İçeriğe Yönlendir

2005 Trend Tdci Sedan (en Sessizinden)

Turkay Enez

Recommended Posts

Guest Mustafa Ta?k?n

selamlar turkay bey. harika işler yapmışsınız. bu kadar emekten sonra kısa zamanda satarsanız yaptığınız emeklere haksızlık olur.

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş
Elbette serviste kontrol ederler. Ancak şunu kesin olarak söylüyorum: "Hava filtresiyle turbo arasında terleme varsa çatlak vardır." Çünkü tamirat sonrası (yaklaşık 1 yıl oldu) o bölüm kupkuru...

Ben boruyu söküp, su dolu leğende bir ucunu kapayıp diğer ucuna üfleyerek kontrol ettim. Çıkan hava kabarcıkları kaçağı gösteriyordu. Nefesimle bile kaçak oluyorsa, basınç altındaki kaybı siz düşünün artık. Küçük te olsa performans artışı oldu. Düz yolda otobanda 2 ile başlayan 3 basamaklı hıza ulaşmak zor olmuyor. :i-ih: Motorda Kn kutu içi filtreden başka bişey yok...

Tamam Turkay abi Bende musait oldugumda k&n hava filitresi takacam zaten en kısa sürede bi dahaki bakımda 136.000de araba 138.000de bakıma girecek her 10.000de bakıma giriyor. araç. benım araçta terleme var kesin çatlamada var. moturu yıkattım şu anda pek fazla bellı olmuyorda eskiden motor kirliyen çok kötü belli oluyordu şu anda pek fazla belli degil. ama bi dahaki bakıma girdigimde k&n hava filitresi ve turbo borusunu kesin hallettirecem.

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Kapı fitillerine akvaryum hortumu...

8e31c86d.jpg

Bagaj kapağı da süngerden nasibini aldı. :)

a1286bd2.jpg

7fd15ce4.jpg

fcc314b7.jpg

Maşallah :kutlama:

bu arabada ses olurmu hocam :D her taraf elden geçmiş.

İşte bu boruda yağ varsa (çatalın etrafında) terlemeyi anlıyoruz.

Başka bir yöntem: Araç 2005-2007 üreimse ve 50-60 bini geçmişse bakmaya gerek yok. Kesin vardır terleme. :D

aa146991.jpg

Bakarsan bağ bakmazsan dağ olur diye boşuna dememişler çok güzel

Birşey aklıma takıldı turboda terlemeyi nasıl anlıyoruz?

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Teşekkür ederim.

Bu arada senin St nin de maşallahı var. Takip ediyorum. Zannedersen o renk Türkiye de yok... :D

Temizlik derken bu resimleri koymasam ayıp olurdu.

Kurumayı bekleyen koltuklar:

3c5f250a.jpg

Koltuklarını bekleyen misafir odası ve h.b den aldığım araca özel kesim halı paspaslar.

31bdd67d.jpg

Maşşallah Turkay abi ellerin dert görmesin... :)

Baya bi temizlik yapmıssın abi..Araba kendine gelmiş valla..

Kazasız belasız sürüşler abi... :blink:

:kutlama::D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Uzun

Maaşallah hocam ellerinize sağlık,ben yıkamaya üşenirken siz bravo vallahi koltukları bile sökmüşsünüz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Helal olsun...

Harika dokunuşlar ile sonuçta içinize sinen güzel bir araç...

Güle güle kullanın..

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Teşekkürler.

Maaşallah hocam ellerinize sağlık,ben yıkamaya üşenirken siz bravo vallahi koltukları bile sökmüşsünüz.

Teşekkürler.

Helal olsun...

Harika dokunuşlar ile sonuçta içinize sinen güzel bir araç...

Güle güle kullanın..

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Bence basit ama, tdci nin 2. kronik sorununa çelik şemsiye telinden şöyle bir çözüm buldum. (Nuri Başer' den kopya çakerek.)

Turbo hortumunu üst kapağa bağlayan hortumun kırılan plastik klipsi yerine...

Aynı sorunu olan arkadaşlara faydalı olabilir düşüncesiyle bunu da paylaşıyorum...

Ben aracı aldığımda beyaz cırtla bağlanmıştı.

cd19b36b.jpg

Biraz uğraştıktan sonra, orjinalinden çok daha sağlam ve orjinal gibi oldu...

135a4b79.jpg

3255790a.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş

Turkay abi vallahi döşemeler süper olmuş ben yıkamacıya verdim mahvettiler geri bana verdiler hiç temiz olmamış

Benimde turbo hortumu seninki gibi abi cift taraflı cırt cırttla baglı şemşite teli nasıl oluyor abim benim aklıma hortumu tek teraflı cırt cırtla şıkıştırmak gelmişti çıkar felan diye geri vaz geçmiştim.

