Misafir 18 Nisan 2015 Paylaş 18 Nisan 2015 hem tebessüm, hem gözlerimde yaşa sebep oldu.. Eline sağlık abi, Allah gani gani rahmet eylesin kaybettiklerimize.. Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven 5 Mayıs 2015 Yazar Paylaş 5 Mayıs 2015 (düzenlendi) Amerikan filmlerinde acılı olaylar hemen hep aynıdır. Mesela kadın aldatılmışsa gidiyor kocasının arabasını beyzbol sobasıyla kırıyor döküyor falan. Veya dram bi fim izliyorsun, bunalımdaki genç şöyle diyor: " Onu çok severdim ama o beni hiç dinlemezdi, taa küçükten beri.." vs... Hatta bir amerikalı grup var , acı dolu işler yaparak klipler filmler çekiyorlar, göğüs uçların mandallıyorlar jackass midir nedir..veya ayıplarına maket oyuncak koyup röntgen çektiriyorlar falan..terbiyesizliğin ve sözde acı ve şaşkınlığın had safhası güya... Adamların ızdırabı bu, böyle yani.. Lan yerim ben sizin acınızı la.. O çekemediğiniz ızdırabın büyüğü bizde... Mesela gir bakalım ayakkabılarınla oturma odasına, hanım / anne seni ne ediyor... tüylerini cımbızla tek tek çeker. Cımbızla diyorum...Sündüre sündüre hemde... Mesela adamın birisi gelse arabanızın üstüne yağlı boya dökse...Hissedeceğiniz acı... O boya döken şahıs ele geçti, ne yaparsın? Biz türklerin çektiği ve çektireceği ızdırabı bin yıl kimse unutturamaz valla... Askerde izin alabilmek için ayak tırnağını söktüren bir türk, alışveriş arabasıyla 4-5 metreden düşse acı mı çeker? Yiyorsa milletin içinde babana " Ismail nerde la ? " diye bi sor da ismail baba seni ne ediyor? Kahveye git otur aç bi 70'lik mesela ne oluyor. Bir skeç var , bir adam başka birini taciz ediyor sonra öteki adam üstüne gidince çırılçıplak soyunuyor. Bunu gören o ikinci adam hemen geri gidiyor kaçıyor.. Veya bir protestocu grup var böyle anadan üryan soyunarak protesto ediyorlar... Bi denesene ? Adamın ailesi yanındayken soyunup git bakalım ne ediyor kaçıyor mu yoksa seni.... ne ediyor? Hatta kimse yok soyun yolda yürü kamera çeksin tv ye düş bak bakalım ailenle cümle alem nasıl dalga geçiyor ve o ailen seni nasıl terk ediyor... Bizde ızdırap veya acı farklı şekilde tanımlanır... Böyle açılır kapanır masa sandalye takımı vardır, tek parça. çanta şeklinde. piknikte kullanılır. O takımı al 4 kişi gidip bir camiye kur, aç onu içerde üstüne okey koy veya alkol koy... Cemaat seni ne eder... Gerçi eskidendi ramazanda sokak ortasında yemek yenmez restaurantlar ( Lokanta ) perde çekerdi.. O zamanlar bi yarım ekmekle yürüseydin 7 ceddini 32 bayrağını tee toynağına kadar ne ederlerdi.. Böyle korku filmlerini (testere ) de saçma buluyorum , dram zaten saçmalık, polisiye hepten saçmalık.. Suçluyu arayan veya aratan kesin o suçlu cıkıyor sıktı artık.. Geriye bi tek bilim kurgu filmleri kalıyor . Onun da kralını biz yaptık, gerek yok matrix izlemeye Kolunda casio saatle istanbul surlarında bizanslıların alayına gider yapan Cüneyt abi.. 6 Mayıs 2015 tarihinde Tahir İlter tarafından düzenlendi 12 Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 5 Mayıs 2015 Paylaş 5 Mayıs 2015 FOCL ne demek? Falling Off Chair Laughing... gülerken sandalyeden düştüm demek Yorum bağlantısı
