Misafir 14 Mayıs 2015 Paylaş 14 Mayıs 2015 Dil güçlü, yürek duygulu olunca sonuç bizi kendine bağlayan, okudukça devamını merak ettiğimiz, devam ederken de sonunda ne anlam çıkacak diye düşündüğümüz konulara dönüşüyor. Her zamanki gibi, eline, yüreğine sağlık. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 14 Mayıs 2015 Paylaş 14 Mayıs 2015 Bence de ellerine ve yüreğine sağlık kardeşim.... 1 Yorum bağlantısı
Cüneyt Demir 14 Mayıs 2015 Paylaş 14 Mayıs 2015 Tesekkür ederim ..Aslında sadece buraya yazıyorum .başka da bir yerim yok Geçmiş yazılarınızdan birine de yazmıştım.Bir deneme kitabı güzel olur. 1 Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan 15 Mayıs 2015 Paylaş 15 Mayıs 2015 Hikayedeki terzi amcamız da fenomen, böyle bilge ustalar görmek ne hoş. 1 Yorum bağlantısı
Muhammet Ergün 15 Mayıs 2015 Paylaş 15 Mayıs 2015 (düzenlendi) abi an, an hatırlıyorsun ya o bir yetenek işte. 15 Mayıs 2015 tarihinde Muhammet Ergün tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Sönmez Özer 17 Mayıs 2015 Paylaş 17 Mayıs 2015 Bütün mesele şeytana nefisimizi teslim etmemek. Gerçekten çok zor bir iş. kalb ihlasla yoğruldukça şeytan uzaklaşır ancak 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Gökmen 17 Mayıs 2015 Paylaş 17 Mayıs 2015 Ağzınıza sağlık.Allah yardımcımız olsun. Yorum bağlantısı
Muhammet Ergün 17 Mayıs 2015 Paylaş 17 Mayıs 2015 ağzınıza sağlık. günün 24 saatte 1 saatini ayırabiliyorsak ne mutlu bizlere. Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven 20 Mayıs 2015 Yazar Paylaş 20 Mayıs 2015 Malum gene seçim arefesine girdik, sanalda herkes can ciğer kuzu sarmaları birbirine dalacak , en yakın arkadaşlar , yaşını almış insanlar birbirine ağır konuşacak... Tabii sanalda faceden cıkarınca, "tavır koydum" havalarına girilecek.. Yalniz bu arada, yukardakiler muhabbetine bakıyor, hepimizin bildiği gibi... İzmirde şimdi herkes geliyor orda burda konuşma yapıyor. Bu konuşmalarda ve hareket tarzında hepsinin ortak yanlarını fark ettim, sizinle paylaşmak istedim. Tabi tarafsızca yazıyorum ve kimseyi töhmet altında bırakmadan veya ima etmeden. Zira forum kurallarına çarpmak istemem.. İlerde milletvekili adayı olursam kesin böyle yaparım. Önce sanayi odasını ziyaret ediyorlar...; " Siz bu memleketin butün kahrini çekiyorsunuz ! Mutlaka vergi indirimi veya somut destek yapılmalı bu ne kardeşim ? böyle stopaj mı olu, gelir vergisi mi olur? 38 çeşit vergi mi olur? biz buna " Hayır"! diyoruz... falan işte... kahve çay yemek sohbet...birileriyle kanka oluyorsun, sonra onun fabrikasının açılşını yapıyorsun. Eğer fabrikası organize sanayii bölgesindeyse allah be.. Tam süper oluyor.. Kazan dairesi falan da olur... Zaten açık tesisi de açabilirim sıkıntı yok Geçerken bi tarlada durup çiftciyle resim temel şart. Onu yapacan aga...! ( Güneş gözlüğünü çıkarmayı unutma ) Engelliler derneğine 3-5 araba hediyesi yapacaksın. Hastane de yatan gazilerle fotograf cektireceksin, bunun hesabı kimsenın yanında kalmaz diyeceksin. Kadınlarla ilgili 1-2 dernekte cıkacaksın: "Bizim evde eşim hanımım ne derse O dur.nokta !" gibisinden devam et işte... Kesinlikle çamur atacaksın. kimsenın hatırlamadıgı bir tarihe gönderme yapacaksın. mesela :" Biz sizin 92 de ne yaptıgınızı cok iyi biliyoruz..." diyebilirsin. 85 de olabilir 73 de , salla işte.... Adam kendinden şüphelenir.. Kırmızı bi dosyan mutlaka olacak. Açıklarım diye salvon olacak... Açıkla ulan açıklamazsan şerefsizsin diyebilirler, o zaman " milletimin huzuru için şimdilik erteliyorum " falan diyebilirsin . 6 gun sonra kimse hatırlamaz. Karşı tarafta senın gibi sanayı odasını falan ziyaret ederse anında sine-i milletten cevap vereceksin: Biz holdinglerlele değil, milletle biriz bütünüz ! falan ... Eğer rakibin dişli biriyse çok soru sor. Soru sormak kolaydır, cevap vermek zordur. Hele basit sorulari kimseye cevaplayamaz... Mesela bi tane uydurayım: "Avrupa fonundan türkiye için ayrılmış kismın O yüzde 24 ünü ne yaptınız ??? Niye açıklayamıyorsunuz ??? Ne %24 ü bilader? nerde yazıyor ? turkiyeye fon ayrıldı da hangisini kast ediyorsun?? Yapıştır arkasından: " ..çünkü korkuyorsunuz ! " Abi temel mantık bu...kravat takmayacaksın açık ceket artık onları da sen anla.. bir iki tane meşhur şairin uç beş sözünü bileceksin. ama genelde 2 tanesi çok tutuluyor, ya Nazım Hikmetten ya da Necip Fazıldan araya bi şeyler döşeyeceksin, sana kalmış. İç güçler- dış güçler, organize işler... onları anlatmayım artık canerim sana. Çok sıkışırsan, bizi istemıyorlar, komşu ülkelerden besleme yapılıyor, kimsenin piyonu değiliz falan işte.. Daha da zorlanırsan, aziz milletim, tarih bunun hesabını soracak da kay gitsin... Üç beş akıllı seni eleştirebilir. Onlara soyleyeceğin sözler de şunlar: Siz kimin bayragını sallıyorsunuz ? Milletim sizden çok çekti artık kurtulacağız.... Daha da ayrıntıya inecem ama moderatorler yıkar beni ondan yazamıyorum.. Mesela hangi bölgedesin? Ona göre de değişiyor.... Akdenizden adaysan " Kadınların sahillerdeki tapu hakimiyetine son vereceğiz " vs... O da ayrı bi olay bu arada... Zamanında çeyiz diye erkeklere akdenizde iç bölgeleri mandalina bahçelerini vermişler, kızlara da kurak çorak sahilleri vermişler... Ama turizm patlayınca, hatunlar köşe olmuş , herifler mandalinacı... Velhasil-i kelam, ha bu zübükler, orda da var burda var, onda da var bunda da var. Siz siz olun hiçbir grup parti oluşum organizasyon için bugune kadar sohbetiniz olan adamın kellesini kesmeyin. Sonra yüz yüze gelirsiniz, mahcup olursunuz... Üzülürsünüz...sebebini bile konuşamazsınız. Zübükler barışıp gülüşür, siz darılır üzülürsünüz... Caner. 25 Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 20 Mayıs 2015 Paylaş 20 Mayıs 2015 " Velhasil-i kelam, ha bu zübükler, orda da var burda var, onda da var bunda da var. Siz siz olun hiçbir grup parti oluşum organizasyon için bugune kadar sohbetiniz olan adamın kellesini kesmeyin. Sonra yüz yüze gelirsiniz, mahcup olursunuz... Üzülürsünüz...sebebini bile konuşamazsınız. Zübükler barışıp gülüşür, siz darılır üzülürsünüz..." Forumda siyasetin yasaklanmasının bir nedeni budur. 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 20 Mayıs 2015 Paylaş 20 Mayıs 2015 " Velhasil-i kelam, ha bu zübükler, orda da var burda var, onda da var bunda da var. Siz siz olun hiçbir grup parti oluşum organizasyon için bugune kadar sohbetiniz olan adamın kellesini kesmeyin. Sonra yüz yüze gelirsiniz, mahcup olursunuz... Üzülürsünüz...sebebini bile konuşamazsınız. Zübükler barışıp gülüşür, siz darılır üzülürsünüz..." Forumda siyasetin yasaklanmasının bir nedeni budur. Forumda siyasetin yasaklanmasının sebebi, tahammülsüzlüktür. Kimse karşısındakini anlamaya veya tahammül etmeye çalışmadığı için yasaktır. 5 Yorum bağlantısı
