İçeriğe Yönlendir

Caner'le Sohbetler

Caner Kardeşseven

Recommended Posts

Onur Demir
(düzenlendi)

2012 ye girdiğimiz ilk gün şirkette Terfi aldım ve idari yönetici konumunda işime başladım. Büyük iş büyük sorumluluklar getirdi, Buna bağlı olarakta ufaktan maddi sıkıntılar yaşadım gibi ancak çok şükür hepsinin üstesinden gelmeyi başardık. Çok çalışmamın karşılığında istediğim Aslında bulunduğum konumdan Daha alt bir seviye gibi gözüksede aslında öyle olmayan Saha Yöneticiliğine Yani Havalimanı amirliğine geçiş yapmama olanak sağladılar. Yeni Görevimin 1.ayında Oğlum Ahmet Dünyaya geldi. Doğumunun haftasında da Milas'a taşındık ve çok şükür Eşim Oğlum ve Benim Sağlığımız ve Keyfimiz yerinde.

Allah Bozmasın. :nazar:

tarihinde Onur Demir tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

2012'ye tek girdim, 2013'e iki kişi olarak giriyoruz. Darısı 2014'e 3 kişi olarak girmeye.

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Mahmut Sayar

Güzel bir yıldı benim için. Eşim memuriyete atandı, ben çok sevdiğim fakat iş yükü nedeniyle nefret ettiğim İstanbul'dan Sivas'a tayin oldum, Ağustos ayında göz bebeğimiz Yusuf Kerem dünyaya geldi, Ford Focus sahibi oldum.

Tek kötü yanı sosyal hayatımızın sıfıra inmesi, 2-3 bin nüfuslu bir ilçedeyiz (Koyulhisar), denize, avm'ye, gezi parklarına hasret kaldık. Araba aldık kullanacak yer yok, doğalgaz yok, doğru dürüst hastane/banka yok, BİM market dahi yok yahu :) neyseki 1,5 senemiz kaldı Ankara'ya kavuşmaya...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Aman abim,büyük geçmiş olsun,allah rahmet eylesin o kardeşi..

Amin. Geride kalanlar için zor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Yükü, yakıtı kurtarmaz :)

2012 yılı ticari anlamda iyi geçiyordu ki, iki ay önce yanan 25 makinam ve yangında giden bir can kaybı bizi çok üzdü. Mukadderat..

Servet abim çok geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Servet abim çok geçmiş olsun.

Sağ olasın. Biz maddi olarak toparlarız ama ölenin yakınları için maddiyat merhem oldumu bilemiyoruz.

Rutin kontrollerim 3 aydan 6 aya çıkartıldı

Not: bir tanesi hemen yanı başımızda olmak üzere çok büyük yangınlar çıktı bu sene Sanayi Bölgeleri'nde.

Rutin kontrol ? Geçmiş olsun..

Tuzla Deri Sanayi Serbest bölgede Ülker'in Polar xp deposu yandığında can ve mal kaybı yaşamıştık bizde.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Geçicek, geçmeli ;)

Geçti o geçti.. Allah'ım tekrarından esirgesin de, kelimeyi yanlış yazmışın be :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Gülşen
(düzenlendi)

2011'in sonunda yaklaşık 10 yıldır çalıştığım sigortacılık sektöründen ani bir kararla, istifa ederek babamın 1991'den beri faaliyette olan emlak ofisine geçerek, kendi işimin sahibi oldum.Kimilerine göre mevcut kurulu düzeni bırakıp, yeni bir işe başlamak çok zor bir karardı, kimilerine göre delilikti.Ama Allah'a çok şükür, beklentilerimin paralelinde hatta manevi yönden çok çok daha rahat bir iş düzenine kavuştum.2 hafta önce babam ayağını kırdı, şu an ayağındaki platin ve plakla evde istirahatte.Yıl içerisinde kaybettiklerimiz oldu, bunlarla üzüldük, ağladık.Ama hayat oyununa kaldığımız yerden devam etmeye çalışıyoruz.Ara ara reflüm azıyor, baş ucu şurubum gaviscon'la hasret gidererek devam ediyoruz.

