Fatih Ada 20 Haziran 2011 Paylaş 20 Haziran 2011 klima açıkken fren pedalı sapıtıyor ve daha geç duruyor doğru tespit.. Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu 20 Haziran 2011 Paylaş 20 Haziran 2011 benim 2001 focusta yaşadığım arızanın aynısı...neler çekmiştim :lol2: öncelikle korkulacak bir şey yok herşey yolunda.... westinghousun içinde....pedal bağlantı çubuğunun tam arkasında küçük bir kauçuk supab var su musluğu contasına benziyo....bu subabın deliği hafiften büyüdüğü için fren pedalınız düşüyomuş gibi his veriyo içindeki havayı tutamıyor çünkü... zamanla bu siboptan ötürü fren pedalınız eskisine göre birazdaha sertleşecek,frene bastığınızda pedaldan gelen fıs seside değişecek...arabayı durdurmak biraz daha fazla kuvvetle pedala basacaksınız.... Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 20 Haziran 2011 Paylaş 20 Haziran 2011 Murat Kavuk yazdı: 2004 benzinli focusumda vardı bu durum. Rölantide klimayı kapatınca fren pedalının yumuşadığını hissederdim. Yokuşlarda da daha zor kalkardı klima açıkken, öyleki sollamaya çıkarken mesafe fazla değilse klimayı kapatır sollamaya öyle çıkardım, daha iyi ivmelenirdi çünkü dip pedal yapınca belli bir devirde klima devre dışı kalıyor. heleki tüplü arabada o devre dışı kalma anı araç hondalardaki vtec açma efektini veriyor birden topukluyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Haziran 2011 Paylaş 20 Haziran 2011 Benzinlide hissedilir, vakum sistemi ve gaz kelebeği bağlantısı yüzünden. Traktörler hissetmez :lol2: Yorum bağlantısı
Orhan Çimen 20 Haziran 2011 Yazar Paylaş 20 Haziran 2011 Merhaba ben bugün dediğim denemeyi yaptım araç hareket halindeyken 60 ile giderken sert fren yaptım, klima açık ve kapalı konumda iken.Fren pedalı hemen hemen aynı yerde kavradı ve duruşu iyiydi. Fark yok gibiydi.Psikolojik demek ki. Ancak araç dururken tekrar klima fren ilişkisine baktım, dediğim olay aynen var. Ayakkabı köseleyken bariz hissedebilirsiniz... Klima açma ve kapatmada motor sesi yükseliyor ve titreşim artıyor arabada... Bu ses ve titreşim olayı normal galiba... Fren pedalı da hafifçe klima kapatıldığında aşağıya iniyor. Ama bu da önemli bir sorun değil...Yarın benimle aynı aracı olan öğretmen arkadaşıma sorcam, bakalım araç dururken aynı etki onda da olacak mı.... Merak ettiğim konu şudur ki; niçin diğer marka otolarda böyle bir (fren-klima etkileşimi) yokken fordda var anlamadım... Ford mühendisleri bunu çözmesi lazım... İnsanı tedirgin ediyor fren pedalının ayak altından kendiliğinden inmesi... Sonuçta körükleyince tutuyor Allahtan:) Tam sert fren yaparken klimayı off konumuna getirmeyi denemedim... Burda biraz da cesaret ister... Galiba klimayı sadece açma ve kapama esnasınaki bir iki saniyenilik dalgalanmadan dolayı bu gevşeklik oluyor... yoksa normalde ii frenler...Demekki klimayla çok oynamamak lazım fordlarda Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 21 Haziran 2011 Paylaş 21 Haziran 2011 (düzenlendi) Orhan Bey tam olarak ne öğretmenisiniz bilmiyorum. Biraz da konu dışı olacak ama Türkçe öğretmeni olmadığınız kesin. 