İçeriğe Yönlendir

Caner'le Sohbetler

Caner Kardeşseven

Recommended Posts

İnan Çınar

çok güzel bir yazı... çocuklarım henüz küçük ama okurken sanki onlarmışçasına gözümün önünde canlandı... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Sizin paylasimlara ozel birkac begeni ya da bir begeninin 10 sayildigi bir sistem getirilmeli. Hergun bir suru olaylarla karsilasiyoruz hepimiz. Ancak bunlar anormal olmasina ragmen nasil normallestiysek ya aklımızdan ucup gidiyor onemsememizlikten ya da kelimelerle aralarında bu kadar guzel bag kuramiyoruz. Tebrik ederim elinize yureginize saglik.

tarihinde Yunus Emre Çırak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven

Aslinda yazi yazarken, ki hepsi gercektir,

Sabirsiz insanimizin " ee noldu bi yazda ona göre..."

Düşüncesini tutabildigim kadar yaziya bagli tytmaya calisiyorum " az bi dur olum ya hayret bişiiisin haa!" tadinda...

Bi de bizim insanimiz sevmez kendisine öneri tavsiye vereni. Hatta ilk firsatta " sen dönde bi kendine bak, bana akil verecegine..." der...:)

Bu yuzden egitimsel dökümanlarin yüzüne bakmaz.

Direk kendi hayatinda tecrube etmeyi sever, cogu zamanda tökezler bocalar...

Cunku cogumuza hemen hersey yanlis ogretildi.

Nasil sevilir, kadin nedir, nasil dusunulur , adamlik nedir hepsi karman corman olmustur.

Tertemiz turk milleti cogu zaman ya particilik veya dindarcilik yahut maddi refahdaki aliskanliklar arkasina gizlenmistir. Kömürün icindeki elmas gibi Turk milleti...

Cokta tevazuu sahibidir ;

Bir yazi okudugunda, eger elmasi oversen, rahatsiz olur elmasin icindeki minik kirli zerreler.

Eger seni kesip dogruyacam pirlanta yapacam dersen , hepten isyan eder..zaten hersey kesemez elmasi, serttir.

Ama kömürün karaligini, elması hapsedişini, purlantanin cektigi basinc ve sicaklik eziyetini anlatirsan elmasa, piril piril parladigini goreceksindir...:)

Her milletin iyi ve kotu huylari var tabii. Bizimki de boyle. Ama deger...cunku elmas degerlidir. Cunku pirlanta emsalsiz degerdedir...:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Maalesef ki bu tarz olaylar istemesek de var hayatta, güzel yazılarınızdan bir tanesi daha ama anlayana diyip alkışlıyorum kalemine sağlık Caner bey....

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

ben çok üzülüyorum bu tarz şeylere..

çocuklar günahsız saf tertemiz..herşeyin en iyisine layık..Onlar gülmeli eğlenmeli doyasıya çocukluklarını yaşamalılar..

çok yazık çok.. :(

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Şimşek

çok güzel yazmışsınız, arada kendimize getiriyorsunuz bizleri...

teşekkürler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Dillerine ellerine sağlık abim, benim de sürekli kendimi paralayarak anlatmaya çalıştığım bu abi, çocuk çok önemli çooookkkk....Efendimiz (Peygamberimiz S.A.V) omuzunda torunu olunca secdeden uzun uzun süre doğrulmamış, sahabe nedenini sorduğunda hiiç demiş torunum omzuma binmişti, onu kırmamak biraz eğlenmesine müsade etmek için hemen doğrulmadım. demiş. O Peygamber iken böyle davranmışsa Biz kimiz yaaa....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Caner Kardeşseven

Ne alaka la Cizreyle krank mili ?

Hadi cizreyle şehidi anladıkta, Krank mili nedir ?

Dalga mı geçiyon lan sen ?

Mardın cizre....

Evet . Hepimizin bu şehir hakkında soyleyebileceği büyük lafları var ..

Cizre ...Evet...!

Ama burası politik bir forum değil .Otomobil forumu. 

Yaşam sohbet kısmı ve zaten gundelik hayattan bunalmış insanları birde burada üzmeye sıkmaya hakkım yok.

Zaten sokakta 50 milyon dert varken..

