Serdal Soysal 26 Haziran 2011 Paylaş 26 Haziran 2011 Arkadaşlar Piranha fuga navigasyon cihazı kullanma klavuzunda hız kameralarını tesbit ettiğini yazıyor cihazda da bu özelliği aktif hale getirirken uyarı yazısı cıkıyor "bazı ülkelerde bu özelliği kullanmak yasaktır aktif hale getirmek istiyormusunuz" diye ben aktif ettim ve şehir içinde radar kurulu bir yerden geçtim hızım uygundu seslibir ikaz vermedi veya ben duymadım diye tekrar geçtim dinledim ve gözledim hiç bir uyarı vermedi bu navilerde kullanılmayan bir özellik mi? yani süs mü? Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 26 Haziran 2011 Paylaş 26 Haziran 2011 Kendisi kameraları görmüyor,siz kameraların yerini önceden cihaza işaretlerseniz size söyler. 1 Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 26 Haziran 2011 Paylaş 26 Haziran 2011 Bende daha önceden tespit edilmiş olan radar noktalarının bulunduğu bölgelerin haritasının programını kurmanız gerektiğini biliyorum. Yorum bağlantısı
Serdal Soysal 26 Haziran 2011 Yazar Paylaş 26 Haziran 2011 (düzenlendi) Güzelde o zaman yasal olmama gibi bir durumu yok bunu neden uyarı yapıyor klavuzda da kameranın hangi yönü takip ettiğini gösteren ok işarettlerinin çıktığını yazıyor. 26 Haziran 2011 tarihinde Serdal Soysal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 27 Haziran 2011 Paylaş 27 Haziran 2011 Güzelde o zaman yasal olmama gibi bir durumu yok bunu neden uyarı yapıyor klavuzda da kameranın hangi yönü takip ettiğini gösteren ok işarettlerinin çıktığını yazıyor. Bazı ülkelerde buda yasak demekki. Sorumluluk almamak için belirtmişler.. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 27 Haziran 2011 Paylaş 27 Haziran 2011 Radar cihazlarını şaşırtmak ve yerini belli eden cihazları kullanmak yasalarca yasaktır. Cezası büyüktür. Ancak bunu navigasyonunuz yapamaz zaten. Yorum bağlantısı
Fatih Ada 27 Haziran 2011 Paylaş 27 Haziran 2011 Radar cihazlarını şaşırtmak ve yerini belli eden cihazları kullanmak yasalarca yasaktır. Cezası büyüktür. Ancak bunu navigasyonunuz yapamaz zaten. Yok öyle birşey.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Haziran 2011 Paylaş 27 Haziran 2011 Yok öyle birşey.. Evet haklısın.. kullanmak yasak değilmiş, Araçta bulundurmak yasakmış 51/5-b : Hız sınırlarını tespite yarayan cihazların yerlerini belirleyen veya sürücüyü ikaz eden cihazları araçlarda bulundurmak, Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 27 Haziran 2011 Paylaş 27 Haziran 2011 Yok öyle birşey.. madde 51/5-a :hız sınırlarını tespite yarayan cihazların yerlerini belirleyen veya sürücüyü ikaz eden cihazları imal veya ithal etmek. cezası: 1.712 ytl + 6-8 ay hapismadde 51/5-b : hız sınırlarını tespite yarayan cihazların yerlerini belirleyen veya sürücüyü ikaz eden cihazları araçlarda bulundurmak. cezası: 1.028 ytl + 4-6 ay hapis Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 27 Haziran 2011 Paylaş 27 Haziran 2011 Heh, kullanmaya da gerek yokmuş, bulundurmanız yeterliymiş Yorum bağlantısı
Fatih Ada 27 Haziran 2011 Paylaş 27 Haziran 2011 Evet haklısın.. kullanmak yasak değilmiş, Araçta bulundurmak yasakmış 51/5-b : Hız sınırlarını tespite yarayan cihazların yerlerini belirleyen veya sürücüyü ikaz eden cihazları araçlarda bulundurmak, puhaaa yanlış biliyomuşum yurtdışında (bazı ülkelerde yasak) yasak olmayan şey bizde nasıl yasak olmuş anlamadım neyse birbirimize sellektöre devam o zaman.. Yorum bağlantısı