3 nokta kullanma alışkanlığınız yanlış. Sorcam kısmı olmasa da olur çünkü genelde doğru yazıyorsunuz. . Bir de yukarıda da bir yerde tekrar variz yazmışsınız sanıyorum bariz olacak. Sanırım b yerine v ye basıyorsunuz. O şekilde bilmediğinizi umut ediyorum. Lütfen yanlış anlamayın ama bu forumda büyük bir bölüm imla kurallarına dikkat ediyor. Teşekkürler. 22 Haziran 2011 tarihinde Adnan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Orhan Çimen 21 Haziran 2011 Yazar Paylaş 21 Haziran 2011 (düzenlendi) Fen öğretmeniyim, Türkçe'm düzgün değidir okuldayken de hep 3 düşerdi zaten. Kendimce ...noktayı böyle kullanmak hoşuma gidiyor.Burası edebiyat ya da Türkçe öğretmenlerinin yazıştığı yer midir? bilemiyorum...Öğretmenlerin düzgün ve gramere uygun konuşması önemli.Ama açıkçası nette bunlara uygun yazan kaç kişi var? Burada hoş vakit geçirmek istiyor insanlar çok görmemek lazım. Burdaki başlığı yetkililer gördü mü ne? Ford adına araştırma yapan bir şirket yarın benle görüşmek için randevu aldı. Yarın öğlenden sonra evime gelecekler. Araçla ilgili araştırma yapacaklarmış,İlginç. Anket gibi birşeydir diye tahmin ediyorum.Halbuki telefonla yapmıştık anket.Buyrun gelin dedik bakalım. 22 Haziran 2011 tarihinde Adnan tarafından düzenlendi ?mla kurallar?na uyunuz.! Yorum bağlantısı
Orhan Çimen 21 Haziran 2011 Yazar Paylaş 21 Haziran 2011 Fren tutuşları fena değil, söz konusu pedal inmeside çok sorun değil, freni körükleyince tutuyormu tutuyor... O nedenle servise götürmüyecem...Birkaç kişinin (yazanlardan) de aynı sorunu olduğunu görünce önemli bir durum olmadığı için aldığım yere de gitmeye gerek yok..Sonuç olarak aracımdan memnunum...Artılarıı eksilerinden çok fazla... Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 21 Haziran 2011 Paylaş 21 Haziran 2011 (düzenlendi) Neti bilmem ama bu forumda herkes en az benim kadar uyar.Siz bilirsiniz benden uyarması.Teşekkürler 22 Haziran 2011 tarihinde Adnan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serkan Toker 21 Haziran 2011 Paylaş 21 Haziran 2011 Orhan Çimen yazdı: fen öğretmeniyim, türkçem düzgün değidir... okuldayken de hep 3 düşerdi zatinnnn.... Kendimce ... noktayı böyle kullanmak hoşuma gidiyor... Burası edebiyat ya da Türkçe öğretmenlerinin yazıştığı yer midir? bilemiyorum...Öğretmenlerin düzgün ve gramere uygun konuşması önemli...Ama açıkçası nette bunlara uygun yazan kaç kişi var? Burada hoş vakit geçirmek istiyor insanlar... çok görmemek lasımmm (lazımmm)...Burdaki başlığı yetkililer gördü mü ne? Ford adına araştırma yapan bir şirket yarın benle görüşmek için randevu aldı. Yarın öğlenden sonra evime gelecekler... Araçla ilgili araştırma yapacaklarmış... İlginç... Anket gibi birşeydir diye tahmin ediyorum...Halbuki telefonla yapmıştık anket... Buyrun gelin dedik bakalım... Dilimize mümkün olduğu kadar forum dahilinde sahip çıkıyoruz.. Sizden de ricamız bu yöndedir, lütfen yardımcı olun... Anket için beni de aradılar, randevu aldılar...Geldiler, neresinden memnun değildiniz, bunu almasaydınız ne alırdınız gibi sorular sordular...İkinci tercihi merak ediyorlar ve marka ile pek alakalı değil...Bağımsız bir araştırma kuruluşu firmadan aldığı bilgilerle bizi bulup sonuçları Otosan' a bildiriyor olmalı... Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 21 Haziran 2011 Paylaş 21 Haziran 2011 (düzenlendi) Serkan Toker yazdı: Dilimize mümkün olduğu kadar forum dahilinde sahip çıkıyoruz.. Sizden de ricamız bu yöndedir, lütfen yardımcı olun...Anket için beni de aradılar, randevu aldılar...Geldiler, neresinden memnun değildiniz, bunu almasaydınız ne alırdınız gibi sorular sordular...İkinci tercihi merak ediyorlar ve marka ile pek alakalı değil...Bağımsız bir araştırma kuruluşu firmadan aldığı bilgilerle bizi bulup sonuçları Otosan' a bildiriyor olmalı... Abi sen de ne yaptın yav? Nedir bu 3 nokta furyası. Arkadaşlar 3 nokta cümlenin devamı gelecekse koyuluyor. ÖR: Tavirnaz duygularında çok ciddiydi. Gülbecan ise... 21 Haziran 2011 tarihinde Arma?an Pekatik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Orhan Çimen 21 Haziran 2011 Yazar Paylaş 21 Haziran 2011 Armağan bey dil konusuna gösterdiğiniz ilgi ve tepki için teşekkür etmemiz gerekir sizlere... Dediğiniz doğru... Dilimizi doğru kullanmalıyız... Kpss de Türkçe'de ful yaptım; ancak siz ne kadar insanları uyarsanız da ben bunun bir işe yarayacağını düşünmüyorum...İnsanlar f..b..k da m..n de bir çok sosyal sitede Türkçeyi katlediyor. Dizilerden tutun da raklamlara, gazete haberlerine kadar dünya kadar yazım yanlışı ve anlatım bozukluğu var. Duyarlılığınız güzel. İstediğim anda güzel yazabilirim. Gençler de öyle. Ancak insanlar eğlenmek için konuşmalarını ve yazılarını değiştiriyor. Bu durum onlara mutluluk veriyor. Her zaman resmi bir ortamdaymış gibi davranmak yerine yazıya ve söyleme renk katmakta bence çok görülmemeli diye düşünüyorum... Üç noktayı kullanmak yazıyı okunaklı kılıyor... Kural dışı kullanıyorum belki ama (lakin) daha önce belirttiğim gibi burası resmi bir platform değil... Hoşgörünüze sığınarak resmi bir kuruma dilekçe yazar gibi yazmak istemiyorum... Forumun dilimize sahip çıkışını da alkışlıyorum... Bu tür forum ender rastlanır doğrusu... Tebrikler... Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 21 Haziran 2011 Paylaş 21 Haziran 2011 (düzenlendi) Beni kimse desteklemedi. Murat Dere abim gelsin de görürsünüz. 21 Haziran 2011 tarihinde Arma?an Pekatik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Orhan Çimen 21 Haziran 2011 Yazar Paylaş 21 Haziran 2011 Üniversitedeki hocamın bir lafı vardı... Bir dil bir insan, iki dil iki insan demektir... Dil bilmek çok önemlidir. Ancak bildiğin dili şov amaçlı gereksiz yere kullanma... Zorunda kalırsan kullan derdi... Velhasılı yazı dilini, grameri, noktalı işaretleri bilmek de çok önemli... Ancak gerektiği zaman kullanmayı tercih ediyorum...(Resmi ortamlarda)... BU ARADA, konu başlığından saptık gibi... Yorum bağlantısı
Serkan Toker 21 Haziran 2011 Paylaş 21 Haziran 2011 Armağan Pekatik yazdı: Abi sen de ne yaptın yav? Nedir bu 3 nokta furyası.Arkadaşlar 3 nokta cümlenin devamı gelecekse koyuluyor. ÖR: Tavirnaz duygularında çok ciddiydi. Gülbecan ise... 3 nokta karşılıklık konuşsak daha neler söyleyeceğim de yazarak yer kaplamasın şimdilik bu kadar demek... Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 21 Haziran 2011 Paylaş 21 Haziran 2011 Orhan Çimen yazdı: Üniversitedeki hocamın bir lafı vardı... Bir dil bir insan, iki dil iki insan demektir... Dil bilmek çok önemlidir. Ancak bildiğin dili şov amaçlı gereksiz yere kullanma... Zorunda kalırsan kullan derdi... Velhasılı yazı dilini, grameri, noktalı işaretleri bilmek de çok önemli... Ancak gerektiği zaman kullanmayı tercih ediyorum...(Resmi ortamlarda)... BU ARADA, konu başlığından saptık gibi... Ama cevabınızı aldınız sanırım. Normalmiş yani bizim arabalarda da oluyor. Yorum bağlantısı
