İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk3- Egr Valfi Iptali Bilgi

Oguz Can

Recommended Posts

Tansel Yavuz
mekanik olarak Ankarada yaptırabilirim sanırım sadece ağzı kapalı conta yaptırıp diğerinin yerine takılcak diye biliyorum ama arızaya düşermi arıza ışığı yakarmı tereddüt ediyorum buyüzden mk3'de iptal ettiren varmı acaba en azından arıza ışığı yakıp yakmayacağını bilebilirdik.

bu arada tan otodaki danışman müsvettesi zamanında mekanik olarak connectin egrsini iptal ettiklerini söyledi yalnız siboplardan dedi ben anlamadım nerden demek istediğini alakasınıda pek anlayamadım

Benimki iptal zaten hiçbir sorun yok.

Yorum bağlantısı
Oguz Can
2.0 mondeonun egr borusuna tam 50 krş sığıyor bilgine Söküp içine 50 krş Çakman yeterli :) İstanbulda 3 4 araca yaptık sıkıntısı yok şuan arıza kaydı vs gibi .

bilen bir ustaya iptal ettirmeye çalışayım olmassa dediğini yapayım

50 kuruşa egr iptali

:yes:

Benimki iptal zaten hiçbir sorun yok.

Tansel Bey siz nerede iptal ettirdiniz söylerseniz direk oraya gideyim

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Ben aracı aldığımda bu şekildeydi ama iptal edilmesi çok basit zaten egr sağ farın hemen arkasında açıkda duruyor.İsterseniz size bunu yapabilecek usta yeride tarif edebilirim.

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

mtk benim arabada olmadığını söylemişti ... yeride boşta olmama ihtimali varmı?

Yorum bağlantısı
Oguz Can
Ben aracı aldığımda bu şekildeydi ama iptal edilmesi çok basit zaten egr sağ farın hemen arkasında açıkda duruyor.İsterseniz size bunu yapabilecek usta yeride tarif edebilirim.

çok sevinirim

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Çağlar Abi bugün otokoç, tan oto, başer oto hepsini aradım aracım için güncel bir yazılım olmadığını söylediler biraz ilginç ama yazılım olsa dahi egr iptalinin bu yazılım içinde söz konusu olamayacağını isteğimin gereksiz çok ilginç olduğunu belirttiler pek fazla konuşmadan kapattım telefonu neyapmamı önerirsiniz? tan otodaki operatör çok güncel bir yazılım yok dedi neden güncelletirmek istediğimi sordu bende egr iptali dedim olmaz olamaz öyle birşey iptal edemez kimse bunu gibisinden saçmalamadı ve aracım için henüz yazılım olmadığını söyledi

siz herhangi bir servise gidin, 30-40 TL gibi bir işçiliği olmalı, Ids e bağlanmasını istedğinizi söyleyin, bağlatınca, güncelleme gerekli vb. gibi bir yazı çıkar, tıghlasınlar, Ids yapar kendi kendine....

Kendi ellerimle, kendi 2.0tdci ma yağmıştım, az meraklı olsunlar, Ids te alt menüleri de okuyuversinler, bunlar gizli bilgi değil ki.

Yorum bağlantısı
Oguz Can
siz herhangi bir servise gidin, 30-40 TL gibi bir işçiliği olmalı, Ids e bağlanmasını istedğinizi söyleyin, bağlatınca, güncelleme gerekli vb. gibi bir yazı çıkar, tıghlasınlar, Ids yapar kendi kendine....

Kendi ellerimle, kendi 2.0tdci ma yağmıştım, az meraklı olsunlar, Ids te alt menüleri de okuyuversinler, bunlar gizli bilgi değil ki.

