Hüseyin Sönmez Perşembe 07:50 Paylaş Perşembe 07:50 İlkay Başaran yazdı: Çorluda 7.2 değer veriyor ben yanlış değeri şiddet zannetmiyorsam. İlginç. Hissedilen şiddetini söylüyor. Bu arada Soner Üşümezsoy kralmış. Net olarak en çok etkilenecek yerlerden biri Çorlu demişti. Fayın atımının tam karşısında bulunuyor demişti. Adamın dedileri tam olarak tuttu ya la. Çerkezköy'de olduğum için takip ediyorduk. 4 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Perşembe 07:59 Paylaş Perşembe 07:59 Mehmet Ozyurek yazdı: Yolun açılmasını.. Girecekleri kavşak tıkalı muhtemelen Yoksa dağda tepede istanbulun çukurlarında veya normal gündeki sıkışık trafikte bozulmayan otomatik şanzıman bugün neden bozulsun.. abi sanmıyorum. Tın tın ilerliyor. Ne zaman açılacağı belli değil. Kimse beklemez bence Yorum bağlantısı
İlkay Başaran Perşembe 08:03 Paylaş Perşembe 08:03 Hüseyin Sönmez yazdı: Hissedilen şiddetini söylüyor. Bu arada Soner Üşümezsoy kralmış. Net olarak en çok etkilenecek yerlerden biri Çorlu demişti. Fayın atımının tam karşısında bulunuyor demişti. Adamın dedileri tam olarak tuttu ya la. Çerkezköy'de olduğum için takip ediyorduk. Evet bende dinlemiştim baya da önce demişti fayın cephesi daha çok etkilenir diye. Zeminin yapısı da 4 kata kadar arttırıyormuş şiddeti. Bizim burada ana kaya 50 metre aşağıda alüvyon ovasında yaşıyoruz. Sisam depreminde (hani seferi hisar depremi dedikleri) bizde çatlayan yapı oldu baya. Seferihisarda tık yokken. Bayraklıda da çok apartman yıkılmıştı. Bizim zemin de Bayraklı gibi. Orası da alüvyon ovasıymış. Ayvalığı biliyorsun tüm zeytinlikleri doğrayıp imara açıyorlar cennet tepesinda imar yok ki oralar kayalık hastanenin etrafı. Çok acaip milletiz. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli Perşembe 08:04 Paylaş Perşembe 08:04 Tansu Kalafatoğlu yazdı: abi sanmıyorum. Tın tın ilerliyor. Ne zaman açılacağı belli değil. Kimse beklemez bence Depremde bina altında kalmamak adına beklemişlerdir, beklenir yani, yetişecek bir yerin yoksa, yol da deprem etkisinden uzaktaysa durursun beklersin Yorum bağlantısı
Ali Gülmez Perşembe 08:05 Paylaş Perşembe 08:05 Hüseyin Sönmez yazdı: Hissedilen şiddetini söylüyor. Bu arada Soner Üşümezsoy kralmış. Net olarak en çok etkilenecek yerlerden biri Çorlu demişti. Fayın atımının tam karşısında bulunuyor demişti. Adamın dedileri tam olarak tuttu ya la. Çerkezköy'de olduğum için takip ediyorduk. şener reis deprem olmayacak diyor lafına celal reiste çıkıp dedi ki deprem olmayacak lafını hangi bilimsel çalışmaya göre söylüyor diye diss attı dün çıkıp açıklasın diyor celal 1 tane bilimsel çalışması yok diyor şener için 1 Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli Perşembe 08:12 Paylaş Perşembe 08:12 Ali Gülmez yazdı: şener reis deprem olmayacak diyor lafına celal reiste çıkıp dedi ki deprem olmayacak lafını hangi bilimsel çalışmaya göre söylüyor diye diss attı dün çıkıp açıklasın diyor celal 1 tane bilimsel çalışması yok diyor şener için Prof. Dr. Celal Şengör: “Şener Üşümezsoy acaba hangi veriye dayanarak konuşuyor. Bilimsel bir çalışmasını göremedim.” Prof. Dr. Şener Üşümezsoy: “Bunların hepsi çöp. 1999 depreminden sonra Celal ‘İki ay içinde Marmara boydan boya kırılacak’ demişti.” 3 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez Perşembe 08:22 Paylaş Perşembe 08:22 Ama şu var ki 2000 yılında yabancılar tarafından denizaltında yapılan fay incelemesi dışında bizim kendi içimizde yaptığımız fay incelemesi yok diye anlıyorum 1 Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay Perşembe 08:32 Paylaş Perşembe 08:32 Valla karavanın önemi böyle günlerde daha iyi ortaya çıkıyor. Karavan olunca başını sokacak yer endişesi azalıyor biraz... 