Semih İzgi 26 Nisan 2011 Paylaş 26 Nisan 2011 Fordclubtr'nin otobüs tutup içmeye gitmesi gerek! Bu güzel insanların böyle keyifleri var iken sohbete doyum olmaz. Sizlerle yapılacak bir rakı sofrasını düşünemiyorum dahi Tad felan demiş iken; viski+2buz ve yanında djarum black karanfil sigarasının oluşturduğu damak tadı yıllardır vazgeçilmezim. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 27 Nisan 2011 Paylaş 27 Nisan 2011 Kapı gibi doktor raporum var İçerim ama direksiyona geçmem Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar 27 Nisan 2011 Paylaş 27 Nisan 2011 En güzeli insanın kendi kendini kontrol ederek , sağlıklı kararı vermesidir. Yorum bağlantısı
Onur Demir 27 Nisan 2011 Paylaş 27 Nisan 2011 Almanyadan örnek vereyim, her mahallenin kendi pub u var nerdeyse. Adamlar uzağa gitme gereği duymuyor ki arabaya binsinler. Hadi diyelim Berlindesin Kudam a gittin hop atla metroya 10dakkaya evdesin. Araba kullanmak eziyet gelir adama böyle şartlarda zaten binmez. Bizde izmir için konukuyorum; kordonda keyif yaptın ee nasıl döncem geri? Hadi yürü durağa bekle otobüsü, bin sonra havasızlıktan durkalktan miden bulansın git şöförün üstüne çıkar vs. Neyse işin esprisi ulaşım kolay olcak, insanlara araçların ihtiyaç olduğunu öğretmek lazım önce. Ulaşımı kolaylaştırıp mekanlarıda evlere yakın yapacaksın. melek taksi servisi yaygınlaşacak vs. Vs. Ozaman insanlar alkollü araba kullanmak istemez, cezayada gerek kalmaz... Melek taxi: aracınızla gittiğiniz bir yerden, herhangibir sebeple araç kullanmak istemeden başka biryere gitmek istediğinizde. Bir taxi ve 2 şöför geliyor. Siz taxiye biniyorsunuz 2. şöförde arabanıza binip sizin olduğunuz taxiyi bilinçli ve düzgün bir şekilde takip ediyor. Evinize geldiğinizde taximetrede ne yazıyosa 1,5katını ödüyorsunuz.( 40tl tuttuysa 60tl ödüyorsunuz.) Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 27 Nisan 2011 Paylaş 27 Nisan 2011 (düzenlendi) Testler var. Alkol kötü; en az cep telefonu,uykusuzluk ya da direksiyonda makyaj yapmak kadar. Onlar kadar kötü olması tek başına masum olduğu anlamına gelmez. Kimse dötü yemiyorsa eve taksiyle dönmeyi,içip direksiyon başına geçemez. Ama alkollü sürücüye gelene kadar neler var trafikte.. Ot içerek giden adam mı ararsın,damardan alanı mı ararsın... 27 Nisan 2011 tarihinde Cihan Tiftik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 27 Nisan 2011 Paylaş 27 Nisan 2011 Almanyadan örnek vereyim, her mahallenin kendi pub u var nerdeyse. Adamlar uzağa gitme gereği duymuyor ki arabaya binsinler. Hadi diyelim Berlindesin Kudam a gittin hop atla metroya 10dakkaya evdesin. Araba kullanmak eziyet gelir adama böyle şartlarda zaten binmez. Bizde izmir için konukuyorum; kordonda keyif yaptın ee nasıl döncem geri? Hadi yürü durağa bekle otobüsü, bin sonra havasızlıktan durkalktan miden bulansın git şöförün üstüne çıkar vs. Neyse işin esprisi ulaşım kolay olcak, insanlara araçların ihtiyaç olduğunu öğretmek lazım önce. Ulaşımı kolaylaştırıp mekanlarıda evlere yakın yapacaksın. melek taksi servisi yaygınlaşacak vs. Vs. Ozaman insanlar alkollü araba kullanmak istemez, cezayada gerek kalmaz...Melek taxi: aracınızla gittiğiniz bir yerden, herhangibir sebeple araç kullanmak istemeden başka biryere gitmek istediğinizde. Bir taxi ve 2 şöför geliyor. Siz taxiye biniyorsunuz 2. şöförde arabanıza binip sizin olduğunuz taxiyi bilinçli ve düzgün bir şekilde takip ediyor. Evinize geldiğinizde taximetrede ne yazıyosa 1,5katını ödüyorsunuz.( 40tl tuttuysa 60tl ödüyorsunuz.) Melek taksi harikaymış. Bir de motor cinsleri var bunların. Küçük bir sukutır tarzı şeyle geliyor, sukutır katlanıp bagaja atılıyor, kendi arabanla kendi evine bırakılıyorsun. Sonra adam sukutırıyla gidiyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 27 Nisan 2011 Paylaş 27 Nisan 2011 (düzenlendi) Alkollü içecekleri "tadı için" içenler var ise (bira muhtemelen iddia edilenlerin başında) alkolsüzünü içsin. Kendini alıştırsın. Ben hala iddia ediyorum alkollü içki içilmesinde birinci motivasyon hafif rahatlama amacıdır, bilinçli ya da bilinçaltı. Ayrıca ilginçtir "ben içerim" şeklinde yazan arkadaşlar hemen "mutlu karizma profil" ile birlikte bunu belirtme ihtiyacı duymuşlar. Ben şalgam suyu içeyim kendime geleyim, bunun keyfini hiçbişeye değişmem desem biraz komik olmaz mı? Olayın kökünde "alkolün keyif verici etkisi" çok ciddi şekilde mevcut. İnsanoğlu'nun beyni üzerinde kontrol kaybına yol açan maddeleri kullanma alışkanlığı "uyuşturucu alışkanlığı" olarak değerlendirilmelidir. Bunun ne sosyal, ne tıbbi hiçbir tarafı savunulamaz. Ülkemizdeki büyük sıkıntı Alkolün aynı zamanda dinen yasak olması nedeniyle alkole karşı çıkanların yahut kullanmayanların (benim gibi) otomatik olarak bazı çevrelerde "irtica" olarak görülmesidir. Yıllar boyu alkol kullanmadım ve böyle ortamlarda hep "hacı" damgası yedim. Oysa ki alkolü beynimin kontrolünü benden almak için geliştirilmiş bir madde olduğu için içmiyorum. Buna karşı çıkan var mı? Espri ile "atın ölümü arpadan olsun hocam" felan gibi yanıtların bir anlamı yok. Tabii ki şakalaşacağız burada, geyik boyutu her zaman olur ama alkolün azı da çoğu da bence olmaması gereken bir şeydir dünyada. Sanırım ileriki yıllarda (100+) zaten o da sigara gibi kalkacaktır. Kolonyayı içmeyi deneyin. aslında önemli bir konuya parmak basılmış: Meyhanelerin şehir dışına alınması beraberinde içkili araç kullanımını artırıyor. 27 Nisan 2011 tarihinde Mehmet G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 27 Nisan 2011 Paylaş 27 Nisan 2011 Viski+maple syrup = vazgeçilmezim Alkol sınırları olmalı olmalı da bunun asıl sınırı biz olmalıyız kısacası kendi kendimizin polisi , memur arkadaşlarda testleri dijital olarak değilde kendi karar yetileri ile vermeliler ufak testlerle yani ; 0.50 promil kimine etki etmiyorken kimini de ayakta duramaz hale getiriyor. Kültürlü ve eğitimli polis, adalet algısı olan polis için doğru. Ama mevcut olanlar bu yetkiyi verirsen bu sefer robinhood luk yapar, istediğini gönderir istediğini göndermez. Ne yaptığını da unutur. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 27 Nisan 2011 Paylaş 27 Nisan 2011 Mehmet hocam saygıyla eğiliyorum yazdıklarınıza. Yorum bağlantısı
Aziz Türkmen 27 Nisan 2011 Paylaş 27 Nisan 2011 (düzenlendi) Arkadaslar tartisma bence gereksiz ve mesnetsiz. Sebebi ise basit, eger sorun alkolle direksyon basina gecmekse, bu uykusuz ve yorgun direksyon basina gecmekten cok cok daha masum. Arastirmalar gosteriyor ki, alkollu bir surucu ile, yorgun ve uykusuz bir surucu, ayni arac, ayni yol kosullarinda karsilastirilamayacak derecede farkli ve kotu sonuclarla karsilasiyorlar, ve yorgun surucu, alkollu surucu ile karsilastirildiginda 6-8 kat arasi daha cok hata yapiyor.Birini metrik ve bilimsel yollarla olcebildigimiz icin elimizde istatistikler var ve yuksek gorunuyor, peki uykusuzluk ve yorgunlugu olcmenin metrik yollari, testi var mi ? Adam kaza yaptiktan sonra, gel kardesim alalim kanini, su zimbirtiya da ufle, ne kadar yorgun oldugunu bulalim ona gore sana ceza yazalim diyen bir mekanizma su an mumkun mu ? Degil. Alkolu savunmuyorum, icen direksyon basina gecmesin arkadas, gecende cezasini ceksin, ama ickiyi butun kotuluklerin anasi gibi gostermeye calismakta son derece gereksiz, cunku butun kotuluklerin anasi insanin dusuncesizligi ve vurdumduymazligi, otokontrol eksikligi. Insanlarda otokontrolu gelistirmek yerine, onlari kontrol etme gorevini kanunlara ve yasaklara yukluyoruz gereksizce sonra da dovdukce arsizlasan cocuklar gibi bir millet cikiyor ortaya, hic bir seyi takmiyor o zaman insanlar. Bana bir sey olmaz zihniyeti gelisiyor. Bu tip insalarda kendilerinden baskalarini dusunmedikleri icin, onlarin yapacaklari hatalardan baskalarini korumak gerekiyor, bu seferde yine cezalar cikiyor ortaya ve sonsuz bir sarmalin icinde cezalar yumagi olarak donup duruyoruz. Egitmekse cok zor, egitilince insanlarin gozleri acildigi icin kendilerine soylenen baska yalanlarida gorur hale geliyorlar, o yuzden devletlerin isine gelmiyor egitmek. Yasaklamak daha kolay oluyor. Bos isler bunlar. Kacimiz uykusuz hic direksyon basina gecmedik diyebilir ? Kaciniz 8 saatin ustunde direksyon sallamam her 2 saatte de yarim saat mola veririm diyebilir ? Bunu yapmadik, o yuzden birakin alkolu icen icsin, direksyon basina gecince de cezasini ceksin, ama o da tum kazalarin sebebiymis gibi gosterilmesin. Iddia ediyorum, bu ulkede olan kazalarin %70'i uykusuzluktan ve yorgunluktan oluyordur, ama olculemedigi icin gizlidir kimse farkina varmiyordur. +1903 Alkollü içecekleri "tadı için" içenler var ise (bira muhtemelen iddia edilenlerin başında) alkolsüzünü içsin. Kendini alıştırsın.Ben hala iddia ediyorum alkollü içki içilmesinde birinci motivasyon hafif rahatlama amacıdır, bilinçli ya da bilinçaltı. Ayrıca ilginçtir "ben içerim" şeklinde yazan arkadaşlar hemen "mutlu karizma profil" ile birlikte bunu belirtme ihtiyacı duymuşlar. Ben şalgam suyu içeyim kendime geleyim, bunun keyfini hiçbişeye değişmem desem biraz komik olmaz mı? Olayın kökünde "alkolün keyif verici etkisi" çok ciddi şekilde mevcut. İnsanoğlu'nun beyni üzerinde kontrol kaybına yol açan maddeleri kullanma alışkanlığı "uyuşturucu alışkanlığı" olarak değerlendirilmelidir. Bunun ne sosyal, ne tıbbi hiçbir tarafı savunulamaz. Ülkemizdeki büyük sıkıntı Alkolün aynı zamanda dinen yasak olması nedeniyle alkole karşı çıkanların yahut kullanmayanların (benim gibi) otomatik olarak bazı çevrelerde "irtica" olarak görülmesidir. Yıllar boyu alkol kullanmadım ve böyle ortamlarda hep "hacı" damgası yedim. Oysa ki alkolü beynimin kontrolünü benden almak için geliştirilmiş bir madde olduğu için içmiyorum. Buna karşı çıkan var mı? Espri ile "atın ölümü arpadan olsun hocam" felan gibi yanıtların bir anlamı yok. Tabii ki şakalaşacağız burada, geyik boyutu her zaman olur ama alkolün azı da çoğu da bence olmaması gereken bir şeydir dünyada. Sanırım ileriki yıllarda (100+) zaten o da sigara gibi kalkacaktır. Kolonyayı içmeyi deneyin. aslında önemli bir konuya parmak basılmış: Meyhanelerin şehir dışına alınması beraberinde içkili araç kullanımını artırıyor. 1 - İnsanların alışkanlıklarını sorgulayan bir soru soruyorsunuz. 2 - Sorunun cevabını siz kendiniz veriyorsunuz. 3 - Tepki olarak yazılan cevapları "karizma olmaya çalışan profil" olarak tanımlıyorsunuz. 4 - Siz kim oluyorsunuz? Edit: imla. 27 Nisan 2011 tarihinde Aziz T tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Servet Aydın 27 Nisan 2011 Paylaş 27 Nisan 2011 Beyler bel altından vurmaya başladınız. Olmuyor. Yorum bağlantısı
Onur Demir 27 Nisan 2011 Paylaş 27 Nisan 2011 Ben çekirdek alıp geleyim, okurkene çitlerim. Bu konu uzar :lol: Şaka bir yana Onur Avcı ziyaretimize geldi. Ogün yemeğe ordanda restoranta, yemekten sonrada kaldıkları yere aracımla Ben götürdüm getirdim. Sorabilirsiniz 5saat oturduysak ilk anda birtane tek içtim sonra hiç birşey içmedim (5saattede alkolün etkisi kalmıyor tabikide,) araba kullanacağım ve insanları götürüp getirceğim için. Tek =doublenin yarısı az bişey yani (ilk anda üflesem bile sınırı aşmayacak kadardı) . muhabbetede ayak uydurdum çok güzel şekilde. Biz içeriz doğrudur, ama içmesinide biliyoruz hazmetmesinide Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 27 Nisan 2011 Paylaş 27 Nisan 2011 +1903 1 - İnsanların alışkanlıklarını sorgulayan bir soru soruyorsunuz. 2 - Sorunun cevabını siz kendiniz veriyorsunuz. 3 - Tepki mahiyetinde yazılan cevapları "karizma olmaya çalışan profil" olarak tanımlıyorsunuz. 4 - Siz kim oluyorsunuz? Aziz. Herşeyi sorgulamak lazım. İçenler pislik kafir felan diye düşünmem. Ancak alkol sonuçta zararlı birşey ve keyif verdiği için içiliyor. Bu konuda konuşmak isterseniz konuşabilirsiniz. Tepki cevaplarında (niye tepki ise) "parti var sandım" felan gibi alkol olunca hemen yumuşama konunun gevrekleşmesi gözle görünür hadise. "değil" diyorsanız değil deyin. "kim oluyorsunuz" konusunda ise verilecek çeşiti cevaplar konunun boşa gitmesine yol açar. Avatar kenarındaki ismimin altına muzmin bilgisayarcı yazacağım bundan sonra. Özgürce fikirlerimizi kimseyi aşağılamadan söylediğimizde iki şey oluyor ya mesleğimize saldırı geliyor ya da kim oluyorsun deniliyor. Bırak kardeşim bunları da yazdıklarımı eleştir. BENİ ELEŞTİRME. YAZDI Yorum bağlantısı
Fatih Ada 27 Nisan 2011 Paylaş 27 Nisan 2011 Alkollü içecekleri "tadı için" içenler var ise (bira muhtemelen iddia edilenlerin başında) alkolsüzünü içsin. Kendini alıştırsın.Ben hala iddia ediyorum alkollü içki içilmesinde birinci motivasyon hafif rahatlama amacıdır, bilinçli ya da bilinçaltı. Ayrıca ilginçtir "ben içerim" şeklinde yazan arkadaşlar hemen "mutlu karizma profil" ile birlikte bunu belirtme ihtiyacı duymuşlar. Ben şalgam suyu içeyim kendime geleyim, bunun keyfini hiçbişeye değişmem desem biraz komik olmaz mı? Olayın kökünde "alkolün keyif verici etkisi" çok ciddi şekilde mevcut. İnsanoğlu'nun beyni üzerinde kontrol kaybına yol açan maddeleri kullanma alışkanlığı "uyuşturucu alışkanlığı" olarak değerlendirilmelidir. Bunun ne sosyal, ne tıbbi hiçbir tarafı savunulamaz. Ülkemizdeki büyük sıkıntı Alkolün aynı zamanda dinen yasak olması nedeniyle alkole karşı çıkanların yahut kullanmayanların (benim gibi) otomatik olarak bazı çevrelerde "irtica" olarak görülmesidir. Yıllar boyu alkol kullanmadım ve böyle ortamlarda hep "hacı" damgası yedim. Oysa ki alkolü beynimin kontrolünü benden almak için geliştirilmiş bir madde olduğu için içmiyorum. Buna karşı çıkan var mı? Espri ile "atın ölümü arpadan olsun hocam" felan gibi yanıtların bir anlamı yok. Tabii ki şakalaşacağız burada, geyik boyutu her zaman olur ama alkolün azı da çoğu da bence olmaması gereken bir şeydir dünyada. Sanırım ileriki yıllarda (100+) zaten o da sigara gibi kalkacaktır. Kolonyayı içmeyi deneyin. aslında önemli bir konuya parmak basılmış: Meyhanelerin şehir dışına alınması beraberinde içkili araç kullanımını artırıyor. Mehmet Hocam mesela bende alkol kullanmam genelde arkadaşlarla çıktığımızda ben hep şöför oluyorum bu yüzden,hatta bazı zamanlarda herkes içki içiyorsa ve bulunduğumuz ortamda archers+ananas suyu (tadını sevdiğim için içtiğimi söylemiştim) bulunmuyorsa şaka ile karışık bana bi vişne suyu şarap bardağında sek olsun dediğim de olmuştur :lol: Alkol kullanan arkadaşlara saygı duyuyorum ve bende sizin gibi azı yada çoğu fark etmez kullanılmamalı düşüncesindeyim.. İnsanın vücuduna bilhassa karaciğerine açmış olduğu bir savaştır alkol kullanmak çünkü alkolün vücutta parçalanması hem karaciğeri çok yorar hemde beyine etkisi tartışılmaz bir tıbbi gerçektir.. Bu sebeple yazdıklarınıza katılıyorum.. Kullanan arkadaşlara ise kendi tercihleri olduğu için saygı duyuyorum.. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 27 Nisan 2011 Paylaş 27 Nisan 2011 Bu forumda icene dusmanligi anlayamiyorum. Bu konularda hemen su yuzune cikiyor. Herkesin yazdiklarinda bir dusmanlik var son derece acik sekilde. Eger siz kontrolunuzu kaybedeceginizi dusunuyorsaniz, kaybediyorsaniz, o zaman icmeyin, ama kaybetmeyene karismak neden ? Ictikten sonra direksyon basina gecmeyen, adabiyla bu isten zevk almasini bilen bir Izmir grubu var bu forumda kac senedir ama kimse gormek istemiyor demek ki bunu. Biz eger tuketilecekse nasil tuketilecegine ornek olamiyoruz demek ki, bu isin yanlisini gormek isteyen israrla yanlisina kanalize oluyor demek ki. Ben karışmıyorum. Ayrıca içenlere de kızmıyorum. Ama bunun sonuçta içilmemesi gereken zararlı bir şey olduğunu düşünüyorum. Düşünemez miyim? Sevdiklerime "içme" diyemez miyim? Sigara gibi felan yani. Yorum bağlantısı
Fatih Ada 27 Nisan 2011 Paylaş 27 Nisan 2011 Bu forumda icene dusmanligi anlayamiyorum. Bu konularda hemen su yuzune cikiyor. Herkesin yazdiklarinda bir dusmanlik var son derece acik sekilde. Eger siz kontrolunuzu kaybedeceginizi dusunuyorsaniz, kaybediyorsaniz, o zaman icmeyin, ama kaybetmeyene karismak neden ? Ictikten sonra direksyon basina gecmeyen, adabiyla bu isten zevk almasini bilen bir Izmir grubu var bu forumda kac senedir ama kimse gormek istemiyor demek ki bunu. Biz eger tuketilecekse nasil tuketilecegine ornek olamiyoruz demek ki, bu isin yanlisini gormek isteyen israrla yanlisina kanalize oluyor demek ki. soracağım soruyu düşmanlık olarak algılamayın lütfen ayrıca içene düşmanda değilim zaten.. sarhoşlar neden sürekli ben sarhoş değilim der? kontrolünü kaybetmediğinden mi? kontrolünü kaybettiğini düşünemediğinden mi? bu sebeple içtikten sonra direksiyon başına geçmeyen arkadaşları tebrik ediyorum fakat eklemek istediğim şey "içtim iyiyim ben alt tarafı iki kadeh,evimde şurası zaten" diyerek direksiyona geçenleri nasıl ayırabiliriz? yada samimiyetinize inanarak sorayım, şimdiye kadar hiç alkollü kullandınız mı aracınızı? (bunu sormamdaki amaç asla bir art niyet değildir,eğer cevabınız evet olacak ise siz bile bu bilinçli halinizle kullandı iseniz,başkası neler yapmaz..) Yorum bağlantısı
Aziz Türkmen 27 Nisan 2011 Paylaş 27 Nisan 2011 Aziz. Herşeyi sorgulamak lazım. İçenler pislik kafir felan diye düşünmem. Ancak alkol sonuçta zararlı birşey ve keyif verdiği için içiliyor. Bu konuda konuşmak isterseniz konuşabilirsiniz. Tepki cevaplarında (niye tepki ise) "parti var sandım" felan gibi alkol olunca hemen yumuşama konunun gevrekleşmesi gözle görünür hadise. "değil" diyorsanız değil deyin."kim oluyorsunuz" konusunda ise verilecek çeşiti cevaplar konunun boşa gitmesine yol açar. Avatar kenarındaki ismimin altına muzmin bilgisayarcı yazacağım bundan sonra. Özgürce fikirlerimizi kimseyi aşağılamadan söylediğimizde iki şey oluyor ya mesleğimize saldırı geliyor ya da kim oluyorsun deniliyor. Bırak kardeşim bunları da yazdıklarımı eleştir. BENİ ELEŞTİRME. YAZDI Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 27 Nisan 2011 Paylaş 27 Nisan 2011 Mutlu karizma profil, şu demek: Alkol ile ilgili çeşitli konuları anlatırken alkolün damak lezzetinden değil, daha çok nasıl keyifli zaman geçirdiğinden bahsediliyor, bahsedildi. Mutlu karizma profil kötü birşey değil. Ancak alkol ile bilinçaltından ilişkilendirme yapınca hemen keyif, mutluluk, arkadaşlık, dostlar sofrası vesaire akla geliyor. Bunlar da keyif. Damak zevki için bazı tipler vardır şarap meraklısı. Ama ülkemdeki alkol tüketimi bu yönde değil. Çoğunluk rakı. Bunun tadını sevene şaşıyorum. Bence keyif vermese kesinlikle o tadı sevmez. Bira da aynı, küflenmiş arpa suyu. Bozuk sonuçta. Keyif verici özelliği olmasa kim ne yapsın onu? benim dediğim budur. Yorum bağlantısı
Aziz Türkmen 27 Nisan 2011 Paylaş 27 Nisan 2011 Ayrıca, burdaki hiç kimse zaten alkolün zararı yoktur, faydalıdır demiyor. Yani haftada bir kadeh şarap şuna iyi gelir falan filan tarzı haberler çıkıyor zaman zaman ama bunlar konu dışı. Tamam alkol almakta tadının yanında rahatlatıcı etkisi de vardır, benim için en azından. Ama haftada bir akşam içilen bir biranın ya da bir duble rakının zararı, birçok göz ardı edilen şeyden daha azdır. Hatta belki faydası da vardır. Beyninizi de ele geçirmez üstelik... İçki içmek denildiğinde şişenin dibini görmek değildir kastedilen. Yorumlarımızda bunu da göz önünde bulundurmakta fayda var diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 27 Nisan 2011 Paylaş 27 Nisan 2011 Evlenmeden önce babamgille yaşarken babam içtiği zaman selamımı keserdim. Ki babam belki senede 1-2 kez ağzına değdiren biridir İçmem içene içme demem, ama içilen ortamda da bulunmam. Kibarca söylerim kardeşler ben gideyim sonra ne içerseniz için diye Kokusuna bile dayanamıyorum zıkkım şeyin ıyk :lol: Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 27 Nisan 2011 Paylaş 27 Nisan 2011 İçkinin tadı yokmuymuş ? Eski zamanlarım aklıma geldi, kolonyanın içine limon sıkıp içerdik şimdi hatırlamıyorum onunda mı tadı yoktu acaba :lol: Yorum bağlantısı
Fatih Ada 27 Nisan 2011 Paylaş 27 Nisan 2011 Tabii sorgulamak lazım, ben de bir çok şeyi sorgularım. Gevşeme olması normal, ki ben de bu konu altında 1-2 mesajımı gevşek yazdım, geyik "smileyi" de ekleyerekten. Sonuçta burda bir konu tartışılıyor, ancak muhabbet çerçevesinde tartışılıyor. Ülkeyi kurtarmıyoruz ya da yasa önerisi hazırlamıyoruz. Dolayısı ile gevşeme konusundaki düşüncelerinize katılmıyorum, tamamen şahsi fikrim olarak. Benim sorduğum şey mesleğiniz değil ki, avatarınızın altında ne yazdığının bu sorum ile hiç bir alakası yok. Mesleğiniz zaten tamamen konu dışı, alakasız. Çok şükür bunları birbirinden ayırabiliyorum. Ben sizi tanımıyorum, siz de beni, dolayısı ile bütünü ile sizi eleştiremem. Ancak, "kim oluyorsunuz?" sorusu, tamamen bu konu ile ilgili yazdıklarınızla alakalı olarak sorulmuş bir soruydu. Sanırım anlaşılmadı tam olarak. Sordum, tepkili de sordum. Neden peki? Eski mesajınızda diyorsunuz ki, alkolü tadı için değil, etkisi için içiyorsunuz. Bunun kararını siz veremezsiniz. Ben içiyorum diyenleri de mutlu karizma profil olarak etiketleyemezsiniz. Olay tamamen bununla ilgili. Yani eleştirdiğim zaten yazdıklarınız. Yazdıklarınız da size aittir sonuçta. bunun kararını içen kişiden başkası veremez ama alkol tüketimi olan arkadaşlarımın neredeyse tamamına yakını kafam güzel olsun diye içiyor.. yani etkisi için.. tabiki bu sizin için geçerli olmayabilir.. bende kırk yılın başı içersem şayet tadının sevdiğim içkiyi içiyorum.. Yorum bağlantısı
Arda Merve 27 Nisan 2011 Paylaş 27 Nisan 2011 alkol ü keyiften içiyorsan dozunda ağzını silip masadan kalkıp kimseye salça olmadan evine gidebiliyorsan sorun yok bence :lol: Yorum bağlantısı
Aziz Türkmen 27 Nisan 2011 Paylaş 27 Nisan 2011 Mutlu karizma profil, şu demek: Alkol ile ilgili çeşitli konuları anlatırken alkolün damak lezzetinden değil, daha çok nasıl keyifli zaman geçirdiğinden bahsediliyor, bahsedildi. Mutlu karizma profil kötü birşey değil. Ancak alkol ile bilinçaltından ilişkilendirme yapınca hemen keyif, mutluluk, arkadaşlık, dostlar sofrası vesaire akla geliyor. Bunlar da keyif.Damak zevki için bazı tipler vardır şarap meraklısı. Ama ülkemdeki alkol tüketimi bu yönde değil. Çoğunluk rakı. Bunun tadını sevene şaşıyorum. Bence keyif vermese kesinlikle o tadı sevmez. Bira da aynı, küflenmiş arpa suyu. Bozuk sonuçta. Keyif verici özelliği olmasa kim ne yapsın onu? benim dediğim budur. Mehmet hocam, anlaşamıyoruz. Damak zevkidir, herkese özgüdür. Ayrıca, alkol tadı ve keyfiyle birlikte düşünülür. Kimse keyif için, sarhoş olmak için içmiyor ki bunu. (İstisnalar vardır elbet.) Şarabın meraklısı vardır, şarap evlerini gezer, her çeşidinden tadar. Rakının da tadı vardır, güzeldir. Biranın tadını da özlediğim oluyor, mesela her birayı içmem, çünkü tatları farklıdır. Bu şunun gibi. Ben ciğer, sakatat yemem, yiyemem. Ama tutup da nasıl yiyorsunuz onları ne gerek var demem, diyemem. Yorum bağlantısı
Fatih Ada 27 Nisan 2011 Paylaş 27 Nisan 2011 Evlenmeden önce babamgille yaşarken babam içtiği zaman selamımı keserdim. Ki babam belki senede 1-2 kez ağzına değdiren biridir İçmem içene içme demem, ama içilen ortamda da bulunmam. Kibarca söylerim kardeşler ben gideyim sonra ne içerseniz için diye Kokusuna bile dayanamıyorum zıkkım şeyin ıyk :lol: abi bende rakının kokusuna tahammül edemiyorum lanet anason Yorum bağlantısı
Recommended Posts