Şükürler olsun ki dermansız, çözümsüz sağlık problemlerimiz yok.Ama dileğim yeni yılın çok çok daha olumlu ve rahat geçmesi yönünde.

Bu arada Ayça Hanım tekrar büyük geçmiş olsun, şifalar dilerim.Servet Abi başınız sağolsun, sabır ve rahmet dilerim...

tarihinde Emre Gülşen tarafından düzenlendi
  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven
(düzenlendi)

17 Yaşında kazandık üniversiteyi Samsuna gideceğiz. Sene 93. Kurtuluyoruz artık babadan.

Otobüse binmeden önce gene 1 ton baba nasihatı..tartışma derken "Ben Herşeyi çok iyi biliyorum nasihate ihtiyacım yok" demiştim.

Yine de cebime 3 milyon para koydu babam.İyi paraydı o vakit..Oğlum orada anan da baban da para dikkatli harca. Önce Allah'a sonra parana güven dedi ve yollamıştı...

Aldık çıktık yola. Nevşehir'den Samsun'a 2 yolla gidilir, Kayseri üstü kötü kısa yol, Ankara üstü uzun rahat yol...12 saat Ankara üstünden gittim. O zamanlar sigara serbest, lcd ekran yok, klima çalışır çalışmaz ya donarsın ya bunalırsın.. O da ayrı hikaye ya,

Benim hayatla mücadelem o otobüsden "inerken" başladı.

Çünkü "inerken" o kabarık cüzdanımı otobüste düşürmüştüm... :)

Daha önce kayıta geldiğimde yurt da çıkmamıştı. Çıksa da doluyudu 300 bilmem kaçıncı sırada...

torpilimiz hiç olmadı zaten...

Samsun Şehir merkezinde Cumhuriyet parkında indim. Elimde koca bir bavul,Almanya hatırası bir de poşet

İnip kulubeye gittim anamı arayacam ya.. cüzdan yok... cebimde sadece 1 ekmek parası var.Jeton mu, gara gidecek dolmuş parası mı? Karnım aç. Ekmek aldım ağaç dibine hacetimi giderdim ..

Çok iyi hatırlıyorum bunları..akşama kadar poşetime koyduğum ekmeğimle bilmediğim yerde dolandım. Akşam olunca artık yapacak iş kalmamıştı, yarında okul vardı , bir otele gittim vidinli diye. çok pahalıydı zaten perişan haldeyim arkasında bir otele yolladılar beni selamla...

Meğerse o otel rus hanımların mekanıymış abi yarın veririm çıkarken parasını diyerek 3.katta oda verdiler. Bu hayatımda benim söylediğim ilk yalandı. veremeyeceğimi biliyordum.

O yarın 1 hafta hiç bitmedi. en sonunda artık o ihtiyar orada olmayınca gidiyordum resepsiyona derken parayı istediler oda kapısında. Tamam abi çekip geliyorum ben diyerek çantamı ıvır zıvırlarımı bırakıp çeketimle aşağıya indim ya, o benim ikinci yalanımdı.. nereye çekiyorsun? kimlik bile yok yanımda, banka verir mi? Biz o zamana kadar karakola mı gittik gördük ki halimizi devlete arz edelim? sümme haşa...

BU arada o 1 hafta boyunca Okul kampüsü kurupelite olan 20 km yolu yürüyerek gidip geliyordum. arkadaşların ısmarladıkları ile karnımı doyurdum...

Malatyalı emirden borç aldım. 3- 5 gündür tanıdığım biri.. O aldığım ilk borçtu.

Cumhuriyet parkında geceledim. elimde inşaat demiri ile bankta uyuduk günlerce...

Ve ceketimi almaya çalışan o adamı dövdüğüm gibi kimseyi dövmedim...o benim ilk cinnetimdi :)

Bu arada cüzdanım, Samsun Ordu arasında bir belediyeye ( sanırım onunda adı kurupelitti)ulaşmış onlar anamı babamı aramış bulmuşlar ..10 gündür haber alınamıyordu benden ama bizimkiler beni de yeni yeni merak etmeye başlamışlardı. Zira her ne şart altında olursam olayım, altından kalkabilecek yapıda yetiştirmişlerdi beni ve kesin güven vardı. Dönüp arkalarına bakmaya hiç ihtiyaç duymamışlardı daha önce..