En kısa sürede bu turbo borusuna servise gittigimde halledecem k&n hava filitresinide internetten siparişini hemen vereyim dursun evde :D

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Serviste yapılacak tek şey var. O da hortumu komple değişmek. Sadece klipsin olduğu bölümü değişirler mi bilmem. Üstelik yenisi takılsa da yine kırılacaktır. Çünkü orjinali plastik ve çok narin bir parça.

Tel olayının yapılışı ile ilgili bilgi forumda vardı. "Nuri Başer" adlı arkadaşımız paylaşmıştı. Ben ordan gördüm ve yaptım.

http://www.otoclubturkiye.com/forum/Focus-II-v...ka-t185559.html

Kn kutu içi filtreyi taktığında gaz tepkilerinin düzeldiğini göreceksin...

Turkay abi vallahi döşemeler süper olmuş ben yıkamacıya verdim mahvettiler geri bana verdiler hiç temiz olmamış

Benimde turbo hortumu seninki gibi abi cift taraflı cırt cırttla baglı şemşite teli nasıl oluyor abim benim aklıma hortumu tek teraflı cırt cırtla şıkıştırmak gelmişti çıkar felan diye geri vaz geçmiştim.

En kısa sürede bu turbo borusuna servise gittigimde halledecem k&n hava filitresinide internetten siparişini hemen vereyim dursun evde :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Serkan Dalgıç

ellerine sağlık turkay abi bu işlerden anlamak farklı uygulamak farklı şeyler sen ikisinide yapabiliyorsun bravo gerçekten...

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

İyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum arkadaşlar.

ellerine sağlık turkay abi bu işlerden anlamak farklı uygulamak farklı şeyler sen ikisinide yapabiliyorsun bravo gerçekten...
Elinize sağlık.Çok iyi işler yapmışsınız.İyi günlerde kullanın. :good1::D:):unknw::D
Keyifle okudum elinize sağlık çok güzel olmuş.
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Turkay Enez

Epeydir almayı planladığım motor kapağını bugün aldım ve taktım. Artık daha da sessiziz...

eff2f430.jpg

c58ebecd.jpg

e48f64e0.jpg

18eadb26.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tevfik Işık

Allah bütün araçlara sizin gibi sahipler nasib etsin...

Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle, çok başarılı çalışmalar yapmışsınız..

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Amin. :)

Teşekkürler...

Allah bütün araçlara sizin gibi sahipler nasib etsin...

Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle, çok başarılı çalışmalar yapmışsınız..

Teşekkür ederim...

Motor sesinin aracın içine girmesine, sadece kapağın etkisi %5-10 diyebilirim... Yalıtım işine hiç başlamadan önce ile tüm yapılanlar sonrası şu anda motor sesi en az %40-50 daha az...

Kapağı taktıktan sonra video çektim, buraya nasıl yükleyeceğimi bilmiyorum...

Hayırlı olsun Turkay abi,o kapağı almakla çok güzel yapmışsın,motor sesine ne kadar faydası oldu?
Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

çok güzel olmuş çok keyif alınmış epeyde ter döktürmüş :nazar: sabırla yapıldığı belli ... güle güle kullanın nazar boncuğu takın :yes:

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Teşekkür arkadaşlar...

Bugün E5 te biraz kullandım arabayı. Motorun sessizliğine E5 teki sessiz asfaltta eklenince çok keyifli oluyor. Ciddi ciddi E5 teki asfaltta arabada ne motor ne yol sesi kalmıyor...

çok güzel olmuş çok keyif alınmış epeyde ter döktürmüş :blush: sabırla yapıldığı belli ... güle güle kullanın nazar boncuğu takın :good1:
Fabrika çıkışı gibi olmuş içi ayne dçşemeler çok güzel olmuş abi tekrardan ellerine sağlık...
Yorum bağlantısı
Mustafa Gökmen

Abi ellerine sağlık.Çok güzel olmuş.Allah kaza bela vermesin.Sessiz sürüşler dilerim...

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Teşekkür ederim.

Motor içerdeymiş gibi olmasa da, hatrı sayılır derecede motor sesi giriyordu arabanın içine. Şimdi de var ama, oldukça azalmış şekilde ve artık rahatsız etmiyor...

Elinize sağlık,zaten öyle motor içerdeymiş gibi ses alan bir araba değil bence.. Bunlar tam keyfekeder olmuş..

Teşekkür ederim. Allah kimseye kaza bela vermesin...

Abi ellerine sağlık.Çok güzel olmuş.Allah kaza bela vermesin.Sessiz sürüşler dilerim...
Yorum bağlantısı
Kubilay Atik

Cidden keyifle okudum.Elinize sağlık çok güzel olmuş araba,ses yalıtımı gerçekten gerekiyor bizim Focus benzinli olmasına rağmen uzaktan kumandalı araba gibi ses çıkartıyo giderken,özellikle motor soğuk olup kalkarken.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...