Murat Dere 20 Mayıs 2015 Paylaş 20 Mayıs 2015 Ben konuşmayayım şimdi. :omuzsilkme: 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 20 Mayıs 2015 Paylaş 20 Mayıs 2015 Tahammül başka hakaret başka. Bizde ikiside var 4 Yorum bağlantısı
Okan Tansel 20 Mayıs 2015 Paylaş 20 Mayıs 2015 (düzenlendi) cuk oturmuş tarif 20 Mayıs 2015 tarihinde Okan Tansel tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 20 Mayıs 2015 Paylaş 20 Mayıs 2015 hani derler ya renkler ve zevkler tartisilmaz diye, bizim icin degil o... bizde siyaset, din ve futbol tartisilmaz olmali. kimsenin tahammülü yok, kimse bildiginden sasmiyor, kimse kimseyi ön yargisiz dinlemiyor bu konularda... ellerine saglik Caner Abi 2 Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven 20 Mayıs 2015 Yazar Paylaş 20 Mayıs 2015 Eline sağlık anlayana güzel sözler, hangisini kimin söylediği çok açık. isim versen kavga çıkardı ama böyle anlayan anladı Kesinlikle birisinin soylediğini soylemedim. veya njic kimseyı kast etmedim. Yazımda da bunu belirttim. Tamamen kendimce yazdım ki ve o sözleri de O da Bu ' da ( her ikisi uçu dördü , bugun ve 15 sene once de ) söylemiştir... Bitmedi bi kırmızı dosya mesela, bitmedi orda burda ziyarete binaen tarfgirce açıklama yapmalar .. Kattiyen isim saklayarak yazmadım. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 20 Mayıs 2015 Paylaş 20 Mayıs 2015 Tahammül başka hakaret başka. Bizde ikiside var Hakaret zaten yasak değil midir? Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 20 Mayıs 2015 Paylaş 20 Mayıs 2015 madalyada takarlar bunuda ekleyelim. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 20 Mayıs 2015 Paylaş 20 Mayıs 2015 Son kısım çok güzel, baba oğluna, kardeş kardeşe düşer oldu bu meseleler yüzünden. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 20 Mayıs 2015 Paylaş 20 Mayıs 2015 Hakaret zaten yasak değil midir?Arada öyle kıvrak hakaret edenler varki ceza verelim dense ben öyle demek istemedim, siz yanlış anladınız denir. O zekayı hayırlı işte kullansalar astronot olurlar maymuna tapandan önce marsta koloni kurarlar dı. 4 Yorum bağlantısı
Okan Tansel 21 Mayıs 2015 Paylaş 21 Mayıs 2015 Arada öyle kıvrak hakaret edenler varki ceza verelim dense ben öyle demek istemedim, siz yanlış anladınız denir. O zekayı hayırlı işte kullansalar astronot olurlar maymuna tapandan önce marsta koloni kurarlar dı. Harika bir tespit ellerina sağlık abi Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 21 Mayıs 2015 Paylaş 21 Mayıs 2015 Arada öyle kıvrak hakaret edenler varki ceza verelim dense ben öyle demek istemedim, siz yanlış anladınız denir. O zekayı hayırlı işte kullansalar astronot olurlar maymuna tapandan önce marsta koloni kurarlar dı. Karınca incitmeyen arkadaşlar. Yorum bağlantısı
Recommended Posts