Fakat 1 haftayı geçince okulu aramışlar, onlarda burada evet, eğitimine devam ediyor lafını duyunca rahatlamışlardı...

Ama biz kepazelik içindeydik..

Bazen arkadaşlarda kalıyordum ama artık kokmaya başlamıştı üstümüz başımız. Aldığım borçlarla otele gittim bir gün.. parasını borcumu ödedim gecede kalırım dedim..

Odamda duş alırken, Oteli polisler bastı :)

Bilader, kime anlatacan?

Ahlaksızlık yapılan bir otelde kalıyorsun ve duştan çıkmış anadan ürüyansın , orayı da polis basıyor.. :) Kime anlatacaksın? zaten polisten korkarım, atlet don giyip çanta manta camdan fırla...

bavulu 3. kattan attım ya tamam, yangın merdiveninden aşağıya yürü babam.. :))

Ayakkabı mayakkabı yok çıplak :) orada 1.kat ile yer arasında boşluk var yüksekçe aşağı metlicem yukardan polis bağırır "dutun la şunu " diye..

Yav sanki hovardalık yaptık.. yangın merdivenin dibini kitlemişler. Çıbıkların arasından da ben sığmıyorum? pantolonun kemerini çıkartıp asma kilitin arasından geçirdim.

kemerin iki yanından da bir asıldın mı o asma kilidin içindeki bilye yerinden çıkar.fix çıkar.. açılır..

Bizim Naim abinin güvercinliğine öyle girip takla güvercinleri değiştirirdik ..oradan kalma yanlış anlamayın.. :)

Abi açmasına açtıkta, polis geliverdi... karakol..o benim ilk karakola gidişim... :)

1 sene sonra üniversite olayları olduğunda gene karakola çekmişlerdi beni, aynı sorgu polisi beni tanıdı.. ne hafıza var adamlarda.. " Oğlum ben seni geçen sene fuhuştan içeri almadım mı" diye sorduğunda, dava arkadaşlarının sana bakışı ne master carda var ne visa cardda.. :)

Biz derdimizi anlattık ama çok sonradan öğrendik, polis kimin suçlu suçsuz olduğunu kişi konuşmadan biliyor arkadaş. hemde emen biliyor. bizim çektiğimiz onlara eğlencelik oldu.. nasihat falan yolladılar.. En çok da şu laf kodu: " oğlum bu açlık lan? gelir gelmez dalmışın lan sen.."... :)

Bu arada babam, cüzdanımın bulunduğunu benim olmadığımı duyunca bayılmış falan.. cüzdan okula gelir, beni çağırırlar cüzdanımı teslim alırım ya...

O benim , gurbette ilk ağlayışımdı...

Ömer Ay isimli bir büyüğüm yardım etti de önce turizm il müdürlüğünde sonra dsi yurdunda kaldım.

süre bitince atıldım. Öğrenciye ev veren yok.

Sık gittiğim cafe sahibi garsoniyerinde kaldım, orası da çapkınlık yuvası, korktum gene polis basar burayı diye kaçtım. Bir aşırı radikal sol görüşlü ile tanıştım , hadi burada kalalım dedik, herif teröristleri öven, dini kitapları yeren konuşmalar yapınca aynı gece, sokakta yatarım diyip ayrılmalarım..

Ve bir gün birisinin evini öğrenciye vermesi ile 2 ay sonra huzura ermem...

Arkasından gelen 7 buçuk yıllık üniversite hayatı :)

Atacağız artık seni dediler. Korktum, öyle bitirdim okulu .

Şimdi mi? şimdi kimseye benim başıma bir şey gelmez, ben her şeyi biliyorum falan aman.. aman..

