İçeriğe Yönlendir

Şimdi Deprem Oldu

Uğraş Özyurt

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu

Kiralar uçuyor. Evini geçen sene x fiyattan kiraya veren kişi bi bakıyor yan ev 3x’ten kiralık. Ama kendisi artıramıyor. Mevcut kiracısı var. Ya %25, ya tüfe ya da tespit davası açmak zorunda. Kiracı çıksa 4x’ten kiraya verse bu sefer de seneye yan komşusu 10x’ten verecek. 

bu arada gördüğüm kadarıyla çoğu kiracı hakkı olmasına rağmen %25’te ısrarcı olmuyor. İşte yaklaşık tüfeye göre kirasına zammı kendi yapıyor. İstede %25’nden fazlasını vermez. 

Sani Gerşon yazdı:

15binTL verip illa nişantaşı'nda kalacağım diyenler abi :) 

Zaten amaç aslında 15binTL kira verip, içine 200binTL harcayıp mal sahibini sevindirip 10 sene oturabilmeyi başarmakta. 

ben böyle düşünen mimar arkadaşım var. Yaa daha ucuz ama yine de kötü olmayan bir yerde oturun para size kalsın diyorum. Yok. İlla nişantaşında oturacak. 1 kişinin maaşı tamamen kiraya gidiyor. Eşinin maaşla yaşamaya çalışıyorlar. 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Cam kenarında filtre kahve paylaşacak ama instada. Evim, güzel evim yazacak #nişantaşı. 15 bin kiraya değer.

Sonra kargocu tc isteyince özelimi neden vereyim der :crazy:

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Mehmet Ozyurek yazdı:

Biz birini hesapladık.. aylık maaşı 240 bin lira çıkıyordu.. 

Bari adımı verseydin! Neyse memur diyerek hedef şaşırtma başarılı. Sizi çok tecrübeli gördüm

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
İlkay Başaran yazdı:

Cam kenarında filtre kahve paylaşacak ama instada. Evim, güzel evim yazacak #nişantaşı. 15 bin kiraya değer.

Nişantaşı'nda böyle bir imkanı sunabilecek ev yok ki? Camlar yüksek, balkon yok. Oturdun mu cam önünde kalorifere denk gelirsin :D 

• Beğen 1
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Metin Mankal

Şimdi bu bina hemen yanımızdaki iki bloktan birisi. İkisine de acil yıkılacak kararı verilmişti. Bir tanesi yıkıldı ancak bu bina acil yıkılacaktan hafif hasara döndü.Belediyede üst düzey bir şahsın bi kaç dairesi olan bir bina. Şu an kimse oturmuyor.Zaten hiç bir ev sahibi de oturmayacak. Biraz makyaj.Sonra 15-20 binden ver kiraya. Sağlam bir artçıda kim ölür kim kalır bilinmez.Ama bizim binayı tehdit etmeye devam ediyor. Bunun gibi onlarca değil binlerce ağır hasarlı bina hafife döndü.Nasıl oldu muamma.(Bina başına bir birbuçuk milyonlardan ,daire başına bir ayfon 14 lerden bahsediliyor.) Yeni yapılacak binalarda 4 kat üstüne izin verilmeyecekti kat sayısı 6 ya çıktı.Bir seneye kalmaz 12 ye kadar çıkar.

sdsdsdds11.jpg

• Beğen 1
  • Şaşkın 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Mankal yazdı:

Şimdi bu bina hemen yanımızdaki iki bloktan birisi. İkisine de acil yıkılacak kararı verilmişti. Bir tanesi yıkıldı ancak bu bina acil yıkılacaktan hafif hasara döndü.Belediyede üst düzey bir şahsın bi kaç dairesi olan bir bina. Şu an kimse oturmuyor.Zaten hiç bir ev sahibi de oturmayacak. Biraz makyaj.Sonra 15-20 binden ver kiraya. Sağlam bir artçıda kim ölür kim kalır bilinmez.Ama bizim binayı tehdit etmeye devam ediyor. Bunun gibi onlarca değil binlerce ağır hasarlı bina hafife döndü.Nasıl oldu muamma.(Bina başına bir birbuçuk milyonlardan ,daire başına bir ayfon 14 lerden bahsediliyor.) Yeni yapılacak binalarda 4 kat üstüne izin verilmeyecekti kat sayısı 6 ya çıktı.Bir seneye kalmaz 12 ye kadar çıkar.

