İçeriğe Yönlendir

Mondeo 3 - Jatco Şanzuman, Artıları/ Eksileri

Murat Burak Aslan

Recommended Posts

Mehmet Kaya
Ben de bir eksisini buldum :( Eski arabaları şehir içinde hanıma hiç vermiyordum, rahattım... Bunu bir sefer kullandı.. Foruma gitti.. Kolaymış bu diyor.. Geri kaçırma yok, balata yakma yok.. Vites büyüt diye hiç bağırmadın, Vay debriyaj balataam diye ağlamadın... İşe giderken otobüsle git, yada kendine bir tane daha al diyor...

Abi bende verdim kurtuldum :D

Geçen hafta aldı tek başına gitti geldi :D

Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt

Büyüklerimizden öğreneceklerimiz var o zaman.Arabayı hatuna hiç kullandırmamak lazım. :ninja:

Katılmıyorum. Aksi durumda beni kullanıyor. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Katılmıyorum. Aksi durumda beni kullanıyor. :)

Kesinlikle abime katılıyorum :D

Her sabah 45 dakika erken evden çıkıyorum 20 km yol yapıyorum. Ben dolmuşa binip 4 km (10 dakika ) sonra okuldayım. :D

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Ben de bir eksisini buldum :(

Eski arabaları şehir içinde hanıma hiç vermiyordum, rahattım...

Bunu bir sefer kullandı.. Foruma gitti.. Kolaymış bu diyor.. Geri kaçırma yok, balata yakma yok.. Vites büyüt diye hiç bağırmadın, Vay debriyaj balataam diye ağlamadın... İşe giderken otobüsle git, yada kendine bir tane daha al diyor...

Daha iyi günlerin..Gün içinde arıyorum, akşama şu yemeği yaparmısın diye. Aldığım cevap ; Bartın'dayım, tüm lokantalar senin :mamba:

telefon trafiği olmuştur belki :fiuw: istanbuldan gebzeye ordan nevşeehre :fiuw:

ahh o trafik ahh.. :vandal:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

E hani akıllıydı motor kompresyonu yapıyordu :D

bu şanzımanın tek derdi turboyu korumak :p tabi şanzıman kadar pahalı turbosu olunca naapsın yazıııık :D

Ne çektin be şanzıman :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

tork konvertörlü şanzımanların hepsi böyle yapmıyor mu?

mareada yapıyordu corollada yapıyor. o yüzden hepsi yapıyor diye düşünüyordum ben.

Valla ben bilmiyorum... Ben jatcodan başka otomatik görmedim..

E hani akıllıydı motor kompresyonu yapıyordu :D

bu şanzımanın tek derdi turboyu korumak :p tabi şanzıman kadar pahalı turbosu olunca naapsın yazıııık :D

Bunu her şartta yaptıramıyorsun Mustafa, rampa çıkarken yapmıyor, rampa inerken yapmıyor... Düz yolda 50'nin altında her zaman yapıyor ama rampa inerken yapmıyor...

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Emmi o şanzımanın diğer ford otomatiklerinden farkı 5 ileri ve +- modunun olması :p onun dışındaki tepkilerinin çoğu dizel olmasından kaynaklanıyor. Zaten yüz yılın devrimi olsa ford diğer tüm modellerde de kullanırdı. Ki işin özünde motor veriminden diğer tam otomatikler gibi bolca çalıyor. performansı düşürüyor ve tüketimi körüklüyor. :D bunu fabrika kendi diyor :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Emmi o şanzımanın diğer ford otomatiklerinden farkı 5 ileri ve +- modunun olması :p onun dışındaki tepkilerinin çoğu dizel olmasından kaynaklanıyor. Zaten yüz yılın devrimi olsa ford diğer tüm modellerde de kullanırdı. Ki işin özünde motor veriminden diğer tam otomatikler gibi bolca çalıyor. performansı düşürüyor ve tüketimi körüklüyor. :D bunu fabrika kendi diyor :D

Mustafa, senin kullandığın otomatiği en az 2000 km kullandım.. Bunun yanında seninki şu:

Ne çıktığını bilir ne indiğini.. :p

4614_kucuk.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yasir Uslan

Multitronic yokuş aşağı inerken, gazı bırakınca vites yükseltiyor, devir düşüyor. Frene basmaya başladıkça vites oranını küçültüp motor devrini yükseltiyor. Frene bastıkça devirde 3500 civarına kadar yükseliyor ;)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Jatco boşta :)

bu durumda bu cut off a da girmiyordur :p yüksek tüketiminin bir nedeni daha :p

Bi durumu daha açıklığa kavuşturduk. Ne çektin be mondeo.

