İçeriğe Yönlendir

Kaputun Onarılması

Saim Ulaş Yılmaz

Recommended Posts

Saim Ulaş Yılmaz
+1

Bende potluk oluştu kaputta falan zannettim kolayca sıkıntısız halledilir bu.

buna değişim olmaz
Durum bu ise onarım tabi canım smile.gif Ben kaput baya yamulmuş sanmıştım wacko.gif

Biraz olsun içim rahatladı :)

Ama resimlerde durum pek belli olmuyor aslında kırmızı ile işaretlediğim yerlerde göçükler oluştu. Onlar da giderilir mi ?

dsc03826b.jpg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Geçmiş olsun, içeriye bakmalı, kaput sadece görsel sonuç, ön panel çatlamış mı? Radyatörün tüm üst ayakları sağlam mı gibi. Kilit mekanizması çok iyi ayarlanmalı, 1 ay sonra 100km/h ile giderken, açılıpta vahim sonuçlar yaratmasın.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Çağlar Abi daha detaylı konulara girmiş eğer o kısımlarda sıkıntı yoksa bence basit şekilde halledilir.Göçme dediğiniz yerlerde düz zeminler çekerek hallolur sanırım

Yorum bağlantısı
Emin Önal
Geçmiş olsun, içeriye bakmalı, kaput sadece görsel sonuç, ön panel çatlamış mı? Radyatörün tüm üst ayakları sağlam mı gibi. Kilit mekanizması çok iyi ayarlanmalı, 1 ay sonra 100km/h ile giderken, açılıpta vahim sonuçlar yaratmasın.

usta gözü..misal benim eklediğim resimler sadece kaporta hasarı gibi görünüyor ama şase çekilerek düzeltilmişti..

Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz
Ceptem yaptırmanıza gerek yok...

100 lira da olsa.. Kaskoya dosya açtırın, kusur diğer araca verileceği için sizin hasarsızlığınız bozulmayacak herhangi bir kaybınız olmayacaktır...

Hem kendinizin hem karşı tarafın sigortalarının isimlerini verebilirsiniz..

Benim trafik sigortası axa çarpanın ki ışık sigorta. Kasko şirketimi bilmiyorum kaskoyu babam şirkette tanıdığı birine yaptırmıştı.

Peki bu tamiratı 15 gün sonra yaptırsam bir sorun çıkar mı ? Yoksa hemen başlamalı mıyım işlemlere ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Evet bunun için kasko demiştim..

Panel, radyatörler, kaput kilidi..

Servis bir kilit için muhtemelen tüm kilitleri değiştirme yoluna gider..

Bu kazanın sesi 3000 liradan gelebilir...

İyi inceleme klazım..

Benim trafik sigortası axa çarpanın ki ışık sigorta. Kasko şirketimi bilmiyorum kaskoyu babam şirkette tanıdığı birine yaptırmıştı.

Peki bu tamiratı 15 gün sonra yaptırsam bir sorun çıkar mı ? Yoksa hemen başlamalı mıyım işlemlere ?

Sizin trafiğiniz bu kazada lazım değil..

Işık hakkında yukarda bahsettiğim gibi bir olay duymadım ama Kaskonuza dosya açtırın...

(Tabi kaskonuzda muafiyet falan yoksa)

Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz

Teşekkür ederim Çağlar Bey,

Bu konuyu düşünmeden şehirler arası yol geldim Eskişehir-Antalya arası. İyi ki kaput açılması gibi bir sorunla karşılaşmamışım.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter
Teşekkür ederim Çağlar Bey,

Bu konuyu düşünmeden şehirler arası yol geldim Eskişehir-Antalya arası. İyi ki kaput açılması gibi bir sorunla karşılaşmamışım.

Antalya ya gitme imkanınız oluyorsa Bilallere gösterin aracı bana gördüğüm en iyi niyetli servis gibi geldi ki ta burdan oraya götürüyorum aracı.

Yorum bağlantısı
Adem Deliaslan

geçmiş olsun arkadaş aynı durumu bende yaşadım durduğum yerde geri geri gelirken araç bana çarptı ama Allah tan kaputa kaçmadı sadece sağ çamurluk ve tapmpon. her türlüsü can sıkıntısı ne desek boş ama Allah beterlerinden saklasın. ben servise aracı vermeye gittiğimde çevremdeki araçları görünce moralim biraz düzelmişti.

