Misafir 9 Mayıs 2013 Paylaş 9 Mayıs 2013 Doğrusu Sıfırmı olacak?(eminmisin) Niye yapamaz bunu peki? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Mayıs 2013 Paylaş 9 Mayıs 2013 Doğrusu Sıfırmı olacak?(eminmisin) Niye yapamaz bunu peki? Sıfır olacak... Şanzımanı araştırmak lazım... Böyle bir şeye teknik olarak imkanı var mı... ? Manuel olsa kesin sıfır görmen gerekirdi.. Şöyle ki 3-4-5 viteslerde 2000 devir üstünde, 2. vites 3000 devir 1. vites 4000 devir diye hatırlıyorum.. Yada 1. vites daha yüksek olabilir.. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 9 Mayıs 2013 Paylaş 9 Mayıs 2013 Ah ah olsa dükkan senin.Özellikle koymamışlar sanırım milletin morali bozulmasın diye Yok o dediğinden ama devire baksana resmen rölanti.. kolayı var. sürüş esnasında yol bilgisayarını sıfırlayınca anlık tüketime geçiyor. yeterki niyet olsun Ben bişi soracam,Sendeki arabada yok anlık yüketim,Bende var.(gerçi eski arabanda vardı) Cut off yaptığında 2 3 gösteriyor anlık tüketim. Hondada bu değer 0(sıfır ) Fordların hepsimi böyle? gerçek otomatik vitesin cut offa geçmesi için belli başlı koşullar var. kimi zaman hız kimi zaman vites kimi zaman devir. genelde tam anlamıyla kompresyona binince giriyor. Bak şimdi canımı sıkma Vites D'de rampa aşağı iniyorsun,gazdan ayak çekili,2 3gösteriyor. o/d basarsam,3 5saniye Sıfırı görüyorum,sonra 1 2 3'e çıkıyor.(anlık tüketim) Yine o/d ye basarsam,aynı sistem,tekrar 0 1 2 veya 3de devam ediyor ve kalıyor... Hatta bunu mustafaya sordum,onun arabada bu şekilde. her vitesin cuf offa girdiği ve çıktığı devir farklı. Overdrive modunda iken daha düşük devirlerde giriyor. ( bu over drive durumu vitesteki tuştan bağımsız. yani 4.5 uncu vites konumu diyeyim.) Doğrusu Sıfırmı olacak?(eminmisin) Niye yapamaz bunu peki? Büyük ihtimal cut offa girsin diye bir müdahale yapıyorsundur abi. misal frene basınca cut offdan çıkar vites konumunu değişince yine cut offdan çıkar. rampa aşağı 90kmph ile kendi haline bırakınca devreye girere ki takribi devir 2000-2100 olması lazım. mondeoda tam kaç onu bilemem Yorum bağlantısı
Misafir 9 Mayıs 2013 Paylaş 9 Mayıs 2013 Sıfır olacak... Şanzımanı araştırmak lazım... Böyle bir şeye teknik olarak imkanı var mı... ? Manuel olsa kesin sıfır görmen gerekirdi.. Şöyle ki 3-4-5 viteslerde 2000 devir üstünde, 2. vites 3000 devir 1. vites 4000 devir diye hatırlıyorum.. Yada 1. vites daha yüksek olabilir.. Ya ben bunu mustafayada(koçak) sordum,onun arabada bu şekilde. her vitesin cuf offa girdiği ve çıktığı devir farklı. Overdrive modunda iken daha düşük devirlerde giriyor. ( bu over drive durumu vitesteki tuştan bağımsız. yani 4.5 uncu vites konumu diyeyim.) Büyük ihtimal cut offa girsin diye bir müdahale yapıyorsundur abi. misal frene basınca cut offdan çıkar vites konumunu değişince yine cut offdan çıkar. rampa aşağı 90kmph ile kendi haline bırakınca devreye girere ki takribi devir 2000-2100 olması lazım. mondeoda tam kaç onu bilemem Bunu deniyecem. Ama dediğim gibi oldu hep genelde... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Mayıs 2013 Paylaş 9 Mayıs 2013 Jatco boşta tamamm, jatco nevşeehri öğrenmiş Yorum bağlantısı
Osman Ünal 9 Mayıs 2013 Paylaş 9 Mayıs 2013 Bendeki Kia da zaman zaman boşa alıyordu böyle, ben arıza olarak nitelendiriyordum 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 9 Mayıs 2013 Paylaş 9 Mayıs 2013 Bunu yapmayan türbinli şanzuman bozuk demektir. Ayrıca, sağlıklı şanzumanda motorun tamamen rölantiye inmemesi gerekir (seyir halinde), yağlama yavaşlar ve balatalar için zararlıldır hemde motor cutoff'a geçmez, boşa yakıt tüketir. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Mayıs 2013 Paylaş 9 Mayıs 2013 Bunu yapmayan türbinli şanzuman bozuk demektir. Ayrıca, sağlıklı şanzumanda motorun tamamen rölantiye inmemesi gerekir (seyir halinde), yağlama yavaşlar ve balatalar için zararlıldır hemde motor cutoff'a geçmez, boşa yakıt tüketir. aynı yerde ortalama tüketimi sıfırlasın, 0lt/100km olarak gösterecek, cutoff a geçer o durumda jatco janiim, bildiğiniz türbinlerden deeliz; mahallemize de geldik ..... Yorum bağlantısı
Akan Belen 9 Mayıs 2013 Paylaş 9 Mayıs 2013 Dedim yoksa bizim şanzumanlar mı bozuk Usta gelmiş yazacağını yazmış Yorum bağlantısı