ıds dediğimiz şey bilgisayarmı yani bilgisayara bağlatmak istediğimi söylesem yeterlimi

Yorum bağlantısı
Oguz Can
IDS Yani VCM ile bağlanmalarını isteyin .

tamamdır teşekkür ederim.şunuda sormadan geçmeyim chip tuning yapan firma benim haritamda egr ile ilgili bir seçeneğin bulunmadığını söyledi acaba servise gidildiğinde en son 2009 yılında gidildi o aralar iptal edilmiş olabilirmi anlama imkanımız varmı? yada mekanik olarak iptal edip arıza ışığı yakarsa servise gidip ıds cihazınamı bağlatayım

Yorum bağlantısı
Oguz Can
Yazılımın Hangi Harita Okuma programında Yapıldığını öğrenirsen Sana yardımcı olabilirim Kardeşim ancak şuan afaki konuşuyorum Ford mondeo 2.0 tdci gurubunda EGR arıza lambası yakmaz

Jave ,Lsp30 gibi programlarda yapıldı ise malesef egr iptal edilemez

Alientech ,ECM titanium ,Power gate, steiko ,Ktag ,Kess Gibi programlar ile okunarak yapıldı ise EGR iptalini gerçekleştirebilir . (NOT:tabiki sürümüde çok önemli)

Ecm titanium ile yapıldı hatta banada göstermişti ekranda aracımla ile ilgili çıkan değiştirilebilir kısımları enj basıncı tork lim. vs gibi şeyler vardı egr 'ye dair hiçbirşey yoktu

Yorum bağlantısı
Oguz Can
(düzenlendi)
Sürümü Bu olmalı Yoksa iptal edemez MED17 veya Ford J1850Kess V2'i olması lazım Mekanik İptale git en garantisi Yazılımın ile Oynatma Kalsın sökünce buna ne tapa taksak die ustalar düşünücek hemen çıkar 1 adet 50 krş içine taksınlar :)

Şaka maka derken bizde bütün sırları döktük ortaya Daha detay vermemek lazım yaa chip uygulaması yapanlar ne yicek :)

sürümünü bilmiyorum ama obdye bağladığı cihazın üzerinde kess2 yazıyordu.peki tapayı veya parayı bu zamazingonun girişinemi çıkışınamı neresine takıcaz biyerde okumuştum valfin çıkışını kapatın gibi şeyler yazıyordu.

tarihinde Oguz Can tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tunç Tunçdemir
Tekrardan kafam karıştı

Tansel Bey katalizörü iptal ettirdiğinize arıza ışığı yakmadımı aracınız?

Ben benzinli mondeoda egr yi iptal ettim. arıza verdi. Katalizör için ise zaten 5-6 yıldır katalizör yok. Arıza vermesin diye de lamda sensörünün çıkışına devre yanıltıcı taktım, bu şekilde 5-6 yıldır biniyorum,problem yok. Dizelde durum ne olur bilemem .

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal
(düzenlendi)
Bunu anlasam Cevap yazardım sana ama ne dediğini anlayamadım ?

birdaha okudumda bende anlamadım Can ya :good1: ne yazmışım öyle

tarihinde Anil Berke Kavraal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

bugün egr'yi iptal ettirdim Tansel beyin gönderdiği serviste .arıza ışığı yakmadı problem yok gaz tepkim hafif arttı diyebilirim belkide psikolojik ama aracıma yararı olacağını düşünüyorum. Sırada katalizör iptali var hatta bugün ettiriyordum ama muaynede problem çıkabilir ıvır zıvır denince yaptırmadım

Yorum bağlantısı
ilhami Demir

Herkese Selam.

bir iki sorum olacak.

1- Egr valfi iptal edildiğinde arıza lambası yanarmı ?

2- Bu chip tuning ne kadar beygir arttırıyor ve yakıt tasarrufuna bir faydası olur mu ?

teşekkürler

Yorum bağlantısı
ilhami Demir
Araç Marka modeli Motor tipi çok önemli bunları bilmeden birşey söylemek yanlış olur.

Chip tuning benzinli atmosferik motorlarda %10-12 yakın güç artışı Şehir içi sakin kullanımlarda %5 yakın tasaruf olur Benzinli Turbo Motorlarda %25-%33 arası artış olur Yakıtta şehir içi %5 -10 arası tasaruf olur .

Turbo dizel motorlarda % 30 A varan artış görülür %5 -10 şehir içi sakin kullanımda tasarruf olur .

Aracım 2003 model mondeo Ghia benzinli 2.0 duratec motor.

Bu işlemi yaptırabileceğim ve ümraniye civarında tavsiye edebileceğiniz biryer varmı ?

teşekkürler

Yorum bağlantısı
Aracım 2003 model mondeo Ghia benzinli 2.0 duratec motor.

Bu işlemi yaptırabileceğim ve ümraniye civarında tavsiye edebileceğiniz biryer varmı ?

teşekkürler

Aslında bu işi kendinizde yapabilirsiniz çok uğraş ve el becerisi gerektirmeyen bir şey Can Beyinde söylediği gibi emme manifolduna giren ince hortum çıkartılacak ucunda 2 tarafıda üçgen şeklinde olan ortası boş contanın kapalı olanını yaptırcaksın ve aynı şekilde geri takıcaksın egr iptal :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Tunç Tunçdemir
(düzenlendi)
Aslında bu işi kendinizde yapabilirsiniz çok uğraş ve el becerisi gerektirmeyen bir şey Can Beyinde söylediği gibi emme manifolduna giren ince hortum çıkartılacak ucunda 2 tarafıda üçgen şeklinde olan ortası boş contanın kapalı olanını yaptırcaksın ve aynı şekilde geri takıcaksın egr iptal :nazar:

Benzinli mondeo da egr elektronik aktivatörlüdür, emme manifoldu ile bağlantısı yoktur.Benzinli mondeo da mekanik olarak egr iptal mümkün değil, sadece yazılımdan yapılabilir.

tarihinde Tun tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Benzinli mondeo da egr elektronik aktivatörlüdür, emme manifoldu ile bağlantısı yoktur.Benzinli mondeo da mekanik olarak egr iptal mümkün değil, sadece yazılımdan yapılabilir.

İlk defa duydum :unsure: biz elektronik aksamı iptal etmiyoruz mekanik olarak borunun uç kısımındaki contayı değiştiriyoruz bunun elektronikle ne ilgisi var anlam veremedim .sizdeki egr valfi yanmamış gazı yakıt odasına elektronik sinyallerlemi iletiyor :police: neolursa olsun orda kıyıda köşede bir boru mutlaka vardır gazın tekrar döndüğü

Yorum bağlantısı

Bu elektronik bölüme hiç dokunulmuyor sadece motor yönündeki hava akışı durdurluyor.Egr valfinden motora çıkış sonlanıyor elektronik aktivakatöre havası normal şekilde gitmeye devam ediyor. :police:

Yorum bağlantısı

sonunda katalizörde iptal oldu çekişte rahatlama söz konusu hissedebiliyorum çıkan parçaların bir kısmında bakıldığında tıkanıklığın olduğunu gördüm arıza ışığı yakmadı problem yok yakıtı nasıl etkileyecek ilerleyen günlerde görüp paylaşacağım

Yorum bağlantısı
sonunda katalizörde iptal oldu çekişte rahatlama söz konusu hissedebiliyorum çıkan parçaların bir kısmında bakıldığında tıkanıklığın olduğunu gördüm arıza ışığı yakmadı problem yok yakıtı nasıl etkileyecek ilerleyen günlerde görüp paylaşacağım

Biraz artabilir diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Tunç Tunçdemir
(düzenlendi)
İlk defa duydum :unsure: biz elektronik aksamı iptal etmiyoruz mekanik olarak borunun uç kısımındaki contayı değiştiriyoruz bunun elektronikle ne ilgisi var anlam veremedim .sizdeki egr valfi yanmamış gazı yakıt odasına elektronik sinyallerlemi iletiyor ;) neolursa olsun orda kıyıda köşede bir boru mutlaka vardır gazın tekrar döndüğü

egr belli bir devirde devreye girer yada devreden çıkar. sizce o devreye girip çıkmayı ne sağlıyor? :D dizel ile benzinlinin egr sistemleri farklıdır. sizdeki sistemle karışırtmayın.dizeldeki farklı bir sistem. benim bahsettiğim konu iyi okuduysanız benzinli mondeo

bişey daha ; egr yanmamış değil yanmış gazı silindire tekrar gönderir :good1:

