Mehmet Ozyurek 9 Mayıs 2011 Paylaş 9 Mayıs 2011 Hiç kimse beklenen soruyu sormamış... Neden ? Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven 9 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 9 Mayıs 2011 Çanakkalede yapmam Ama izmirde yapaım. haftaya cumartesi veya pazar yapacam ney neden ki? sebepsiz aşk bu abim Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 10 Mayıs 2011 Paylaş 10 Mayıs 2011 O tadı verebilecek , o tür için yok. Ama Elif Hanımın diğer kitaplarını tavsiye ederim. kendisi zaten uzun yıllar bu alanda çalışmalar yapmıştır. Tabii okuduğun eser, aslında bir özümseme. Tutarda mesneviyi okursan daha bir rahatlayacaksındır.Ama mesneviyi bizim kullandığımız dil seviyesinde, basit sözcüklerle yazılmış çok ender eser var. Önerim, 6 cilt halinde değilde tek ve kalın olan bir kitaba bakmanız... Makalat da güzel bir eserdir. Şemsin kitabıdır.. abdülbaki gölpınarlının tasavvuf deyimleri kitabını da karıştırdığında hoş süprizlerle karşılacaksın. Ne vakit şöyle üzülsen, duraksama gelse, 1 sayfa, bilemedin 2 sayfa okumanı dilerim. Kardeşin,Caner Abi teşekkür ederim. Dediğiniz kitapları bir inceleyeceğim. Ama ağır dilleri olan kitapları okumak sıkıyor ama dedikleriniz inceleyip karar vereceğim. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 10 Mayıs 2011 Paylaş 10 Mayıs 2011 Caner abimize bu güzel yazısını bizle paylaştığı için teşekkür ediyorum. bu yazısıyla; sufi tarzı bir hayatın sadece ibadetlerden ibaret olmadığını, hayatın her anında herşeye karşı ölçülü bir yaklaşım içinde olmamız gerektiğinin aslında manevi dünyamımızla ne kadar yakından ilintili olduğunu bir kez daha bizlere hatırlattı. Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven 13 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 13 Mayıs 2011 (düzenlendi) Herşey sabahın köründe başladı. Ne hikmetse bugün erken uyandım. saat 7 de kalktık gene. öyle dikildik. Bari, biraz çalışayım dedim, telefonla aradım, bankaya para yatmış. En cimri müşterim dünden para yatırmış. Alala dedim ,9 gibi aradım müşteriyi, aceba bizim cariyi sıfırlamasının bir nedeni mi var, kapı önüne mı konulduk diye, yok öyle bişey. Birde teşekkür ettiler yeni sipariş verdiler. Neyse dedim bindim arabaya bir iki yere uğradım, herşey 10 numara gidiyor. Kimse gıcıklık yapmıyor trafik saat gibi akıyor. Tırstım. 3 gulfü 1 elham okudum, kesin bişey gelecek başıma diye. baktım bişey olmuyor , açtım istanbul çiftetellisini oynaya oynaya arabada gezmeye başladım. Sabri abi- Ustaeller Ford servisine gittim. Aslında bana fırça atması gerekirken, o da güleryüzlü..İyice işkillendim. Torbalıya gittim Yeni yapılan adliyenin az ilerisinde 2 kız bir erkek dumuşlar ellerinde fenerbahçe bayrakları salllıyorlar.. Sebep yok. saat 12 maç çıkışı falan da değil. kendi kendime " la oğlum ya sen hastasın, psikolojik oldun, yada birileri acaip gülüyor haline " dedim.. 5 kişiye gittim borçlarımdan kurtuldum . aylardır sıkıntı içindeyken. Noldu nettik bilmiyorum. Herşey tıkırındayken saat 4 gibi eve geri gelmeye karar verdim. Balçovada 9 eylül hastanesi kavşağında Bir Vw Beetle gördüm. İçinde de tanıtımcı kızlar. Caaaart diye soluna girdim. ışıklarda bekliyoruz. Tamda şekeroğlan bağlamasını dinliyorum, hani birisi dese ki in aşağa oynicaz hacı dese fırlicam, o havadayım, Kızlar camı indirdi bana bişeyler diyorlar . Bende camı indirdim aha bir de ne oldu beğenirsiniz? Yeni enerji içeceği çıkmış şekersiz ( marka demiyorum reklam olmasın ) buyrun dedi. Çıtaşşş diyede kağını açtı . Sarışın hanıma teşekkür etmeyi borç bildim. Ödedim. Lıkır Lıkır da içtim. Zati Beleşi severim Arkasıdan al sana da bi anahtarlık verelim dediler. Alırken Oğuz yılmazın Topal Şarkısı başlamıştı kıstım tabi ) Uzun bir OOh çekip, süper dedim. arkadan korna sesleri geldi onlar sola döndü ben bastım eve geldim. Enerji içeceğini içtim. anahtarlığa lüzüm yok, sabri abi bana ford club anahtarlığı vermişti çünkü ( Hepimiz ama en çok ben seni seviyorum abicim ) Üçümüz ( ben , keyfim ve kahyası ) napsak napsak diye düşünürken aklımıza süper bi fikir geldi. Dikiz aynası süsü yaptım boş kutuyu. . bakan bir daha bakıyor vallaha Bkkal bile " Bu ne la ? " dedi Resim ekde. neyse sonra eve geldim elimi yüzümü yıkadım. bekliyorum. saat 9 oldu ama hala bişey olmadı. merakla bekliyorum aceba ne olacak bugün bana ? Bu kadar güzellik bi arada olmaz çünkü 13 Mayıs 2011 tarihinde Caner Karde?seven tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Kerim Bilge 13 Mayıs 2011 Paylaş 13 Mayıs 2011 Abi redbull kafa etkisi yapıyormuş derlerdi inanmazdım. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 13 Mayıs 2011 Paylaş 13 Mayıs 2011 Boş kutuya dikkat, ani frende ön cama vurup çatlatabilir Hep iyi günler hepimizle olsun Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven 13 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 13 Mayıs 2011 Boş kutuya dikkat, ani frende ön cama vurup çatlatabilir Hep iyi günler hepimizle olsun Sağ ol kardeşim İpini sıkı tutalım o zaman dimi ? Abi redbull kafa etkisi yapıyormuş derlerdi inanmazdım. yapıyormuş bilgehanım.. hala da gülüyorum ) Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 13 Mayıs 2011 Paylaş 13 Mayıs 2011 Sağ ol kardeşim İpini sıkı tutalım o zaman dimi ? Mümkün ama sallanmadıkça anlamı ne Bi de Allah korusun, kaza durumunda da kafaya falan gelmesin? Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven 13 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 13 Mayıs 2011 Abi normalde bu kadar uzun yazıları pek okumuyorum ama seninkilerin tadı başka ve yine büyük bir keyifle okudum,eline sağlık,güzel bir gün geçirmene sevindim ) hayat kısa , uzun uzun yaşayalım beya Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 13 Mayıs 2011 Paylaş 13 Mayıs 2011 Abicim süper olmuş. Almanlar çok yapar bunu,slim tabir edilen ince kutuları ya cama asarlar ya da arabanın ön panjuruna. 1 Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven 13 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 13 Mayıs 2011 Mümkün ama sallanmadıkça anlamı ne Bi de Allah korusun, kaza durumunda da kafaya falan gelmesin? Ah be Sanim ! Benim Kafamın içindekiler daha çok sallanıyor ) Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 13 Mayıs 2011 Paylaş 13 Mayıs 2011 Ah be Sanim ! Benim Kafamın içindekiler daha çok sallanıyor ) 1 kutu redbull içtiğinize emin misiniz 1'den sonrasını hatırlamıyor olma ihtimali falan 1 Yorum bağlantısı
Akan Belen 13 Mayıs 2011 Paylaş 13 Mayıs 2011 Redbul kanatlandırır derlerdide inanmazdım Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven 13 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 13 Mayıs 2011 Abi bence redbull'un içine birşey karıştırmışlar Şekersiz miş... ondan olabilir. malum beyin şekerle çalışıyor. O da olmayınca Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 13 Mayıs 2011 Paylaş 13 Mayıs 2011 Garip bir içecek bu, yolda uykum gelmesin diye zaman zaman içerim. Çoğu zaman bom boş yolda 90-100 km hızla giden ben, birine sinirlenip 150-160 la peşine düşmüştüğüm olmuştu; adamı uçurup , gaza getiriyor galiba. Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven 13 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 13 Mayıs 2011 (düzenlendi) (İddaa değil Gerçek) 19.yy.da Mora'da doğup büyüyen ve divanındaki bir şiirden Moralı Süleyman adlı bir şeyhin müridi olduğu anlaşılan Sümbülzade Vehbi hece ve aruz vezniyle yazdığı şiirlerle tanınır.Vehbi divan edebiyatı türlerinden RÜCÜ şiirleriyle ayrı bir ün yapmıştır.Rücü mesajın ilk satırda tahmin edilenden çok farklı olduğunu ikinci satırda anlatan bir sanat türüydü. Rivayete göre padişahın ''bana öyle bir beyit söyle ki ilk satırın sonunda cellat diye bağırırken ,ikinci satırın sonunda sana bir kese altın atayım ''emri üzerine Vehbi Efendinin o meşhur dizeleri ortaya çıkmıştır. Sonuç ne mi ?buyrun okuyun aşağıda; Mukafat Azm-u hamam edelim, sürtüştürem ben sana, Kese ile sabunu, rahat etsin cism-u can. Lal-u sarap icürem ve islatip geçirem, Parmagina yüzüğü, hatem-i zer drahsan. Eğil eğil sokayim, iki tutam az midir? Lale ile sümbülü kakiline nevcivan. Diz cökerek önüne ilik ilik akıtam, Bir gümüş ibrik ile destine ab-i revan. Salinarak giderken arkandan ben sokayim, Ard etegin beline, olmasin çamur aman. Kulaklarindan tutam, dibine kadar sokam, Sahtiyenden çizmeyi, olasin yola revan. Öyle bir sokayim ki, kalmasin disarda hiç, Düşmanin bagrina, hançerimi nagehan. Eger arzu edersen, ben agzina vereyim, Yeter ki sen kulundan lokum iste her zaman. Herkese vermektesin, bir de bana versene, Avuc avuc altini, olsun kulun şaduman. Sen her zaman gelesin, ben Vehbi'ye veresin, Esselamun aleykum ve aleykumesselam. 13 Mayıs 2011 tarihinde Adnan tarafından düzenlendi Uygunsuz harf d 1 Yorum bağlantısı
Fatih Ada 13 Mayıs 2011 Paylaş 13 Mayıs 2011 bunu yıllaaar önce keşfedip arkadaşlarıma bahsettiğimde dalga geçtiğimi düşünmüşlerdi.. güzel paylaşım.. Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven 13 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 13 Mayıs 2011 rastgele abi teşekkür ederim kardeşim Yorum bağlantısı
Karani Gülistan 13 Mayıs 2011 Paylaş 13 Mayıs 2011 neyse sonra eve geldim elimi yüzümü yıkadım. bekliyorum. saat 9 oldu ama hala bişey olmadı. merakla bekliyorum aceba ne olacak bugün bana ? Bu kadar güzellik bi arada olmaz çünkü "[Mana aleminde rabbime sordum:Senin indinde hangi gülmek makbuldur Allahım?Ağlayanın gülmesi...Peki hangi ağlamak makbüldür rabbim?Gülenin ağlaması..."Abdülkadir GEYLANİ k.s.[/b] Ağlamak ve gülmek üzerinde çok tefekkür edilecek kelimeler ve hallerdir haa... 1 Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven 13 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 13 Mayıs 2011 (düzenlendi) Arama yaptırdım, ne ömer hayyam ne rubai-ler bulabildim. şaşırdım. Demek ki yayınlayan kimse çıkmamış... Hayyam'ın fizik,metafizik,matematik, astronomi ve şiir alanlarında çeşitli yapıtları vardır. Bunları arasında hayranı oldugu İbni Sina'nın " Temcid - Yücelme- " adlı yapıtının çeviriside yer alır. Ama Hayyam'ın edebiyat tarihindeki yerini saglayan ve çagımızda geçmişin en büyük şairlerinden anılmasına yol açan "Rubaiyat-Dörtlükler"dir. Sayısı ikiyüzü bulan ... Buyrun size bazı seçme 4 lükler: Dünyada akla değer veren yok madem, Aklı az olanın parası çok madem, Getir şu şarabı, alın aklımızı: Belki böyle beğenir bizi el alem! Doyacak kadar aşın varsa, başını sokacak bir damın, insanoğluna kulluk etmiyorsan, başkasının sırtında değilse geçimin, tamam, güneşli günler içindesin... Demişler ki! Haram nedir bilmez Hayyam. Ben Haram ile Helalı karıştırmam. Dost ile içilen 'Şarap'helaldir, p*şt 'ile içilen su bile Haram..... Uğrunda dertlere düştüğüm sevgili Bir başkasına tutulmuş, o da dertli; Derdimin dermanı kendi derdinde: Hekim hasta olunca kime gitmeli? Ne yazık, pişmiş ekmek çiğlerin elinde; Ne yazık, çeşmeler cimrilerin elinde. O canım Türk güzeli kömür gözleriyle, Çaylakların, uğruların, eğrilerin elinde. Felek ne cömert ne aşağılık insanlara! Han hamam, dolap değirmen, hep onlara. Kendini satmıyan adama akmek yok: Sen gel de yuh çekme böylesi dünyaya! Cennette huriler varmış, kara gözlü; İçkinin de ordaymış en güzeli. Desene biz çoktan cennetlik olmuşuz: Bak, bir yanda şarap, bir yanda sevgili... 13 Mayıs 2011 tarihinde Caner Karde?seven tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven 13 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 13 Mayıs 2011 Gerçekliği kesin mi hakikaten? Evet. ilk satırlar +18 sonrası +-00 Aslında ilk satır da +18 değil,ama biz oraya çekiyoruz.İşin sanatı da burada.Söylenen ila mana faklı.Zaten ikinci satırı toparlama.. bu sanata Rücu deniliyor ( muş.bende yeni öğrendim ) Yorum bağlantısı
Karani Gülistan 13 Mayıs 2011 Paylaş 13 Mayıs 2011 "Bir elde kadeh bir elde Kur'an,ne tam kafiriz ne tam müslüman..." Hayyam a katılmamak mümkünmü?Kendi adına önemli tesbitlerde bulunuyor:) Yorum bağlantısı
Recommended Posts