İçeriğe Yönlendir

Hız Sabitleyici Çalışma Mantığı Ve Şekli Nasıldır. (Cruise Control)

Burak Karadeniz

Recommended Posts

Mehmet Günaçtı

Selam,

aracım nerdeyse 2,5 yaşında. Bu süre içerisinde 3-4 kez cruise control devreye girmemezlik yaptı. Bu forumda da yazmıştım sorunu. Servise de gösterdim, sorun yok dediler.

Sonradan düşündüm, bu sorunu kışın yaşamıştım, yağışlı ve soğuk havalarda. CC'nin devreye girmemesi bundan dolayı olabilir mi ?

Yalnız, bende hiç devreye girmiyordu, yani vites bağımsız hiç çalışmıyordu. kenara çekip durdum, tekrar yola çıktım, o gün çalışmadı naptıysam. Ertesi gün hiçbirşey yokmuş gibi devreye girdi, olması gerektiği gibi.

Hava koşullarından olabilir mi !?

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Başıma geldi tamamen yazılımsal.

Araç IDS bağlanıp 5 dakikada sorun düzelecek.

Problem yok.

Yorum bağlantısı
Erkan Seyhun
(düzenlendi)

Selam,

aracım nerdeyse 2,5 yaşında. Bu süre içerisinde 3-4 kez cruise control devreye girmemezlik yaptı. Bu forumda da yazmıştım sorunu. Servise de gösterdim, sorun yok dediler.

Sonradan düşündüm, bu sorunu kışın yaşamıştım, yağışlı ve soğuk havalarda. CC'nin devreye girmemesi bundan dolayı olabilir mi ?

Yalnız, bende hiç devreye girmiyordu, yani vites bağımsız hiç çalışmıyordu. kenara çekip durdum, tekrar yola çıktım, o gün çalışmadı naptıysam. Ertesi gün hiçbirşey yokmuş gibi devreye girdi, olması gerektiği gibi.

Hava koşullarından olabilir mi !?

Hava koşullarından olsa 4. viteste devreye girmezdi, bir servise göstereyim, sorunun cevabını paylaşırım.

tarihinde Mehmet Özyürek tarafından düzenlendi
Küçük harfe çevirdim..
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Zühtü Akdoğan

selam arkadaslar ben mondio mu sattim focus tdci 2005 aldim ama epeydin hiz sabitleyiciyi kullanmiiyordum kullanayim dedim uncu viteste hizsabitleyici calisiyor ama 4 VE 5 ci viteslerde calismiyor neden ola bilir acaba 3vitesde cok guzel calisiyor 4 5 de yok birturlu gecmiyor yanliz gazabaslitutarken aliyor ama gazibiraktinmi kesiyor hizsabitlyici yardimci olursaniz sevinirim saygilarimla

Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır

cc devreden debriyaj yada frene bastığınız an devreden çıkar. 4. ve 5. viteslere atarkende debriyaja bastığınız için devreden çıkmıştır. "on" tuşuna basıp, sonrasında "+" tuşuna basarsanız devreye girecektir. 3. viteste devreye giren cc, 5. vitesdede devreye girer diye tahmin ediyorum.

birde devir saatinin sol alt ortalarına doğru cc ışığı yanması gerekli.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

düz yolda 80-90 kilometre hızla giderken deneyin bakalım ne olacak.

Yorum bağlantısı
Zühtü Akdoğan

denedim butun hizlarda hatta bilgisayarada balandi bilgisayar dan birsey cikmadi 4 ve 5 de hizsabitleyici acik ama gecmiyor

4 viteste aciyorum almiyor 5 aciyorum almiyor sadece 3 actinmi aliyor

Yorum bağlantısı
Zühtü Akdoğan

hiz sabitleyici sanzumana balimi acaba ve soyle sorayiim hiz sabitleyici nere le bali nereleri kontrol etmem gerekir

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Aynısı floresanda başıma gelmişti, vitesle ne alaksı var çözemedik, beyin güncellendi düzeldi, hala neden oldu çözemedim. sizde jant lastik vb. değişik bir şey var mı_

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

1.8 benzinli ise, ecu ile hiç bir bağlantısı yok.. Bilgisayarla da kontrol edilebileceğini sanmıyorum...

Hız göstergeniz doğru çalışıyor mu ?

Yorum bağlantısı
Zühtü Akdoğan

hersey orginal hizgostergesi normal ama benim anlamadigim 3 de calisiyor 4 VE 5 ci viteslerde calismiyor saygilar

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Salih Kaya

Herkese merhabalar, 2008 model focus collection sahibiyim, aracımın hız sabitleyicisi 5. viteste çalışmıyor, 2, 3 ve 4. viteste sorunsuz çalışıyor. Servise götürdüğümde gem müdülünün değişmesi gerektiğini söylediler, 3.500 ila 5.000 lira arasında bir masrafı olduğunu öğrendim, daha sonra Gaziantep' de beyin tamiri yapan bi yerle irtibata geçtim, onlar yazılım ile ilgili olduğunu, beyin sıfırlanması sonucunda sorunun düzeleceğini söylediler, ama güvenip de aracı bırakamadım. En son serviste ids ye bağladılar sadece immobilizer ile ilgili bi sorun olduğunu onu da sildiklerini söylediler. Ne kadar denedimse de çalıştıramadım, hiçbir hızda çalışmıyor, debriyajdan ayağımı çekerken, basıyorum, hız sabitleyici ışığı bir - iki saniye kadar, yanıp sönüyor.

Bir de hız sabitleyici ile ilgili kendi yapabileceğimiz bir test olduğunu öğrendim, sizlerden bu testin nasıl yapıldığını bilen var mı ? Sorun hakkındaki görüşlerinizi bekliyorum...

Teşekkürler şimdiden, iyi forumlar.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

40 km/h hız üstünde + tuşuna basınca devrey girip sonra çıkıyor mu, hiç mi devreye girmiyor? ne zamndır araç sizde, geçmişinde ne var?

Yorum bağlantısı
Salih Kaya

Çağlar bey şöyle anlatayım, örneğin 4. viteste hız sabitleyici ile 80 km hızla gidiyorum, 5. vitese geçip hemen + tuşuna basıyorum, yanıp sönüyor, devreye girmiyor, Yalnız şunu keşfettim, 5. viteste on tuşunu algılıyor, daha sonra 4. vitese geçip sadece + tuşuna basmam yeterli oluyor. Aracın 3. sahibiyim arkadan bir kaç darbesi var, lakin bunun da hız sabitleyici ile ilgisinin olduğunu düşünmüyorum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Lastik ebadı nedir? başka bir çalışmayan aksamı var mı size ilgisiz bile gelecek olan?

Yorum bağlantısı
Salih Kaya

Lastik ebadı nedir? başka bir çalışmayan aksamı var mı size ilgisiz bile gelecek olan?

:) 205 -55 16 inc

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

CC, vites ile alakasız çalışır, devreye girip kendiliğinden çıkıyorsa, o hızı korumayı başaramıyor demektir, mesela 120km/h hızda 5. viteste hala devreden çıkıyor ise, tek yapılacak şey, ids ile beyin güncelleme yaptırmak (yetkili serviste) hala sorun devam ediyorsa, öncelikle o hızı neden koruyamıyor bunu araştırmalı

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bence de başka bir durum var gibi.Devreye girdiğinde kendi çıkıyorsa bunu 5.viteste yapıyorsa Çağlar abinin dediği şey çok mantıklı..

Yorum bağlantısı
Salih Kaya

Çağlar abi vitesten gelen bir müşür yok mu cruise control e, ya da her vites için ayrı bir bildirim mi yapıyor? Bir de serviste test sürüşü yaptık, arabayı çektiler 5 dk sonra gem modülü değişecek dediler, yazılımla ilgilimi donanımla ilgilimi bir türlü öğrenemedim, başka bir servise götürdüm ids ye bağladılar hata vermiyor dediler. Uzun yol yapmasam o kadar üzerine düşmem ama o yollarda da 5. viteste çalışmayınca gerçekten sinir bozucu oluyor.

İlginiz için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

aynı sorundan şikayet eden bir arkadaş yok muydu forumda.ben bu şikayetin aynısını hatırlıyorum.(nerde okudum acaba)

de ja vu

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

viteste müşür yoktur, zamanında benim floresan reno da olmuştu, cihazla yazılım güncellendi , düzeldi

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...