Yorum bağlantısı
Emin Önal
Bu şekilde kasıntılı bir kaput ile, yola çıkmak........ Sakınnnnn

ben kiralık naylon sümbülünkünü telle bağlayıp Ankara'ya gidip gelmiştim :D

Dönüş yoluna geçmeden servise uğrayın bencede..ne olurrr ne olmazz..

Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz

Yorum yapan, geçmiş olsun dileklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederim. Burdan sonra sanırım son sözü servis söyleyecek. Aracı otokoçtan aldığımız için ilk olarak Antalya Otokoç'a göstermeti düşünüyorum. Umarım büyük değildir hasar. Son bir şey daha takıldı kafama. Diyelim ki aracı satmak istedim, alıcı plakasını sorgulayacak. Orada bu hasara 3000 gibi bir rakam yazarsa alıcı bana mı inanır orada yazana mı ?

Bu nedenle bu kadar küçük bir hasardan dolayı, ön kısmından 20 cm kısalmış araçlar kadar maddi hasar görünmesi, beni ileride üzer diye düşünüyorum. Bu işten en az zararla kurtulma yolu nedir ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bir soruyu atlamışız...

Aracınızı 15 gün sonra yaptırmanızda bir mahsur yok...

Yorum bağlantısı
Tahir İlter
Yorum yapan, geçmiş olsun dileklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederim. Burdan sonra sanırım son sözü servis söyleyecek. Aracı otokoçtan aldığımız için ilk olarak Antalya Otokoç'a göstermeti düşünüyorum. Umarım büyük değildir hasar. Son bir şey daha takıldı kafama. Diyelim ki aracı satmak istedim, alıcı plakasını sorgulayacak. Orada bu hasara 3000 gibi bir rakam yazarsa alıcı bana mı inanır orada yazana mı ?

Bu nedenle bu kadar küçük bir hasardan dolayı, ön kısmından 20 cm kısalmış araçlar kadar maddi hasar görünmesi, beni ileride üzer diye düşünüyorum. Bu işten en az zararla kurtulma yolu nedir ?

Fotoğrafları saklayın çıkan faturanın fotokopisini isteyin çünkü alıcı hangisi işine gelirse ona inanır kısaca size değil çıkan rakama inanacaktır.O zaman gösterirsiniz bu tip şeylere çok takılan alıcıyada yolu verin bence hiç araba satacağım diye uğraşmayın o tiplere.

Yorum bağlantısı
Vallaha Tebrikler Bu dönemde Parça değiştirmek nekadar kolay sonra Gökhan AY gibi müşteriler yüzünden Pirim oranları artıor Tamir yoluna giden bizim gibi insanlarda Kaskoya her gecen yıl Prim Artırım ödemesi yapıoruz .

Can sen bu işin içindesin yapma allah aşkına yenisi ile eskisi bir olur mu?

Yorum bağlantısı
Fatih Ada

zaten sigorta şirketide bekliyodu ya kaput ufacık hasar alsada değiştirsek diye..

bu şehir efsaneleri nasıl türüyor anlamıyorum ama hasar küçük ve onarılacak gibiyse,eksper onarım yazar.. ahmet mehmet istedi diye kaput mu değişir..

plakadan sorguda 3000 tl hasar çıkarsa alıcı durur düşünür sizle irtibata geçmeden başka araca bakar.. genelde böyle olur..

Yorum bağlantısı
Tahir İlter
+33

+333

-33 Bu kezde Sana katılmıyorum Can :):)

Sadık abi benim ki 333 olmuş sakata gelmiyim :) :)

Yorum bağlantısı
Metehan Türk

Öncelikle geçmiş olsun Allah daha beterinden ve cana gelecekten korusun.Gelelim ikinci konuya.Kardeş eğer içime sinsin eski hali gibi görünsün unutayım diyorsan kaputu değiştir.Ama burası Türkiye benim beğenim değil yarın satarken lafını ederler değer düşürürler dersen tamir ettir bin.Bende de sıfır araç var.Yoldan geçen kediden bile kıllanıyorum gelip arabaya sırnaşacak diye.Ben alalı 4 ay oldu park halindeyken arkadan ök.....ün biri kamyonet tarzı bir araçla dokundurmuş.Bagaj kapagının cama yakın kısmında 2cm lik bir çukur yapmış.Tampondada boyayı kaldırmış 1 cm lik 2 nokta vardı.Kapıyıda yine park halindeyken bir başka ök....z araca çokyaklaşmış galiba ve kapısını açarken benim arka kapıyı çizmiş.Velhasıl kelam biz başına bekçi dikmedikçe durdukları yerde birileri kırıyor,çiziyor.Gülü sevdiğimiz için dikenlere razıyız.

