İçeriğe Yönlendir

Derlerdi İnanmazdım..(başıma Geldi...)

Alperen Gül

Recommended Posts

Alperen Gül

Arkadaşlar; çevremde ve internette aracınızın benzinini çeyrek deponun altında fazla kullanmayın derlerdi,okumuştum fakat fazla kulak asmamıştım daha doğrusu öyleşeymi olur derdim...ancak 15 gün önce normal 1 dk öncsinde normal stop ettiğim aracımı çalıştıramadım...marş basıyor fakat araba çalışmadı,benzin gösterge lambası yanmadı ve azda olsa benzin gözüküyor yani ibre kıpırdıyordu kontağı açınca neyse öylece bıraktım,2 saat sonra forddan anlayan dahadoğrusu ford yet.serviste çalışan eniştenin tanıdığını arayarak durumu anlattık..usta tüpün markasını sordu ve tüpün anahtar düğmesine basılıtut ve arabayı çalıştır dedi ve araba hiçbirşey yokmuş gibi çalıştı ve hemen arkasından benzin pompası arızalı dedi biz eyvah dedik..Ertesi gün yet.servisde şamandıra ile birlikte 750tl civarı özel servislerde ve parçacılarda yansanayı orjinale yakın (markasını hatırlamadım şimdi ) bir marka işçilikle beraber 280tl dediler...280 tl ye razı olduk ve yaptırmak için gittiğimde urta arabayı çalıştırır çalıştırmaz bu aracın benzini yok dedi ben benzin lambası henüz yanmadı dedim usta olsun bu araçlarda çeyrek deponun altında kullanma araç çalışmaz ve benzin pompasını yakarsın dedi ve beraber gidip 30tl lik benzin akdık ve dediği gibi aracım çalıştı.1 tl bile masraf yapmadan eve döndüm tabi aracımada 80 tl lit benzin aldım....

Anlayacağınız siz aynı duruma düşmeyin...

Yorum bağlantısı
Hüseyin Palaz

Servise gitseydiniz değiştireceklermiydi yoksa benzin yokmu diyeceklerdi acaba merak ettim doğrusu ama masrafsız kurtulduğunuza sevindim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alperen Gül

tanıdık özel servise gittim ve gitmeden de 220 tl ye anlaşmıştım.Rastgele bir tamirciye vs gitseydim fırsatcı çok insan var 280tl yi bayılabilirdimm...isteyen olursa servisi tavsiye ederim sıcak insanlar ve fırsatcı değiller...

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Gerçekten şanslıymışsınız.750 tl vermekten kurtulduğunuz için. Geçmiş olsun.Bende korkuyorum. Dün gaz alacaktım acelem olduğu için alamadım. 2 gündür benzinle biniyorum. Çok gezdiğim için gidebileceğim menzil 32 km kadar düştü. Sabah benzin alana kadar korktum. Çünkü daha dün bobin değiştirdik. Tekrar geçmiş olsun.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Soğuk havalarda çok önemli değil ancak yazın mutlaka çeyrek depo üzerinde benzin bulundurun...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zafer Ofli
(düzenlendi)

Özellikle çeyrek depodan aşağı benzin olmasın denmesinin sebebi isminden de anlaşılacağı bozulan parça pompa. Yani içinde mekanik parçalar çalışıyor ve çalışan her parça gibi soğumaya ihtiyacı var. Soğtma işlemi ise benzin tarafından yapılıyor. Dolayısıyla benzin az olursa soğutma tam randımanlı gerçekleşemiyor. Sadece benzinle kullanılan araçlarda bu sıkıntının daha az yaşanmasının sebebi ise (bu benim kanaatim) tüpte olduğu gibi depoya dönen benzinin az olması. Dolayısıyla motor bölümüne geçip o sıcağa maruz kalan benzin miktarı daha az olduğu için depodaki soğuk benzin soğutma işini daha randımanlı yapabiliyor. Tüpte ise benzin depodan çıktıktan sonra kapalı olan benzin enjektörlerine kadar gidip harcanmayınca depoya geri dönüyor. Ve ister istemez motor sıcağı ile karşılaşıyor. Bir müddet sonra depoya devamlı dönerek depodaki benzininde ısınmasını sağlayan dönüş benzini pompaya zarar vermeye başlıyor ve bir anda ortada bırakabiliyor(diye düşünüyorum)

tarihinde Zafer Ofli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Böyle bir devre var evet fakat bir çok kişi önermiyor.Daha çok taksiciler kullanıyor.Ancak yinede bir şekilde pompa yakıyorlar.Devre araç benzinde çalıştıktan bir süre sonra pompayı kapatıyor.Gazdan benzine geçilmek istendiğinde ise açıyor.1-2 saniyelik bekleme sürelerine sahip.Giderek geliştirdiler bu devreyi...

Ayhan Bey; dizel için durum nedir?

Bu dediğimiz şey benzinli-LPG li araçlar için.Diğer türlü araçlarda ışık yanık çok fazla gezilmemesi yeterli.Yani illaki çeyrek depo olsun diye bir şart yok.Ancak ne kadar az ışık yakarsanız o kadar iyi olur.

Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı

Boşa dememişler;

''Bir musibet bin nasihatten iyidir'' diye... Geçmiş olsun. :good1:

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
Arkadaşlar şöyle bir durum var o pompa bozulmuş benzin alıp çalıştırmak gecici bir çözüm bazen işe bile yaramıyor , yoksa isterse ışık yanık gezin normal şartlarda bişey olmaz. Genelde bu gibi durumlarda benzin pompası kısa vadede tekrar aynı şeyi yapar ve bozulur , benzin almak arızanızı tamir etmedi bunu bilin ömrünü tamamlamak üzere o pompa.

Lpg ile kullanıyorsanız pompanıza bi devre yapabilirsiniz sanırım lpg ye geçince pompayı durduracak aksi taktirde pompa çalışmaya devam eder bu da ömründen gitmesine sebeb olur. Ama tam emin değilim bunu yapabiliyorlar mı yapamıyorlar mı.

Merhaba Can Bey;

Bunun için lpg servislerinde bir aparat takıyorlar Atikerde 75 tl demişlerdi. Ama forumda 30-40 tl taktıran arkadaşlar var.

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

bende forumda buldum şemasını falan ama taktırıp taktırmama arasında kaldım, ama şu yol bilgisayarının düşmeside canımı sıkmıyor değil yani..... :)

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Bekir Yığrık

Muş'un Bitlis sınırında bir kasabada öğretmenim.

Benzer olay benimde başıma geldi.Focus Ambiente 2000, Tartarini LPG.

Evden çıktım bakkala gittim. Arabayı stop ettim(stop ederken merak ya, LPG den benzine, benzinden tekrar LPG ye geçtim). Bakalda 2 dk oyalandıktan sonra, bindim arabaya, bastım marşa: Araba tırrrrk yapıyor alıyor ama devamını getirmiyor. Tabi bu sırada LPG düğmesinde kombinasyonları denedim. Derken aküyü bitirdim. Memlekette (Afyon) tanıdık bi Ustayı aradım bi arkadaştan takviye yaptım.LPG düğmesine basılı tut işlemini yaparken araba çalıştı.Burası güzel ama .......

1 hafta sonra (Bitlisin Güroymak ilçesine)18 km yol gittim. Arabayı stop ettim, 15 dk sonra geri geldim aynı sorunu yaptı. Basıyorum marşa tırrrrrk yapıyor, motor ilk etapta alıyor ancak devamı yok.LPG düğmesine basılı tutuyorum, benzinde deniyorum almıyor bir türlü.(Çeyrek depodan fazla benzin var)

Gittiğim yerde sıralıdan anlayan bir tane usta varmış, o da yolda araba kalmış, oraya gitmiş.Buraların yabancısı olduğumuz için arabayı bırakıp gitmek istemedim. Aradım ustayı ne zaman gelirsin diye ve 3-4 saat sonra gelebilirim, arabanın LPG beyni sıfırlanacak dedi.Neyse bekledik falan, baktık ne gelen var ne giden. Sonra arabanın yanına gittim, baktım araba baya bi soğumuş. Bastım marşa tak aldı.

Sorun nerede bilmiyorum.15 tatilleri yaklaştı, memlekete gidince güzel bir usta var ona baktıracam.

Aynı şey başınıza gelirse arabanın soğumasını bekleyin derim. Aküyü falan boşuna bitirmeyin.

Yorum bağlantısı
Ali Eren
(düzenlendi)

Bekir Hocam, Muş'un hangi köyünde çalışıyorsunuz. Galiba yeni üye oldunuz. Tanışma bölümünde konu açarsanız tanışmak isteriz. Muş'tan üyelerimiz artıyor.

tarihinde Ali Satılmış tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık

Bekir Hocam, Muş'un hangi köyünde çalışıyorsunuz. Galiba yeni üye oldunuz. Tanışma bölümünde konu açarsanız tanışmak isteriz. Muş

'tan üyelerimiz artıyor.

Yeni üye oldum.

Korkut Altınova Beldesinde görev yapıyorum.

Müsait bi zamanda tanışma konusu açarım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Buna benzer bir durum dizel aracı olan bir arkadaşın başına geldi.Oda ne yapsam diye düşünürken sadece mazot ekleyerek işi çözdü..ikinizde bence ucuz yırttınız..Boşuna demiyorum.Çeyrek depo altına inmeyin..Çeyrek depo benzini yokmuş gibi davranın.Ancak türk milleti olarak her işimizi son ana bırakma gibi bir alışkanlığımız olduğundan,bu tavsiyemin pek işe yarayacağını sanmıyorum :)

Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık

Bende çeyrek depodan biraz fazla vardı.

benim sıkıntı LPG düğmesine fazla basmamdan kaynaklandı gibi

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Fatih Öztürk27

Ben de 30tl lik benzin alıyordum ama artık arttırmak lazım 7 lt bile etmiyor çünkü. :D Kışın benzin tüketimide artıyor haliyle. Bu arada benzinden tüpe geçinceye kadar beklemenin bir anlamı var mı?

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Sorun çeyrek deponun altına indiniz diye oluşmaz.Ancak her zaman kendinizi böyle alıştırırsanız ,böyle bir şey olduğunda sıkıntının benzin yokluğundan olmadığını bildiğinizden kafanız rahat olur.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ekrem Altaylı

Bu sistem neden böyle yapılır,neden deponun son damlasına kadar tüketemiyoruz anlamak mümkün değil,pompa ile ilgili sorun 2 kez başıma geldi dersimi aldım ne çeyreği yarıma bile yaklaştırmıyorum ibreyi.Sienam varken ışık yandıktan sonra 20 km daha gittiğimi biliyorum...

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

en az çeyrek depo bulundurmanız gerekiyor.WW Polomda 460 tl lik bir fatura ödeyince aklım başıma gelmişti benimde...

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Geçen yaz ben de değiştirmiştim ve ben de de benzin vardı. Oto Devada pompayı değişirken pompa arızası olan araçlarda genelde benzin olduğunu söylediler. Yani benzin olmadığı anda hemen pompa bozulmuyor. Ben pompa bozulmadan önce menzil 20-30 km'ye düşünceye kadar benzin almadan gezmiştim. Sonra benzin aldım, bir kaç gün daha kullandık ama içinde benzin olduğu birgün araba çalışmadı. Yani sizinki benzin alınca çalışmış olsada her an çalışmayabilir.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Dün benzin pompam değişti.Bugün de depoyu fulledim :) Aslında bozulduğunda yarım depunun 1 diş üzerindeydi :unsure2:

Hadi tekrardan geçmiş olsun.Bu sefer uzun süre dayanır inşallah.

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Sürekli sarı ışıkla dolaşan arkadaşların benzin pompaları neden arızalanmıyor..Bende geçen hafta değiştirdim.Hemde yarım depoya yakın benzin vardı.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...