Bu elektronik bölüme hiç dokunulmuyor sadece motor yönündeki hava akışı durdurluyor.Egr valfinden motora çıkış sonlanıyor elektronik aktivakatöre havası normal şekilde gitmeye devam ediyor. :good1:

Benzinli mk2 mondeo ile mk3 mondeonun egr sistemi farklıdır. mk3 de egr nin içindeki pistonu hareket ettiren mekanizma elektroniktir,beyinden aldığı sinyalle çalışır.

Benzinli mk3 de egrnin pistonu ile oynarsanız , aktivatörün içindeki pistonu ittiren mekanizmayı çıkartırsanız veya motor tarafı gaz girişini körlerseniz arıza verir.

tek yolu beyinden cihaz ile iptal etmektir.

Yorum bağlantısı
Tunç Tunçdemir
(düzenlendi)

Pardon eklemeyi unutmuşum . mk2 benzinli mondeo ve mk3 dizel mondeonun egr si vakum sistemlidir. mk3 benzinlide vakum sistemi yoktur, elektronik olarak beyinden aldığı sinyalle çalışır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Pardon eklemeyi unutmuşum . mk2 benzinli mondeo ve mk3 dizel mondeonun egr si vakum sistemlidir. mk3 benzinlide vakum sistemi yoktur, elektronik olarak beyinden aldığı sinyalle çalışır.

mk3 dizelde vakum sistemi yokmudur :lol2:

Yorum bağlantısı
egr belli bir devirde devreye girer yada devreden çıkar. sizce o devreye girip çıkmayı ne sağlıyor? ;) dizel ile benzinlinin egr sistemleri farklıdır. sizdeki sistemle karışırtmayın.dizeldeki farklı bir sistem. benim bahsettiğim konu iyi okuduysanız benzinli mondeo

bişey daha ; egr yanmamış değil yanmış gazı silindire tekrar gönderir ;)

Benzinli mk2 mondeo ile mk3 mondeonun egr sistemi farklıdır. mk3 de egr nin içindeki pistonu hareket ettiren mekanizma elektroniktir,beyinden aldığı sinyalle çalışır.

Benzinli mk3 de egrnin pistonu ile oynarsanız , aktivatörün içindeki pistonu ittiren mekanizmayı çıkartırsanız veya motor tarafı gaz girişini körlerseniz arıza verir.

tek yolu beyinden cihaz ile iptal etmektir.

Yanılmıyorsam ve öğrendiğimde bu zaten en basit iptal valfin bu bu gaz aktarımını engellemek ile oluyor.Elektronik kısım zaten dokunulmuyor.Mk3 lerdeki elektronik olsada iddiam yok ama bu gaz salımının geçtiği yer yine borudur.Burayı tıkamak yeterli olur diye düşünüyorum.Sizin bahsettiğiniz değerli bilgiler çalışma prensibi oluyor.Ben öyle anladım yazdıklarınızdan.Mk3 te pc ile iptal yapılabilir sonuçta araç yönetimini tamamen ecu ile yapılıyor.Mk1 ve Mk2 yarı mekanik yarı elektronik.Oldukca fazla inceledim ve egr iptali için en basit ve zararsız yol bu tıkama işleminin oldugu yönünde.Bunun haricinde her hangi bir mekanızma sökülmesi falan gerek olmaz ve arıza ışıgı yanmaz sanırım. :rolleyes: Bu egr iptali konusunda Ayhan Şentürk arkadaşımızın bizzat denemeli şekilde resimli anlatım çalışması var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...