Benim daha önce hurda bir clio vardı.Ne çizilirdi ne de çarpan olurdu.Millet arabayı görünce kaçıyordu.

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

gecmis olsun dert etmeyin bu tur kazalar olur duzeltilir unutulur gider :D

Antalya otokoc a giderseniz servis muduru Halil Aldemir var selamimi iletin :)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Saim Ulaş Yılmaz

Sonunda hasarı düzelttirdim Antalya Otokoçta.

İç mekanizmada hiç bir hasar yokmuş. Sadece ford logosunda görsel bir sorun vardı. Logoyu çıkma bir logoyla değiştirdim

kaputta 20 dk da eskisi gibi oldu. Zaten üzerinde hiç çizik yoktu. Nihat usta sağolsun boyasız, uğraşsız, kaskosuz bir şekilde

beni bu dertten kurtardı.

Araç ilk günkü gibi şu an. En sevindiğim kısmı ise boya olmadan bu işten sıyırmış olmam.

Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan

Evet bende Bugün Hafir bir kaza yaptım.

Birine arkadan Kırmızıdan Kalkerken tostum :unsure:. Neyse İndik Yakındaki Bir Trafik Polisi geldi. Evrak felan derken ben fotograflamaya başladım. Benim Fiestacığımın Amblemin üstünden Kaput a hafif bir darbe olmuş. Tabi Kaput Arkadaşınki gibi Kasmış Pot yapmış (terzi iyi değil). İşin ilginç tarafı Trafik polisi Araçları şuraya çekin dedi ben gittim Diğer şöfer gelmedi. Hala da kayıp :lol2:

Polis Memuru arkadaş "Abi Olay Asayiş oldu 155 ara gelsinler Tutanak Tutulacak" Dedi. Allahtan memur Arkadaşlar hemen geldiler.Filimlerdeki gibi değil yani.Tutanak Tuttuk Memur sordu "Komutan Nasıl Oldu" bende "Arkadan Vurdum Abi" dedim. "Hata Kimdeydi" bende "Bendeydi" dedim.

Kaskodan Aracımı Yapacaklar velhasıl. Kaskom bozulacak. Bozulunca Ne olur ?. Acaba Adam neden kaçtı ? Üstüne gitsem Ne yararıma olur ? Kaskodan Dosya Açtılar. Kaput u düzeltme ve boya ya tamponuda otokinge yaptıracaklarmış böyle bir yöntem var mı ?

Yorum bağlantısı
Sedat Oral
Evet bende Bugün Hafir bir kaza yaptım.

Birine arkadan Kırmızıdan Kalkerken tostum :). Neyse İndik Yakındaki Bir Trafik Polisi geldi. Evrak felan derken ben fotograflamaya başladım. Benim Fiestacığımın Amblemin üstünden Kaput a hafif bir darbe olmuş. Tabi Kaput Arkadaşınki gibi Kasmış Pot yapmış (terzi iyi değil). İşin ilginç tarafı Trafik polisi Araçları şuraya çekin dedi ben gittim Diğer şöfer gelmedi. Hala da kayıp :)

Polis Memuru arkadaş "Abi Olay Asayiş oldu 155 ara gelsinler Tutanak Tutulacak" Dedi. Allahtan memur Arkadaşlar hemen geldiler.Filimlerdeki gibi değil yani.Tutanak Tuttuk Memur sordu "Komutan Nasıl Oldu" bende "Arkadan Vurdum Abi" dedim. "Hata Kimdeydi" bende "Bendeydi" dedim.

Kaskodan Aracımı Yapacaklar velhasıl. Kaskom bozulacak. Bozulunca Ne olur ?. Acaba Adam neden kaçtı ? Üstüne gitsem Ne yararıma olur ? Kaskodan Dosya Açtılar. Kaput u düzeltme ve boya ya tamponuda otokinge yaptıracaklarmış böyle bir yöntem var mı ?

küçük hasarlar autoking de kasko bozulmadan hallediliyor..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...