Orhan Çimen 21 Haziran 2011 Yazar Paylaş 21 Haziran 2011 Serkan bey dediğiniz gibi, ben de aracımı aldığım yeri aradım; bir araştırma şirketi anket benzeri, memnuniyet anketi tarzı bir anket için geleceğini doğruladı.Buradaki konuyla ilgisi yokmuş.Bu arada bir gazete haberi buldum.Linkini buraya yapıştırsam uygun olur mu? Yasak mı? Ya da haberin içeriğini mi yapıştırayım. Haberin içeriğinde başka araç markaları da geçiyor.Sayın yönetici cevabınıza göre Ford'un fren sistemiyle ilgili haberi paylaşmak isterim sizle. Yorum bağlantısı
Orhan Çimen 21 Haziran 2011 Yazar Paylaş 21 Haziran 2011 Armağan Pekatik yazdı: Ama cevabınızı aldınız sanırım. Normalmiş yani bizim arabalarda da oluyor. evet normalmiş... Ancak fren pedalının hafif aşağıya inişi de çok önemli bir kusur değil zaten. Frenin mekanızmasında bir sıkıntı yok. Abs yeter tek başına. Ayrıca sert frenlerde klima etkisi de kalmıyormuş.. Yukarıda bir arkadaş yazmıştı... İçim rahat artıkın:) Arabama güvenim geri geldi... Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 21 Haziran 2011 Paylaş 21 Haziran 2011 Orhan Çimen yazdı: evet normalmiş... Ancak fren pedalının hafif aşağıya inişi de çok önemli bir kusur değil zaten. Frenin mekanızmasında bir sıkıntı yok. Abs yeter tek başına. Ayrıca sert frenlerde klima etkisi de kalmıyormuş.. Yukarıda bir arkadaş yazmıştı... İçim rahat artıkın:) Arabama güvenim geri geldi... Siz arabaya daha alışınca hiç fark etmezsiniz onları da merak etmeyin. Adamlar o kadar güvenmeseler arabaya 15.000'de bir bakıma çağırmazlar. Var mı başka yiğit? Yorum bağlantısı
Orhan Çimen 21 Haziran 2011 Yazar Paylaş 21 Haziran 2011 Sadık Taşyürek yazdı: şahsen ben ne okuduğumu anlamak istiyorum.evet; bu tip yazışmalar msn dilinde kullanılıyor olabilir. ancak gerek forum kuralları, gerekse forumun vermiş olduğu alışkanlıklardan olsa gerek, kullanılan üslup ile imla ve yazım diline uygun olmayan iletilerden şahsım adına rahatsız duyuyorum. harf eksikliği ve yanlış harf yazmak kabul edilebilir bir hata olmakla beraber (ki; ara sıra ben de yapıyor ve editliyorum) burada ki en önemli husus; iletilerimizin anlaşılır olması ve kullandığımız üslup ile karşımızdaki kişilere onları önemsediğimizi ve saygı duyduğumuzu hissettirebilmemizdir. gerek yazım kurallarına ve gerekse bu hususa özen gösterilmesi kanaatindeyim. Saygılar; Yorum bağlantısı
Fatih Ada 21 Haziran 2011 Paylaş 21 Haziran 2011 Serkan Toker yazdı: 3 nokta karşılıklık konuşsak daha neler söyleyeceğim de yazarak yer kaplamasın şimdilik bu kadar demek... Sayın yönetici; Üyesi bulunduğum forumda sizlerin de Türk dilini katlediyor olması üzücü. Lütfen yazım kurallarına uyunuz uymayanları uyarınız. Yukarıda alıntısını yapmış olduğum iletinizi anlayamadım. Karşılıklık kelimesi sözlükte neyi ifade etmektedir. Bilgi paylaşımınızı rica ederim. Teşekkürler, İyi çalışmalar. Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 21 Haziran 2011 Paylaş 21 Haziran 2011 (düzenlendi) Fatih bey size ikinci kez katılıyorum Bu kadar olmaz ki canım. (Bi yerde daha ilk kez katılmıştım) 22 Haziran 2011 tarihinde Adnan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Orhan Çimen 21 Haziran 2011 Yazar Paylaş 21 Haziran 2011 Googledeki araştırmamda bir haber dikkatimi çekti... Sizinle paylaşmak isterim... 2010 yılındaki haberin kaynağı şudur: http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aTy...p;CategoryID=80 Ford’un internetteki sitesinden yapılan açıklamada, bazı sürücülerden fren sistemiyle ilgili şikayet alındığı, araçlarda fren kapasitesinin bir sorun olmadığını bununla birlikte sürücülerin frenlerinin boşaldığı hissine kapılabilecekleri belirtildi. Bu sorunun Fusion ve Milan model hibrid araçlarda saptandığı belirtilen açıklamada, "Açık olalım: her ne kadar sürücüler bir uyarı sinyali duysalar ya da göstergeler yansa da Fusion ve Milan’ların fren sistemi konvansiyonel frenle ve ABS kapasitesini korumaktadır" ifadesine yer verildi ve müşterilere ücretsiz olarak gereken yardımın sağlanacağı vurgulandı. Bir tüketici haklarını koruma derneği ise mühendislerinden birinin bir Ford hibrid araçta fren pedalının durmadan önce olması gerektiğinden daha fazla içeri girdiğini ve aracın da zor yavaşladığını şaşırarak saptadığını duyurdu. Ford’dan yapılan bu açıklama, Japon otomobil üreticisi Toyota’nın 8 milyon aracı geri çekme kararı aldığı ve dün de hibrid Prius modelinin fren sisteminde sorun olduğunu duyurduğu zamana rastlıyor.(aa) Açıklama: Arkadaşlar bu fren boşalması hissi benim açıklamaya çalıştığım olay... Ama korkutacak düzeyde olmuyor... Dururken altı ince ayakkabı ile frene bastığınızda, klimayı off konumuna getirdiğinizde oluyor... Hareket halinde hissetmiyorsunuz bile... Ki bu durumu pek çok arkadaş ben yazdıktan sonra kendi araçlarında denedi ve çoğu kişi aynı sonuca ulaştı... Ha güvenliği tehdit eden bir durum değil... Sadece bu hissi uyandırıyor araç dururken... Üzerinde artık çok durmuyacağım... ben denemelerimi yaptım... Fren sistemi klima açık ya da kapalı iken aracı gayet uygun durdurdu... Freni körüklediğini zaman duruyor sonuçta... SAYGILAR... Not: Forumda reklam amaçlı bir yazı olarak algılanır mı bilemiyorum... Eğer uygun değilse sayın yönetici silebilir.. Üstte yazmıştım ses gelmeyince yayınladım... Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 21 Haziran 2011 Paylaş 21 Haziran 2011 (düzenlendi) Burdaki yönetici arkadaşlarımız reklam ve bilgi amaçlı yazılan yazıları ayırt edebiliyorlar ve burdaki insanlar hiç bir zaman bilgi amaçlı paylaşılan link, resim vb. şeyleri engellemektedirler sağolsunlar. Tabiki görgü ve ahlak kurallarına aykırı olmadığı sürece. O yüzden rahat olabilirsiniz. 21 Haziran 2011 tarihinde Arma?an Pekatik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Orhan Çimen 21 Haziran 2011 Yazar Paylaş 21 Haziran 2011 Nisan ayında aracımı aldığımda foruma katıldım ancak son dört gündür yazışıyorum... Kuralları da okumadan yazmaya başladım (ki okumam gerekirdi) ... O nedenle hata yapabilirim diye düşündüm... Teşekkür ederim aydınlattığınız için... Yorum bağlantısı
Recommended Posts