İçeriğe Yönlendir

Caner'le Sohbetler

Caner Kardeşseven

Recommended Posts

Caner Kardeşseven
(düzenlendi)

Merhaba Sayın kadınlar !

Az kaza yapan, ama ne kadar kaza yaptırdığı tartışma konusu olan sevgili dünya kadınları...

( 8 mart- kadınlar gününüz de kutlu olsun bu arada...)

Yazım, Türk kadınlarının diğer dünya kadınlarıyla eşitlendiği, kıyasıya rekabet ettiği bir alanda trafik alanındadır.

Sakın üzülmeyin gocunmayın, bunu internette çevirip Alman,Brezilyalı,Ugandalı kadınlara da okutabilirsiniz...

Elbette hem size takılacam biraz ama esas maksat, kazaya sebebiyet vermenizi engellemek :lol2:

Hukuken eşit olabiliriz ama fiziksel olarak eşit değiliz.

Fiziksel olarak eşit olmamak demek, mesela sinir sistemlerimizin eşit olmayabileceği anlamına geliyor.

Bu eşitsizlik de, sizin veya bizim üstün olduğumuz anlamına geliyor.

yani ya sizin ya da bizim sinir sistemimiz genelde daha iyi çalışıyor demektir.

Bunun en güzel ölçülerinden birisi pratik hayatta edineceğimiz gözlemlerdir.

Bu gözlemlerden en kolayı da trafiktir.

Ve trafikde benim gözlemlerimi size aktarırken de, maksadım, kimin üstün olduğunu ıspatlamak değil, sizin inanılmaz hareketlerinizi ifşa ederek önlem almanızı sağlamak.

Elbette tuhaf hareketler sadece size özgü değil. "bizde" çokça yapıyoruz.

Çünkü bilhassa yaşlı erkekler ile kadınlar aynı şekilde araç kullanması manidar...

1.- Allah rızası için , direksiyona yapışık araç kullanmayın !

ne teknik olarak ne estetik olarak ne güvenlik olarak bundan daha saçma araba kullanılamaz!

Olurda önden kaza olursa, bi direksiyon vuracak , birde koltuk kafalığı sonra geri geleceksiniz, birde airbag yüzünüze tokat atacak.. direksiyon elbileğinizin seviyesinde olacak. Birisi size el bileğiniz ön cama değecek dediyse, sizinle dalga geçmiştir.kusura bakmayın..Ona inanmayı bırakın..

2.- arkadan gelenden bana ne demeyin ! kaza olduğunda arkadan vuran suçludur diye istediğiniz zaman istediğiniz gibi sert fren yapmayın !

Niye mi? Evet sigorta sizin tamponunuzu değiştirir. altında saklanmış yatay koruma barınıda düzeltirir vs. ama..

Ama arabanızda değişen vardır artık. helede boyandıysa bagaj veya kaportada bazı yerler doğrultulduysa, arabanızı değiştirmek istediğinizde ortaya çıkar. arabanızın değeri düşer. Arabanız ne kadar pahalıysa, kıymetide o oranda düşer sayın kadın sürücü ..) Yani sigortanıza güveniyorsanız , o boş iş...

3- aynı anda 3 aynaya ve önünüze ve frene ve manuelse vitese hükmetmek zor geliyorsa, bari yavaş gidin ki, sinirlerinize vakit kalsın..

4- Arkanızdan korna çalmamın sebebi, 3 şeritli otoyolda en sol şeritte 60 la gittiğiniz içindir hanımefendi. birde bana cevaben korna çalmaya el kol hareketi yapmaya çalışmayın. sadece sağa çekilin..

5- Otobanda orta şeritten giden dorseyi soldan geçemediğinizde ( sol şerit yoğunluğundan) , lütfen O Tır'ı sağ şeritten geçmeye kalkmayın..

Yollarımız karadeniz gibi dalgalı asfalta sahiptir tirin direksiyonunda da boşluk varsa, ki Dorseli tırlar ağır yük çevirdiğinden olabiliyor, şöförün 5-10 cm lik kaydırmaları olabiliyor..

O vakit O dorsa arkada 1- 2 metre havaya uçar sallanır vs..

O zaman sizi " BİÇER" !.. kaçmaya şansınız olmaz... matematiksel olarak aynı ihtimal sol içinde geçerli, biliyorum.

Ama tırlar sağa yanaşma , en sağ şeritten gitme eğilimindedir... sizin üstünüze gelir..

6- Haberlerde dinlediğiniz yaralı olan trafik kazalarında "yaralı " ile kast edilen, sadece kol bacak kırıkları değildir.

Kolu kesilen, bacakları kesilenler, böbreğine demir saplananlardır aynı zamanda... Ve öylede kalanlardır: sakat !

Arabalarınza güvenmeyin. isterse 50 tane elektronik sistem olsun, fiyatı 200 bin tl olsun.. Takip ettiğiniz kamyonun üzerinden fırlayan bir kartonun ön camınıza yapışması veya fırlayan bir tekerin size dalması karşısında ne esp ne abs bişey

ya- pa - maz..! Bu yüzden içi hava dolu lastikli arabanıza güvenmeyin !

7- sandalyeye oturduğunnuzda ayaklarınız yere değmiyorsa, fonksiyonelli araba koltuğuna da binseniz, tehlikedesiniz kardeşim.

Eşinizin değil, gidin kendinize uygun bıdılık bir otomobil alın. Bunda ayıp yoktur. olsaydı ben binmezdim bıdılık fiestaya..

( bunların hepsi tecrübe ile yazıyorum. 1.50-1.55 boyunda kadın sıfır mondeoya biniyor...)

8- yan aynalara baktığınızda "araba " geliyormu diye bakmayın. Araç geliyormu diye bakın !

pizzacı, kuryeci, motorcu 1 saniye sonra ordadır çünkü...

9- yan aynalar arkayı tam olarak göstermez.. Ölü noktalar vardır... Lütfen sadece gözleriniz değil,başınızı da biraz çevirin.

10- kulağınızdan da o mp3 çaları çıkarın ! Korna çalıyoruz duymuyorsunuz.

Hele hele kablolu mablolu eşyalar zinhar yasaktır ! siz işaret vereceksiniz elfreni çekeceksiniz vs..

O kablolar öyle bir dolanır ki, 40 liralık usb yüzünden 40 milyarlık arabanın içinde Tost olursunuz..

11- ara sıra lütfedip dikiz aynasına da bakın. Ve mümkünse, makyaj aynasına baktığınızdan daha sık..

siz benim 5 km ilerimdesiniz, kaptırmış geliyorum ve selektör yapıyorum ama ı ıh.. çekilmiyor hanım efendi. rampa yukarıya devam.. siz benim devrimi kestiniz düştüm 70lere korna işaret , anladınız sağa çektiniz, ben tekrar çıkacam 120 lere... madem yavaş gideceksiniz ne işiniz var solda, madem sola geçtiniz( belki birisini geçtiniz de tekrar şeridinize dönmeyi unuttunuz) niye orda kalıyorsunuz?

Ve yanımda oturan bayan gibi "sende hızlı gitme o zaman " diyebilirsiniz. zevk içinde basarım gaza, hastaneye yetişmek içinde... sizi ilgilendirmez! işiniz bitince orta şeride lütfen!

12- Ben aracımı kaldırırken, gaza her zamanki kadar bastım. ama yağmur sebebiyle tekerlerim pati çekti.

Size hava atmadım, kendinizi bişey sanmayın. Dikkat ederseniz, motoru bağırtırmadan gayet yavaş ve uslu devam ettim.

ne camı indirdim, ne kolumu sarkıttım, ne başımı eğerek , size baktım. Yanlışlıkla oldu. Arabayı da kolay kazanmadım ve babamın değil , benim bu arada...

13- Evet ben müslüm dinliyorum, ferdi dinliyorum ibo dinliyorum. Bunlardan zevk alıyorum.

Latince de biliyorum ve AVE MARİA isimli eseri de dinliyorum ve size bire bir çevirisini de yaparım.Ama bilmeyebilirdim de..

Müslüm dinliyorum diye 2010-2011 modele binmemi çok görmeyin, hor da görmeyin.

Ayrıca: bana Kıro diyorsunuz ama haklı olsaydınız , para bende olması gerekirdi. valla yok billa yok, tilla yok. zaten bi olsa...ah bi olsa...!

14-Arabaya bakıp beni modern diye adlandırmanız da yanlış, orhan dinliyorum diye Ezik olarak görmenizde yanlış !

Üstelik yanlışınızı görmemeniz, en büyük yanlış...

15- Baş örtülü kadınların üzerine de araba sürmem, sizin üzerinize de direksiyon kırmam.Bu şekilde ıspatlayabileceğim veya komik bulacağım bir durum yoktur benim için. O sizin algılama ve aşırı hassaslaşmış psikolojinizle ilgili bir durum.

Annem , 2 ablam ve küçük kızkardeşim araba kullanırlar.

16- Arabanın içindeki sıgara kokusu , parfüm kokusu, ter kokusu, yellenme kokuları ve arabanın dışındaki mazot kokusu , yağ kokusu ve eksoz kokuları bana aittir. Kimseye sormam " senden mi " diye.Hepsinin emisyonunu bol bol üretir salarım. Sizinki de size aittir. Numara yapmaya gerek yok. Bunun modernlikle veya çağdaşlıkla alakası da yoktur. Fizik , kimya ve Biyoloji ile alakası vardır.

17- Kırmızı yanacağı belli olan lambalara varınca fren yapmanıza 10 senedir alışamadım.

18 - Kırmızı dan turuncuya geçmiş bir lambaya hızla yaklaşırken, nasıl olsa yeşil yanacak diye daha da gaza basıyorsunuz.

Helde şeridiniz lambaya kadar boşsa...

Bilmiyorum , belki kadınlar arasında "en çok turuncu da geçenlere" ,toplantı günlerinizde indirim yapıyorlar..

Oysa, siz turuncuda geçmeye çalışırken veya yeşilin ilk saliselerinde geçmeye çalışırken bizim erkekler taifesinden birisi kırmızı yanmasına rağmen kavşağın diğer yerinden hızla "önde kaçırdıklarına " yetişme telaşı ile gaza basar..ve kırmızı da geçer..

Bunu defalarca gördüm...

Muhtemelen ya sizin yada onun çocukları sakat bir veliye sahip olacak veya öksüz olarak hayatına devam edecek...

En iyi ihtimalle maddi hasarlı kaza..

Lütfen Turuncuda veya kırmızı da geçmeyin.

Ve turuncu yanar yanmaz korna basanlara da aldırıp krize girmeyin. paniklemeyin..

19 - araç kullanırken Topuklu ayakkabı veya altı cam gibi kaygan ayakkabınızı çıkarın.

20- Dini sebeblerden ötürü ipek gibi bir kumaşdan yapılmış siyah eldiveninizi çıkartın. Direksiyon kayarsa , hayatınız kayar..

21- Başörtünüz, boynunuzu çevirmenize engel olacak şekilde, hareket kabiliyetiniz engelleyecek şekilde bağladıysanız, lütfen değiştirin, daha kolay olan biçimde sarın başınızı. Malum , pek çok çeşidi var bağlamanın.

22- Kocaman Gucci Gözlükler ile hoş göründüğünüzü sanıyor olabilirsiniz ama inanın, Arı Maya gibi arıya benziyorsunuz.

Üstelik O kocaman gözlük camların kulaklara bağlantısını yapan geniş plastik kulak asacağı soldan - sağdan araç

yanaştığını görmenize engel oluyor.

23- Jeep kullanmak yetenek ister. Ki bu cinsiyete bakmıyor. Lütfen önce basit bir otomobilde 2-3 sene pratik yapın.

24- park yaparken başınızı çevirip arka camdan hiza alın, dikiz aynasından değil !

25- Yeni nesil araçlarda arka camlar bombeli ve küçük olduğu için ve genellikle şişme tampon/ bagaja sahip olduğu için arkadaki araca ne kadar yaklaştığınızı göremeyebilirsiniz.