Her an her şey olabilir triplerinde gözüm fıldır fıldır Valla :)

tarihinde Tahir İlter tarafından düzenlendi
  • Beğen 10
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

okudum, bi daha okuycam ama beaaa :friends:

özetini yazsak komedi filmi olur amma, çok güzeldi, Emmi mutlaka oku, Hilton var, dayak var, otelden kaçarken basılan var, ama başroldeki measum...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Güzel hikaye, biraz imla hataları, biraz da maddi hatalardan arındırılsa, ana haber bülteni sonrası kısa hikayelerden olurmuş.

Sürükleyici bir anlatımınız, güzel bir üslûbunuz var, sıkılmadan sonunu merak ederek okudum. Tamamen size aitse bu yeteneğinizin üstüne gitmelisiniz.

Tebrikler.

Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven
(düzenlendi)

Güzel hikaye, biraz imla hataları, biraz da maddi hatalardan arındırılsa, ana haber bülteni sonrası kısa hikayelerden olurmuş.

Sürükleyici bir anlatımınız, güzel bir üslûbunuz var, sıkılmadan sonunu merak ederek okudum. Tamamen size aitse bu yeteneğinizin üstüne gitmelisiniz.

Tebrikler.

Teşekkür ederim beyabi. İmla hatalarını düzeltmek istedim ama yazıyı dahi forum yükleyemedi bazı türkçe karakterleri silmek zorunda kaldım.Başlığı dahi samsun hatırası diye yazacaktım ama onda da imkan olmadı. Tuttum boş içerik yollayıp, düzenle sekmesinden kopyala yapıştır ile yazdım.Metin hatalarını düzeltmeme izin vermiyor 3 defa denedim .

Tamamen benimdir, bizzat yaşadım. iltifatınız için teşekkür ederim . Ama üstüne gitmeyi hiç düşünmedim.İsterdim. Teşekkür ederim..

tarihinde Caner Kardeşseven tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Eline sağlık abi.Başlık işi tamam ileti kısmını elim boşa çıktığında ben veya müsait olan bir mod arkadaşımız düzenler sıkıntı değil ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven

Eline sağlık abi.Başlık işi tamam ileti kısmını elim boşa çıktığında ben veya müsait olan bir mod arkadaşımız düzenler sıkıntı değil ;)

Çok teşekkür ederim kardeşim çok iyi oldu bu :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Yergin

bavulu 3. kattan attım ya tamam, yangın merdiveninden aşağa yürü babam.. :))

Ayakkabı mayakkabı yok çıplak :) orada 1.kat ile yer arasında boşluk var yüksekçe aşağı metlicem yukardan polis bağırır "dutun la şunu " diye..

Yav sanki hovardalık yaptık.. yangın merdivenin dibini kitlemişler. Çıbıkların arasından da ben sığmıyorum? pantolonun kemerini çıkartıp asma kilitin arasından geçirdim.

kemerin iki yanından da bi asıldın mı o asma kilidin içindeki bilye yerinden çıkar.fix çıkar.. açılır..

Sadece buradan bir türk filmi çıkar, elinize sağlık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Okul yılları bambaşka oluyor işte.

Bende kısa birşey yazayım.

Öğrenciyim, 97 de gece Kırşehir'de polis durdurdu. Evrakları istedi arabadan inmeden verdim.

Polis memuru arabadan 2-3 metre uzaklaştı yüz ifadesi değişti omuzunda asılı silahın namlusunu bana çevirdi ve, arkadaşım memleketin Malatya, kimliği İzmir'de almışsın, öğrencisin, 58 plakalı araba ile gecenin bu vakti Kırşehir'de ne arıyorsun deyip in arabadan demişti. Tabi derdimi zor anlatmıştım :D

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Serhat Böcek

Başınızdan geçen olaylar,yaşadığınız zorluklar ve size kazandırdığı sağlam tecrübe;heyecanla ve tebessümle okudum.Elinize sağlık güzel bir yazı olmuş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin
(düzenlendi)

Hikayeyi okuyunca artık çok zenginim, üniversite öğrencilerine kalacak yer ayarlıyorum tarzında bir son bekler gibi oldum :)

tarihinde Ertan Alptekin tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...