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu Perşembe 08:51 Paylaş Perşembe 08:51 İlkay Başaran yazdı: Evet bende dinlemiştim baya da önce demişti fayın cephesi daha çok etkilenir diye. Zeminin yapısı da 4 kata kadar arttırıyormuş şiddeti. Bizim burada ana kaya 50 metre aşağıda alüvyon ovasında yaşıyoruz. Sisam depreminde (hani seferi hisar depremi dedikleri) bizde çatlayan yapı oldu baya. Seferihisarda tık yokken. Bayraklıda da çok apartman yıkılmıştı. Bizim zemin de Bayraklı gibi. Orası da alüvyon ovasıymış. Ayvalığı biliyorsun tüm zeytinlikleri doğrayıp imara açıyorlar cennet tepesinda imar yok ki oralar kayalık hastanenin etrafı. Çok acaip milletiz. bu durum bizde çoktaaan var, elim firiği depremi görünce dağa bayıra yamaca kurmuş şehrini ovalar boş ve tarım arazisi, bizde ise tam tersi, neresi kolay oraya yüklen, kaya kırmak zor tabii, üstüne birde ahlaksızlığı ekle, al sana yapılan her işta bir üç kağıt, Şengör hoca doğru demiş, İstanbulu terkedin, bunu bile anlamamışlar adama neler diyorlar, bu kafayla düzeleceği yok, en güzeli gidin buralardan demiş adam, 7.5 falan birde zemine yakın deprem oldumu düşünsene ne olur İstanbul, vallahi şöyle bir bakıyorum memleketei neresine baksam bir bozukluk, ondan sonra gelde olumsuz olma.... 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora Perşembe 08:55 Paylaş Perşembe 08:55 Diğer hocalara çöp deyince pek dinleyesim gelmedi adamı. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez Perşembe 09:00 Paylaş Perşembe 09:00 Ali Gülmez yazdı: şener reis deprem olmayacak diyor lafına celal reiste çıkıp dedi ki deprem olmayacak lafını hangi bilimsel çalışmaya göre söylüyor diye diss attı dün çıkıp açıklasın diyor celal 1 tane bilimsel çalışması yok diyor şener için Celal reisin de var olduğuna dair bir çalışması yok ki. Tek dediği yıllara göre tarihsel tekrarların olma olasık argoritması. Yorum bağlantısı
Ali Gülmez Perşembe 09:16 Paylaş Perşembe 09:16 Hüseyin Sönmez yazdı: Celal reisin de var olduğuna dair bir çalışması yok ki. Tek dediği yıllara göre tarihsel tekrarların olma olasık argoritması. Yok celal reis diyor ki 2000 yılında ecnebiler geldi inceledi o çalışmayı baz alıyorum ve deprem olacak diyorum diyor Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez Perşembe 09:41 Paylaş Perşembe 09:41 Ali Gülmez yazdı: Yok celal reis diyor ki 2000 yılında ecnebiler geldi inceledi o çalışmayı baz alıyorum ve deprem olacak diyorum diyor 25 yıl önceki çalışmanın büyük bölümü çöp oldu. Naci reis, Celal reis sadece o gemide yolcuydular. Örneğin adalar fayı 1-2 yıl içinde kırılacak demişlerdi öyle olmadığı ortaya çıktı. Zaten Celal reis jeolog Soner reis Jeofizikçi değil mi alanları farklı bu adamların. 2 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez Perşembe 09:48 Paylaş Perşembe 09:48 2003'den sonra depremler çok artmış. 2003'den beri ülkenin üzerinde bir uğursuzluk var gibi. Allah hayır etsin. 6 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez Perşembe 09:52 Paylaş Perşembe 09:52 32 adet daha 6.2 şiddetinde deprem olur ise 7.2 lik depremin enerjisi kadar enerji çıkmış olacakmış Hüseyin Sönmez yazdı: 25 yıl önceki çalışmanın büyük bölümü çöp oldu. Naci reis, Celal reis sadece o gemide yolcuydular. Örneğin adalar fayı 1-2 yıl içinde kırılacak demişlerdi öyle olmadığı ortaya çıktı. Zaten Celal reis jeolog Soner reis Jeofizikçi değil mi alanları farklı bu adamların. celal jeoloji naci jeoloji şener (soner değil) jeoloji Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez Perşembe 09:58 Paylaş Perşembe 09:58 Ali Gülmez yazdı: Yok celal reis diyor ki 2000 yılında ecnebiler geldi inceledi o çalışmayı baz alıyorum ve deprem olacak diyorum diyor Kendi çalışması yok işte. 25 yıl önceki durumu gösterge oluyor. Yorum bağlantısı
