İçeriğe Yönlendir

Şimdi Deprem Oldu

Uğraş Özyurt

Recommended Posts

Cihat Küçükay
Eyüp Çetin yazdı:

Programın IOS kullanıcı yorumlarına baktık arkadaşla, "Depremden 15 dakika sonra haber versen ne olur, vermesen ne olur" yorumundan sonra (ki 60 TL ücreti var) programın "Önce bana haber ver" aboneliği olduğunu ve 1000 TL istendiğini gördüm :fiuw: Yok artık dedim :exc1:

• Mutlu 2
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ
Cihat Küçükay yazdı:

Google'ın android işletim sistemine koyduğu bir özellik, 5-6 saniye önce haber veriyor dediğim gibi, Iphone'da "Eartquake network" diye bir program varmış ama aynı işi yapıyor mu bilemedim.

IOS

Android

İş yerinden arkadaşın telefonunda varmış, depremden 2 dakika önce bildirim geldi.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Serkan Karadağ yazdı:

2 dakika önce bildirim geldi.

dakika? 2 dakika mı? nasıl oluyor

vesile ile 2 dak da 3-4 adet oldu acaba ilkini sonuncu olarak söylemiş oalbilir mi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Cihat Küçükay yazdı:

Google'ın android işletim sistemine koyduğu bir özellik, 5-6 saniye önce haber veriyor dediğim gibi, Iphone'da "Eartquake network" diye bir program varmış ama aynı işi yapıyor mu bilemedim.

IOS

Bunu ben kullanıyorum.. 

Programın kurulu olduğu telefonlardan aldığı titreşim verileri ile algılıyor ve çevredeki telefonları uyarıyor. 

Ücretli. 

Depremin üstünde isen bir işe yaramaz.. Çevresindeysen önceden haberin oluyor. Ancak dalganın süresine göre. 

Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ
Çağlar Bayur yazdı:

dakika? 2 dakika mı? nasıl oluyor

vesile ile 2 dak da 3-4 adet oldu acaba ilkini sonuncu olarak söylemiş oalbilir mi?

Olabilir abi. Biz bir adet deprem hissettik yada ikisini bir hissettik. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen
(düzenlendi)

Bursa'da benim telefon deprem anında haber verdi. Sadece erkenden şiddetini öğrenmiş olduk başka da bir işe yaramadı. Bütün okulu boşaltmamız uzun sürdü, çök kapan tutun çok kişinin aklına bile gelmedi onca deprem tatbikatını boşuna yapmışız

tarihinde Çiğdem Kaya Bilgiç tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı:

Bursa'da benim telefon deprem anında haber verdi. Sadece erkenden şiddetini öğrenmiş olduk başka da bir işe yaramadı. Bütün okulu boşaltmamız uzun sürdü, çök kapan tutun çok kişinin aklına bile gelmedi onca deprem tatbikatını boşuna yapmışız

Göçüğe merdivenlerde yakalananlar maalesef kurtulamıyor. Binadaki en tehlikeli yer. deprem olurken kaçmak zaten hata. 

aslında sınıfların arka duvarında, ya da koridor duvarında, üstüne duvar çöktüğünde arada yaşam üçgeni kalacak sağlam dolap tarzı bir şey yapılmalı. Hem dolap olarak kullanılır hem de deprem anında herkes onun yanında hayat üçgeni oluşturur. 

Bu dolap oldukça ucuza gelir aslında

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Göçüğe merdivenlerde yakalananlar maalesef kurtulamıyor. Binadaki en tehlikeli yer. deprem olurken kaçmak zaten hata. 

aslında sınıfların arka duvarında, ya da koridor duvarında, üstüne duvar çöktüğünde arada yaşam üçgeni kalacak sağlam dolap tarzı bir şey yapılmalı. Hem dolap olarak kullanılır hem de deprem anında herkes onun yanında hayat üçgeni oluşturur. 

Bu dolap oldukça ucuza gelir aslında

dolapları vidalasınlar da. Ben mevcut durumda dolaba yaklaşmam. 

eğer ev/okul yıkılacak ise içinde sağ kalmayla ilgili proje yapmak yerine orada bi daha oturmamak lazım. Öncelik meselesi ama rant almış yürümüş. 800 bin km2 ülkede monako fiyatları ile ev sahibi oluyoruz. Nasıl oluyor anlamak mümkün değil. 

İnşaat maliyetleri arttı diyorlar.  Bunu diyenler 4 daire satarak 22 daireli kentsel dönüşüm apartman diken müteahhitler.  22 daireyi 4 daire satarak yapabiliyor ve altındaki range roveri de alabiliyorsa e yani ne diyelim? Malzeme fiyatı artmıştır doğrudur. 

• Beğen 7
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Kentsel dönüşüme istsnbul kadıköyden bir örnek,  16 dairelik apartman yıkılıyor 22 daire yapılıyor. Müteahhit 6 dairenin satış fiyatı ile 22 daire mal edip karını yapıyor 5 yıl önce, Şimdiye oranlayın oranlar aynı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Metin Uzunoğlu yazdı:

Kentsel dönüşüme istsnbul kadıköyden bir örnek,  16 dairelik apartman yıkılıyor 22 daire yapılıyor. Müteahhit 6 dairenin satış fiyatı ile 22 daire mal edip karını yapıyor 5 yıl önce, Şimdiye oranlayın oranlar aynı.

sonra da diğer daire sahipleri o satılan dairenin fiyatını referans alıyor :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Nasılsa dikey mimariden vazgeçemiyoruz bari her daireye birer panik odası şartı olsa. İçinde 1 haftalık yiyecek su wc.

Risk yönetimi kültürü olmayınca kriz yönetme teknikleri gelişiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

dolapları vidalasınlar da. Ben mevcut durumda dolaba yaklaşmam. 

Kısa dolap. Yerden yüksekliği 1m. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Üstüne deprem olmadığı anda dolap düşüp ölen çocuk var. Kapı düşüp ölen çocuk var daha yeni istinat duvarı yıkıldı bankta oturan çocuk öldü. İki gün evvel de 14 yaşında çocuk konteyner evde elektriğe kapıldı öldü. Daha dikkatli planlı olmsk gerek.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

ona çekmece denir şifonyer denir, istersen sistem de :crazy: 1 mt dolap mı olur

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Üstüne deprem olmadığı anda dolap düşüp ölen çocuk var. Kapı düşüp ölen çocuk var daha yeni istinat duvarı yıkıldı bankta oturan çocuk öldü. İki gün evvel de 14 yaşında çocuk konteyner evde elektriğe kapıldı öldü. Daha dikkatli planlı olmsk gerek.

benzin alırken patlayan depo da var hocam. Almayalım mı

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

benzin alırken patlayan depo da var hocam. Almayalım mı

Deponun suçu yok

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Ozyurek
Adnan Çakır yazdı:

Depremi hisseden oldu mu? Yalova / Çınarcık 

Tabi ki. 
Ama evde sadece ben hissettim. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Tabi ki. 
Ama evde sadece ben hissettim. 

ne hizli bir acente

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

ne hizli bir acente

Hızlıyım.. saat mefhumum yok.. gece 11 de poliçe yapıp, pazar günü tahsilat yapabilirim :) 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Hızlıyım.. saat mefhumum yok.. gece 11 de poliçe yapıp, pazar günü tahsilat yapabilirim :) 

aynı zamanda da hisli , olmaz olsun öyle pazarlar

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

aynı zamanda da hisli , olmaz olsun öyle pazarlar

Ve kibar.  

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...