Tüm ehliyet kurslarında, şahinde doğanda bile hocaların tavsiyesi vardır: gerekiyorsa camı indir bak ! kapıyı aç bak !

Hele yeni nesil araçlarda, bi zahmet hanım efendi. Tamponlarımın ,tırnaklarının yerinden çıkmasından usandım....

camel trophy jeepi değil ki bu ?

26- Aaa necla değil mi bu ?? Kız bu yanındaki kim ki??? diye zink diye yolda durmayın...

Çünkü tam o anda arkanızdaki bayan şöför ile aynı cümleyi söylersiniz: Ay inanmıyorum... !

fark şudur, necla sevgilisinin aşkına inanmaz, siz ikisine inanmazsınız, arkanızdan size çarpan , sizin durup onun çarpmasına izin verdiğinize inanmaz...

27.- artık el freni, vitez topuzunu kavrayamamanızı, torpidoyu açmaya çalışırken ayağınızın debriyaja yetişmemesini, rampada kalkamamanızı başka sefere inşallah...

Hepsi geneldir. kimseye özel değildir.

Hepsi tecrübedir, yaşanmıştır.

Ha son olarak aklıma geldi... : ( Herkese )

arabanıza aldığınız kişi, ilerde geçireceğiniz trafik kazasında ölürse,

İnanın bana, siz, yaşadığınıza pişman olursunuz !

Ne devlet sizin peşinizi bırakır, ne ölen kişinin vicdan acısı, nede ölenin ailesi...

Hele de bu, şirket aracınızsa..

Helede otostop ile aldıysanız.. Vay ki vay...! kırmak değil maksadım, kırdıksa affolla..

Kadınlar az kaza yaptığı bilimsel olarak ıspatlandı. Ama ne kadar kazaya sebebiyet verdikleri araştırılmadı ya...

Zannedersem araştırmacılar erkek değildi..:jedi:

tarihinde Adnan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Evet,alıntı ise kaynağını belirtin lütfen.

Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven
alıntı mıdır?

Hayır, Ben yazdım. başka yerde bulamazsınız.

Evet,alıntı ise kaynağını belirtin lütfen.

Alıntı değildir. şimdi ve benim tarafımdan yazılmıştır .

Caner Kardeşseven

Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven
(düzenlendi)
burcu.gif

ne demek istiyorsunuz anlayamadım

Sanki değil gibi.

<a href="http://www.google.com/#sclient=psy&hl=en&q=%22ara%C3%A7+kullan%C4%B1rken+Topuklu+ayakkab%C4%B1+veya%22&*** küfür ***=f&aqi=&aql=&oq=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=3ea5322f77d9e72d" target="_blank">http://www.google.com/#sclient=psy&hl=...ea5322f77d9e72d</a>

Bu yazı bana aittir.

yazımdan dolayı yasal sorumlulukları üstleniyorum

Adım caner kardeşseven.

verdiğiniz link açılmadı.

ilk yayınladığımda 1 saat önce moderatörün onayından geçemedi. düzelttim ve diğer moderatörün uyarısıyla son rötüşlarını yaptım ve 2. kez yayınlıyorum. yazı a dan z'ye bana aittir.

nehir-burcu.jpg

Biz genelleme yaptık.

Genelleme olduğunu ifade ettik.

Nehir Burcu Hanımlar istisnadır

tarihinde Caner Karde?seven tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Sürücüleri bay-bayan diye ayırmamalı, tecrübeli-tecrübesiz olabilir, yetenekli-yeteneksiz de mümkündür. Ayrıca ileri sürüş tekniklerinde anlatılan bir detay vardır, "karşı taraf otomobilin içine , karşı sürücünün gözünün içine bakmayın" diye....

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Çağlar abi birşey demek istememiş. otomot.net 'ten bir görsel için dış link almış ama bu site görseller için dış linkleri kapatmış ve her dış link için kendi reklamını yapmış. otomot.net görsel koruması diyelim. Hata olmuş. Anladığım kadarıyla tabi.

Linkte birşey demek istemedim.

Yazınızdan bir cümleyi google'da arattırdım, sadece fordclubtr.com sonucu çıktı, internette başka herhangi bir yerde o cümle geçmemiş. Yani yazının size ait olduğunu belirtmek istedim.

