İçeriğe Yönlendir

Mondeo 3 - Jatco Şanzuman, Artıları/ Eksileri

Murat Burak Aslan

Recommended Posts

Bu devirde ikende,değişen bişi olmuyo dediğim gibi,bi anlık o/d aç kapatta, sıfırı görüyorum.

Sonra yine 2 3te kalıyor.

3 otomatik mondeocuyla konuştum.

3üde aynen bu şekilde dedi.(benimki gibi)

Bu akşam otobandan gidicem,denerim.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Burda sadece ayağımı gazdan çektim. Şehir içinde de gazdan ayağımı çekince 1.küsur 2 gösteriyor eğer hız 60 civarında ise vitesi 2 konumuna alınca yine sıfıra düşüyor hız 40 a düşünceye kadar. Mondeo ile şanzımanlar farklı ama elime düşse aynı tepkileri verir :p

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

o/d off yapmak gerekmez, devir uygun ise ayağı gazdan çekince cut off yapması gerekir zaten...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

mk2 otomatik, sıfır tüketimle gitmez, şanzıman hidroliği bypass açar, şanzıman mekaniği, piston kolunu çevirmez, türbin yapısı da etken

jatko da, şanzıman iç meknaiği yanısıra, türbin de bir alem, hiç açılmışını göremedim ama, çok farklı diyorlar.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

video gelmedi :D

demiş ya, çektikten sonra atarım diye, atmış, yok video mideo :mangal:

Yorum bağlantısı

Şimdi diğer videoyu atıcam.

İlk defa bu kadar üzün süre Sıfırda kaldı :D

abartmıyorum ilk defa.

Yorum bağlantısı

mk2 otomatik, sıfır tüketimle gitmez, şanzıman hidroliği bypass açar, şanzıman mekaniği, piston kolunu çevirmez, türbin yapısı da etken

jatko da, şanzıman iç meknaiği yanısıra, türbin de bir alem, hiç açılmışını göremedim ama, çok farklı diyorlar.

çağlar abi şimdiye kadar,hep bir iki saniye görmüştüm sıfır değerini.

bugün ilk defa Bu kadar uzun süre,sıfırı gördüm :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Şimdi diğer videoyu atıcam.

İlk defa bu kadar üzün süre Sıfırda kaldı :D

abartmıyorum ilk defa.

Kompresyona binmesi için daha fazla devir istiyor.

şanzıman oranı uzun sanırım. misal 2. vites 6000dd hız kaç oluyor abi?

E gitmiş :p

Piston-Asagi-indi-Ne-Demek.jpg

Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara
(düzenlendi)

Murat, birisi mi görevlendirdi seni.. Kime çalışıyorsun.. Amacın kendini öldürtmekmi... :D O Mk4 ve 320D gelsin de 2,4 km'lik benim evle iş arasında ne yakacak bi bakayım ben...

Konu hakkında genel cevaptır...

Bu motor ısınana kadar yakıyor kardeşim... Isındıktan sonra tüketim düşüyor.. 190 km ortalama hızla benim şehir içi güzergahımdan daha az yakıyor... Çünkü şehirler arasına çıkınca kaçla gidersem gideyim ortalama tüketim düşüyor....

Sene 2009 bu motora ısıtıcı lazım demiştim ve halen diyorum.

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/186847-mondi/page__view__findpost__p__805391

tarihinde Ayhan Sırtıkara tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hakan, muhtemelen daha yüksek devir istiyor... Manuel viteste 2000 olan devir otomatikte 3000 devir gibi gördüm ben...

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Cutoff'u çoğu kimse bilmiyor veya yanlış yorumluyor. Zannediliyor ki yakıt akışı kesiliyor. Olan, enjektörlerin anahtarlamaları durduruluyor, yakıt tanka geri dönderiliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Bu arada bizim motorlar 1 hocası cut off yoktur dedi.O sıfır yazmasının nedeni yol bilgisayarı değer okuyamadığı için sıfır yazar dedi.Tamamen yorumsuz anlatıldı...

ortalama yakıt niye düşüyor diye soran olmadı mı :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

mekatronikçi arkadaşa da motor hocası alüminyum motor mu olur demiş :D adam dökme motor devrinde kalmış :D 8 silindir 75 ps çıkan motora çok verimli diyormuş. sonra niye yerli oto yok :p halen devrim devrinde kafalar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

ben ricardocu denklim teoremi bilirim. motoru da mı varmış herifin. :p

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Ertan abinin yıllar önce yazdığı bir mesajı ekliyorum. Temizlik yaparken buldum :D

Arkadaşlar daha önce paylaşıldı ise özür dileyerek söze başlayayım. Şanzıman yağ filtresi araştırırken Bu linkteki dökümanı buldum. İngilizce olmasına rağmen baya açıklayıcı bir döküman teknik olarak tüm parçalarını detayı ile vermiş.

Kolay Gelsin...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ertan abinin yıllar önce yazdığı bir mesajı ekliyorum. Temizlik yaparken buldum :D

Virüsü kapmışsın sen.. geçmiş olsun... Yoksa niye tıklayasın o linki :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Virüsü kapmışsın sen.. geçmiş olsun... Yoksa niye tıklayasın o linki :D

Abi temizlik yaparken ben tek tek konuları okuyorum ve içeriklerine bakıyorum. Gözüme bu ilişti. Orada kalmasın yerini bulsun dedim :D

Not: Virüs içime zaten Nevşehir'de o dağa Ertan abinin arabasıyla tırmanırken girmişti.Yani senden önce bende o virüs vardı. :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Not: Virüs içime zaten Nevşehir'de o dağa Ertan abinin arabasıyla tırmanırken girmişti.

Oooo tırmanma ve mondeo... Daha iflah olmazsın sen... Yunus hoca da Samsun rampasında kapmıştı...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...