İçeriğe Yönlendir

2004 Mondeo Trend 2.0 Lastik Seçimi

Yücel Karataş

Recommended Posts

Yücel Karataş

Merhaba arkadaşlar, lastiklerimi değiştirmeyi planlıyorum işin aslı arabayıda yeni aldım ve bu konuda bilgisizim. İnternette fazlasıyla araştırma yaptım, forum vs taradım ama en güzel bilgiyi burada bulacağımı düşündüm. Yaz dönemine şöyle güzel lastiklerle gireyim diyorum. sizin de fikirlerinizi almak isterim. benim için önemli olan yakıt tasarrufundan çok güvenilirlik, performans ve yol tutuşu. söylediğim gibi biraz araştırma yaptım ve kendimce bi kaç lastik bana uygun geldi. benim hoşuma giden lastikler :

1) Michelin Pilot Sport 3

2) Bridgestone Er300

3) Continental Sport Contact 3

bir kaç farklı model de pirelli (pzero), dunlop (sp sport 9000) - inceledim ancak listedeki üç lastik aklıma yattı. bu lastikleri kullanan arkadaşlar tecrübelerini benimle paylaşırlarsa veya farklı lastikleri bana önerecek arkadaşlar olursa çok memnun olurum.

Yorum bağlantısı
Misafir

1) pilot sport 2-3 için bu başlıkta Övgü abinin yorumlarını okumanızı tavsiye ederim.

2)Geçen yazdan beri er300 kullanıyorum

artıları:ıslak-kuru yol tutuş ,fren mesafesi, kolay balon yapmaması

eksileri:biraz gürültülü ve sert.

3)Conti kullanmadım o yüzden yorum yapamam

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

Conti lastikleri ilk aylarda verdiği performası sonrasında mumla aratıyor. Alınacaksa da serisine çok dikkat edilmeli. Aşınma problemleri olan bir lastik.

Michelin pilot sport'u kullanmadım , çokta şikayet duymadım.

ER300 Turanza veya Adrenalin serisi iyidir.

Bu ses ve sertlik problemini anladım gitti , nasıl bir ses geliyor merak ettim , o kadar kullandım ben duyamadım. Michelin lastikleri 2 sene kullanın çıkan sese bir bakın derim. Sert hamuru sağlamlığın yanında pütürlü yollarda ses yapabilir ama Mondeo'da bunu hissetmessiniz.

Yorum bağlantısı
Misafir
Conti lastikleri ilk aylarda verdiği performası sonrasında mumla aratıyor. Alınacaksa da serisine çok dikkat edilmeli. Aşınma problemleri olan bir lastik.

Michelin pilot sport'u kullanmadım , çokta şikayet duymadım.

ER300 Turanza veya Adrenalin serisi iyidir.

Bu ses ve sertlik problemini anladım gitti , nasıl bir ses geliyor merak ettim , o kadar kullandım ben duyamadım. Michelin lastikleri 2 sene kullanın çıkan sese bir bakın derim. Sert hamuru sağlamlığın yanında pütürlü yollarda ses yapabilir ama Mondeo'da bunu hissetmessiniz.

+1 güzel bir noktaya değinilmiş.bizim araçlar ses aldığı için bazıları için sorun olabiliyor.ama mondeo da o kadar sıkıntı yaratmaz diye tahmin ediyorum

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

ben dün neyi anladım biliyormusunuz bu zamana kadar buzun üstünde gidiyormuşum.Yaz lastiği dediğin ultra performans lastiği olur. ben bir lastiğin sürüş kalitesini bukadar çok etkileceğini hayal bile etmezdim.yol tutuş,performansi fren mesafesi beni 2 günde resmen etkisi altına aldı.aracı kullanırken yüzümde beliren anlamsız gülücükler oluşuyor.kış lastiği olarakta performasn lastiği yapsınlar onuda alıcam.

Yorum bağlantısı
Yücel Karataş

bu forumda bi konuda okumuştum, lastik almak araba almaktan zor diye.valla doğruymuş :hohoho:. michelin alıcam gibi duruyo ama hala kararsızım. her an vazgeçip başka bi markaya dönebilirim.

Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt

Conti SportC 2 kullanıyorum ve performansından çok memnunum. Sessizlik adına Michelin'i denemek istiyorum. Mondeo Trend modelleri için arka koltuk izolasyonu yeterli değil. Benim aldığım dönem için uygun ebatlarda Conti SportC 3 üretilmiyordu.

Yorum bağlantısı
Yücel Karataş
Conti SportC 2 kullanıyorum ve performansından çok memnunum. Sessizlik adına Michelin'i denemek istiyorum. Mondeo Trend modelleri için arka koltuk izolasyonu yeterli değil. Benim aldığım dönem için uygun ebatlarda Conti SportC 3 üretilmiyordu.

conti sport 3 için performans açısından çok iyi şeyler okudum. ancak çoğu kişi çabuk yıpranmasından ve parçalanmasından söz etmiş. ondan dolayı çekiniyorum.

Yorum bağlantısı
Misafir

Benim anladığım kadarıyla sizin isteklerinize cevap verebilecek iki lastik var

1)bridgestone turanza er300

2)michelin pilot sport 2 (Övgü abi yorumunu yapmıştı.pilot sport 2 nin performansı 3 ten daha iyi diye o nedenle 2 diyorum)

belki listeye bridgestone adrenalin de eklenebilir.

bence gidip lastikleri görün fiyatları öğrenin.bütçenize hangisi uyuyorsa onu tercih edin.

Yorum bağlantısı
Yücel Karataş

peki arkadaşlar bi soru daha. yanakları 55 den 50 ye indirsem nasıl olur dersiniz?

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Zafer Şenel
ben dün neyi anladım biliyormusunuz bu zamana kadar buzun üstünde gidiyormuşum.Yaz lastiği dediğin ultra performans lastiği olur. ben bir lastiğin sürüş kalitesini bukadar çok etkileceğini hayal bile etmezdim.yol tutuş,performansi fren mesafesi beni 2 günde resmen etkisi altına aldı.aracı kullanırken yüzümde beliren anlamsız gülücükler oluşuyor.kış lastiği olarakta performasn lastiği yapsınlar onuda alıcam.

Göksel Bey, sizi memnun eden Lastikler hangisi acaba?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...