sdsdsdds11.jpg

kolon ve kirişlerinde hasar yoksa hafif hasarlıdır. İlk bakan ekip binada çatlakları görüp korkup ağır hasarlı vermiş olabilir. 

hasar durumuyla binanın depreme dayanaklı olup olmaması farklı şeylerdir. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Duvarı patlayan bina yıkılmalıdır. Kolunu kirişi vs sağlam yapıda duvar patlamaz. Hele ki ilgili bina. Darmaduman hâlde. Metin hocanın senaryosu doğru. Gölcük'te yaşadık aynı filmi oyuncuları farklı olarak. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı

e nolacak bu bir dış cephe yapılıp yeni gibi gösterip ilk depremde yine mezar olacak bu nasıl iş ya 

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan

Geçen internette bi habere denk geldim depremden 120 gün sonra birisinin cansız bedeni çıkmış :shok:

Daha bu şekilde kaç cansız beden var kim bilir:(

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)

çok da bilimsel bir şey beklememek lazım

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Servet Aydın yazdı:

Duvarı patlayan bina yıkılmalıdır. Kolunu kirişi vs sağlam yapıda duvar patlamaz. Hele ki ilgili bina. Darmaduman hâlde. Metin hocanın senaryosu doğru. Gölcük'te yaşadık aynı filmi oyuncuları farklı olarak. 

Avcılarda birbirinden ayrılmış iki bitişik binanın birleşme yerine parça koyup kapattılar.

Beylikdüzü de aynı şekilde.

Alptuğ Özcan yazdı:

Geçen internette bi habere denk geldim depremden 120 gün sonra birisinin cansız bedeni çıkmış :shok:

Cenaze çıkıp savcı ile beraber kimliği tespit edilene kadar ölü sayısı olarak kayda geçmez.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Yarısı bizden kampanyasına başvuranları inceledim. Bu kişilerin durumları gayet yerinde. Ama az parayla binalarını yenilemek için başvurmuşlar. Yarısını devlet karşılayarak zaten ev/tapu sahibi olan vatandaş ucuza tapusuna değer katacak. Bunu da benim vergilerimle yapacak.

Sosyal devlet anlayışı bu değil. Kirada mağdur olanlar ne olacak? Hiç evi olmayanlar? 

Biraz silkelense binasını yenileyebilecek kişilerin bina masrafları neden benim vergilerimden çıkıyor anlamlandıramıyorum. 

Kapitalizme giriş...

Sömürüyü anlama...

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Alptuğ Özcan yazdı:

Bini bulabilir

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Ali Gök yazdı:

e nolacak bu bir dış cephe yapılıp yeni gibi gösterip ilk depremde yine mezar olacak bu nasıl iş ya 

99 da deprem olduktan 1 sene sonra beylikdüzüne iş için gittim. birsürü çatlağı onarılmış boş bina,boyanmayı bekliyordu!?

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Sadece duvarı patlatan binadan tüm duvarları temizlediğinizde şu görüntü ortaya çıkar. 

images?q=tbn:ANd9GcQl_Z5iSrovGf3dE5srnj9

duvar = sıfır taşıyıcılık. 

duvar hatalı yapılmış olabilir. Salınımda çatlayabilir patlayabilir. Taşıyıcı analiz edildiğinde hasar yoksa bina hasarsız demektir. Her duvarı patlayan binayı yıkmak ülkenin parasını çöpe atmak demektir. Tekniği bu değil. 

hatay’a gittiğimde kaldığım oda bu şekildeydi. Binada sorun yoktu. Rahatça uyuduk

419-B00-B5-142-E-4622-A547-971-C307-AF39

1-D7-C8-F6-A-3536-4-E5-B-8-D30-68-CD50-D

43-E83-AE3-C74-B-4549-A8-F0-4727-CA9-C90

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Sadece duvarı patlatan binadan tüm duvarları temizlediğinizde şu görüntü ortaya çıkar. 

images?q=tbn:ANd9GcQl_Z5iSrovGf3dE5srnj9

duvar = sıfır taşıyıcılık. 

duvar hatalı yapılmış olabilir. Salınımda çatlayabilir patlayabilir. Taşıyıcı analiz edildiğinde hasar yoksa bina hasarsız demektir. Her duvarı patlayan binayı yıkmak ülkenin parasını çöpe atmak demektir. Tekniği bu değil. 

hatay’a gittiğimde kaldığım oda bu şekildeydi. Binada sorun yoktu. Rahatça uyuduk

419-B00-B5-142-E-4622-A547-971-C307-AF39

1-D7-C8-F6-A-3536-4-E5-B-8-D30-68-CD50-D

43-E83-AE3-C74-B-4549-A8-F0-4727-CA9-C90

bu binada rahatça uyudunmu yani sende normal değilsin :D 

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Metin Mankal

Bir de şöyle bir şey var. Ağır hasarlılar on bin tl yardımdan başka onbeş bin taşınma ve bir sene  beş bin kira yardımı , dask ödemelerini  aldılar. Sonra binaları hafife çevirtip kiraya verdiler.

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Binanın esnemesinin korkulacak birşey olmadığı, aksine gevrek yapının daha tehlikeli olduğu anlatılıyor bize hep eğitimlerde. Hazır beton dizaynında da betonu tasarlarken o sebeple bas çimentoyu al dayanımı şeklinde gitmiyoruz. Bu teoride iş yapsa da pratikte yapmıyor çünkü. Çimento yapısı gereği sürekli çatlamaya meyilli bir ürün. O sebeple basma dayanımını çimentonun birlikte tuttuğu agregadan almaya çalışıyoruz. Zaten beton çekme olarak sıfır kabul ediliyor tasarımda.

Hatta tasarımı c30 olan binaya c40 dökmenin de aslında zararlı olduğundan bahdsediliyor. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

az önce kalıp kontrolünde küçük kesitli olması gereken bir kirişin büyük yapıldığını gördük. Düzelttirdik. Güçlü kiriş yarardan çok zarar getirebilir

duvarların taşıyıcılığı vardır. Ama hesaplamada yok sayılır. O yüzden çatlaması önemli değil

normal olsam kibrite binmem :) @Ali Gök

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Metin Mankal yazdı:

Bir de şöyle bir şey var. Ağır hasarlılar on bin tl yardımdan başka onbeş bin taşınma ve bir sene  beş bin kira yardımı , dask ödemelerini  aldılar. Sonra binaları hafife çevirtip kiraya verdiler.

Teorik olarak dask ödemesi aldıysa tekrar dask yapılamaz gibi.

?

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

az önce kalıp kontrolünde küçük kesitli olması gereken bir kirişin büyük yapıldığını gördük. Düzelttirdik. Güçlü kiriş yarardan çok zarar getirebilir

duvarların taşıyıcılığı vardır. Ama hesaplamada yok sayılır. O yüzden çatlaması önemli değil

normal olsam kibrite binmem :) @Ali Gök

Bizde kolona 2 katı donatı kullanan adam gördük. Dikkatimi çekti normalde benim işim değil. kolonları kapatıyorlar o kadar sık ki donatı dikkatini çekiyor. Bu neden böyle dedim çok gibi? Kimsenin vebali lazım değil sağlam olsun diyor. İyi de dedim betona yer bırakmamışsın burada senin sonraki 4 katını beton taşıyacak? Yapıdenetime haber verdim usulca. Gelip birdaha bakıp orjinaline döndürdüler. Aklısıra iyi niyet yapıyor ama yine insan öldürecek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Teorik olarak dask ödemesi aldıysa tekrar dask yapılamaz gibi.

?

Zorunlu poliçedir.. ağır hasarlı değil ise yapılır.. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Bina ağır hasarli diye dasktan parasını almış. Sonra yok bu hafif hasar denip devam edilmiş. E hafif ise dask niye ödeme yaptım demez mi

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Bina ağır hasarli diye dasktan parasını almış. Sonra yok bu hafif hasar denip devam edilmiş. E hafif ise dask niye ödeme yaptım demez mi

hakkaten mi soruyon bunu :rofl:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...