Misafir 27 Haziran 2011 Paylaş 27 Haziran 2011 (düzenlendi) Arkadaşlar Piranha fuga navigasyon cihazı kullanma klavuzunda hız kameralarını tesbit ettiğini yazıyor cihazda da bu özelliği aktif hale getirirken uyarı yazısı cıkıyor "bazı ülkelerde bu özelliği kullanmak yasaktır aktif hale getirmek istiyormusunuz" diye ben aktif ettim ve şehir içinde radar kurulu bir yerden geçtim hızım uygundu seslibir ikaz vermedi veya ben duymadım diye tekrar geçtim dinledim ve gözledim hiç bir uyarı vermedi bu navilerde kullanılmayan bir özellik mi? yani süs mü? www.turkeyforum.com sitesinde sürekli güncellenenbir dosya var. O dosyayı bilgisayarınıza kaydedeceksiniz. (.kmp uzantılı olan var bir de, onu kaydetmeyin.); cihazı bilgisayara bağlayıp, speedycam klasörünün altına bilgisayarınıza kaydetmiş olduğunuz dosyayı atacaksınız. Sizin işaretlediğiniz bölüm de açık kalacak. Böylece hem sesli, hem görsel uyarı alacaksınız. Saygılarımla. 27 Haziran 2011 tarihinde Evren ?skent tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt 27 Haziran 2011 Paylaş 27 Haziran 2011 Bendeki nevagasyonda.kameraları gösteriyor, ama hız kamerasımı ne bilemiyorum, normal kameralar sanırım yani trafik ışığında kamera varsa sesli ve görüntülü ikaz veriyor,aslında ataköy sahildeki hız kameralardan geçerkende uyardı ama onlar uzun süredir sabit bir şekilde orada . Şehir içinde pek kullanmadığım için bana pek bir faydası yok; markası piranha,model; sigma Yorum bağlantısı
Misafir 27 Haziran 2011 Paylaş 27 Haziran 2011 Navigasyon cihazında radarların yerleri işaretli sadece. O anda radar orda olabilir de olmayabilir de. Siz ekranda radar simgesini görüp, sesli ikaz alınca ister istemez çekinip yavaşlıyorsunuz. Zaten radar kullanımında da amaç sürücünün aşırı hız yapacağı bölgelerde önlem almak olduğuna göre bir nevi elinizdeki cihaz bu işlevi yerine getirerek polislere yardımcı oluyor. Bu anlamda kullanımı yasak değil. Yasak olanlar, radar sinyali aldığında cırt cırt öten cihazlardır. Bu cihazlar sadece radarlı bölgeleri tespit ettiğinden kullanımı eskiden yasaklanmış. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 27 Haziran 2011 Paylaş 27 Haziran 2011 Yavaş gidin kardeşim. Hiç ceza yemediğiniz gibi çok da az yakıyorsunuz. Ayrıca yavaş gidince etrafa dikkat edebildiğiniz için navigasyona da gerek kalmıyor bu arada ofisimde hala bir tane multiband radar dedektörü var. (ofiste bulundurmak serbest). ilgilenen olursa ödünç verebilirim incelemek adına. Yeni radar cihazları dedektörleri algılıyor bazıları. Ama bizimkilerde var mı bilmiyorum. En güzeli selektör yapmak :lol2: Dürüst.. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 27 Haziran 2011 Paylaş 27 Haziran 2011 (düzenlendi) Navigasyon cihazında radarların yerleri işaretli sadece. O anda radar orda olabilir de olmayabilir de. Siz ekranda radar simgesini görüp, sesli ikaz alınca ister istemez çekinip yavaşlıyorsunuz. Zaten radar kullanımında da amaç sürücünün aşırı hız yapacağı bölgelerde önlem almak olduğuna göre bir nevi elinizdeki cihaz bu işlevi yerine getirerek polislere yardımcı oluyor. Bu anlamda kullanımı yasak değil. Yasak olanlar, radar sinyali aldığında cırt cırt öten cihazlardır. Bu cihazlar sadece radarlı bölgeleri tespit ettiğinden kullanımı eskiden yasaklanmış.Saygılarımla. Radarın amacı trafik hız işareti olmak değildir. Yavaş gitmenizi sağlamak için adamlar trafik hız levhası koyarlar. radarların yerlerini bilip orada yavaş gitmek polisin işini kolaylaştırmaz güçleştirir. Çünkü asıl amaç "orada yavaş gidilmesini" sağlamak değil, herhangi bir yerde hızlı gidenleri temizlemek, bunlara unutamayacakları bir ders vermek ve dolayısı ile ileride yavaş gitmelerini sağlamaktır. Ülkemizde malesef polislerimi trafik levhası görevi görüyorlar. Bu, kendilerinin hatalı uygulamalarından da kaynaklanıyor. Polisin sivil araçlarla bu işleri yapması ve durdurup ceza kesebilmesi gerekiyor. Özellikle kamikaze gibi araba kullananlara, yanlayanlara, makascılara göz açtırmaması gerekiyor. Her kavşağa normalde ışık konur. Hatta o da konmaz dur-geç levhası konur, yan yoldan gelen durur. Bizim "akıllı ülkemizde" ise polis olmadığı sürece trafik levhası ve kuralları geçersizdir. Bir de radar Tam bir ayıp. radarın ve polislerin açıklanmadan her yerde olabilmesini arzulamaktayım. İşte o zaman işe yararlar. Öbür türlü EDS sistemi gibi sistemin olmadığı yerde millet emniyet şeridinden basar. Halbuki EDS nin olup olmadığını bilmeseydiniz???? Hiçbiryerde basmazdınız.. Navigasyondaki radar cihazı tembelliğe ve aşırı güvene alıştırıp mobil radarlardan ceza yemenize yol açabilir. Bu işlere en iyisi hiç girmeyin. En iyisi selektördür. Acımasız polisin tuzak kurduğu normalde hızlı gidilebilecek olan köy geçişi duble yollarda sürücü dayanışması lazımdır. Dürüsttür. Bu kadar dayanışmayı gören polis de gitsin başka yerde tuzak kursun, ağaç altı benzincileri bıraksın. 27 Haziran 2011 tarihinde Mehmet G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Ada 28 Haziran 2011 Paylaş 28 Haziran 2011 polisin uyarı koymadan radar pususu kurması zaten yasak,edslerdede aynı mantık var.. uyarı olmayan yerde eds yada radar cezası yerseniz mahkemeye başvurup iptal ettirebiliyorsunuz.. bunun için bu uyarılar koyuluyor.. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 28 Haziran 2011 Paylaş 28 Haziran 2011 Radarın amacı trafik hız işareti olmak değildir. Yavaş gitmenizi sağlamak için adamlar trafik hız levhası koyarlar.radarların yerlerini bilip orada yavaş gitmek polisin işini kolaylaştırmaz güçleştirir. Çünkü asıl amaç "orada yavaş gidilmesini" sağlamak değil, herhangi bir yerde hızlı gidenleri temizlemek, bunlara unutamayacakları bir ders vermek ve dolayısı ile ileride yavaş gitmelerini sağlamaktır. Ülkemizde malesef polislerimi trafik levhası görevi görüyorlar. Bu, kendilerinin hatalı uygulamalarından da kaynaklanıyor. Polisin sivil araçlarla bu işleri yapması ve durdurup ceza kesebilmesi gerekiyor. Özellikle kamikaze gibi araba kullananlara, yanlayanlara, makascılara göz açtırmaması gerekiyor. Her kavşağa normalde ışık konur. Hatta o da konmaz dur-geç levhası konur, yan yoldan gelen durur. Bizim "akıllı ülkemizde" ise polis olmadığı sürece trafik levhası ve kuralları geçersizdir. Bir de radar Tam bir ayıp. radarın ve polislerin açıklanmadan her yerde olabilmesini arzulamaktayım. İşte o zaman işe yararlar. Öbür türlü EDS sistemi gibi sistemin olmadığı yerde millet emniyet şeridinden basar. Halbuki EDS nin olup olmadığını bilmeseydiniz???? Hiçbiryerde basmazdınız.. Navigasyondaki radar cihazı tembelliğe ve aşırı güvene alıştırıp mobil radarlardan ceza yemenize yol açabilir. Bu işlere en iyisi hiç girmeyin. En iyisi selektördür. Acımasız polisin tuzak kurduğu normalde hızlı gidilebilecek olan köy geçişi duble yollarda sürücü dayanışması lazımdır. Dürüsttür. Bu kadar dayanışmayı gören polis de gitsin başka yerde tuzak kursun, ağaç altı benzincileri bıraksın. Hocam, çok bariz tuzak bir yerde değilse ben selektör de yapmıyorum, basmayı göze alan ceza ödemeyi de göze alsın. (Hele sol şeritten babasının yolu gibi selektör yapa yapa gelenler)Şehiriçinde kaptırıp gideni niye selektörle uyarayım, yesin cezayı. Saçma sapan 50km levhası olan yere radar koyulursa , mutlaka uyarırım, o ayrı; o zaman sürücü haklı. Ama hiç böyle tuzağa denk gelmedim. Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 28 Haziran 2011 Paylaş 28 Haziran 2011 1918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu Madde 51 - Sürücüler, aksine bir karar alınıp işaretlenmemişse yönetmelikte belirtilen hız sınırlarını aşmamak zorundadırlar. (Değişik fıkra: 08/01/2003 - 4785 S.K./4. md.) Hız ölçen teknik cihaz veya çeşitli teknik usullerle yapılan tespit sonucu hız sınırlarını yüzde ondan yüzde otuza (otuz dahil) kadar aşan sürücülere 64 700 000 lira, yüzde otuzdan fazla aşan sürücülere 131 900 000 lira para cezası uygulanır. ................................... ................................... Hız sınırlarının aşılıp aşılmadığını, tespit etmekte kullanılan cihazların yerini tespit veya sürücüyü ikaz eden her türlü cihazın imalı, ithali ve araçlarda bulundurulması yasaktır. (Değişik fıkra: 08/01/2003 - 4785 S.K./4. md.) Bu cihazları imal ve ithal edenler, fiil başka bir suç oluştursa bile ayrıca 800 000 000 liradan 1 332 800 000 liraya kadar hafif para cezası ve altı aydan sekiz aya kadar hafif hapis cezası ile; araçlarında bulunduran işletenler ise, 532 600 000 liradan 800 000 000 liraya kadar hafif para cezası ve dört aydan altı aya kadar hafif hapis cezası ile cezalandırılırlar ve bu cihazların müsaderesine de hükmolunur. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Ada 28 Haziran 2011 Paylaş 28 Haziran 2011 Hocam, çok bariz tuzak bir yerde değilse ben selektör de yapmıyorum, basmayı göze alan ceza ödemeyi de göze alsın. (Hele sol şeritten babasının yolu gibi selektör yapa yapa gelenler)Şehiriçinde kaptırıp gideni niye selektörle uyarayım, yesin cezayı. Saçma sapan 50km levhası olan yere radar koyulursa , mutlaka uyarırım, o ayrı; o zaman sürücü haklı. Ama hiç böyle tuzağa denk gelmedim. Sol şeridin amacı nedir? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 28 Haziran 2011 Paylaş 28 Haziran 2011 Hocam, çok bariz tuzak bir yerde değilse ben selektör de yapmıyorum, basmayı göze alan ceza ödemeyi de göze alsın. (Hele sol şeritten babasının yolu gibi selektör yapa yapa gelenler)Şehiriçinde kaptırıp gideni niye selektörle uyarayım, yesin cezayı. Saçma sapan 50km levhası olan yere radar koyulursa , mutlaka uyarırım, o ayrı; o zaman sürücü haklı. Ama hiç böyle tuzağa denk gelmedim. Balıkesir girişi var. Son bir senedir pek çıkmıyorlar ama.. Kavşakta köprü altında. polisin uyarı koymadan radar pususu kurması zaten yasak,edslerdede aynı mantık var.. uyarı olmayan yerde eds yada radar cezası yerseniz mahkemeye başvurup iptal ettirebiliyorsunuz.. bunun için bu uyarılar koyuluyor.. İşte baştan hatalı olan bu. Ehliyetlere yazarsın bu yazıyı, okuyacak adam oradan okur Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Haziran 2011 Paylaş 28 Haziran 2011 Uzun yolda bol selektör yapıyorum, sonra aynadan bakıp fren ışıklarını seyrediyorum, hiç değilse 5-10 dak. yavaşlatırsam belki bir kazayı önlerim diyorum Yorum bağlantısı
