Kerem Kurluva 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 Geçmiş olsun. Türkiye' de asıl etkili olduğu yer, Seferihisar açıkları. Buradaki büyüklük, 6.0. Depremin olduğu yer, Midilli adasının kuzeyinde, denizin içinde yer alıyor. Depremin merkezindeki büyüklüğü, 7.0. İzmir' deki büyüklük ise, 5.0. Bizim basın, "izmir de 6.6 büyüklüğünde deprem" diye manşet yapıyor. Bu bilgiler, ABD kaynaklı, Jeoloji Araştırmaları sitesinde yer alıyor. https://earthquake.usgs.gov/earthquakes/eventpage/us7000c7y0/map Bayraklı ve Bornova' da yıkılan binalar olduğu belirtiliyor. NTV nin sitesinde de, haber ve fotoğrafları verilmiş, yıkılan bir dört katlı bina görülüyor. https://www.ntv.com.tr/galeri/turkiye/izmirdeki-6-6lik-deprem-4-can-kaybi-152-yarali-deprem-anindan-goruntuler,5B0VBCJch0-Zkdu97Xr0Zg Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 Tüm İzmirli arkadaşlara geçmiş olsun. Ayrıca yakın iller de yaşayan ve depremi hisseden arkadaşlar sizlere de geçmiş olsun. 2020'nin uğursuzlukları devam ediyor. Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 Tüm İzmire ve bağlantılı arkadaşlara geçmiş olsun Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 Herkese geçmiş olsun.Denizlide de etkisini baya hissettirdi.Rabbim kolaylık versin inşallah Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 Yaşayan ve hisseden herkese geçmiş olsun, gerçekten ürkütücü. Yorum bağlantısı
Ahmet Gül 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 Keşke doğal afetleri sadece olduğu günün ertesinde hatırlamasak. İmar affı çıktığında ellerini ovuşturarak oh çekenler hala dün gibi gözümün önünde. Olanlara üzülüyorum ama üzülmekten başka bir şey gelmiyor Allah gecinden versin bin beteri İstanbul'da yaşandığında imar affından bir gecede trilyonluk olanları bakalım o zaman paraları kurtaracak mı? Bu acı günde demagoji yapmak istemiyorum ama kendi akrabalarım dahil ellerini ovuşturarak o gün sevinenler aklıma geldikçe kuru kuru geçmiş olsun dilemeyi de pek içime sindiremiyorum. Artık 'Geçmiş olsun' lafı bu milletin lügatından çıkmalı. 4 Yorum bağlantısı
Cihaner Öztürk 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 Deprem 6.9 ila 7.0 şiddetinde. Gerçekten çok büyük. İnşallah çok ölüm olmaz. Yıkılanlar malesef eski binalar. Yanlarında yeni yapılan devasa binalar sapasağlam. Olan yine garibana oldu. İzmire büyük geçmiş olsun. 2 Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 14:52 civari bodrumda ilk defa beşik gibi sallayan depremi yaşadık,diğer depremlere göre farklıydı,videolardan görülen izmiri fena sallamış,Allah beterinden korusun,tüm izmire depremden etkilenenlere geçmiş olsun... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 Cihaner Öztürk yazdı: Yıkılanlar malesef eski binalar. Yanlarında yeni yapılan devasa binalar sapasağlam. Olan yine garibana oldu. İzmire büyük geçmiş olsun. Şimdi fox'ta hocanın biri bunu söylüyor.. 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 Mehmet Ozyurek yazdı: Şimdi fox'ta hocanın biri bunu söylüyor.. Adamı konuşturmuyor, nasıl ana haber sunucusu bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 İzmir'e çok geçmiş olsun. Şu anda Çeşme'de tekneler karaya oturmuş, Aydın'da tsunami uyarısı hala devam ediyormuş. Herkese çok geçmiş olsun. 2 Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 Depremi Aydın'da oldukça şiddetli yaşadık. Eşim 99 Gölcük depremini yaşadığı için çok korktu. Hemen çocuğu okuldan alıp açık alanlara gittik. Eve de az önce mecburen geldik. Bir kaç gün teyakkuz halinde oluruz. Allah her türlü afetten korusun. Bu arada herkese teşekkür ederim. 5 Yorum bağlantısı
Murat Gedik 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 Allah yardımcıları olsun. Deprem çok kötü birşey. Önlem alarak can kaybını önleyebiliriz. İnşallah can kaybı artmaz. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. İnşallah yaralar bir an önce sarılır. Yorum bağlantısı
