Süha Demirtaş 26 Nisan 2011 Paylaş 26 Nisan 2011 Geçenlerde limit 1.0 oldu diye sevinmiştim Bir ortamda 2 bira içip arabaya binip gidemiyoruz diye düşünüyordum. Sonra düşündümde 2 bira diye başlaycaz, 2 kadeh rakı olacak, sonra 2 kadeh viski + viskinin üzerine cila derken sıkıntı olacak. Cezalar çok ağır olsun diyorum bu seferde ara sıra kaçamak yapıyoruz o zaman ne olur diyorum ! içimden limit artsın demek geliyor ama vicdanım ve mantığım artmasın diyor. Alkolden çok çok önce telefon ile araç kullanmanın cezası artırılsın. 1. yakalanmada aynı alkol ile olduğu gibi ehliyete el konsun 1.000 TL cezası olsun. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Nisan 2011 Paylaş 26 Nisan 2011 Sonra düşündümde 2 bira diye başlaycaz, 2 kadeh rakı olacak, sonra 2 kadeh viski + viskinin üzerine cila derken Bunların üstüne alınan cila ne olur ki Yorum bağlantısı
Şehit Mustafa Yaman 26 Nisan 2011 Paylaş 26 Nisan 2011 kazanın önüne geçmek için düşürsünler tabi.. hatta seçimi beklemesinler.. içen şöförler yüzünden insanların canı yanıyor.. Yorum bağlantısı
Aziz Türkmen 26 Nisan 2011 Paylaş 26 Nisan 2011 Türkiye de düşürürlerse, bu sefer de trafikte kurşunlanrak ölenler artar, aklı başında adam kalmadı, bari uyuşsunlar.... Araştırma sonuçları ne der bilmiyorum ama 0.5 promilin kazaya neden olacağını sanmıyorum. Yani bahsedilen alkollü kazalardaki şoförler bence 0.5 promilin de üzerinde alkollüdürler. 0.5 promilden düşük seviyede alkol almış birisi alkol almasa da o kazayı yapar muhtemelen. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 26 Nisan 2011 Paylaş 26 Nisan 2011 Alkolü "tadı için" içen var mı? cevap: yok (değilse söyleyin) Dolayısı ile yaptığı etki için içildiğine göre bir kaşık bile olsa etkisi olacaktır. Yorum bağlantısı
Semih İzgi 26 Nisan 2011 Paylaş 26 Nisan 2011 Başlığı görünce güzel bir buluşma daveti var zannettim Yorum bağlantısı
Aziz Türkmen 26 Nisan 2011 Paylaş 26 Nisan 2011 (düzenlendi) Alkolü "tadı için" içen var mı?cevap: yok (değilse söyleyin) Dolayısı ile yaptığı etki için içildiğine göre bir kaşık bile olsa etkisi olacaktır. Ben varım, tadı için de içerim. Tabii yorumlarımdan yanlış anlaşılma olmasın, içelim bir güzel ondan sonra da araba sürelim demiyorum. Eğer içtiysek direksiyona oturmuyoruz. Demek istediğim, 1 bira içmişti adam o yüzden kaza yaptı gibi söylemlere inanmadığımdır. 1 bira sınırların altındadır, 2 bira sınırlar çevresinde gezinir. Duruma göre geçebilir de geçmeyebilir de... 26 Nisan 2011 tarihinde Aziz T tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Nisan 2011 Paylaş 26 Nisan 2011 Malibu / archers / southern comfort ..... yani tatlısı da var dimi Yorum bağlantısı
Fatih Ada 26 Nisan 2011 Paylaş 26 Nisan 2011 archers+ananas suyu harika bir tat.. (içki içmem,ortamda herkes içiyor ise bende bu tarz tadı güzel içkileri tercih ederim) Yorum bağlantısı
Fatih Ada 26 Nisan 2011 Paylaş 26 Nisan 2011 :lol2: Araştırma sonuçları ne der bilmiyorum ama 0.5 promilin kazaya neden olacağını sanmıyorum. Yani bahsedilen alkollü kazalardaki şoförler bence 0.5 promilin de üzerinde alkollüdürler. 0.5 promilden düşük seviyede alkol almış birisi alkol almasa da o kazayı yapar muhtemelen. yanlış düşünüyorsun,0.5 promil sana etki etmeyebilir ama 1 bira ile kafa bulan insanlar var baktığında promili belki 0.5 bile değil Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 26 Nisan 2011 Paylaş 26 Nisan 2011 Alkolü "tadı için" içen var mı?cevap: yok (değilse söyleyin) Dolayısı ile yaptığı etki için içildiğine göre bir kaşık bile olsa etkisi olacaktır. Kola yada meyve suyuna %10 kadar viski koyunca tadı bence harika oluyor, yanına azda çikolata . . . Yorum bağlantısı
Fatih Ada 26 Nisan 2011 Paylaş 26 Nisan 2011 Kola yada meyve suyuna %10 kadar viski koyunca tadı bence harika oluyor, yanına azda çikolata . . . beyazmı bitter mi Yorum bağlantısı
Aziz Türkmen 26 Nisan 2011 Paylaş 26 Nisan 2011 yanlış düşünüyorsun,0.5 promil sana etki etmeyebilir ama 1 bira ile kafa bulan insanlar var baktığında promili belki 0.5 bile değil İçilen içkinin promile yansıması da bünyeden bünyeye göre değişir. Yani atıyorum 1bira = 0.2 promildir diye birşey yok. Genellikle ortalama bir değer tutar ama sizin de bahsettiğiniz gibi insanlarda promil değeri yüksek çıkar. Yorum bağlantısı
Fatih Ada 26 Nisan 2011 Paylaş 26 Nisan 2011 Vallaha İlteber ve Rıfat bilir Cumartesi gecesini pazara bağlayan gece sabaha karşı 2 -3 gibi Alkolik adam yanımda halt etsin 70 lik Tekilayı tek başıma içer cilada 3 4 bira çakarım ne sarhoş olurum ne çakırkeyf Bünyem alkol ile çok samimi Ama 1 tane ev yapımı Likör bile ikram edilse Araç kullanmam Araç kullacaksam Alkol almam bilinçli olmak kadar keyifli birşey yoktur , İçip direksiyon başına geçip Maymun olacağıma + suç teşkil edeceğime Taksiye biner evime giderim yada oturur Evde Arşivden bir şişe çıkarır içerim . karaciğerinle aranız bozuk galiba, savaş açmışın Yorum bağlantısı
Aziz Türkmen 26 Nisan 2011 Paylaş 26 Nisan 2011 Sorun şuradan oluyor, ya erkekliğe laf sürdürmemek için, ya da haddinden fazla içip otokontrolü kaybetmek sonucu insanlar direksiyon başına gerçiyor. Promil sınırı 0.1 de olsa o insan için "o an" farketmeyecek. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 26 Nisan 2011 Paylaş 26 Nisan 2011 beyazmı bitter mi Ne beyaz ne bitter, şöyle ağızda çabuk eriyen sütlü çikolata seviyorum Yorum bağlantısı
Fatih Ada 26 Nisan 2011 Paylaş 26 Nisan 2011 bu arada alkolun insanı ısıtmasıda çuvallayan bir mythtir Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Nisan 2011 Paylaş 26 Nisan 2011 0.5 katsayısı 0.0'a indirilsin.. Cezalar artırılsın.. Alkollü araç kullananın ehliyeti tekrar verilmemek üzere iptal edilsin.. Kazara birine çarparsa, taammütle yargılansın.. Yorum bağlantısı
Fatih Ada 26 Nisan 2011 Paylaş 26 Nisan 2011 Alkol metre Var bende Aldım duruyor 470 Çıkıyor 1 şişe tekila + 3-4 bira yani 4.7 oluyor vallaha tam tersine daha iyi nefes alıyorum Mertcan'da ölmüyor ama çenesi çok düşüyor koma geliyor koma ya le le ya le le.. Yorum bağlantısı
Aziz Türkmen 26 Nisan 2011 Paylaş 26 Nisan 2011 0.5 katsayısı 0.0'a indirilsin.. Cezalar artırılsın.. Alkollü araç kullananın ehliyeti tekrar verilmemek üzere iptal edilsin.. Kazara birine çarparsa, taammütle yargılansın.. Cezalar artırılsın.. Alkollü araç kullananın ehliyeti tekrar verilmemek üzere iptal edilsin.. Kazara birine çarparsa, taammütle yargılansın.. Yalnız dikkat etmek lazım, sigarayı yeni içmişken üflendiğinde 0'dan büyük çıkabiliyor. Ya da kimi meyveler de 0 üzerinde alkol çıkarabiliyor. 0.05 olur belki ama oluyor Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 26 Nisan 2011 Paylaş 26 Nisan 2011 0.5 katsayısı 0.0'a indirilsin.. Cezalar artırılsın.. Alkollü araç kullananın ehliyeti tekrar verilmemek üzere iptal edilsin.. Kazara birine çarparsa, taammütle yargılansın.. Katılıyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Nisan 2011 Paylaş 26 Nisan 2011 Yalnız dikkat etmek lazım, sigarayı yeni içmişken üflendiğinde 0'dan büyük çıkabiliyor. Ya da kimi meyveler de 0 üzerinde alkol çıkarabiliyor. 0.05 olur belki ama oluyor 0.20 olsun o zaman Ama diğer söylediklerimde ısrarcıyım.. İçmek isteyen, evinde, barda gazinosunda içsin.. İçtikten sonra arabasına binerse cezasını çeksin.. Yorum bağlantısı
Aziz Türkmen 26 Nisan 2011 Paylaş 26 Nisan 2011 0.20 olsun o zaman Ama diğer söylediklerimde ısrarcıyım.. İçmek isteyen, evinde, barda gazinosunda içsin.. İçtikten sonra arabasına binerse cezasını çeksin.. Diğerlerine ben de katıldığımı belirtmiştim zaten emmi... Yorum bağlantısı
Servet Aydın 26 Nisan 2011 Paylaş 26 Nisan 2011 0.5 katsayısı 0.01'e indirilsin.. Cezalar artırılsın.. Alkollü araç kullananın ehliyeti tekrar verilmemek üzere iptal edilsin.. Kazara birine çarparsa, taammütle yargılansın.. +1. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Nisan 2011 Paylaş 26 Nisan 2011 Eğitimle olmaz bu iş.. Ceza şart. O, içip içip direksiyona geçenlerin hepsi de alkollü araç kullanmanın tehlikeli ve yasak olduğunu biliyor.. Cezalar Ağırlaştırılmalı.. Eklemeyi unutmuşum.. Ehliyetini almak yetmez.. Net bir şekilde en az 6 ay hapis cezası verilmeli.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts