Misafir 27 Mayıs 2011 Paylaş 27 Mayıs 2011 geçmiş olsun, aramıza hoşgeldiniz, kimseye bişey olmaması sevindirici, mondeo nun kalitesi zaten tartışılmaz.. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 27 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 27 Mayıs 2011 Geçmiş olsun dileklerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim, umarım bir daha ne ben ne de sizler böyle birşey yaşamayız. Kaza denilen şey toplamda 3 yada 5 sn içinde olan bir şey sebeplerini düşünmek bir yana dikkatli ve güvenli bir şekilde araç kullanmak ve kurallara uymak hayat kurtarıyor. Bunu sizinle paylaşmak istedim. Hepinize kazasız belasız bir hayat dilerim. Saygı ve sevgilerimle... Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak 27 Mayıs 2011 Paylaş 27 Mayıs 2011 Büyük geçmiş olsun Furkan Bey, Allah tekrarını yaşatmasın. Bazen süratli ve limitlerde araç kullanıp arabadan indikten sonra ne gerek vardı böyle kullandım diye vicdan azabı çekiyorum, her zaman kontrollü olmakta ve her ihtimali düşünmekte fayda var. Yazdıklarınız arabaya her bindiğimizde aklımıza getirmemiz gerekecek cinsten. Yorum bağlantısı
Misafir 27 Mayıs 2011 Paylaş 27 Mayıs 2011 Geçmiş olsun, Allah tekrarınız yaşatmasın. Yorum bağlantısı
Mustafa Kestel 27 Mayıs 2011 Paylaş 27 Mayıs 2011 Geçmiş olsun Furkan Bey..yazdıklarınız hepimizin kulağına küpe olmalı bence, çok faydalı bir paylaşımda bulunmuşsunuz, teşekkürler, Allah bir daha yaşatmasın böyle bir durumu inşallah bununla geçmiş olsun.. Yorum bağlantısı
Enis Sever 28 Mayıs 2011 Paylaş 28 Mayıs 2011 Furkan Bey dediklerinize sonuna kadar katılıyorum. Bir araçta en önemli olması gereken donanımlar: ESP, kaliteli lastik, kaliteli balata ve mercekli veya bixenon far özellikle gece yolculuklarında ne kadar geniş alan görürseniz o kadar. F2,5 dizel kullandım 30.000 km halojen farlarından hiç memnun değildim ama mercekli xenona geçince dünya varmış o kadar farkediyor. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 29 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 29 Mayıs 2011 Tekrar geçmiş olsun diyen tüm herkese çok teşekkür ederim, Allah ne size ne de bize yaşatmasın bir daha. Bu arada hem kendime hem de babama 2006 ve üzeri kesinlikle ESP li, temiz Mondeo tdci GHIA otomatik arıyoruz, duyarsanız veya varsa bilgi verirseniz çok sevinirim. Saygı ve sevgilerimle... Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 29 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 29 Mayıs 2011 Bu arada içinden çıktığımız aracı görmek isterseniz: http://pertarac.birliksigorta.com.tr/liste.php adresindeki 2005 ford mondeo linkinden görebilirsiniz. Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt 19 Temmuz 2011 Paylaş 19 Temmuz 2011 Büyük geçmiş olsun, bahsettiğiniz sebeblerden dolayı forumda bir ara fiesta bölümünde gördüğüm ve içinde kemer ikaz sesinin kapatılması gibi ipuçları veren yazıların uyarılması ve kaldırılması taraftarıyım. Yorum bağlantısı
