İçeriğe Yönlendir

Derlerdi İnanmazdım..(başıma Geldi...)

Alperen Gül

Recommended Posts

Koray Demir

Aleyküm selam ben bi şey anlamadım mazur görün. 35 aylık hortlatmissiniz bu arada [emoji6]

selamlar hayret arkadaşlar deneyeceğim sonucu yazacağım

Yorum bağlantısı
Ertuğrul Büber

Özellikle çeyrek depodan aşağı benzin olmasın denmesinin sebebi isminden de anlaşılacağı bozulan parça pompa. Yani içinde mekanik parçalar çalışıyor ve çalışan her parça gibi soğumaya ihtiyacı var. Soğtma işlemi ise benzin tarafından yapılıyor. Dolayısıyla benzin az olursa soğutma tam randımanlı gerçekleşemiyor. Sadece benzinle kullanılan araçlarda bu sıkıntının daha az yaşanmasının sebebi ise (bu benim kanaatim) tüpte olduğu gibi depoya dönen benzinin az olması. Dolayısıyla motor bölümüne geçip o sıcağa maruz kalan benzin miktarı daha az olduğu için depodaki soğuk benzin soğutma işini daha randımanlı yapabiliyor. Tüpte ise benzin depodan çıktıktan sonra kapalı olan benzin enjektörlerine kadar gidip harcanmayınca depoya geri dönüyor. Ve ister istemez motor sıcağı ile karşılaşıyor. Bir müddet sonra depoya devamlı dönerek depodaki benzininde ısınmasını sağlayan dönüş benzini pompaya zarar vermeye başlıyor ve bir anda ortada bırakabiliyor(diye düşünüyorum)

+1
Yorum bağlantısı
Burak Gülnar

Ben de 30tl lik benzin alıyordum ama artık arttırmak lazım 7 lt bile etmiyor çünkü. :D Kışın benzin tüketimide artıyor haliyle. Bu arada benzinden tüpe geçinceye kadar beklemenin bir anlamı var mı?

Bence beklemenin pek bir anlamı yok. LPG'ye geçmesi için belli bir sıcaklığa ulaşması lazım çalıştırıp direk gidersek araç daha çabuk sınıp LPG'ye geçecektir, bekleyerek LPG'ye geçiş süresini uzatırız.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Bence beklemenin pek bir anlamı yok. LPG'ye geçmesi için belli bir sıcaklığa ulaşması lazım çalıştırıp direk gidersek araç daha çabuk sınıp LPG'ye geçecektir, bekleyerek LPG'ye geçiş süresini uzatırız.

LPG ye geçene kadar olmasa da özellikle soğuk havalarda ilk çalıştırmada 40-45 sn rölantide çalıştırmak hem yağlamanın kalitesi hem de motorun soğuktan sıcağa adaptasyonunu kolaylaştıracağından araç için yararlı olacağını düşünüyorum. Turbo beslemeli araçlar da bu şart zaten. Amosferik motorlar için de faydalı olacağını değerlendiriyorum.

Ben de 30tl lik benzin alıyordum ama artık arttırmak lazım 7 lt bile etmiyor çünkü. :D Kışın benzin tüketimide artıyor haliyle. Bu arada benzinden tüpe geçinceye kadar beklemenin bir anlamı var mı?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...