Safak Acar 25 Mayıs 2014 Paylaş 25 Mayıs 2014 Yine çok sallandık, 5,1 Saros körfezi. Allah yardımcımız olsun.. Dünkine göre ufaktı bu , yani bize gelene kadar ufalmıştır herhalde.. Dün çok fena salladı.. biraz önceki 10 saniye kadar yayaş hızlanarak durdu. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 25 Mayıs 2014 Paylaş 25 Mayıs 2014 (düzenlendi) Ben hissetmedim bu sefer. Geçmiş olsun cümleten. 25 Mayıs 2014 tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Servet Aydın 25 Mayıs 2014 Paylaş 25 Mayıs 2014 Dünkü sallantıda hanım kızları terasa göndermiş. Kendi ayak bileği kırık olduğundan beklemek durumunda kalmış. İmkan dahilinde üst katlarda kalınması, eğer bina dışına çıkıldı ise olabildiğine açık noktalara gidilmasi gerekmekte. Allah esirgesin bina yıkılırken çok geniş alana yayılıyor. 1 Yorum bağlantısı
Serhat Böcek 25 Mayıs 2014 Paylaş 25 Mayıs 2014 Arkadaşlar geçmiş olsun.Bu seferkini duymadım ama dün çok salladı,Allah korusun. Yorum bağlantısı
Misafir 26 Mayıs 2014 Paylaş 26 Mayıs 2014 Bana sorarsanız, çatlakların sadece sıvalarda mı olduğunu kontrol etmelisiniz. Eğer ki beton yüzeyde de, kolon-kiriş birleşim yerlerinde, çatlaklar mevcut ise bina miyadını doldurmuş demektir. Bu kontrol yada ölçüm işlemini kim yada hangi merci yapıyor Borga? Nereye başvurmak gerek? Ölçümde kırma dökme oluyor mu? Nasıl yapılıyor kısaca bahseder misin acaba? Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Borga Tansel 26 Mayıs 2014 Paylaş 26 Mayıs 2014 Bu kontrol yada ölçüm işlemini kim yada hangi merci yapıyor Borga? Nereye başvurmak gerek? Ölçümde kırma dökme oluyor mu? Nasıl yapılıyor kısaca bahseder misin acaba? Teşekkürler. Kırma dökme oluyor fakat ilk etapta alçı ve sıva bir kaç bölge kırılır. Malum asıl olan beton kısım. Betonda bir sıkıntı yok ise, alçısı-sıvası kaldırılan yer onarılır. Ölçüm işlemlerini beton laboratuarları yapıyor. Fakat tavsiye etmiyorum. Neden derseniz, eğer ki beton laboratuarları bu işi yapar ve sonuç olumsuz yönde çıkarsa bina boşaltılıyor. Ayrıca pahalı da bir test. Bu yüzden bütün apartmanın onayı gerekiyor bu test için. Laboratuarı karıştırmadan tanıdık bir inşaat mühendisine gözle muayene yaptırılabilir. Ama dediğim gibi, alçı-sıvanın altını görmek önemli. Her halükarda az biraz kırma dökme olacak... Yorum bağlantısı
Misafir 26 Mayıs 2014 Paylaş 26 Mayıs 2014 Kırma dökme oluyor fakat ilk etapta alçı ve sıva bir kaç bölge kırılır. Malum asıl olan beton kısım. Betonda bir sıkıntı yok ise, alçısı-sıvası kaldırılan yer onarılır. Ölçüm işlemlerini beton laboratuarları yapıyor. Fakat tavsiye etmiyorum. Neden derseniz, eğer ki beton laboratuarları bu işi yapar ve sonuç olumsuz yönde çıkarsa bina boşaltılıyor. Ayrıca pahalı da bir test. Bu yüzden bütün apartmanın onayı gerekiyor bu test için. Laboratuarı karıştırmadan tanıdık bir inşaat mühendisine gözle muayene yaptırılabilir. Ama dediğim gibi, alçı-sıvanın altını görmek önemli. Her halükarda az biraz kırma dökme olacak... Teşekkürler Borga.. Araştıralım biraz. Tanıdık bir inşaat mühendisi bulalım bakalım. Kırma dökme sorun değil. Apartmanda, özellikle en üst katlarda daha fazla çatlaklar oluşmuş. Herkes baktırır sanırım. İnşallah sorun çıkmaz.. Yorum bağlantısı
Borga Tansel 26 Mayıs 2014 Paylaş 26 Mayıs 2014 Teşekkürler Borga.. Araştıralım biraz. Tanıdık bir inşaat mühendisi bulalım bakalım. Kırma dökme sorun değil. Apartmanda, özellikle en üst katlarda daha fazla çatlaklar oluşmuş. Herkes baktırır sanırım. İnşallah sorun çıkmaz.. Rica ederim ne demek. Her zaman yardımcı olmaya hazırım İnşallah bir sorun olmaz, sadece sıva çatlağıdır umarım. Geçmiş olsun. Yorum bağlantısı
Misafir 16 Ekim 2014 Paylaş 16 Ekim 2014 Akdeniz'de peş peşe depremler! Akdeniz'de bu sabah 06.10'da 4 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Saat 09.10'da Akdeniz'de 4 şiddetinde bir deprem daha yaşandı. 09.48'de ise bu kez Oniki Adalar açıklarında 4.6 şiddetinde bir deprem kaydedildi. http://www.milliyet.com.tr/akdeniz-de-pes-pese-depremler--gundem-1955336/ Geçmiş olsun.. Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 21 Ekim 2014 Paylaş 21 Ekim 2014 İzmir'in Menderes İlçesinde bu sabah 06 sıralarında 4,2 büyüklüğünde deprem olmuş. Tüm İzmir'li arkadaşlara geçmiş olsun. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 21 Ekim 2014 Paylaş 21 Ekim 2014 Rabbim görünür görünmez bütün kaza bela ve afatlarından esirgesin.... geçmiş olsun. 1 Yorum bağlantısı
Sabri Güngör 21 Ekim 2014 Paylaş 21 Ekim 2014 Yataktan hızlı bir şekilde kalktık bugün Allah afadından korusun. 7 Yorum bağlantısı
Cem Işık 21 Ekim 2014 Paylaş 21 Ekim 2014 Gelmiş geçmiş olsun, Allah daha beterlerinden saklasın hepimizi.. Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 21 Ekim 2014 Paylaş 21 Ekim 2014 O yörede yaşayan tüm insanlara geçmiş olsun Rabbim afatından korusun..... Yorum bağlantısı
Hüseyin Uzun 21 Ekim 2014 Paylaş 21 Ekim 2014 Hepimize geçmiş olsun...ben artık nasıl uyuduysam hiç birşey hissetmedim [emoji85] Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 21 Ekim 2014 Paylaş 21 Ekim 2014 Hepimize geçmiş olsun...ben artık nasıl uyuduysam hiç birşey hissetmedim [emoji85] Allah hissettirmesin kardeşim. Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 21 Ekim 2014 Paylaş 21 Ekim 2014 Geçmiş Olsun. Allah daha beterlerinden saklasın... Yorum bağlantısı
Recommended Posts