Servet Aydın 9 Mayıs 2013 Paylaş 9 Mayıs 2013 cipin olmasa kaldırımlardan nasıl geçecektin merak içindeyim Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Mayıs 2013 Paylaş 9 Mayıs 2013 cipin olmasa kaldırımlardan nasıl geçecektin merak içindeyim kaldırım mı nerdee bana tepe ile gel, dağa bayıra çamura vur beni 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Mayıs 2013 Paylaş 9 Mayıs 2013 Jatco bu boşa alma işini genelde araç soğukken yapıyor... Aynı yolda aynı hızla soğukken boşa alıyor, sıcakken almıyor.. Daha çözemediğim çok değişik hareketleri var.. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 9 Mayıs 2013 Paylaş 9 Mayıs 2013 şanzıman yağını değiş Emmi yağ ısınana kadar şanzıman tam olması gibi çalışmıyor demekki 1 Yorum bağlantısı
Akan Belen 9 Mayıs 2013 Paylaş 9 Mayıs 2013 Jatco bu boşa alma işini genelde araç soğukken yapıyor... Aynı yolda aynı hızla soğukken boşa alıyor, sıcakken almıyor.. Daha çözemediğim çok değişik hareketleri var.. Bak bu konuda haklısın.Bende sürekli nerde ne yaptığını anlamaya çalışıyorum ama yok olmuyor. Bazen boşa aldığı yerde bazen almıyor yarım yarım vites düşürüyor gibi yapıyor.İlk defa bu akşam yavaşlama sırasında 50 km altında boşa atmadı.30 km gibi boşa aldı.O arada ara ara gaza çok hafif dokunmuştum.Muhtemelen gaz verecek diye mi algıladı ne oldu anlamadım Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Mayıs 2013 Paylaş 9 Mayıs 2013 sıcakken, bir yerden gelmiş oluyorsun o geldiğin güzergah dur kalk gibi yavaş trafikse bunu yapmaz, uzun yoldan sabit süratle gel aynısın yapar 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Mayıs 2013 Paylaş 9 Mayıs 2013 sıcakken, bir yerden gelmiş oluyorsun o geldiğin güzergah dur kalk gibi yavaş trafikse bunu yapmaz, uzun yoldan sabit süratle gel aynısın yapar Hımm.. Haklısın... Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 10 Mayıs 2013 Paylaş 10 Mayıs 2013 Jatco bu boşa alma işini genelde araç soğukken yapıyor... Aynı yolda aynı hızla soğukken boşa alıyor, sıcakken almıyor.. Daha çözemediğim çok değişik hareketleri var.. Abi bu jatco seni erken yaşlandıracak böyle giderse 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Mayıs 2013 Paylaş 10 Mayıs 2013 Abi 8.4 mü yakıyor? MK4 Balina kasa 140lık otomatik 7.5 yakıyor İstanbul'da. 3.20d daha da az yakıyor hem de gidiyor Bu sitenin hitinden faydalansan da 3.20d alsak abi sana arka arkaya aynı yoldan yardırsınlar, gerçek test ortamı olsun? ama kaskosu da olsun 3 ün 1 Yorum bağlantısı
Akan Belen 10 Mayıs 2013 Paylaş 10 Mayıs 2013 3.20d ne kadar ,jatko ne kadar birde buna bakmak lazım sanırım 2 Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 10 Mayıs 2013 Paylaş 10 Mayıs 2013 Cut off yaptığında mk2 sıfır gösterir... Senin araba akılsız otomatik olduğu için yaptıramıyorsun diye tahmin ediyorum... hakan arabayı mı değiştirdi? Mk2 onun aracıda? MK2 sıfır gösterirmi göstermezmi? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 10 Mayıs 2013 Paylaş 10 Mayıs 2013 Abi 8.4 mü yakıyor? MK4 Balina kasa 140lık otomatik 7.5 yakıyor İstanbul'da. 3.20d daha da az yakıyor hem de gidiyor Bu sitenin hitinden faydalansan da 3.20d alsak abi sana Murat, birisi mi görevlendirdi seni.. Kime çalışıyorsun.. Amacın kendini öldürtmekmi... O Mk4 ve 320D gelsin de 2,4 km'lik benim evle iş arasında ne yakacak bi bakayım ben... Konu hakkında genel cevaptır... Bu motor ısınana kadar yakıyor kardeşim... Isındıktan sonra tüketim düşüyor.. 190 km ortalama hızla benim şehir içi güzergahımdan daha az yakıyor... Çünkü şehirler arasına çıkınca kaçla gidersem gideyim ortalama tüketim düşüyor... hakan arabayı mı değiştirdi? Mk2 onun aracıda? MK2 sıfır gösterirmi göstermezmi? Onunki otomatik... Mk2 manuel cutt offta sıfır gösterir... Abi bu jatco seni erken yaşlandıracak böyle giderse Umursamıyorum... Biliyorum ki, jatco benden daha iyi biliyor ne yapacağını.. Bu sebeple kasmaya gerek yok... 4 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 10 Mayıs 2013 Paylaş 10 Mayıs 2013 Ya ben bunu mustafayada(koçak) sordum,onun arabada bu şekilde. Bunu deniyecem. Ama dediğim gibi oldu hep genelde... https://www.facebook.com/photo.php?v=10151577514496661 Yorum bağlantısı
Misafir 10 Mayıs 2013 Paylaş 10 Mayıs 2013 Onunki otomatik... Mk2 manuel cutt offta sıfır gösterir... Bi karar ver Ayrıca,hondanın otomatiğide Sıfır yazıyor hatta meganın otomatiğide https://www.facebook...151577514496661 Erişim yok diyo Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 10 Mayıs 2013 Paylaş 10 Mayıs 2013 Bi karar ver Ayrıca,hondanın otomatiğide Sıfır yazıyor hatta meganın otomatiğide Erişim yok diyo Yorum bağlantısı
Recommended Posts