6 sıfır atıldı ama hala 50 milyon dert devam ediyor :)

Cizre demisken, anlatayım size, 900 yıl once yaklaşık burada bi adam yaşadı.

Ben 40 yaşındayım daha... Kıyas edin..900 yıl önce !

Tam ismi, Cizreli Ebul-iz ..

O avrupa ronesansının babası olan leonardo da vinci yok mu? Ha işte o bunun corabı olamaz, oyle bi adam..

Kitap yazmış...  Cizrede lan cizrede !

İngilizcesini yazayım kitabin ismini, anlayamayız orjinal dilini çünkü :

Book of Knowledge of Ingenious Mechanical Devices”).

Baş mühendistir.

Babası da Baş muhendisti zaten...

Mardin ilimizde bulunan Cizre’de..

Naptı ? kam milini ilk defa 1206 yılında otomatik su saatinde ve su kaldıracında kullanmıştır.

Kam mili daha sonra Avrupa’da, ancak 14. yüzyıl mekanizmalarında görülebilmiştir.

Krank mili, eksantrik (dış merkezli) bir mildir ve pistonların yaptığı doğrusal hareketi dairesel harekete çevirir. 

1206 yılında icat ettiği krank milini, iki silindirli bir su pompasında kullanmıştır. Modern örneklerine oldukça benzeyen bu sistemde dönen bir çarka krank mili ile bağlı olan çubuklar, çarkın dairesel hareketine karşılık doğrusal hareket meydana getirmişlerdir.

Bu sistem günümüzde buhar makinalarının, içten yanmalı motorların ve mekanik otomatik kontrol ünitelerinin temelidir.

Dişliler ve hidrolik mekanizmalar kullanarak ilk su dağıtım sistemini kurmuş ve su sistem ile Şam’a camilere ve hastanelere su verilmesini sağlamıştır. 

Britannica Ansiklopedisi’ne göre Leonardo da Vinci çalışmalarında ondan etkilenmiştir.

Bilim tarihçisi Mark E. Rosheim, onun çalışmaları hakkında şöyle demiştir: “Yunanlıların yaptıklarının aksine bu çalışmalar sadece çizim olarak kalmamıştır. Bu çalışmalar uygulanmış, insanların konforu için kullanılmış ve çevrelerini değiştirmiştir.”

El- Cezeri, Artuklu Sarayı’nda bir robot yaparak Artuklu hükümdarına takdim etti. Otomatik olarak çalışan ve kendi kendine bazı hareketler yapan alet, dünya tarihinin ilk robotu oldu.

Mardın Cizrede...

Leonardo da Vinci bu kaidelerin birçoğunu bilmemektedir.

1 günü 24 eşit saate ayırarak dünya bilim tarihine adını yazdırdı.

Bilimin kaynaklarına sahip çıkmaya çalışan Avrupalılar ise onun bulduğu saat düzenini ancak 18. yüzyılda kullanmaya başladı.

Yani hani olurda zirzobun biri " medeni avrupa aydınlatmayı başlatttı" falan derse, yapıştırın !!!!!!

Sibernetiğin babası kimdir diye sorun soruşturun bakalım, kimin adını okuyacaksınız ...

Mardın cizrede..

Bilgisayarın babası olarak bilinen İngiliz matematikçi Charles Babbage’den 6 yüzyıl önce aynı sisteme dayalı makineler ve otomatik aletler yaptı ve bunları çalıştırdı; sibernetiğin kurucusu olarak bilinen nörolog Ross Ashby’den 800 yıl önce de sibernetik ve otomatik makinelerin kendi kendine çalışması konusunda bilimsel çalışmalar yaptı; bu bilimin temellerini attı.

“Tasarım ve yapım aşamalarında ilk defa gördüğümüz bazı kavramlar var; yapıda kullanılan ahşap malzemenin eğilmesini minimize etmek için onları laminasyon haline getirmek, çarkların statik dengesini sağlamak, ahşap kalıplar (şablonlar ) kullanmak, boru kesitlerini (orifisleri) kalibre etmek, su valflerinin aksamlarını zımparalamak ve daha bir çok şey…”

Çok daha fazlası var ama yazmıyorum.... Hidrolikte  saatlerde otomatik sistemlerde..... arar  bulursunuz...

Bilinen ünlü İsmi : El Cezire dir....

Bugun o bölge cıvarında 3 askerimiz şehit olmuştur.

Biri subay 3 askerimiz canımız..

El Cezire sırnakda vefat etmiştir. Orda bugun 3 Şehidimiz var...

Krank milinin icat edilip çalıştırıldığı yerde..

Haysiyetsizler aslında askerlerimizi şehit ederek bize kayıp yaşatmadılar sadece..

Olmamız gereken  yerden geri düşürdüler...

Bize zaman kaybettirdiler...

Ne kadar?

900 yıl once krank mili üreten bir yer bugun nerde olması gerekiyorsa o kadar...

Yoksa ne işim var benimm leonardo da vinciyle, avrupa malı motor ve aksamla arkadaş... !

Ben ordan biliyorum : Silah çeken değil kimin çektirdiğini...

Gerisi politika. Onun da yeri burası değil.

Rabbim  tüm şehitlerimize rahmet etsin .

Caner...

• Beğen 30
Yorum bağlantısı
Yasir Baş

Yine değişik ve manalı bir yazı olmuş. Öncelikle ellerinize yüreğinize sağlık.. Yazdıklarınızı açıkçası ilk defa duydum ve o günden bu güne yerimizde bile sayamadığımıza üzüldüm.. Allah zalime zulmetme fırsatı vermesin.. Masumlara zulme çalışanların zulmünü kendi başlarına çevirsin.. İyilik etmek isteyene 10 mislini, kötülük etmek isteyene mislini yine Rabbim versin.. Sıkıntıların, acı haberlerin hızla arttığı bu günlerde Rabbim kalanlara sabır ve akl-ı selim, şehid olan veya vefat edenlere de cennetini nasip eylesin..

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Düzelteyim, bilinen ünlü ismi El-Cezeri'dir.  Ben Mekatronik mühendisliği öğrencilerine onun yaptığı sistemleri örnek olarak gösteriyorum.

Diğer taraftan tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun. Allah ailelerine sabır versin.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

Caner Bey ben de el cezire deyince hiç duymadım demiştim. El Cezeri evet. Belki literatürde sizin bahsettiğiniz şekli ile geçiyordur bilmiyorum ama sanırım meşhur olduğu şekli Cezeri olsa gerek. Yada en azından ben ve birçok kişi öyle biliyoruz kendisini. 

Çok kıymetli bir yazı olmuş yine tüm içtenliğinizi ve duygularınızı dökmüşsünüz kelimelere. Çok teşekkür ediyorum. Hakikaten tarihten alıp günümüze ve orandan da konunun taaa özüne inmişsiniz. Yazdıklarınızın altına sadece imzamı değil kalıbımı da basıyorum. Teşekkürler... 

Dediğiniz gibi hem El CEZERİ' nin hem de şehitlerimizin ruhu ŞAD olsun, ALLAH rahmet eylesin ve üzerimizde yıllardır oynanan oyunlar artık oynayanların üzerilerine çevrilsin...

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Caner'dir bulur yazar, değerlidir yazdıkları Canerin, içi boş değildir yazılarının..

Allah şehitlerimizden razı olsun, onlar da bizden razı olsun inşallah

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Okan Tansel
(düzenlendi)

tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun. Allah ailelerine sabır versin.Canım soyumuz nelerle mücadele etmiştirki hala varız ve kıyamete kadarda ALLAH'ın izniyle var olacağız bir gün dünya ülkesiyiz diyen batı ülkeri Türkiyemin azından çıkacak bir kelimeyi bekliyecek Rabbimin izniyle Ellerin dert görmesin Caner Abim

tarihinde Okan Tansel tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven

Yani düşünsene, daha adını bile doğru dürüst yazmayı beceremiyorum arkadaşlar..O kadar..:)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu

İslam dünyası 13. yy'a kadar bilimde çok ilerlemiştir. Bunda Kuran'ın emri ve hadislerin yol göstericiliği önemlidir. Zamanla felsefe eğitimden çıkarılıyor, düşünmenin insanı inkara sürükleyeceği tezi işleniyor ve bilimsel çalışmalar zamanla yok oluyor. İskenderiye, Kahire, Bağdat, Necef, Semerkant, Buhara bilimin merkezidir. Bilim tahsil etmeye buralara gidilirdi o zamanlarda. Bu yerlerin bazılarını bugün ne halde biliyoruz. Derken Avrupa bilimsel çalışmalara ağırlık veriyor, ve gelinen nokta. Hepimizin bildiği isimlerdir: Hazerfen, Pri Reis gibi bilim insanlarının başlarına gelenler. İstanbul'da yıktırılan rasathane... Bu konuda kaynak çoktur arkadaşlar ama; yazılanlardan çok o günkü gerçeklerle bugünküleri kıyaslayınca nasıl bu duruma geldiğimizi anlıyoruz.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

İslam dünyası 13. yy'a kadar bilimde çok ilerlemiştir. Bunda Kuran'ın emri ve hadislerin yol göstericiliği önemlidir. Zamanla felsefe eğitimden çıkarılıyor, düşünmenin insanı inkara sürükleyeceği tezi işleniyor ve bilimsel çalışmalar zamanla yok oluyor. İskenderiye, Kahire, Bağdat, Necef, Semerkant, Buhara bilimin merkezidir. Bilim tahsil etmeye buralara gidilirdi o zamanlarda. Bu yerlerin bazılarını bugün ne halde biliyoruz. Derken Avrupa bilimsel çalışmalara ağırlık veriyor, ve gelinen nokta. Hepimizin bildiği isimlerdir: Hazerfen, Pri Reis gibi bilim insanlarının başlarına gelenler. İstanbul'da yıktırılan rasathane... Bu konuda kaynak çoktur arkadaşlar ama; yazılanlardan çok o günkü gerçeklerle bugünküleri kıyaslayınca nasıl bu duruma geldiğimizi anlıyoruz.

Zaten dediğin olduktan sonra gerçek İslamda Allah ın ne istediği unutularak bir kesiminde dediği gibi, İslam değil Emevi dini yaşanmaya başlanıyor ve günümüzde durum ne yazıkki ortada, ne yazıkki....

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Aydın

Bugün şehit olan teğmen İbrahim TANRIVERDİ harp okulundan sınıf arkadasımdı. 2 sene birlikte ayni sıraları paylastık.Ben ayrıldım o teğmen oldu. Herseyden önce çok iyi bir insandı. Şehitlerimizin ruhu şad olsun.Allah ailelerine dayanma gücü versin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sermet Gündoğdu

Bugün bir şehit olan kardeşlerimizden biriside bizim ilçemizdendi.Hayat dolu hep gülen bir delikanlıydı.Ömer Kağan Kandemir ve bütün şehitlerimize Allah rahmet eylesin yattıkları yer nur olsun. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Caner Kardeşseven

Camiide hoca vaaz veriyor...: Kızlar acık saçık giyiyor boya moya hepsi var , olmaz böyle muhterem cemaat...

--İyi de hocam sizin kızınızda öyle giyiniyor ?

- ..Şimdi Allah var, bizim kıza yakışıyor...:)

----------------------------------------------------------------

Otobuslerin dinlenme molasındayım pisuvara girdim, abdest bozarken bi baktım, yanımdaki pisuvardaki adam , ayakkabıma döküyor ..

- Bilader sen Nevşehirlimisin?

- evet.

- 350 evler mahallesindenmisin?

- evet

- inneci erol mu yaptı sünnetini ?

- He la, nerden bildin?

-.. rahmetli iyi adamdı ama hep eğri keserdi ..Ordan ...dedim ..:)

------------------------------------------------------------------------------------------

Hani temele sormuşlar 1 kulagını kesersek ne olur ?

-canım yanar demiş.

2 kulagını da kesersek?

- göremem ki? 

- alaka?

-Gözlüğü nereye takcam ben abi ?? :)

----------------------------------------------------------------------------------------

Sonuç ?

Herkesin kendi kafasına göre politika, din, olaylar, yorumladığı bir ortamda

Herkesin ne yapılacağını bilip yapmaya kalktığında beceremediği bir zamanda

Kimin neye nasıl tepki vereceğini bilemediğiniz emin olamadığınız ortamda

daha temkinli daha dikkatli  ve daha iyi düşünülmüş davranmasını öneririm.

Hele burda.

Türkiyemizde..

çünkü : " Burası Türkiye "...

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...