İçeriğe Yönlendir

2005 Trend Tdci Sedan (en Sessizinden)

Turkay Enez

Recommended Posts

Ersen Tapan

Fırınlamasak olmuyormu ; annem fırında kampana görürse pek hoş olmazda :p

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Hanımın görmesinden iyidir.Bence fırsatı değerlendir :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Hanımın görmesinden iyidir.Bence fırsatı değerlendir :D

Yağmurdan kaçarken doluya tutulma diyorsun yani :D

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Olur. Fırınlnınca daha dayanıklı olur.

Teşekkür ederim.

Turkay hocam ellerine sağlık on numara olmuş.. :)

Yunus illaki evde vardır fırın..

Bu fırın artık kullanılmıyor. Ana sınıfımızdan emekliye ayırdığımız depodaki fırını kullandım...

Sprey boyanın sitesinde yazıyordu. 160 derecede 1 saat fırında pişirilince boya sertleşiyormuş... Fırını kapadıktan sonra kapağını açtım. Yarım saat sonra kampanaları almaya gittim, alamadım halâ elle tutulamayacak kadar sıcaktılar...

Ves90.jpg

Abi fırında araba kampanası pişiricen sonra bir de o fırından yemek mi yicen :(

Yorum bağlantısı

Abi fırında araba kampanası pişiricen sonra bir de o fırından yemek mi yicen :(

:biggrin:

Sorun olacagını düşünmüyorum.Her tarafı zaten yıkanmış zımparalanmış ve 3 kat boyanmış bir parça.Kaldıki o sıcaklık hijyen derecelerine yakın bir sıcaklık.Fırın içinde ne koku nede başka bişi kalmaz.Benim evde 1.5 yıldır zehirlenmedik. :tongue:

Öğretmenim hanım eldiveni takıp çıkarsaydınya :tongue::D

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Teşekkür ederim.

Eline saglık. :bravo::nazar: :nazar:

Bence de güzel oldu. Şimdiden kolay gelsin...

Güzel olmuş.Bende pazar günü boyamayı düşünüyorum..

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Eldiven güzel fikir ama, yoktu o anda.

Fırının kapağını açtıktan sonra 1 saat bekledim öyle çıkardım. Halâ sıcaktılar.

Bu arada belirteyim, fırınlamanın cidden işe yaradığını düşünüyorum. Kampanalar tam soğuduktan sonra tırnakla dokunuca boyanın sertleşmiş olduğu belli oluyor...

:biggrin:

Sorun olacagını düşünmüyorum.Her tarafı zaten yıkanmış zımparalanmış ve 3 kat boyanmış bir parça.Kaldıki o sıcaklık hijyen derecelerine yakın bir sıcaklık.Fırın içinde ne koku nede başka bişi kalmaz.Benim evde 1.5 yıldır zehirlenmedik. :tongue:

Öğretmenim hanım eldiveni takıp çıkarsaydınya :tongue::D

Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt

Bu tür şeyleri yapmak hem beceri hemde sevgi istiyor, bende arabalarıma karşı sevgi hep olduda, beceri eksik :D .Sizin araba ile ilgili beceremiyeceğiniz bir şey yok gibi .Saygılar ve de kolay gelsin hocam :nazar:

Yorum bağlantısı
İsmail Yanık

Turkay hocam elinize sağlık. Cillop gibi olmuş.

Fırının içine kampanaların temasını engellemek için altına ne koyduğunuzu merak ettim.

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Teşekkürler.

Bu tür şeyleri yapmak hem beceri hemde sevgi istiyor, bende arabalarıma karşı sevgi hep olduda, beceri eksik :D .Sizin araba ile ilgili beceremiyeceğiniz bir şey yok gibi .Saygılar ve de kolay gelsin hocam :nazar:

Teşekkürler,

Bahçeden taş buldum...

Turkay hocam elinize sağlık. Cillop gibi olmuş.

Fırının içine kampanaların temasını engellemek için altına ne koyduğunuzu merak ettim.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Fırınlama güneşin yerini tutmuyor ama güneşide her zaman kızgın bulmak çok zor.Boya sonrası fırını çok kullanırım.

İnfrared ısı dahada iyi oluyor aslında hayalimde boyama için her yeri infrared ısıtıcıyla bezenmiş fırın odası yapmak vardır.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İsmail Yanık

Fırınlama güneşin yerini tutmuyor ama güneşide her zaman kızgın bulmak çok zor.Boya sonrası fırını çok kullanırım.

İnfrared ısı dahada iyi oluyor aslında hayalimde boyama için her yeri infrared ısıtıcıyla bezenmiş fırın odası yapmak vardır.

Fırının rezistansı ısındığında nar gibi kızarmıyor mu ?

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Çok fazla tekniğini bilemem ama, 160 derece aslında çok yüksek bir değer değil. Yazın sık ve kuvvetli frenlerde kampanalar belki daha yüksek sıcaklıkları da görebilir diye düşünüyorum.

Hocam bu ısıl işlem acaba kampana için sorun olur mu sız parçayı ısıtırak semantasyon işlemi yaptınız Yüzeyi sertleşti kampanada sertleşti yani kırılganlaştı işallah sıkıntı olmaz..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Özcan

Eline sağlık hocam çok güzel olmuş.Güle güle kullan...Sıcak sıcak....

Yorum bağlantısı
İsmail Yanık

Hocam bu ısıl işlem acaba kampana için sorun olur mu sız parçayı ısıtırak semantasyon işlemi yaptınız Yüzeyi sertleşti kampanada sertleşti yani kırılganlaştı işallah sıkıntı olmaz..

Isıl işlem yapmamış Turkay hoca. Eğer kampana nar gibi kızaracak kadar ısınsaydı ve aniden soğutulsaydı dediğin olurdu.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Fırının rezistansı ısındığında nar gibi kızarmıyor mu ?

Benim gözlemimde elde ettiğim tecrübem şu güneş ışığı altında kuruyan boya bir müddet sonra cidden çok iyi kuruyor elinizle bunu anında hissediyorsunuz sanki en dibine kadar işliyor,fırında kuruyan boya çıkardıgınızda ilk anda önemsiz bir noktasına elinizi değdiğinizde sanki ilk anda atılmış yumuşacık boya hissi veriyor ama tabiki kurumuş fakat yumuşak haliyle sonra soguyunca tam kuruma oluyor.Aradaki fark bu.Bu nedenle infrared ortamda ısıtılan boya güneşe en yakın işlemi gerçekleştiriyor.Bence güneş ışıgı ve infra ısı sistemi kurutma için daha faydalı.Fırında ısı ve madde mesafesi çok yakın ısı olamsı gerekenden çok fazla yakın etki tepki meselesi oluyor.

Yorum bağlantısı
İsmail Yanık

Benim gözlemimde elde ettiğim tecrübem şu güneş ışığı altında kuruyan boya bir müddet sonra cidden çok iyi kuruyor elinizle bunu anında hissediyorsunuz sanki en dibine kadar işliyor,fırında kuruyan boya çıkardıgınızda ilk anda önemsiz bir noktasına elinizi değdiğinizde sanki ilk anda atılmış yumuşacık boya hissi veriyor ama tabiki kurumuş fakat yumuşak haliyle sonra soguyunca tam kuruma oluyor.Aradaki fark bu.Bu nedenle infrared ortamda ısıtılan boya güneşe en yakın işlemi gerçekleştiriyor.Bence güneş ışıgı ve infra ısı sistemi kurutma için daha faydalı.Fırında ısı ve madde mesafesi çok yakın ısı olamsı gerekenden çok fazla yakın etki tepki meselesi oluyor.

Ben onu espri olsun diye yazdım. Siz güneş ışığı/rengini kastettiğiniz için.

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Teşekkür ederim...

Eline sağlık hocam çok güzel olmuş.Güle güle kullan...Sıcak sıcak....

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Turkay Enez

Fatih Kaya arkadaşımızın aracında yaptığı koltuk arkası halıflex olayını görünce çok hoşuma gitmişti. Ve ben de bugün bu işi hallettim...

Öncelikle nasıl yapıldığı konusunda verdiği bilgiler için kendisine teşekkür ediyorum...

Malzemeler 80*170 tüylü halıflex (10 TL) (unkapanı İMÇ den buldum), 2 tüp büyük bally (5 TL). Toplam maliyet 15 TL..

Önce çıplak sac olarak koltuk arkasının fotoları.

WOPgE.jpg

qfqDo.jpg

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Koltuk arkalıklarını söküp masanın üstüne aldım, sonrasında kenar döşemelerini fotoda görüldüğü gibi söktüm...

Sonra, döşeme kumaşına boyacı bandı çektim.

FwLNd.jpg

Sac üzerindeki kanalları (yapıştırdıktan sonra keçede oluşabilecek bombeli görünümü yok etmek için) karton ile doldurup bally sürdüm kurumaya bıraktım. Aynı şekilde keçeyi de kurumaya bıraktım. (15 dakika)..

Re5VM.jpg

G1jMp.jpg

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Kuruduktan sonra dikkatli bir şekilde yapıştırdım ve keskin bir falçatayla kenarlardaki fazlalıkları aldım. Yaklaşık 1 cm lik fazlalık bırakarak. Bu fazlalık kanalın içine girecek ve orjinal kumaşın kenarlarındaki plastikler sayesinde tam yerine sabitlenecek...

ajTHu.jpg

zNXio.jpg

j97XO.jpg

Yorum bağlantısı
Turkay Enez
(düzenlendi)

Sonuç, düşündüğümden daha iyi oldu...

qvRtB.jpg

9j1hf.jpg

bfJfP.jpg

bIe7X.jpg

tarihinde Turkay Enez tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Ghialarda teneke olmaması lazım. Emin değilim...

ghialarda mı böyle teneke

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...