Servet Aydın 28 Aralık 2015 Paylaş 28 Aralık 2015 Dibine kadar siyaset konusu, çekirdek alıp geleyim 2 Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven 29 Aralık 2015 Yazar Paylaş 29 Aralık 2015 şimdi benim anladığım; biz, değerlerimizi ve bize emanet edilenleri korurken onlara saldıranlar haklı, öyle mi? burada "ne çektiysek bize benzeyenlerden çektik, sen onlara dikkat et" diyenin çoban köpeği olması gerekmez mi? hikayede mantık hatası var bu doğru ama teşbihde hata olmaz gnel kaidesini işletmişler. bi koyun yavrusunun çoban köpeğine sorusu daha akla yatkın ve öyle de konuşturtabilirdim . Lakin asıl o zaman hıkaye bozulurdu zira hikayenın tek çıkarımı aldatılmış olmak değil, aynı zamanda başka tür canlılara hizmetçilik etmektir ki hikayemizde bu insandır. Dikkatınız için teşekkür ederim. Aslında herkese teşekkür ederim 2 Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy 29 Aralık 2015 Paylaş 29 Aralık 2015 anlaşılmıştır, bize gene en çok biz zarar veriyoruz. zaten yazdığım da tuncay bektaş'ın yazdığının detaylısı 2 Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven 30 Aralık 2015 Yazar Paylaş 30 Aralık 2015 Biz zengin sevmeyiz. Adam doktor olsa,yıllarca çalışıp ev alsa " hastalardan parayı götürdü valla..." deriz. Eczacı olsa, "Bakma sen ona, Sigortayla doktorla anlaştı o yoksa nerdeeee?" deriz. Avukat olsa, " arazi işinden iyi kaldırdı " deriz. Demez miyiz? Deriz Hatta o adamın işini bile hesap yaparız! Haddimizi aşacak kadar! Diş doktoru olsa, " bu varya senede üç diş implanti yapsa, tanesi şu kadardan..." der birde maliyet dökümünü çıkartırız " maliyeti kaç para sanki? " Hiç bişey bulamazsak, 3 şık kesin cepte; 1- cemaaten ne kaldırdı bilader bu ya.. 2- karı koca götürdüler valla 3- babadan olunca bizde zengin oluruz olm.. Yani, adam naparsa yapsın, çalışıp kazandığını kabul edemeyiz! Hastalık bu,emin olabilirsiniz, hastalık! O adam /kadın bunu mutlaka duyar. Bu lafların önüne geçmek için zorunlu olarak sadaka bağış ve benzeri dini faaliyetleri "göstere göstere yapmak " zorunda kalır. Ki, o hasta ruhlular görünce, " yav günahını aldık adam iyi biriymiş " Desinler diye... O temiz adamda buna alışır, gösteri budalası olur zamanla ve onun kanını emen tahsilatçı cemaat cemiyet vakıf ve dernekler bunu devam ettirir.. Peki, bu hastalığın sebebi ne? Sebebi, bizi yetiştirenlerin hatası. Adam bulan, iş kıvıran hallederiz-ayarlarızcı çocukları öven onlardı... Kuyrukta insanlar beklerken, vezneciye " nail abim şu işimizi hallediver! " diye fatura uzatıp 2 dakikada bize kıyak geçen yavşakları çok sevdiler ve bize örnek adam gösterdiler. O yüzden, kendi çirkinliğimizi hep adam gibi çalışıp yaşayan insanlara bulaştırıyoruz... Nerden biliyorsun dersen, kimseden değil. Kendimden biliyorum dostum, kendimden... 24 Yorum bağlantısı
Misafir 30 Aralık 2015 Paylaş 30 Aralık 2015 Bizi bize anlatan, hatalarimizi her zamanki samimi ve bizden duygularla aktaran yine mukemmel bir yazi. Kalemine saglik Caner Bey. Saygilarimla, Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 30 Aralık 2015 Paylaş 30 Aralık 2015 Herkesi kendi gibi görmeki toplumumuzun en derin pisikolojik yarasıdır, sırf bu yüzden kadınları ezmiyor muyuz, kendimizden bildiğimiz ahlaksızlık için onların yaşam haklarınına müdehale etmiyormuyuz? 2 Yorum bağlantısı
Alperen Artam 30 Aralık 2015 Paylaş 30 Aralık 2015 Allahu teala buyuruyor ki İlmi isteyene,zenginliği ise istediğime veririm vesselam. 2 Yorum bağlantısı
Osman Bilgin 30 Aralık 2015 Paylaş 30 Aralık 2015 Allahu teala buyuruyor ki İlmi isteyene,zenginliği ise istediğime veririm vesselam. "Eğer arabandan indiğinde dönüp arkana bir kez daha bakmıyorsan o araba senin olmamıştır." durumunda ki bu yazının birde "arabacı (ticari araç sahipleri)" versiyonu var, arabaya şoför tuttuğunda; şoför yoldan geldiğinde, durduğunda inip de arabanın sağına soluna bakmıyorsa o şoföre çok güvenme! tarzında (tabi biraz kibarlaştırıyorum :=) ) 1 Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven 31 Aralık 2015 Yazar Paylaş 31 Aralık 2015 Allahu teala buyuruyor ki İlmi isteyene,zenginliği ise istediğime veririm vesselam. İlk cümlemden bu anlamı çıkarttıysanız eyvallah da gerisi? Böyle bir ayet yoktur kuranda biliyorsunuz değilmi? Aleyküm selam. Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 31 Aralık 2015 Paylaş 31 Aralık 2015 İlk cümlemden bu anlamı çıkarttıysanız eyvallah da gerisi? Böyle bir ayet yoktur kuranda biliyorsunuz değilmi? Aleyküm selam. Bu zaten ayet değil,zayıf bir hadisdir.Kaynağı delili sağlam değildir ama halk arasında çok bilinenlerden. Siz büyükşehirde yaşıyorsunuz bizim burası küçük biryer.Burda en ufak öğrenim yüksek okuldur üniversiteyi bitirmeyen yok gibi birşey okur yazarlık köylerde dahil %99 dur.O sizin söylediğiniz zengine laf sokanları burda zenginler yapıyor Mesele çok sevimli veya güzel makyajlı bir araçtan biri alıp geldimi ilçeye,ardından 10 tane oluveriyor.Bizim burda rover yok denecek kadar azdı ama şuan hortladı :)Bizim burda birisi ne yaparsa herkes aynısını yapar.Zenginler genelde babadan kalmıştır onun babasınada Atatürk zamanından birşekilde kalmıştır yada arsa satar onubunu dolandırır falan filan.Burda çalışıp didinip biryere gelen çok azdır onlarada zaten herkes işi için gider.Genelde herkesin serası vardır kime sorsan yavvvvvv busenede birşey ütemedik der :)bizim burda kesinlikle fakir yoktur ben inanmıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 31 Aralık 2015 Paylaş 31 Aralık 2015 Abi böyle yapan zenginler riyakar oluyor mu? Yorum bağlantısı
Misafir 31 Aralık 2015 Paylaş 31 Aralık 2015 Hepsini de demişim yahu içimizde fesat değil ama istatistikçi adamız vesselam Yorum bağlantısı
Fedai Özoğlu 31 Aralık 2015 Paylaş 31 Aralık 2015 Bir şıkkı atlamışsın onu da ben desem konu uzar gider. Yorum bağlantısı
Guest Misafir 1 Ocak 2016 Paylaş 1 Ocak 2016 Cok guzel anlatim, maalesef milletce hastaligimiz... Yorum bağlantısı
Alperen Artam 1 Ocak 2016 Paylaş 1 Ocak 2016 İlk cümlemden bu anlamı çıkarttıysanız eyvallah da gerisi? Böyle bir ayet yoktur kuranda biliyorsunuz değilmi? Aleyküm selam. Ayet olduğunu söylemedim kudsi bir hadistir sayın abicim. "Eğer arabandan indiğinde dönüp arkana bir kez daha bakmıyorsan o araba senin olmamıştır." durumunda ki bu yazının birde "arabacı (ticari araç sahipleri)" versiyonu var, arabaya şoför tuttuğunda; şoför yoldan geldiğinde, durduğunda inip de arabanın sağına soluna bakmıyorsa o şoföre çok güvenme! tarzında (tabi biraz kibarlaştırıyorum :=) ) Daha incelikli olduğunu düşünerek güzelmiş sizinkiside ben bunu ingilizce olarak bir arkadaşımdan duymuştum türkçesini yazdım 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Ocak 2016 Paylaş 1 Ocak 2016 Benim felsefem.... Olandan zarar gelmez... Olmayandan kork... 2 Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven 3 Ocak 2016 Yazar Paylaş 3 Ocak 2016 Benim felsefem.... Olandan zarar gelmez... Olmayandan kork... Müslüm Gürses geldi aklıma... " yakarsa dünyayı garipler yakar " Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven 5 Ocak 2016 Yazar Paylaş 5 Ocak 2016 Biz pek bilmeyiz, Zeynel Abidin ismini. Pek çok büyük insanı biliriz de, arada kalanları bilmeyiz.. Hz.Ali ile ilgili herşeyi Kızılbaşlık ettiğimiz için sildik o bölgeyi.. Lakin büyük yanlışımızdır... Hele bu ismi silmek çok ciddi hata... En azından kendi adıma büyük ayıbım yeni öğrenmiş olmam. Sizinle paylaşmak istedim. Kim bu biliyormusunuz? Peygamber torunudur. Ali efendimizin oğludur... Gündüz ne kazandı? Tüm parasını pulunu harcayıp nevale alan bi adam. Nerde fakir var? Çuvalından çıkarıp bırakan bir adam. Gece yaparmış bunu. Yüzünü de kapatırmış.. Kimse ertesi gün ona teşekkür etmesin diye... Bugünkü sponsor kavramının tam zıttında taht kurmuş biri.. Zeynel Abidin. Unutmayın emi? Omzunda nasır olmuş çuval taşımaktan. Nasır diyorum dikkat et.. Bu bir kelime değil. Nasırı olan bilir. Siniri olmayan et... Zeynel Abidin... Evet... Denk gelirse bu isim bir yerde, lütfen biraz gülümse ve o kişiye sarıl ya da tekrar elini sık. Bu ismin hatırı için.. Çünkü bu adam, fakirleri ağlatırcasına mutlu etmiş bir kimsedir. Unutma dostum. Sen güzel insanın, Güzel insanları unutma, emi? Arasa bi yad et. Selam söyle onlara.. Onlar duyar mı valla bilmiyorum. Ama seni inceltir, güzelleştirir, pırıl pırıl yapar.. 14 Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven 5 Ocak 2016 Yazar Paylaş 5 Ocak 2016 Allah razı olsun Caner Abi. Hepimizden "kardeşim". Yorum bağlantısı
Abdullah Aladı 5 Ocak 2016 Paylaş 5 Ocak 2016 Bu güzel paylaşım için çok teşekkürler. Yorum bağlantısı
Misafir 5 Ocak 2016 Paylaş 5 Ocak 2016 Gece yaparmış bunu.Yüzünü de kapatırmış..Kimse ertesi gün ona teşekkür etmesin diye... E peki kimse bilmiyorsa Zeynel Abidin olduğu nasıl ortaya çıkmış? Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven 5 Ocak 2016 Yazar Paylaş 5 Ocak 2016 Sufii sohbetleri çok incedir. Kinaye mecaz gönderme ne ararsanız bulursunuz. Yalnız bunları yapanları bulmak biraz zordur. Denk gelirse kaçırmayın, karışmayın ve dinleyin derim. Size birkaç misafirliğimi nakledeyim.. 1.cesedinizi ne diye çağırırlar? -Kadir. -Abdülkadir mi kadir mi? -Kadir. - e zor tabi Abdülkadir olmak,o da olur inşallah.. 2- Kardeşim benim...Rabbim seni şehitlerle bir eylesin inşallah - Amin "abi", Allah sırayı bozmasın 3- ne aldın pazardan? - Eve domates biber işte - domates iyimiş, kaç kilo aldın böyle? - Valla bilmiyorum doldurdum, ne tuttu bilmiyorum bile - hesabını kitabini bilmemen eksikliktir,yapma böyle.. - Sevdiğimize hesap kitap mı yapalım a benim güzel abim? - ( tesbih koptu,imam yere düştü..) Kaçırmayın. Denk gelirse sufii sohbeti, Kaçırmayın.. 7 Yorum bağlantısı
Recommended Posts