Cihaner Öztürk 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 Aslında durum çok acı. Deprem İzmir'in güneyinde. En büyük hasar kuzeyde. Neden zemin bozuk. Zeminin bozukluğu çokmu önemli, tabiki değil. Her zeminin bir karşılığı var. Dikersin fore kazıkları, alta atarsın deprem tabyasını, çık üstüne 8 kat. Hiç bir şey olmaz. Malesef zemin etüdü yapılmıyor. Memleketim Gümüşhane de çok modern hastane yaptılar. Hastane sürekli kayıyor. 3 katı masraf ettiler, sırf kayma dursun diye. Malesef durmuyor ve pandemi dolayısıyla hizmete alındı. Üstelik bu millet bu kadar büyük depremleri yeni yaşadı. Akıllanamıyoruz malesef. İnanın o binalar yapılırken çok az ilave maliyetle yıkılmayacak şekilde yapılabilirdi. 5 Yorum bağlantısı
Oktay Göktaş 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 Yaşayan herkese büyük geçmiş olsun. İnşallah enkaz altındaki herkese en kısa zamanda sağ salim ulaşırlar. Her depremde aklıma maalesef şu sözler geliyor ve maalesef bu durumdan hiç mi hiç ders almıyoruz: ‘deprem öldürmez, çürük bina öldürür’. 2 Yorum bağlantısı
Oğuz Tiryaki 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 Depremi yaşayan arkadaşlara çok geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Maviş 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 Geçmiş olsun İzmir ve depremi hisseden herkese. Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 31 Ekim 2020 Paylaş 31 Ekim 2020 herkese geçmiş olsun.Kayıplarımız var Allah Rahmet Eylesin göçük altındaki insanların yaralıların yardımcısı olsun Allah beterinden korusun cümlemizin yardımcısı olsun. Kentte artçılar devam ediyor dün herkes panik halindeydi ama organizeydi şimdi insanlar sakinleşmiş durumdalar yollar dün tamamen kapalıydı sonrasında açıldı ben Düzcede 1999 depreminde Askerdim onuda yaşadım bana göre o daha kötüydü.Depremle ilgili öğrendiğim bir şey varsa bina ve zemin çok önemli.1999 yaşadığım deprem sonrası DASK mutlaka yenilerim herkezde tavsiye ederim. 3 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 31 Ekim 2020 Paylaş 31 Ekim 2020 Can kaybı 25 oldu 800 den fazla yaralı var. Rabbim acil şifalar versin, kayıplarımıza rahmet eylesin. Çok büyük bir deprem. 3 Yorum bağlantısı
Fırat Önal 31 Ekim 2020 Paylaş 31 Ekim 2020 Depremi hisseden ve etkilenen tüm kardeşlerimize geçmiş olsun. 36 yaşındayım ve bu yaşa kadar bir sürü deprem yaşadı ülkemiz. Ülkemiz deprem kuşağında. Belki bir anda eski binalar yıkılıp yerine sağlamları dikilemez. Ancak bu bir devlet politikası haline gelip 10-15 sene içerisinde hızlı bir şekilde binaların bir çoğu yenilenebilir. Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 31 Ekim 2020 Paylaş 31 Ekim 2020 Fırat Önal yazdı: Depremi hisseden ve etkilenen tüm kardeşlerimize geçmiş olsun. 36 yaşındayım ve bu yaşa kadar bir sürü deprem yaşadı ülkemiz. Ülkemiz deprem kuşağında. Belki bir anda eski binalar yıkılıp yerine sağlamları dikilemez. Ancak bu bir devlet politikası haline gelip 10-15 sene içerisinde hızlı bir şekilde binaların bir çoğu yenilenebilir. Kanun çıkmadıktan sonra zor. Kentsel dönüşüm yasası sıkıntılı. Adam benim dairem 1m2 ufak olmuş diye mahkemeye gidiyor inşaatı durduruyor. Biri tavan 2.80 olmazsa ben imza atmam diyor. Bu şekilde evleri nasıl yenileyeceksin. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 31 Ekim 2020 Paylaş 31 Ekim 2020 Değişen hiç birşey yok. Ne pandemi ne depremler ne yaşananlar akıllanmamıza vesile olacak. Iletişim aynı altyapı aynı amatörlük aynı. Ha değişen birşey var. Her geçen gün geriliyoruz (Her gerçek hem mecaz anlamda geriye gidiyoruz, geril-iyoruz).99 depremini yasayan biri olarak geçmiş olsun demekten başka bir işe yaramıyoruz. Yorum bağlantısı
Fırat Önal 31 Ekim 2020 Paylaş 31 Ekim 2020 Harun Kocaçalışkan yazdı: Kanun çıkmadıktan sonra zor. Kentsel dönüşüm yasası sıkıntılı. Adam benim dairem 1m2 ufak olmuş diye mahkemeye gidiyor inşaatı durduruyor. Biri tavan 2.80 olmazsa ben imza atmam diyor. Bu şekilde evleri nasıl yenileyeceksin. Kanun çıkarmak zor değil. Bu saydıklarınız elbette sorun ancak bir şekilde aşılması gerekiyor. Geçen sene babamgilin oturduğu site kentsel dönüşümden yenilenecekti. Ancak yenilenince her ay ödenecek aidatı birçok kişi ödeyemeyeceğini söyledi ve iptal oldu. Çoğu emekli ve gerçekten ödeyemeyecek durumdalar. Ama her ne olursa olsun binaların hızlı bir şekilde yenilenmesi gerekiyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts