Enver Çatak 24 Haziran 2011 Paylaş 24 Haziran 2011 Bugün direksiyondan tıkırtı, sürtünme sesi gelmeye başladı. Sanki bir parça kırılmış da sürtünüyor gibi. Özellikle dururken sağa sola çevirdiğimde ve manevralarda geliyor ses. Direksiyonu fazla döndürmeyince ses yok. Sürüşe olumsuz bir etkisi yok. Bu arada direksiyon kilidinin çalışmadığını da farkettim. Araba çalışmıyorken direksiyonu sağa sola kilitlenmeden sonuna kadar çevirebiliyorum. Sorun ne olabilir ve masrafı çok olur mu? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Haziran 2011 Paylaş 24 Haziran 2011 Sesi tam olarak nerden duyuyorsunuz.. Direksiyonda hissediyor musunuz.. ? Yorum bağlantısı
Enver Çatak 24 Haziran 2011 Yazar Paylaş 24 Haziran 2011 Direksiyon simidinin göbeğinin altından biryerden sanki rulmandan...Direksiyonda zorlanma, sıkışma hissetmiyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Haziran 2011 Paylaş 24 Haziran 2011 Amortisör bilyaları bozuk olabilir.. Benzer bir ses ve his ile direksiyona kadar yansır.. Direksiyon kutusu veya direksiyon milindeki burçlar bozuk olabilir.. Yorum bağlantısı
Musa Akdemir 28 Haziran 2011 Paylaş 28 Haziran 2011 Selamlar Hocam benzer bir iki ses bende de mevcuttu merak ettim direksiyonun arkasındaki muhafazaları söktüm sesin iki noktadan geldiğini gördüm birincisi air bag enerji teması yapan iki tane yay pim var bu pimler bir noktaya geldiğinde çıt çıt diye atlıyor ses yapıyor bu ses çok ta belli olmuyor rahatsız edici değil. diğer ses ise yine direksiyonun hemen arkasında bir halka var bu pimlerin temas ettiği o halka 3-5 mm kadar sağa sola dönme hareketi yapıyordu bu da direksiyonu her sola çevirmemde bir gıcırtı sesi geliyordu kaynağının o halka olduğunu tespit ettim o halkayı sabitledim ve kapakları taktım şuan mükemmel hiç ses yok... tahminim sende de böyle bir sıkıntı olabilir... Yorum bağlantısı
Enver Çatak 28 Haziran 2011 Yazar Paylaş 28 Haziran 2011 Musa Bey aynen dediğiniz gibi o iki pimden biri yuvarlak halkaya sürtündükçe ses yapıyor. Ben de temizlik ve yağlama yaptım. Ses şu an rahatsız edici değil ama dikkat edince yine geliyor hafif. Yalnız bahsettiğiniz halkaya dikkat etmedim. Siz nasıl sabitlediniz acaba? Yorum bağlantısı
Musa Akdemir 29 Haziran 2011 Paylaş 29 Haziran 2011 Musa Bey aynen dediğiniz gibi o iki pimden biri yuvarlak halkaya sürtündükçe ses yapıyor. Ben de temizlik ve yağlama yaptım. Ses şu an rahatsız edici değil ama dikkat edince yine geliyor hafif. Yalnız bahsettiğiniz halkaya dikkat etmedim. Siz nasıl sabitlediniz acaba? nal alatayım bilemedim, muhafazaları aldıktan sonra direksiyona en yakın olan parça üzerinde de bir soketli kablo bağlantısı var o bir halka şeklinde ve olduğu yerde dairesel olarak 5mm kadar sağa sola hareket ediyordu bende sol altta o halkanın bir uzun çıkıntısı var o çıkıntı ile sabit bölge arasına bir peçete sıkıştırdım gıcırtı sona erdi.... probleminiz çözülür umarım çok gıcık bir ses çünkü huzursuz ediyor .... Yorum bağlantısı
Recommended Posts