:D:D:D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
bu durumda bu cut off a da girmiyordur :p yüksek tüketiminin bir nedeni daha :p Bi durumu daha açıklığa kavuşturduk. Ne çektin be mondeo. :D:D:D

La bi git, cutt off'un mucidi bu şanzıman..

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

aynı videoyu aynı şekilde anlık tüketim açıkken görseydik :p

Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara

Jatcoyu ezberledik :biggrin: peki 2008'den sonraki otomatik şanzımanın bir adı var mı?

powershıft 6 ileri

Aisin AWF21 kodlu şanzıman kullanılıyor, Powershift diye belirtilmedikçe budur.Mondeo'da vites topuzunda yazıyor, Kuga'da vites yazıları ayrıca solda oluyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Ah ah olsa dükkan senin.Özellikle koymamışlar sanırım milletin morali bozulmasın diye :biggrin:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yok o dediğinden ama devire baksana resmen rölanti.. :D

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Ben bişi soracam,Sendeki arabada yok anlık yüketim,Bende var.(gerçi eski arabanda vardı)

Cut off yaptığında 2 3 gösteriyor anlık tüketim.

Hondada bu değer 0(sıfır :) )

Fordların hepsimi böyle?

tarihinde Hakan Kurt tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Cut off yaptığında mk2 sıfır gösterir... Senin araba akılsız otomatik olduğu için yaptıramıyorsun diye tahmin ediyorum...

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ben bişi soracam,Sendeki arabada yok anlık yüketim,Bende var.(gerçi eski arabanda vardı)

Fordların hepsimi böyle?

Focus II manuel tdci kullandım uzunca bi süre. Değil.

Ama Fiat Linea'larda da, Doblo'da da cutoff ta her zaman 2lt gösteriyor.

Mehmet abi, hararet hiç kıpırdamamış yerinden?

Yorum bağlantısı

gürünce şaşırdım, o hızda devir nasıl oluyorda sanki rolantideymiş gibi dokuza iniyor?

Fordların hepsimi böyle?

benim mondide 1 gösterirdi (otomatik) bunun dogrusu hangisi.?

Yorum bağlantısı
Akan Belen

gürünce şaşırdım, o hızda devir nasıl oluyorda sanki rolantideymiş gibi dokuza iniyor?

benim mondide 1 gösterirdi (otomatik) bunun dogrusu hangisi.?

Yolda giderken aniden gazdan ayağınızı çekerseniz ve frene basmadığınız zaman direk boşa alıyor aracı.Yada 50 km altına düştüğü zaman da gaza basmadığınızda direk boşa alıyor.Akıllı diyoruz ya ondan işte :D

Benim işyerine gidene kadar da hararet oynamıyor yerinden hiç.Ancak sıcak havalarda birazcık kıpraşım oluyor ama soğuklarda maalesef.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Cut off yaptığında mk2 sıfır gösterir... Senin araba akılsız otomatik olduğu için yaptıramıyorsun diye tahmin ediyorum...

Bak şimdi canımı sıkma :D

Vites D'de rampa aşağı iniyorsun,gazdan ayak çekili,2 3gösteriyor.

o/d basarsam,3 5saniye Sıfırı görüyorum,sonra 1 2 3'e çıkıyor.(anlık tüketim)

Yine o/d ye basarsam,aynı sistem,tekrar 0 1 2 veya 3de devam ediyor ve kalıyor...

Hatta bunu mustafaya sordum,onun arabada bu şekilde.

tarihinde Hakan Kurt tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Focus II manuel tdci kullandım uzunca bi süre. Değil. Ama Fiat Linea'larda da, Doblo'da da cutoff ta her zaman 2lt gösteriyor. Mehmet abi, hararet hiç kıpırdamamış yerinden?

Kıpramaz o :)

Evden çıktım, 500 metre, ana yola indim...

Yani çalışalı iki dakika olmuştur...

gürünce şaşırdım,

İşte ben de şaşırdığım için video çektim ama, Mustafa Tüfekçi artisleşiyor :D

Bak şimdi canımı sıkma :D Vites D'de rampa aşağı iniyorsun,gazdan ayak çekili,2 3gösteriyor. o/d basarsam,3 5saniye Sıfırı görüyorum,sonra 1 2 3'e çıkıyor.(anlık tüketim) Yine o/d ye basarsam,aynı sistem,tekrar 0 1 2 veya 3de devam ediyor ve kalıyor... Hatta bunu mustafaya sordum,onun arabada bu şekilde.

Tırt.... Cut off yapamıyor...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...