Fatih Kasa 21 Temmuz 2011 Paylaş 21 Temmuz 2011 Geçmiş olsun, Allah tekrarını yaşatmasın. Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt 22 Temmuz 2011 Paylaş 22 Temmuz 2011 Geçmiş olsun. Sağlığınızın yerinde olması, kimsenin zarar görmemesi çok sevindirici. Kaza hakkında dikkatimi çeken 2 noktayı yazmak istedim. 1- Kamyoncunun Tutumu & Beklentilerimiz: Bence her türlü kötülüğü ya da hatayı yapabilecekler gibi seyretmek bizim görevimiz. Tabiki hırsızın da suçu vardır. Ama biz kendimize bakalım. Zarar gören biz oluyoruz. Canımız söz konusu olduğuna göre de acele etmek te aslında bir seçenek değil. 2- Kazanın Oluş Şekli: Hemen hemen hiç bir araç (mondeo asla) 95 km ile duble yol viracını dönerken sorun yaşamaz. Hatta sert fren yapasanız bile alacağınız risk büyük olmayacaktır. Burda öngörmediğiniz başka bir değişken olmalı. Bakım ya da zemin hakkında düşünmek lazım. Benzer bir kazayı Bilecik'te yağmur başlangıcı ile birlikte 60 km'de yapmıştım. Takla söz konusu olmadı. Hatta ilk kontrama cevap aldım. Otomatik dizel Mondeo aracımızda vites büyütmek için direksiyondan yanlış yönde tuşa basınca vites küçülterek arkadan bankete vurmuştum. Benim hatam sonucu kesinleştirmişti. Ancak zemindeki kayganlık, karayolları işletme şefliği girişinde yolda biriken çamur nedeniyleydi ve zincirin ilk halkası olmuştu. Benden sonra polis gelene kadar bir jeep'te yoldan çıktı. Söylemek isteğidim teknik olarak hazır ve tüm olasılıkları içerecek kontrollü sürüşün gerekliliği. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 22 Temmuz 2011 Yazar Paylaş 22 Temmuz 2011 Geçmiş olsun. Sağlığınızın yerinde olması, kimsenin zarar görmemesi çok sevindirici.Kaza hakkında dikkatimi çeken 2 noktayı yazmak istedim. 1- Kamyoncunun Tutumu & Beklentilerimiz: Bence her türlü kötülüğü ya da hatayı yapabilecekler gibi seyretmek bizim görevimiz. Tabiki hırsızın da suçu vardır. Ama biz kendimize bakalım. Zarar gören biz oluyoruz. Canımız söz konusu olduğuna göre de acele etmek te aslında bir seçenek değil. 2- Kazanın Oluş Şekli: Hemen hemen hiç bir araç (mondeo asla) 95 km ile duble yol viracını dönerken sorun yaşamaz. Hatta sert fren yapasanız bile alacağınız risk büyük olmayacaktır. Burda öngörmediğiniz başka bir değişken olmalı. Bakım ya da zemin hakkında düşünmek lazım. Benzer bir kazayı Bilecik'te yağmur başlangıcı ile birlikte 60 km'de yapmıştım. Takla söz konusu olmadı. Hatta ilk kontrama cevap aldım. Otomatik dizel Mondeo aracımızda vites büyütmek için direksiyondan yanlış yönde tuşa basınca vites küçülterek arkadan bankete vurmuştum. Benim hatam sonucu kesinleştirmişti. Ancak zemindeki kayganlık, karayolları işletme şefliği girişinde yolda biriken çamur nedeniyleydi ve zincirin ilk halkası olmuştu. Benden sonra polis gelene kadar bir jeep'te yoldan çıktı. Söylemek isteğidim teknik olarak hazır ve tüm olasılıkları içerecek kontrollü sürüşün gerekliliği. Hasan Bey; 95 km konusunda belki yanılıyorum, ama TIR ı geçmeye başladığımda adam zaten yolu ortalayarak gittiği için 60 km civarındaydım, bu arada viraj uzun bir viraj ve bitişe yakın dahada keskinleşiyor, ve ben TIR ın solunda olduğum için virajı geniş alıyordum. Araç ilk kaydığı anda gözüm bi an göstergeye gitti 100 çizgisinin solunda gibi (belkide sağındaydı ben öyle gördüm) gördüm. O yoldan tankerlerin çok geçtiğini sonradan söylediler bazı yerlerde görülmeyen ama zeminin direncini azalatan maddeler olabileceğinden bahsettiler. Ben zaten hatanın bende olduğunu kabul ettim, çok şükür bize bir şey olmadı babama da 2006 model ESPli mondeo aldık tekrar. Kendi aracımı da sattım. Artık daha dikkatli gidiyorum düz ve musait yerler dışında hele sağa virajlara istesem de hızlı giremiyorum. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 6 Ekim 2011 Yazar Paylaş 6 Ekim 2011 sitede taklacı arkadaşlar çoğalıyor. kendimi hep yalnız hissediyordum. can, malı kazanıyor ama mal canı kazanamıyor. Mehmet hocam kendi mesajıma göz gezdirirken bu mesajınızı görmemiştim yada dikkat etmemiştim okuyunca epeyice güldüm Taklacı tabiri çok hoşuma gitti, genelde güvercinler için kullanılırdı. Vesile ile kazadan bu yana 4.5 ay geçmiş Allah'a hamdolsun görecek günlerimiz varmış. Yorum bağlantısı
Gamze Işık 6 Ekim 2011 Paylaş 6 Ekim 2011 Çok geçmiş olsun Furkan Bey, Allah bir daha göstermesin böyle üzücü bir olayı. Bi verdiginiz varmış diyelim:) Kurban kestiniz mi? Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 7 Ekim 2011 Yazar Paylaş 7 Ekim 2011 Çok geçmiş olsun Furkan Bey, Allah bir daha göstermesin böyle üzücü bir olayı. Bi verdiginiz varmış diyelim:) Kurban kestiniz mi? Teşekkürler Gamze hanım, hemen 2 gün sonra hem ben hem babam (iki oğluna da bir şey olmadı diye) kestik, hepsini ihtiyaç sahiplerine dağıttık, Allah kabul etsin. 1 Yorum bağlantısı
Semih İzgi 7 Ekim 2011 Paylaş 7 Ekim 2011 Konuyu vakti zamanında gözden kaçırmışım. Çok geçmiş olsun. Bu başlığınızı görünce aklıma kavlamış ve çatlamış arka lastiklerim geldi. Bütce yaratabilirsem kısa zamanda değiştireceğim Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 7 Ekim 2011 Paylaş 7 Ekim 2011 sevindirici olan tek şey cana birşey gelmemesi. ayrıca bu kazadan dersler çıkarıyor olmakta sizin ve hepimizin adına sevindirici. inşallah yapacağınız son ve en büyük kaza bu olur. tekrar geçmiş olsun. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 7 Ekim 2011 Yazar Paylaş 7 Ekim 2011 Konuyu vakti zamanında gözden kaçırmışım. Çok geçmiş olsun. Bu başlığınızı görünce aklıma kavlamış ve çatlamış arka lastiklerim geldi. Bütce yaratabilirsem kısa zamanda değiştireceğim Teşekkürler aman hocam lastik çok önemli, muhakkak değiştirin derim, taksit falan birşeyler uydurulabilir. sevindirici olan tek şey cana birşey gelmemesi. ayrıca bu kazadan dersler çıkarıyor olmakta sizin ve hepimizin adına sevindirici. inşallah yapacağınız son ve en büyük kaza bu olur. tekrar geçmiş olsun. Teşekkürler, Allah kimseye yaşatmasın. Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş 7 Ekim 2011 Paylaş 7 Ekim 2011 Büyük geçmiş olsun, paylaşım ve bilgilendirme için de teşekkürler... Keşke herkes duyarlı ve mantıklı araba bakımına ve kullanımına önem verse..... Bazı insanlar hurda arabaları milletin can güvenliğini hiçe sayarak, hiç hatasız araba diye satarak para kazanıyorlar... Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 17 Şubat 2012 Paylaş 17 Şubat 2012 Yeni gördüm bende,, çok geçmiş olsun, ne demişler Ford' la kaza yaptığınızda yakınlarınızı görme şansınız olur, çok doğru bir sözdür. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Şubat 2013 Paylaş 7 Şubat 2013 Cidden verilmiş sadakan varmış furkan....rabbim seni sevdiklerine bağışlamış resmen... Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 7 Şubat 2013 Yazar Paylaş 7 Şubat 2013 Ben bu konuyu ne zaman okusam, hep şükür ediyorum sizin adınıza. Verilmiş sadakanız varmış. Allah bir daha yaşatmasın, amin. Cidden verilmiş sadakan varmış furkan....rabbim seni sevdiklerine bağışlamış resmen... Amin. Kesinlikle öyle, o zaman arabam KIA Cerato idi, aynı kazayı onunla yapsaydım, kesinlikle buraya yazıyor olamazdım. Yorum bağlantısı
Recommended Posts