Misafir 28 Haziran 2011 Paylaş 28 Haziran 2011 Konu navigasyon cihazına radarları gösteren dosyanın yüklenmesinden buralara kadar geldi. Detaylarda boğulmadan konuyu açan arkadaşa yardımcı olmak adına, dosyayı yüklemesinde bir sakıca olmadığını belirtmek istiyorum zira konu buydu. Radar ile yapılacak açıklama çok derin olmayacaktır. Sabit radarlar tuzaktır. Çalışma prensibi nedeni ile görüş açısı olan biryere konulur. Dolayısı ile bu yollar genelde uzun düzlüklerin sonu ya da rampa aşağı hızlanılan yerlerdir. Tüm yol boyunca 90km'yi geçmeyip, en rahat yolda biraz hızlandığı için ceza yiyenimiz de olmuştur. Radar sürücüleri korkutur doğrudur ancak kurala uyması için bir teşvik amacı yoktur. Radara girdikten sonra ilerde radar var mı diye polise sorabilecek kadar bu konunun cezadan çok haraçmış gibi algılandığı bir toplumdayız biz. Daha vahimi, ceza kesen polisin bunu yeterli görerek cevap verdiği bir denetim anlayışımız var. Radara yakalanmış kamyon ben pek görmedim mesela. Oysa ki, 80km hızı geçtiklerinde ceza yemeleri gerekmiyor mu? FArkında değiliz ama kamyonlar kendileri için hız sınırını 90km olarak görüyorlar. Büyük konuşmak istemem. Bugüne kadar ki tek radar cezam 10 sene önce Ankara'da Ümitköy köprüsü altındadır. Yolun gerektirdiği gibi araç kullanırım. Navigasyon cihazı aldığımdan beri radar uyarıları güvenli kullanım konusunda bana oldukça yardım etti. Sabah 4-5 gibi yola çıkarım. Radar olmayacağını bilsem bile, cihaz radar uyarısı yaptığı anda temkinli olmak adına ayağımı gazdan çekerim. Bugüne kadar uyarı verdiği yerlerden sadece birinde radar vardı. Trafik kurallarına uymak hepimizin görevi. Bunu hiçbir şekilde reddedemeyiz. Uygulamaya geldiğinde ise, kaçımız meskun mahalden geçerken 55-60km hıza düşüyoruz. Kural sadece ışığa, hıza uymak demek değil. Yolda düz çizgiyi görünce gerekirse 5km önündeki aracı takip etmekten imtina ederken, kazaların çoğunun hatalı sollamadan kaynaklı olduğunu unutuyoruz. Hız konusunda maalesef kuralları gözardı etsem de, gerekirse 5 kamyonun arkasından giderek kendim ve araçtakilerin güvenliğini düşünürüm. Hız için denetim mobil araçlarla yapılsın. Sadece hız değil, diğer trafik kuralları ihlali fotoğraflarla tespit edilsin. Yanında da sabit radarlar olsun. O zaman boynum kıldan ince. Şu haliyle ise navigasyon cihazlarındaki radar uyarılarının ise gerçek radardan daha çok işe yaradığını ısrarla savunuyorum. Ayrıca amaç hız kuralına uymaya teşvikse cihaz yasal hız sınırını geçince zaten sesli uyarıyı da yapıyor. Ayrıca ekranında görsel olarak hız sınırı da çıkıyor. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Guest G 28 Haziran 2011 Paylaş 28 Haziran 2011 Yavaş gidin kardeşim. Hiç ceza yemediğiniz gibi çok da az yakıyorsunuz. Ayrıca yavaş gidince etrafa dikkat edebildiğiniz için navigasyona da gerek kalmıyor bu arada ofisimde hala bir tane multiband radar dedektörü var. (ofiste bulundurmak serbest). ilgilenen olursa ödünç verebilirim incelemek adına. Yeni radar cihazları dedektörleri algılıyor bazıları. Ama bizimkilerde var mı bilmiyorum. En güzeli selektör yapmak Dürüst.. Mehmet hocam ben denemek için o dedektörü ödünç alabilirmiyim? Yorum bağlantısı
Recommended Posts