İçeriğe Yönlendir

Kısa Hüzmeli Far Yönü Hatası

Serkan Olgun

Recommended Posts

Serkan Olgun

herkese selam dün muayeneye gittim lpg yi işletmek için gerekliydi ama aracın muayene kağıdında hafif kusur olarak kısa hüzmeli far yönü hatası yazıyordu bu ne anlama geliyor far ayarından kaynaklanan bişey mi yoksa altı ay öncede aracı aldığımda muayeneden geçmişti ama böyle bişey çıkmamıştı yani altı ay içinde ne ampullere nede fara elini süren olmadı

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Far ayarı bozulmuştur,araç çukura girdiğinde vs kendiliğinden bozulabilir,illa tornavidayla ayarıyla oynanmasına gerek yoktur.

Yorum bağlantısı
Fatih Ada

hiç bişey yapmanıza gerek yok,hatta farlarınızdada bişey yok..

kullandıkları cihazlar çok hassas bu sebeple arada oluyor böyle şeyler,hatta fotumdan bi arkadaşa far ayarı yapılmalı demişlerdi,hiç bişey yaptırmadan yemek yiyip dönmüş ve tekrar muayeneye soktuğunda tamam sorun yok demişlerdi diye hatırlıyorum..

Yorum bağlantısı
Misafir

Kusursuz geçen az, 2 sene önce sis farları ayarsız yazmışlar muayne kağıdına, yeni muayneye girdim şimide farlar ayarsız yazmışlar. 2 sene içinde sis farlarına kimse dokunmadı. Ayarlatmak için 2 ustaya gittim, ustalar sis farının ayarımı olur gettt işine dediler, bende olay yerinden kaçtım ;)

Yorum bağlantısı
Serkan Olgun
Kusursuz geçen az, 2 sene önce sis farları ayarsız yazmışlar muayne kağıdına, yeni muayneye girdim şimide farlar ayarsız yazmışlar. 2 sene içinde sis farlarına kimse dokunmadı. Ayarlatmak için 2 ustaya gittim, ustalar sis farının ayarımı olur gettt işine dediler, bende olay yerinden kaçtım ;)

olmaz tabi sislerin ayarı ama nasıl oluyorsa muayenede bozuluyor işte aslında muayeneyi yapanlara bi ince ayar gerekiyor :fiuw:

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Far ayar cihazları çok kaliteli ancak çoğu hallerde aceleden referans noktası ayarına göre kontrol etmiyorlar ( aracın ön amblemi v.s. )

Yorum bağlantısı
Fatih Ada

muayenede benimde uzun farlara yönü hatalı demişti,kısalar adaptif olduğu için yönü hatalı yazmak istesede yazamıyordu çünkü :)

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Sis farları için elbette ayar vardır ve yapılmalı... Yollarda, sis olmadığı halde bembeyaz (xenon) sislerini yakan ve gökyüzünü aydınlatmakla birlikte gözümüzü kör eden araçların sürücüleri için bildiğim bütün çirkin söz ve küfürleri sıralıyorum. Karşıdaki elbette duymuyor ama ancak bu şekilde rahatlıyorum...

Kusursuz geçen az, 2 sene önce sis farları ayarsız yazmışlar muayne kağıdına, yeni muayneye girdim şimide farlar ayarsız yazmışlar. 2 sene içinde sis farlarına kimse dokunmadı. Ayarlatmak için 2 ustaya gittim, ustalar sis farının ayarımı olur gettt işine dediler, bende olay yerinden kaçtım :)
Yorum bağlantısı
Fatih Ada

peki sisin ayarı nasıl yapılıyor Turkay Bey? bazen sanki sisler yeterli aydınlatmayı sağlamıyor gibi düşünüyorum,bilmekte fayda var..

Yorum bağlantısı
Misafir
Sis farları için elbette ayar vardır ve yapılmalı... Yollarda, sis olmadığı halde bembeyaz (xenon) sislerini yakan ve gökyüzünü aydınlatmakla birlikte gözümüzü kör eden araçların sürücüleri için bildiğim bütün çirkin söz ve küfürleri sıralıyorum. Karşıdaki elbette duymuyor ama ancak bu şekilde rahatlıyorum...

Haklısın abi sislere xenon takanlara aynı bende senin yaptığını yapıyorum.

Ben zaten normal şartlarda sis farını hiç kullanmıyorum.

Aracımın karşısına geçip gözle yaptığım kontrolde ise karşı taraftan gelecek olanı rahatsız etmediğini gördüm. Ama ben yinede en iyisi sis farı ayarını yapan bir usta bulayım.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Tüvturk olayından sonra istatistiğe kusur yansıtmak için neredeyse tavan döşemesine bile bakıyorlar, malum bedavaya özelleşti, muayene karları özele geçti.....

Yorum bağlantısı
Musa Durmuş

Far ayarı yapan bütün yerler sis farı ayarıda yapıyor.Turkay beyin'de dediği gibi sis farı ayarıda çok önemli.Günümüzde insanlar artık sislerede xenon taktırıyor.Ayarıda bozuk olunca yolu değil karşıdaki sürücünün gözünün kamştırıp kazalara yol açıyor.

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
Far ayarı yapan bütün yerler sis farı ayarıda yapıyor.Turkay beyin'de dediği gibi sis farı ayarıda çok önemli.Günümüzde insanlar artık sislerede xenon taktırıyor.Ayarıda bozuk olunca yolu değil karşıdaki sürücünün gözünün kamştırıp kazalara yol açıyor.

tamam benim sorduğumda nereden yapılıyor bu ayar? Sonuçta sabit bir parça ayar vidası var ise neresinde?

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Kimisisin sis farının ön kısmında dışarıdan, kimilerinde sis farının alt kısmında tamponun çamurluk bölünümden girilerek ayarı yapılıyor. Bazılarında Far sökülüp yapılıyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...