İçeriğe Yönlendir

Caner'le Sohbetler

Caner Kardeşseven

Recommended Posts

Eray Alicikoğlu

:bravo:  beğendim ben normalde hayatta böyle uzun yazıları okumam ama bunu okudum  :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Yakın takipdeyim, yeğende şimdiden aynı yola girmiştir, ki seni ezer geçer zamanla :)

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Meşakkatli iş. Güzel paylaşım ellerinize ve ayaklarınıza sağlık.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Caner Kardeşseven

Almanyadan geldik diye alman saydılar bizi, tutup kolumuzdan ülkü ocağına götürdüler.

Biz daha bir hilalin değerini kıymetını anlamadan bilmeden üç hilali öğrendik..

E madem öğreneceğiz arkadaş , tam öğrenelim dedik, ülkücüden saydılar bizi...

(not: Halbuki o dava uğruna can vermiş mucadele etmiş işkence çekmiş insanlara büyük saygısızlıktı bu..)

Üniversiteye vardık, gel mübarek senin ufkunu açalım dediler,tutup kolumuzdan cemaat evine yerleştirdiler.

Biz daha milli olmadan ümmeti öğrenmeye koyulduk...

E madem ufkumuz açılacak ordaki talebelere ingilizce ders verip sınavlardan geçirdik -onlardan da risale-i nur kulliyatı eğitimini alıp tamamladık, nurcudan saydılar bizi...

(not: Okulda bana nurcu deyip çıkma teklifimi ret eden ayşe vardı, o da şimdi nur cemaatinı kadın kollarında sohbet ve ders veriyormuş,öğrendiğimde o pis koydu bana )

Erkek adamsın ,kim tutar seni dediler, zabıtalar girdi kolumuza asker ocağına yerleştirdiler.

Biz daha horoz bile kesmeden elimize G3 alıp adam vurmayı öğrenmeye koyulduk.

E madem bu ocakda herkes eşit, gariban olup bizim fiyakamıza özenen cocuklara bi cd player alıp herkes içtimadan sonra film izlesin , tiyatro izlesin -biraz gülüp rahatlasın diye odaya bir tertibat kurdum, “lan asteğemenim “ den saydılar bizi...

( not: O vcd cihazı kırılırken gözümüzün önünde, dev cüsseli askerlerimin hüngür hüngür ağladğını asla unutmayacağım. Yaşadığım en acı olayların başında gelir.)

Kettle- su ısıtıcısını bulamadım,canınız sağ olsun.

Çalışma hayatına girdik. Evet hoşgeldiniz deyip bir firmanın satış temsilcisi ünvanını yapıştırdılar.

Biz daha hiç maaş almadan, “en çok kazananlar maaşlı değil primli çalışanlardır sen boşver aylık almayı sat al paranı!” dediler, mal satmaya koyulduk.

E madem düzen bu, işi pirinden öğrenelim deyip Karl marx okuduk(Das Kapital ), anında kapının önünde eylem yapan koministten saydılar bizi...

( herif iyi dövdü ama beni,hakkını yemeyelim.Sağ avuç içinden çeneye 45 dereceden bi kodu, yemin ederim yok böyle bişey...Allahtan dilim ağzımın içindeydi.Onu dili ikibüklüm dişlerinin arasındaydı..:) )

Gel zaman git zaman , Atatürk' e şimdi küfür ediyorsunuz ama şurdan çıkıp gelse hepiniz önünüzü ilikler elini öpersiniz, öyle de yavşaksınız dedim,

Ne putçuluğum ne ulusculuğum kaldı. Kimi solcu bu dedi kimi Türkiyenin geleceğini göremeyen zavallı kemocu dedi...bunları yüzüme de söyleyen oldu arkamdan söyleyen de...

Geziciden capulcudan saydılar bizi..

(Oysa orada fikren ve ruhen mücadele eden arkadaşların eline su bile dökemem)

Aslında var ya, hayatım boyunca tek bir kişiye hayran oldum:

Ben hiçbişey değilim,bunu biliyorum da ondan bişey olmaya çalışıyorum.

Belki iki kelime öğrenir ,belki biraz daha insan olabilirim derdindeyim.

Sen de benim gibi hiçbirşey değilsin ama değil mi ki kendini bi b.k sanıyorsun?

Sana hayran olmamak mümkün değil !

Ha..bu yazının heykelle ne alakası var diyorsunuz şimdi "di mi"?

( "değil mi" olacak biliyorum sayın admin ama konuşma yazısı ile nesir- düz yazı arasındaki fark,ford ka ile mondeo arasındaki fark kadar büyüktür hoşgör lütfen.)

Nerden bakarsan bak, hangi görüşde olursan ol o heykel yanlış arkadaşım.

İlla bir heykel dikeceksen, bir kitap ve bir kalemin heykelini yap koy oraya.

Liceden nobel ödüllü bir fizikçi matematikçi çıktığı gün kimse kimseye silah çekmeyeceği gündür,silah çekenlerin heykelinin dikilmeyeceği gündür,silah bırakanların günüdür...

Sevgilerimle,

Kardeşiniz Caner Kardeşseven..

• Beğen 27
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Nede ihtişamlı dimi, Atatürk'ün böyle heykeli yok memlekette

4mcjJ5Al.jpg

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven
  Servet Aydın yazdı:

Nede ihtişamlı dimi, Atatürk'ün böyle heykeli yok memlekette

Sindiremiyorum abi...Günlerdir sindiremiyorum,zor geliyor..

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

PKK'lı heykeli için yıkım kararı alındı Diyarbakır Valiliğinin dün yaptığı suç duyurusu üzerine, Lice Sulh Ceza Mahkemesi tarafından Yolçatı köyünde dikilen PKK'lı Mahsum Korkmaz heykelinin yıkılmasına karar verildi.

az önce gördüm

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt
(düzenlendi)

bu güzel yazınıza istinaden ; kısaca bu memleket o kadar güzel bir memleket ki nefes almayı bile haketmeyen çok kişi var(dün askere vatandaşımıza silah sıkan sıfatsızlar,bugün kanatsiz melek oldular) herşeyi unuturuz ama vatan için canlarını feda eden şehitlerimizi,gazilerimizi asla unutmayalım,hepsinin mekanı cennet olsun haklarını helal etsin,bu vatan bize kimlerden emanet onuda vatanseverler bilir...

tarihinde Erdem Bozkurt tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
  Serkan Ünsalan yazdı:

PKK'lı heykeli için yıkım kararı alındı Diyarbakır Valiliğinin dün yaptığı suç duyurusu üzerine, Lice Sulh Ceza Mahkemesi tarafından Yolçatı köyünde dikilen PKK'lı Mahsum Korkmaz heykelinin yıkılmasına karar verildi.

az önce gördüm

Dikilmesini onaylayan kimdi ki?

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Serhat Böcek

Yazık memleket ne hale geldi.Yakındır aponunda heykelini de dikerler,yine kimse ses çıkarmaz.Yarın çocuklarımız yüzümüze tükürecek,memleket bu duruma gelene kadar uyudunuz mu diyecekler.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
(düzenlendi)

Hayat çok güzel, güllük gülistanlık.. Medya yer vermedi, göremedik. Sanırım daha önemli şeyler var. Gerçi vatan toprağından daha önemli ne olur ama hoş laf bendeki de, azıcık ataya ecdada şehidine saygısı olsa yapmazdı böyle. Gerçi Milleti'nde saygısı yok. Olsa böyle el kol sallayabilirlermiydi? Öyle milletede nasiplenyim ya neyse.. Daha kıymetli ne olabilirdi acaba bunları gösteremeyecek kadar€$£%??

tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
  Mükremin Kocataşkın yazdı:

"provokasyon" lafını ilk kim kullanacak?

Ben kullanayım; bunlar hep provokasyon, hep ülkenin birliğini bozmak için mossadın, cia'in projesi. Hep birilerinin suçu.

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Var ya, bir gün bu tür konuların birinde bir patlayacağım; ne forum kalacak, ne bilindik vatan hainleri... Sus, sus nereye kadar?

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan
  Murat Dere yazdı:

Var ya, bir gün bu tür konuların birinde bir patlayacağım; ne forum kalacak, ne bilindik vatan hainleri... Sus, sus nereye kadar?

Tutma abi kendini.tuta tuta bu hale gelmedik mi zaten ulke olarak
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...