Servet Aydın Perşembe 10:00 Paylaş Perşembe 10:00 Hüseyin Sönmez yazdı: 2003'den sonra depremler çok artmış. 2003'den beri ülkenin üzerinde bir uğursuzluk var gibi. Allah hayır etsin. 2001'dir o 2003 olsa duramazsın Yorum bağlantısı
Ali Gülmez Perşembe 10:03 Paylaş Perşembe 10:03 Ali Gülmez yazdı: 32 adet daha 6.2 şiddetinde deprem olur ise 7.2 lik depremin enerjisi kadar enerji çıkmış olacakmış celal jeoloji naci jeoloji şener (soner değil) jeoloji chatgpt ilginç şekilde şener reis için jeoloji ile ilgili hiçbir eğitimi yok coğrafyacı dedi google ise hepsi jeoloji okudu diyor Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Perşembe 10:08 Paylaş Perşembe 10:08 Tansu Kalafatoğlu yazdı: abi sanmıyorum. Tın tın ilerliyor. Ne zaman açılacağı belli değil. Kimse beklemez bence Abi sıcak yok hararet yapamaz.. Konuşan adam yılışıp duruyor.. Hadi dsg ler ısındı.. aradaki uno'ya ne oldu.. % 100 kasıtlı olarak duruyorlar.. Ali Gülmez yazdı: chatgpt ilginç şekilde şener reis için jeoloji ile ilgili hiçbir eğitimi yok coğrafyacı dedi google ise hepsi jeoloji okudu diyor Şener alaylı demekki.. Adam dağ bayır dolaşıp fay inceliyor. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Perşembe 10:28 Paylaş Perşembe 10:28 Ali Gülmez yazdı: Ama şu var ki 2000 yılında yabancılar tarafından denizaltında yapılan fay incelemesi dışında bizim kendi içimizde yaptığımız fay incelemesi yok diye anlıyorum yok zira 5-10 milyon tl lik procelere ödenek çıkamadı. TL. 5milyon TL 10 milyon TL milyar değil. Yorum bağlantısı
Ali Gülmez Perşembe 10:29 Paylaş Perşembe 10:29 Çağlar Bayur yazdı: yok zira 5-10 milyon tl lik procelere ödenek çıkamadı. TL. 5milyon TL 10 milyon TL milyar değil. dua okuyunca hızlı büyüyen bitki projesi var diye hatırlıyorum Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Perşembe 10:30 Paylaş Perşembe 10:30 Ali Gülmez yazdı: Yok celal reis diyor ki 2000 yılında ecnebiler geldi inceledi o çalışmayı baz alıyorum ve deprem olacak diyorum diyor fransız gemisi geldi, bizim ovasıfta inceleme alt yapımız olmadığı için ve ilk raporu daha sonra ki çalışmada değiştirdi... neresinden tutsak elde kalır. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Perşembe 10:36 Paylaş Perşembe 10:36 Mehmet Ozyurek yazdı: aradaki uno'ya ne oldu.. sol ayağı kopmuştur japon uzmanlar marmara’da büyük deprem 30 yıl içinde %60 ihtimalle olacak diyor. bizim ahmet ercan da aynı şeyi diyor 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Perşembe 10:53 Paylaş Perşembe 10:53 Tansu Kalafatoğlu yazdı: japon uzmanlar Bizde 5 küsür hissediler 6.2 de bozulan otomatikler. japonyada nasıl çalışıyor acaba.. öyle bir şey olsa japonyada senin toyotanın bile durması gerekir 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez Perşembe 10:58 Paylaş Perşembe 10:58 Mehmet Ozyurek yazdı: Şener alaylı demekki.. Adam dağ bayır dolaşıp fay inceliyor. Her zaman saha adamına güvenmek gerekir. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts