İçeriğe Yönlendir

2005 Trend Tdci Sedan (en Sessizinden)

Turkay Enez

Recommended Posts

Onur Eski

Ghialarda teneke olmaması lazım. Emin değilim...

yaptıklarınız gerçekten taktire değer.beninde en büyük sıkıntım fordun ızolasyon eksikliği.ama mağlesef sizin yaptıklarınızın 10 da 1 ini bile gerçeklştirecek bilgi birikimim ve becerim yok.

Yorum bağlantısı
Turkay Enez
(düzenlendi)

Teşekkür ediyorum arkadaşlar.

Bagaj tarafından gelen sadece benim duyduğum küçük sesler vardı. Koltuk arkasına yaptığım keçeden sonra artık o sesleri duymuyorum. Keçe yalıtım işine de yaramış oldu. :biggrin:

tek kelimeyle kusursuz olmuş.

tebrikler.

:bravo:

Elinize sağlık hocam..

yaptıklarınız gerçekten taktire değer.beninde en büyük sıkıntım fordun ızolasyon eksikliği.ama mağlesef sizin yaptıklarınızın 10 da 1 ini bile gerçeklştirecek bilgi birikimim ve becerim yok.

tebrik etmekten başka bir sey gelmiyor elimden.yaptığınız her uygulama orjınal gibi olmus ve taktire değer.

bende müsait bir zamanda sizden feyz alarak aracıma bu uygulamalardan bazılarını yapmayı planlıyorum

tarihinde Turkay Enez tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Olmaz...

Bu malzeme çoğunlukla kalorifer borularında ısı yalıtımı için kullanılıyor. Kolaylıkla yanabilecek, eriyebilecek bir malzeme...

Ses yalıtımı için mutlaka yanmaz firex kullanmalısın...

Büyük marketlerde bulabilirsin...

bu yalıtımı bende kendi aracıma yapmayı düsünüyorum .elimde su sekilde bir malzeme var acaba bu malzeme bu iş için uygunmudur?

http://www.google.co...,r:22,s:21,i:52

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Evet bu ürünlerin ikisi de ses yalıtımı için geliştirilmiş ve yanmazlık özelliği var. Bu özellik çok önemli. Ben bizzat test etmiştim. Malzeme kor haline geliyor, kesinlikle alev almıyor. Ayrıca tabaka şeklinde olduğu için kesip uygulamak çok daha kolay olur...

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Senin kullandığın malzeme kesinlikle bagaj halısı ve keçesiyle daha uyumlu. Renk tam tutmuş. Benimki ise çok az griye kaçtı. Bu beni rahatsız etse de gözüm alıştı diyebilirim. Zaten bunu da zor buldum. İdare edeceğiz artık.

dOKqG.jpg

turkay abi bahsettiğim resimleri çektim, senin sayfana koyuyorum. burada siyah olduğu daha çok anlaşılıyor. fakat şunu da söyleyim yine de gerçeği fotolarda göründüğünden daha siyah. ne yaptıysam tam rengini verdiremedim fotoğraf makinesine (cep telefonuna) :)

resimler işte burada:

fotoraf0436i.jpg

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Sonuç, düşündüğümden daha iyi oldu...

bIe7X.jpg

Hocam elinize sağlık, güzel görünüyor gerçekten. :good1:

Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş

hocam fordun senden öğreneceği çok şey var bence...

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Teşekkür ederim.

Hocam elinize sağlık, güzel görünüyor gerçekten. :good1:

Benim yaptıklarım küçük dokunuşlar sadece...

hocam fordun senden öğreneceği çok şey var bence...

Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş

Teşekkür ederim.

Benim yaptıklarım küçük dokunuşlar sadece...

öyle hocam ama o kadar para verip aldığımız, almak için uğraştığımız bu arabalarda bu tür eksikliklerin olmaması gerekiyor. haa aldığımız fiyatlar uygun olsa amenna... bir şey diyemem. elinize kolunuza sağlık, yeteneğiniz ve zamanınız var ki bu tür eksiklikleri mükemmel bir şekilde tamamlayabiliyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Konunun ilk sayfalarında açıklamalar var. Ben yine de kısaca yazayım..

1. Ön çamurluklara içten yalıtım yapmadım. Dıştan kendinden yapışkanlı bitüself yapıştırdım...

2. Diğer bölgelere uyguladığım firex süngeri patex (bally tarzı bişey) yapıştırıcı ile hem saca hem süngere fırça ile sürerek yapıştırdım...

3. Yalıtım işine başlamadan küçük bir torks allen takımı almalısın. Çünkü focusta hep torks allen vida var.

Ön camın plastiklerini sökmeden, silecekleri 13 yıldız anahtarla sökmelisin. Sonra torks allenle sağda ve solda 2 adet vidayı sökeceksin. Sonrasında plastiklerin ön kısmındaki çelik klipsleri düz tornavidayla (kontrol kalemi yeterli) çıkaracaksın. Böylece (2 parça) plastikleri sökmüş oluyorsun. Bu işlemleri yaparken asla zorlama yapmamaya gayret etmelisin. Tüm işlemleri montaj tekniğini düşünerek (teknikte zorlama yoktur) yapmalısın...

Ön camın altına ve silecek motorunun arka kısmına en az 20 mm lik firex kullanmalısın. Hatta yapabilirsen alta 5 mmlik kendinden yapışkanlı (bitüself), onun üstüne de 20 mm lik firex süper olur...

4. Hb de farklı olabilir. Arka çamurluklardaki keçeyi sökmek için varsa plastik tarzı engelleri, kapakları önce sökeceksin. Klips varsa klipsleri sökeceksin.

Turkay abi; ben de ses yalıtımı yapmaya karar verdim, fakat bazı sorularım olacak :) :)

1- bu ön çamurluklara içten yalıtım malzemesini koyarken aracın alttaki halıflexini zarar vermeden nasıl kaldırdınız

2- saça yapıştırırken nasıl bir yapıştırıcı kullandınız (mümkünse satın alabileceğimiz bir link)

3- ön camın oradaki plastikleri sökerken ne gibi malzemeler gerekiyor (allen vs.gibi) ve bu plastikleri benim gibiler de (beceriksizlerde :biggrin: ) kırmadan sökebilirmi

4- son olarak ta arka çamurlukların oraya malzemeyi koyarken halıflexi nasıl kaldırcaz bozmadan?

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Hayırlı olsun, eline sağlık, güle güle kullan...

Foto yok mu?

turgay bey ses yalıtım işlemini sayenizde örnek alarak ön tarafı tamamlamış oldum.paylasımınız için teşekkürler

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Turkay Enez

Dün Kn kutu içi filtremi temizledim.

5000 km de kirlilik bu şekildeydi.

Hj2xx.jpg

Temizlik ve yağlamadan sonra durum,

AkhYJ.jpg

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Turkay Enez

Teşekkür ederim...

MAşallahı var.Yalnız arabanın olduğu kadar sizinde maşallahınız var hocam elinize sağlık her şey çok güzel olmuş. Güle güle eskitin. :):nazar:

Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

hocam kusura bakmayın yeniden konu açmak istemedim buradan sormak istedim size

yapmış olduğunuz yalıtımı f1 motor kaputu bagaj, bagaj kapağına yapmak mümkünmü

motor kaput keçesi yok benim araçta herhangi bir sorun olurmu?

kullandığınız malzemeyı süngerleri nerden temin ettiniz ben nerelerde bulabilirim.

teşekkürler

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Elbette mümkün.

Kullandığım malzeme firex sünger, dıştan (çamurluk içlerine) bitüself...

Firex, büyük yapı marketlerde var. Ben Tekzen den aldım.

Bitüself ise daha kolay bulunuyor. Ben Koçtaş tan aldım...

Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

hocam demiş olduğunuz malzemelerin hepsiniz hazırladım.lakin havalar soğudu şimdi yapmamda sakınca varmı?

yapıştırıcı olarak hızlı kuruyan silikon ve bali diye bir yapıştırıcı aldım.

silikon motor kısmında sıcakta atar diyenler var.bali yapıştırman daha iyi olur diyolar sizce ne yapmak gerek hocam?

teşekkürler

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Bally iyidir. Çift tarafa sürdükten sonra en az 10 dak. bekleyip yapıştırıyorsun. Çok sağlam oluyor diyebilirim... Havanın soğuması senin performansını düşürebilir. Üşüyünce biran önce bitsin diye üstünkörü iş yapabilirsin. Yok işçilikten ödün vermem dersen bir an önce başla bence...

Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

motor kaput kepeçesi yok normalde yapılacak olan yerlerin şekillerini kağıt koyarak çıkardım.havanın maşallahı vardı ama şekil çıkarırken biler soğukta terledim.silikon olmaz dedikleri içinde yapıştırmadım bali aramaya gittim.malum heryerde bulunmuyor ondan yarım kaldı.devamını getircez artık teşekkürler hocam.

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Hadi kolay gelsin. Foto çekmeyi de unutma...

motor kaput kepeçesi yok normalde yapılacak olan yerlerin şekillerini kağıt koyarak çıkardım.havanın maşallahı vardı ama şekil çıkarırken biler soğukta terledim.silikon olmaz dedikleri içinde yapıştırmadım bali aramaya gittim.malum heryerde bulunmuyor ondan yarım kaldı.devamını getircez artık teşekkürler hocam.

Yorum bağlantısı
İsmail Yanık

İllaki bally olması gerekmez derby de olur. İçerikleri aynı, marka farkı var.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...