Mehmet Acar 5 Mayıs 2015 Paylaş 5 Mayıs 2015 Falling Off Chair Laughing... gülerken sandalyeden düştüm demek Bir de ROFL vardı bir zamanlar. Yorum bağlantısı
Akif Özkan 5 Mayıs 2015 Paylaş 5 Mayıs 2015 Izdırabın Allah'ı tabirini doğru bulmuyorum. 3 Yorum bağlantısı
Misafir 5 Mayıs 2015 Paylaş 5 Mayıs 2015 Güzel anlatılmış ancak, bazı kelimeleri Akif arkadaşım gibi bende doğru bulmuyorum. Yorum bağlantısı
Misafir 5 Mayıs 2015 Paylaş 5 Mayıs 2015 Izdırabın Allah'ı tabirini doğru bulmuyorum.+10000 Yorum bağlantısı
Mustafa Şimşek 5 Mayıs 2015 Paylaş 5 Mayıs 2015 Izdırabın Allah'ı tabirini doğru bulmuyorum. - bence de, böyle sözler kullanmamak gerek... Yorum bağlantısı
Semih Usluer 5 Mayıs 2015 Paylaş 5 Mayıs 2015 Geçenlerde internette birisi yazmıştı konuyla alakalı olduğunu düşündüğümden paylaşmak istedim" sen hiç aşk acısı çektin mi? Aşk acısı ne lan sen hiç arabanın altını sürttün mü" :-) aynen katılıyorum büyük ızdırap :-) aslında tam konu başlığı... 1 Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 5 Mayıs 2015 Paylaş 5 Mayıs 2015 Caner abi döktürmüşsün gene. Başka teknik konulardada böyle mesajlarını bekliyoruz Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven 6 Mayıs 2015 Yazar Paylaş 6 Mayıs 2015 bazı arkadaslar " ızdırabın allahı " tabırını yanlış bulmuş. Evet. tabir yanlıştır. Günlük kullanıma girdiğinden benimde dilimde olan bir tabir. Son derece yanlıştır. Uyardığınız için teşekkür ederim. Bundan sonra kullanmayacağım. yazdımda da silmek istedim ama maalesef düzenleme kapatıldı . Can ciğer hürmetlerimle kardeşlerime... - bence de, böyle sözler kullanmamak gerek... haklısınız. Özür dilerim. Güzel anlatılmış ancak, bazı kelimeleri Akif arkadaşım gibi bende doğru bulmuyorum. Özür dilerim. Izdırabın Allah'ı tabirini doğru bulmuyorum. Özür dilerim. tekrar kullanılmayacak. Yazıda değiştirme yapamıyorum yoksa mutlaka silerdim. 2 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 6 Mayıs 2015 Paylaş 6 Mayıs 2015 bazı arkadaslar " ızdırabın allahı " tabırını yanlış bulmuş. Evet. tabir yanlıştır. Günlük kullanıma girdiğinden benimde dilimde olan bir tabir. Son derece yanlıştır. Uyardığınız için teşekkür ederim. Bundan sonra kullanmayacağım. yazdımda da silmek istedim ama maalesef düzenleme kapatıldı . Can ciğer hürmetlerimle kardeşlerime... haklısınız. Özür dilerim. Özür dilerim. Özür dilerim. tekrar kullanılmayacak. Yazıda değiştirme yapamıyorum yoksa mutlaka silerdim. Böyle adamın elini öperim. Yorum bağlantısı
Misafir 6 Mayıs 2015 Paylaş 6 Mayıs 2015 Kalemi kağıda değerken, yüreği de arşa değen, sözde değil özde Adam olmanın örneklerini bir konuda bize gösterdiğin için teşekkürler... Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven 12 Mayıs 2015 Yazar Paylaş 12 Mayıs 2015 (düzenlendi) Bir seyyar satıcı, adı mehmet.. nikah şekerleri gibi koku satar. Avuç kadar popkek kutularına konulmuş tuzlar vardır ki onlar da yapay kokulara bulanmıştır. etrafına da plastik dantel ..arabasıyla izmirin sokaklarında satar.. Tanesi 2 liradan, ister evine ister arabana koy..tek geçimi budur. 53 yaşında. Hanımı kaçmış. Ortağı bunun alacağı 280 liraya konmuş. " Yok oyle bi alacak " demiş... Hüngür hüngür ağlıyor... Caner abi , tüm servetim gitti ne ederim ben diyor... Abi demesine mi yanayım, tüm servetim dediğine mi? Ortamda kimse bu adamla konuşmaz benden başka, bize gelmiş içini dökmeye... ben 80 kiloyum o 45 kilo , sakal cüppe tesbih bende var onda hicbiri yok. Her şekil ortamım var onda yok.. Allaha yakınlaşmak için aç kalırım belirli gunlerde, O zaten doymuyor ki... Ulan caner, adam mısın sen? Oysa facede orda burda mevlana resimlerini paylaşırım ..: "Hazineyı viranelerin altında arayınız " sözüyle... Ulan dedim kendi kendime, istermisin hazıneyi bulalım? Actım bizim "Bidon Babaya" telefonu durumu anlattım. Bidon Baba küfürbazdır. Sağlam sallar, iyi giydirir, yağlı yedirir zor hazmedersin... Bizde payımızı aldıktan sonra, Bidon baba bana 700 maviş yolladı. " Ama yavşaklık edip adımı vermeyesin ha..".. diyerek.. 1000 kutu alacak mehmet bu parayla..esans alacak yapacak vs... Birde cillop gibi yeni araba yaptıracak... Pazar günü otokentte satışa çıkacak, cumartesi akşamdan bidon baba aradı beni.. " Sen onu yarın beyazevlerdeki galeriye yolla " diye. Bende mehmeti aradım felanca adrese git diye. Mehmet, cillop gibi yeni arabasıyla üstünde mallarla pazar sabahı once o galeriye gider. Orda bunun arabasının üstüne ne kadar mal varsa satın alırlar. Sonra derler ki bu yetmez sen bize 400 tane daha yap getir... Mehmetin dizleri çözülür, beni arar," Abi Allah senden razı olsun sayende ekmek teknem kurtuldu , para kazandım bin defa razı olsun .." diye... Müjdesini verir 400 tane daha sipariş aldım abi en kısa zamanda borcumu ödeyecem diye... -Canın sağ olsun , sen çalış, yeter .. dedik... Demesine dedik de...mehmet, yav orda kim vardı galeride ? - Abi göbekli bi adam vardı duba gibi o aldı.. biraz da küfürbaz biriydi ama babacan bi adamdı... dedi.. -ha tamam , ne güzel haydi hayırlı işler dedik kapattık... Alan da bidon babadan başkası değildi... Mayıs 11 tarıhınde izmirde yaşanmıştır. 300 yıl önce değil. Ve böyle insanlar hala var... ( Mehmetin adı değiştirilmiştir. ) 12 Mayıs 2015 tarihinde Caner Kardeşseven tarafından düzenlendi 18 Yorum bağlantısı
Aydın Sert 12 Mayıs 2015 Paylaş 12 Mayıs 2015 Önce size sonra bidon babaya helal olsun. Allah hepinizden razı olsun. Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 12 Mayıs 2015 Paylaş 12 Mayıs 2015 Allah önce sizden sonra da Bidon baba'dan razı olsun, dünyaları vermişsiniz Mehmet'e daha ne olsun ki. AKocaman alkışlıyorum sızleri :bravo: Yorum bağlantısı
Okan Tansel 12 Mayıs 2015 Paylaş 12 Mayıs 2015 ALLAHa şükürler oldun dünyalık değil kulluk vazifenizi laiyle yapmışsınız hem siz hem o hayır sever abimiz yüce rabbim en bereketli en güzel hediyelerini sizler gibi insanlığı beynen değil kalben yaşayanlara bahşetsin. Yorum bağlantısı
Recommended Posts