İçeriğe Yönlendir

Passat Fsi Motora Lpg Takılabiliyor Mu?

Gökhan Bilge Aldırmaz

Recommended Posts

Gökhan Bilge Aldırmaz

bu motorlarda lpg uygulamasının yapılamadığı doğru mudur?

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Yapan yerler var lakin hiç kullanışlı olmuyor. Tanıdık bir lpg bayinin dediği şudur: FSI motora LPG bağlamak dosta yapılacak iş değildir.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Yapıldığını okudum ama bizim araçlarda olduğu gibi verimli çalışanını duymadım. Bunu iddia eden firmalar var ama ortada net bir şey yok. Kimi lpg ile birlikte bir miktar benzini de sürekli kullanıyor, kimi de lpg'yi sıvı olarak kullanıyor. Özellikle "vialle lpdi" diye aratırsanız birşeyler çıkar. Brc'nin de çalışmaları varmış ama bu konuda net bir sonuç yok.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

FSI motorların hiçbirine takılmaz. (diğer markalar dahil). Takanlar var ama sürekli azar azar benzin de enjekte ediyor sistem eski enjektörlerden.

ben tavsiye etmem. Zaten LPG tavsiye etmem.

Bugün LPG olmasaydı benzin fiyatları daha düşük olurdu. Gereksiz bence ama işte böyle ikiye ayrıldık.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

vw gurubundaki fsi tsi tfsi motorların hepsi direkt injeksiyon. sadece 1.6 mpi motorlar eski tip. hepsine lpg takarlar takmasına ama mpi deki verim yada sorunsuzluk fsi tsi tfsi motorlarda olmuyor deniliyor. ha yeni kitler çıkacak fealn diyenler var. direk benzin enjeksiyonunu kullanacak vs :) zaten o teknolojisi çıkmazsa yakında sıfır arabalaraın çoğuna lpg takılamıyaz. vw olsun audi olsun seat skoda ford(yeni ecobostlar vs) zaten gdi idi galiba mitsubishi de olmuyor . yine toyotanın bazı motorlarına olmuyor. ( takıyolar ama olmuyor işte :lol2: )

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

lpg takılcaksa 1,6 102 ps mpi motor bakın. temiz bir işilikle atiker bile yetiyor o motora :lol2:

Yorum bağlantısı
Gökhan Bilge Aldırmaz
lpg takılcaksa 1,6 102 ps mpi motor bakın. temiz bir işilikle atiker bile yetiyor o motora :)

yeni skodalarda görüyorum o motoru..başka yeni modellerde var mı ki mpi motor?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

vw gurubu 1.6 102 pslerin hepsi mpi. multi point injeksiyon. çok nokta enjeksiyon demek zaten . golfde halen var 1.6. zaten vw nin dinazzor motoru. bir ara 105 lik 16v ler vardı onun dışındaki tüm 1.6 vw ler 8v eski tip motorlar. injeksiyon çıktığından beri vw o motoru kullanıyor olsa gerek ondan dinazor diyorlar :)

vw de motor kapğında 1.6sr yazanlar da 1.6 ve tüp mümteleası :)

Yorum bağlantısı
Gökhan Bilge Aldırmaz
vw gurubu 1.6 102 pslerin hepsi mpi. multi point injeksiyon. çok nokta enjeksiyon demek zaten . golfde halen var 1.6. zaten vw nin dinazzor motoru. bir ara 105 lik 16v ler vardı onun dışındaki tüm 1.6 vw ler 8v eski tip motorlar. injeksiyon çıktığından beri vw o motoru kullanıyor olsa gerek ondan dinazor diyorlar :)

vw de motor kapğında 1.6sr yazanlar da 1.6 ve tüp mümteleası :crazy:

:) sağolasın mustafa..yeni mondeonun lpg uyumuyla ilgili yazılanlara baktım forumda o da yalan oldu sanırım..focusa devam gibi..

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

ecoboostlara lpg için erken :p ama onuda mantığı fsi ile aynı. direkt injeksion.

ama ti-cvt ler 1.6 120-125 pslere takılabiliyor. sadece arıza riski bir zetec gibi az değil :p

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
yeni skodalarda görüyorum o motoru..başka yeni modellerde var mı ki mpi motor?

Şu an sıfır golf te ve A3 te var.

Paranız varsa sıfır golf 1.6 DSG 102 hp tavsiye ederim. Arkadaşımın var çooook memnun. (Benzinle kullandığı halde ortalama yakıt 7.5 litre)

Yorum bağlantısı
Gökhan Bilge Aldırmaz
ecoboostlara lpg için erken :p ama onuda mantığı fsi ile aynı. direkt injeksion.

ama ti-cvt ler 1.6 120-125 pslere takılabiliyor. sadece arıza riski bir zetec gibi az değil :p

crdi motora lpg taktırdığını(bir kit yardımıyla) sorun yaşamadığını söylüyor forumda biri..üfürüyor mu şimdi bu eleman??

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

crdi mı :p dizel o . takarlar da bineklere daha pek düşmedi dizel lpg :p

Yorum bağlantısı
Gökhan Bilge Aldırmaz
crdi mı :p dizel o . takarlar da bineklere daha pek düşmedi dizel lpg :p

düzeltiyorum gdi

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
:p fsi a da takıyorlar işte ama direkt injeksiyonlularda verim az ve pek sağlıklı değil. yoksa tsi dsg lpg :p bu 3 ü bir olsa piyasada ben bu 3lünün yanıa yaklaşak ne dizel tanırım ne hibrid
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
:) fsi a da takıyorlar işte ama direkt injeksiyonlularda verim az ve pek sağlıklı değil. yoksa tsi dsg lpg :crazy: bu 3 ü bir olsa piyasada ben bu 3lünün yanıa yaklaşak ne dizel tanırım ne hibrid

var var tsi lpg li arabalar. ARa sıra seat formuna takıl ne FR TSI ler lpg li gör :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

takarız diyolar takan da var. ama tsi da verim yok diyorlar. yoksa şehir içi 8 litre lpg yakan araba :crazy: dizelin dizel olduğu zamanki gibi az yakar deli kaçar.

tsi a takan fsi a da takar. zaten tsi denen zımbırtı tfsi :) turbo fsi :)

Yorum bağlantısı
Şu an sıfır golf te ve A3 te var.

Paranız varsa sıfır golf 1.6 DSG 102 hp tavsiye ederim. Arkadaşımın var çooook memnun. (Benzinle kullandığı halde ortalama yakıt 7.5 litre)

İşte tam noktaya değinmişsin abi :crazy: bir tanıdık için araba arıyoruz sıfır.hatta konuda açtım.kendisi golf istedi ama trendline+dsg 43bin küsür.biraz fazla değilmi sence? bulabilirsek esp+collection veya titanium focus daha iyi olmazmı bu fiyatlara ne dersin.(collection+esp=39küsür , titanium=40küsür)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

aga gidip bayi ile konuş 40 bin verecem espli collection getir bana de :crazy:

yeni kasanın otomatikleri kasımda geliyor diyorlar. fiyat listesi açıklandı. esp opsiyonu alınabiliyor. hiç olmazsa para verip alabilirsiniz. ama golf fiyatı onun yanında çok masum kalacak gibi :)

Yorum bağlantısı
aga gidip bayi ile konuş 40 bin verecem espli collection getir bana de :p

yeni kasanın otomatikleri kasımda geliyor diyorlar. fiyat listesi açıklandı. esp opsiyonu alınabiliyor. hiç olmazsa para verip alabilirsiniz. ama golf fiyatı onun yanında çok masum kalacak gibi :)

İşin içinde bayanlar olunca olay karışıyor :) kendime alacak olsam kolay ama şu an 97 model golf ü var ben bunu seviyorum yine golf diyor ama bi taraftanda başka ne olur diyor :) hadi şimdi gelde çık işin içinden :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

test etsin alacak kişi. vw mantığına alıştıysa yine vw alacaktır. auris var ama tam otomatik şanzıman corollaya bir ara gelmişti ona da geldi mi bilmiyorum. c4 yeni kasa güzel benzinlisi tam ootmatik ise ona da bakılabilir. esp alınacaksa illa.

piyasada bazı markalar hariç zaten 3 aşağı 5 yukarı aynı doanımlar aynı para. bin tl fealn oynuyor. düz vites olsa hem ekonomik hemde dilediğini al :)

Yorum bağlantısı
test etsin alacak kişi. vw mantığına alıştıysa yine vw alacaktır. auris var ama tam otomatik şanzıman corollaya bir ara gelmişti ona da geldi mi bilmiyorum. c4 yeni kasa güzel benzinlisi tam ootmatik ise ona da bakılabilir. esp alınacaksa illa.

piyasada bazı markalar hariç zaten 3 aşağı 5 yukarı aynı doanımlar aynı para. bin tl fealn oynuyor. düz vites olsa hem ekonomik hemde dilediğini al :)

Aynısını bende söyledim.haftasonu gidip bakıcaz hepsine.kullanır hangisi içine sinerse onu alır.ama bayanların işine akıl sır ermiyor :p

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Lpg firmalarının lpg'yi sıvı olarak püskürten bir sistem üstünde çalıştıklarını duymuştum..

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Halil Yavuz42

landi renzo, fsı motorlara taktığının reklamını yapıyor. seat,skoda,wv grubu araçlara. ayrıca opele sıfır, garantili takılıyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...