Yasal ne sorumluluğu olacak? :lol2: Herşey yolunda, bence sorun yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven
(düzenlendi)
Sürücüleri bay-bayan diye ayırmamalı, tecrübeli-tecrübesiz olabilir, yetenekli-yeteneksiz de mümkündür. Ayrıca ileri sürüş tekniklerinde anlatılan bir detay vardır, "karşı taraf otomobilin içine , karşı sürücünün gözünün içine bakmayın" diye....

İleri sürüş tekniklerini de bilmem, sizin kadar teknik detaylara da vakıf değilim.

Ama genel olarak kadınlarla erkekler arasında otomobil kullanımda fark olmadığını , hadi samimi olalım, söyleyemezsiniz değil mi?

İleri sürüş tekniklerini de bilmem, sizin kadar teknik detaylara da vakıf değilim.

Ama genel olarak kadınlarla erkekler arasında otomobil kullanımda fark olmadığını , hadi samimi olalım, söyleyemezsiniz değil mi?

Çağlar abi birşey demek istememiş. otomot.net 'ten bir görsel için dış link almış ama bu site görseller için dış linkleri kapatmış ve her dış link için kendi reklamını yapmış. otomot.net görsel koruması diyelim. Hata olmuş. Anladığım kadarıyla tabi.

Linkte birşey demek istemedim.

Yazınızdan bir cümleyi google'da arattırdım, sadece fordclubtr.com sonucu çıktı, internette başka herhangi bir yerde o cümle geçmemiş. Yani yazının size ait olduğunu belirtmek istedim.

Yasal ne sorumluluğu olacak? :lol2: Herşey yolunda, bence sorun yok.

:jedi:)) teşekkür ederim

burcu.gif

istisnalar- kaide ilişkisi

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Mesajlar-linkler çifter çifter, düzeltildi.

Şahsen hasara başvuran müşterilerin, hasar oluş şekilllerine de bakınca, erkekler daha başarılı, çarpışma konusunda, dikkatimi çeken, bayan sürücler genelde trafik sigortasından başvururdu, yani mağdur olarak.

Bana denk gelmedi belki ama, refuje sıkıştırılan erkek müşterim hiç olmadı. Acemiliğini atabilme şansına kavuşan bayan az mıdır diye bakarsak, azdır.

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

hem güldüm hem düşündüm acaba neden böyleler... özelliklede direksiyonla koltuk arasında kendilerini boğacak kadar neden çekerler hiç anlamış değilim... :bambam:

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Yazı da belki tüm maddelere değil ama büyük çoğunluğuna katılamamak elde değil...Trafikte giderken bir anormallik olduğunda eşim bile bu öndeki kesin bayandır diyor ve bakıyoruz bayan çıkıyor :good1: Keskin dönüşlerde arka lastikleri kaldırıma çıkartmalarına da ayrıca hastayım :(

Yorum bağlantısı
Hüseyin Şancı

Bu yazıyı yazan sayın ford club tr üyesini AYAKTA ALKIŞLIYORUM. Kesinlikle doğru bir tespittir. Her bayan aynı değildir ancak genellemeye vurunca doğrudur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yasin Çelik
(düzenlendi)
Böylesine razıyız

Vay be ne araba imiş öle ,Böylesine kim razı olmazki :good1::(

tarihinde Ruhi G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Şancı
Vay be ne araba imiş öle ,Böylesine kim razı olmazki :nazar::(

bence arkadaş yarışcı bir bayan :good1: Bayanların güzel kullananları mevcut hatta eskişehirde belediye şöförü olan bayanlar vardı koca otobusu topuklu ayakkabı ile kullanıyordu :nazar:

Yorum bağlantısı
Cavit Doğan
Hayır, Ben yazdım. başka yerde bulamazsınız.

Alıntı olmasada benzer ve bilindik şeyler,(Forumda'da benzer bir yazı vardı) Yinede elinize sağlık..Genelleme yapmışsınız, vahşi kullanan ve korkak kullananları saymışsınız.

Altta Ayhanın koyduğu videodaki gibi benden ve sizden daha iyi kullananlarda var tabi.. :(

Böylesine razıyız

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Valla güzel yazı olmuşmuş gerçekten . Helal olsun diyorum ve sonuna kadar katılıyorum . En çok yokuşlarda hızımızı kesmelerine sinir oluyorum :(

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
(düzenlendi)

yazınıza eklemek isterim;

ne zaman bir bayan sürücünün ara yoldan ara sokaktan vs. yola katılacağını farketsem hemen hızlanır ve yolda önüme girmesine engel olurum..

bunun nedeni ise bugüne kadar hangi bayan sürücüye kibarlık edip yol verdiysem her seferinde arkasında deli oldum.. yol veriyorum gitmiyor,elinde göz kalemi,telefon vs. be kardeşim yol verdik insanlık yaptık neden beni pişman ediyorsun..

Çağlar Beyin paylaştığı bayan pilot gibi iyi bayan şöförlerde var fakat bir elin parmaklarını geçmiyor olmaları kötü..

Trafikte bayan sürücülerin daha az kaza yapıyor olmaları çok normal çünkü sayıları erkek şöförlere oranla çok az,birde ne kadar kazaya sebebiyet vermişler bu araştırılmalı..

tarihinde Fatih Ada tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cavit Doğan
Valla güzel yazı olmuşmuş gerçekten . Helal olsun diyorum ve sonuna kadar katılıyorum . En çok yokuşlarda hızımızı kesmelerine sinir oluyorum :good1:

Evlenme arefesinde olan birinden böyle bir cümle ha, delikanlılık ölmemiş. Sanada helal olsun diyorum.. :(

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy
Evlenme arefesinde olan birinden böyle bir cümle ha, delikanlılık ölmemiş. Sanada helal olsun diyorum.. :p

Eee ağam ' Sivaslıyız nede olsa :good1: Valla bizim hatun araba kullandığında da sinirleniyorum . Tepkimi gösterebiliyorum , zaten bi o anda kazak erkek modundayım :fiuw::fiuw::D

Yorum bağlantısı
Arda Merve

valla genelleme yaparsak bayanlar büyük bölümü trafikte çıldırtıyorlar :p sabah ataşehirde önümdeki araca selektör yaptım bayanmış caaart diye en sağa kırdı sağdaki taksici kaldırıma çıkıyordu :good1: ama tabiki istisnalarda var bazı bayanlarda gerçekten çok iyi araç kullanıyorlar :D

Yorum bağlantısı
Fatih Ada

bostancı sahil yolu civarlarında 5 kasa siyah bi bmw görürseniz ve plakasıda BTL 01 ise uzak durun :p

hemen gaza gelen makasa dalan deli gibi basan bi bayan şöför..

Yorum bağlantısı
Arda Merve
bostancı sahil yolu civarlarında 5 kasa siyah bi bmw görürseniz ve plakasıda BTL 01 ise uzak durun :p

hemen gaza gelen makasa dalan deli gibi basan bi bayan şöför..

cezalandırırım ben onu :good1:

Yorum bağlantısı
Taner Ulusoy

bayan şoförlerden çok çekmiş biri olarak yazılanlara katılıyorum. en son geçen hafta başıma geleni anlatmak istiyorum. yoğun bi mesai gününde acilen bankaya uğramam gerekiyordu, parkettikten sonra her an polisin gelip arabayı çekebileceği korkusuyla bir sıra numarasına bir de arabaya bakıyordum sürekli..o sırada arkadaki aracın bayan şoförü çıkmaya çalışırken benim arka tampona sağlam bir vurdu, ben de müdahale etmek için giderken usta pilotumuz aynı manevrayı tekrar yapıp tampona ikinci vurşunu yaptı. yanına gidip ne yaptığını sorduğumda verdiği cevap ibretlikti:" araba çıkacak mı bakıyorum sadece"dedi :good1: ben çizik tamponuma bakarken kadın yanıma gelip "bişey yok sadece boya olmuş" deyip arabadaki oğluna seslendi, "oğlum arabadan bez alıp gel sil şu tamponu" dedi :p

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...