " ne ya :D

Biz S 2 demeyi tercih ediyoruz. Bitişik değil, ayrı, es değil se :D

Rıdvan bey, cihazınıza daha önce Kies değilde Odin'le güncelleme yapılmış olabilir mi ? Bu takdirde Kiesle bir daha güncelleme yapılamıyor diye biliyorum, bunu da düzeltmenin bir yolu var. Bir de yapım numarası ne ? ayarlar-telefon hakkında kısmında görebilirsiniz.

Rıdvan Beyin telefonu daha önce İME numarası silinmesinden dolayı servise gitti ve servisten yüklü geldi. Rıdvan Bey şu ana kadar root işlemi veya odinle işlem yapmadı bildiğim kadarıyla. Bence Rıdvan Bey bu durumu servise bildirin derim.

Evet serviste program yüklendi güya. Ben de servise bildirmeyi düşünüyorum zaten.

Kartı emektar ayfona takayım da, samsung tekrar gitsin servise bakalım

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Mehmet, servis kısmı biraz uzayabilir. Maalesef müşteri memnuniyeti konusunda servisler biraz geri planda.

Bu arada ICS'yi çıkardığı sorunlar nedeni ile rootsuz olarak kullanmaya başladım ve rahat ettim. Kesinlikle root bu versiyon için henüz hazır değil, bunu anlamış oldum. Şu anda gayet stabil çalışıyor. Takılma yok. Bazen, şirket maillerime girerken 5-10sn bekletiyor. Rehbere girerken bekletme de olabiliyor. Artık bunun nedenini, rehber olarak google rehberini kulanmak olarak görüyorum. Bunun haricinde root dolayısı ile pili çok test edememiştim. Bu hafta sonu telefon çok fazla kullanmadım. Pil 1gün 6 saat gösteriyor. Kalan %37. Bu da bir veri değil fakat önceki versiyona göre biraz daha iyi değerler gibi geldi bana.

Beğendiğim en güzel revizelerden biri, telefonda bir işlem yapıldığında, ekranın üst noktasından çekip aşağı indirdiğimiz ekranda artık bilgiler detaylı. Bazılarında küçük bir resimle de gösteriyor. Eskiden sadece kısa bilgi vardı bu bölümde. Ahize sesi ve çalma sesindeki kalite oldukça artmış. Sesler tiz yönünden biraz daha güçlenmiş gibi. Zaten ayarlar kısmında telefonun ses ayarı için, Eq veya Fx ayarı getirilmiş. Fotoğraf konusunda bir miktar iyileşme var ama çekim hızı da biraz yavaşlamış gibi. Telefon no yazarken, Iphone'dan tam olmasa da bir özellik alınmış, numaraları ayrı ayrı yazıyor ki, bundan bahsedilmişti yukarda. İnternet sunucusu çok daha iyi hale gelmiş. Kablosuz ağ sinyal alımı daha güçlenmiş gibi. Ayrıca herhangi bir kablosuz ağa bağlandığında küçük bir bilgilendirme notu ile uyarıyor. Ayrıca kablosuz ağ simgesinde de şebekede oladuğu gibi, veri alışverişi gösteren turuncu ve yeşil oklar var. Telefona yeniden başlatma seçeneği de gelmiş. Telefonun ilk açılışındaki pin kodu yazarken tamam kutucuğu ters tarafa alınmış. Bir iki yerde daha denk geldi, eski alışkanlıkla ters komutlar vermiş oldum. Telefonun ram kullanımı geçmiş sürüme göre daha fazla. Yanlız bu konu tüm programların ICS'ye uyum sağlaması sonucu çözülecektir diye düşünüyorum. ICS'nin görsel değişiklikleri Android yazılımına ait menülerde. Samsung sanırım TW(telefona özel Samsung arayüzü) güncellemeyi S3'e bıraktı. Bu nedenle telefon beklemedeyken ICS yüklü olduğunu anlayabileceğimiz tek durum, pil, şebeke ve sinyal seviyesi göstergeleri.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Evren Bey rootsuz kullanım daha stabil. Root yüklemek için biraz daha beklemejte fayda var.

Yorum bağlantısı
Misafir

Evet Mehmet Bey. Sayenizde, root'u kaldırdım. Siz çok memnun olunca, sorunun root'ta olduğu anlaşılmış oldu. Doğru bir tespitte bulunmuşsunuz. Teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Rica ederim Evren Bey.Rehber olayına gelince ben google hesabındaki tüm numaraları kiesten aldım ve google hesabındaki tüm numaraları sildim. Sonra telefon rehberine yükledim. Yavaşlama olmuyor. Bazen çok kısa bir süre 1-2 saniye takılma oluyor (bu çok nadir)

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Cenk Avcı

Arkadaşlar, benim telefon rootlu. ICS i resmi olarak Kies'ten güncelleyeceğim. Ne yapmam lazım ? Direkt Kies i açıp yükleyeyim mi, yoksa önce birşeyler mi yapmak gerekir ?, rootu kaldırmak vs.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Root kaldırıp Türkiye için olan yazılım yükleyin. Sonra Kies otomatik olarka tanıyor telefonunuzu. Sonra Türkiye için olan ICS çıktığında Kies otomatik olarak günceller.

Yorum bağlantısı
Cenk Avcı

Root kaldırıp Türkiye için olan yazılım yükleyin. Sonra Kies otomatik olarka tanıyor telefonunuzu. Sonra Türkiye için olan ICS çıktığında Kies otomatik olarak günceller.

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Mehmet nasıl yakalıyorsunu onu :) Algıda seçicilik bu olsa gerek.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...